banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 17:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 54  Sledeća

Sampion F1 za sezonu 2008 ce biti...
Raikkonen 57%  57%  [ 38 ]
Hamilton 36%  36%  [ 24 ]
Alonso 7%  7%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 67
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 03:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Kao što reče kolega Hertzog,dosadna ova zimska pauza pa nemamo ništa drugo osim testiranja.
BTW
Svašta se testiralo ovih dana.Ima jako zanimljivih ideja i rješenja oko aerodinamike.Za kolegu Dellboy-a nešto novo i jako zanimljivo iz BMW-a :D
Slika
Osim onih što je McLaren koristio ranije,BMW je postavio jos jedne "rogove" :)

Rezultati testiranja: 23.01.2008 - Valencia -

Pos Driver Team Time Laps
1. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) 1:11.000 92 *
2. Massa Ferrari (B) 1:11.662 81 *
3. Raikkonen Ferrari (B) 1:11.850 108 *
4. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:12.076 115 *
5. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:12.255 93
6. Alonso Renault (B) 1:12.360 111 *
7. Rosberg Williams-Toyota (B) 1:12.493 117 *
8. Webber Red Bull-Renault (B) 1:12.594 87 *
9. Heidfeld BMW-Sauber (B) 1:12.976 51 *
10. Vettel Toro Rosso-Ferrari (B) 1:13.015 63
11. Glock Toyota (B) 1:13.129 95 *
12. Kubica BMW-Sauber (B) 1:13.230 121
13. Bourdais Toro Rosso-Ferrari (B) 1:13.307 118
14. Sutil Force India-Ferrari (B) 1:13.409 98
15. Trulli Toyota (B) 1:13.547 96 *
16. Barrichello Honda (B) 1:14.588 36 *
17. Kogure Honda (B) 1:16.954 40

* 2008 car

Čim uhvatim vremena postaviću najzanimljivije fotke sa "čudnim" aerodinamičkim rješenjima ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 08:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
Flavio Briatore dvadeset godina sa slušalicama na ušima prati trke Formule 1, tik kraj staze, na "pit wall-u". Kada ne šefuje u nekom F1 timu, prvi plejboj motosporta vodi ranč-hotel u Keniji i druži se sa ljepoticama.Kako je najavio, imaće više vremena za ovo drugo - kada Fernando Alonso napusti njegov tim Reno...
"Dao sam mnogo Formuli jedan i dobio mnogo toga nazad. Kada budem završio svoju avanturu u Renou, ali avanuturu sa Fernandom Alonsom, otićiću na jedan dugačak odmor", izjavio je Italijan, koji je "mali" Beneton odveo do dvije titule prvaka svijeta sa Mihaelom Šumaherom.
Briatore, iako u 59. godini, i dalje lomi srca najpoznatijih svjetskih lepotica. Prije nego što udje u sedmu deceniju života, Flaviju će isteći aktuelni ugovor sa francuskim timom, na ljeto 2008. godine.
Da li će ostati na čelu tima i u 2009. godine, zavisi od toga da li će Španac Alonso iskoristiti pravo na raskid ugovora po završetku ove sezone, ukoliko bolid Renoa ne bude mogao da ispuni njegove ambicije.
"Ukoliko Alonso ostane dvije godine, ostaću i ja", dodao je Briatore.

Ajd, da i to vidimo :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 09:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ovi iz BMW su kraljevi, al su nakacili stvari na bolid, pogledaj ovaj prednji kraj na sta lici :D ali dobro to je samo testna faza pa ne znaci da ce to zadrzati ako se pokaze nekorisnim

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 11:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2008, 17:02
he he he...najbolje da nabace nešto i zadnji spojer pa da imaju trio-fantastiko

Vrh

Tema posta: Re: F1 Sezona 2008
PostPoslato: 29 Jan 2008, 13:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Puno rogova na jednom mjestu :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Što je novog u Formuli 1, i što možemo zaključiti iz prvih ozbiljnih testova za 2008. na hladnoj stazi u Valenciji proteklih dana?
Ponajprije, Ferrari i McLaren-Mercedes će i ove godine, čini se, biti glavne snage u Formuli 1. Ljudi Rona Dennisa su nakon Valencije vjerojatno izbacili iz sebe kolektivni uzdah olakšanja jer se čini da je model MP4/23, u najmanju ruku, stroj tehnički ravnopravan standardima koje je postavio prethodnik, unatoč svim intervencijama i prijetnjama FIA-e. OK, posve je izvjesno da novi McLaren, bar u prvo vrijeme, neće moći koristiti neke komponente koji su, jasno, ˝posuđene˝ iz razvojnih procesa Ferrarija (famozni ugljični dioksid u gumama, neke komponente razvoja ˝beztrzajnog˝ mjenjača itd.), no izgleda – barem u ovoj fazi – da to i nije od presudne važnosti.
McLaren je, naime, drugog udarnog dana prošlotjednog testiranja zabilježio apsolutno najbrže vrijeme. Jedini je problem što je to vrijeme postigao – krivi vozač. Heikki Kovalainen je u posljednja dva dana testa uvjerljivo nadjačao Lewisa Hamiltona, i tu činjenicu ne treba tretirati drugačije od onoga što ona jest: radi se o prvom iznenađenju 2008. Da, dobro, testovi nisu prava stvar, i tko zna kakva je zapravo bila strategija McLarena u Valenciji. Možda je Finac bio zadužen za kvalifikacijske set-upove, a Hamilton za one predviđene za utrke. Tek, prednost Kovalainena iznosila je u srijedu čitavu sekundu, u petak osam desetinki sekunde. Ako je i objašnjivo, malo je ipak – previše.
I sad imamo zgodnu, premda malo površnu, igru usporedbi. Kovalainen je, za sada, brži od Hamiltona. Hamilton je lani bio brži od Alonsa. Kovalainen je, također lani, bio nešto malo brži od Fisichelle. A Alonso je, to zna svako dijete, 2005. i 2006. pojeo Fisichellu za doručak. Što nam sve ovo govori o pravom odnosu vozačkih snaga u današnjoj Formuli 1? Ništa osobito, sve dok ne prođu prve utrke 2008., i dok se ne uvjerimo da Kovalainen može uistinu ozbiljno uzdrmati briljantnu reputaciju Hamiltona.
Što se Ferrarija tiče, oni 2008. počinju u vrlo solidnom stilu. Felipe Massa i Kimi Räikkönen bili su u Valenciji gotovo uvijek pri samom vrhu poretka i pokazali da je model F2008 rođen kao uspješan i brz auto. U nastojanju da izbjegnu slabosti u sporijim zavojima i na stazama s puno ˝hopsanja˝ po rubnicima, slabosti vrlo očite 2007., Aldo Costa i njegovi dečki vratili su Ferrari na normalno međuosovinsko rastojanje. Recept se čini uspješnim, ali postavlja pitanje: što bi bilo da su taj recept primijenili već 2007.?
Što se vozača tiče, stara priča. Massa je uglavnom bio brži od vječno pospanog novog svjetskog prvaka, osim posljednjeg dana kad se Finac odjednom probudio i, vjerojatno u oštrom kvalifikacijskom set-upu, nadmašio Brazilca za pune tri četvrtine sekunde. Nagovještaj događaja u novoj sezoni?
Van orbite McLarena i Ferrarija možda najbolji početni dojam ostavlja Williams. I Nico Rosberg i Kazuki Nakajima uspjeli su se vodećima prikrasti na manje od sekundu razmaka. Novi Williams FW30 očito je brz auto (premda Patrick Head tvrdi da još nije dovoljno brz), i ako bude i dovoljno pouzdan ekipa iz Grovea nastavit će svoj povratak prema vrhu.
BMW Sauber izgleda, bar u ovoj fazi priprema, na jednakom razmaku od najboljih kao i lani. Obzirom da se Williams-Toyote čine uvjerljivijima, možda horizont za Nicka Heidfelda i Roberta Kubicu i nije tako svijetao kao što se činio na kraju 2007. U mjesec i pola dana do odlaska u Australiju još se puno toga može promijeniti, ali za sada se ne čini da su dr Mario Theissen i njegovi ljudi pronašli rješenje za onaj magični deficit od pola sekunde.
Za sada se ne čini da je to uspjelo niti Patu Symondsu i njegovima iz Renaulta. Vratio se Fernando Alonso, i u Valenciji bio za otprilike 0,6 sekundi brži od novopromoviranog Nelsona Piqueta juniora. Ako uzmemo za ozbiljno Alonsove lanjske procjene da on sam donosi ekipi upravo 0,6 sekundi po krugu, to bi onda značilo da je ritam sina starog Piqueta prava mjera (trenutne) vrijednosti Renaulta R28. Za sada, više nego nedovoljno da se Renault vrati među pobjednike.
Isto se može reći i za Toyotu, kojoj polako ulazi voda u uši. U svjetlu glasova iz Japana da crveno-bijelima ostaju još tek dvije sezone da počnu pobjeđivati i opravdavati golem budžet na raspolaganju, ni Jarno Trulli ni Timo Glock ne izgledaju – ovog trenutka – uvjereni da će ih model TF108 odvesti vrlo daleko. Ovo pogotovo u svjetlu činjenice da Williams, s Toyotinim motorom, ima znatno brži paket.
Ostali su tamo gdje su bili i lani. Red Bull Marka Webbera je tek posljednjeg dana u Valenciji bio brži od sijamskih blizanaca iz Tora Rossa. Honde trenutno izgledaju užasno, i posve je očito da Brawn-efekt još nije u ovoj ekipi stupio na snagu. Force India je manje-više ostao Spyker u novom ruhu, premda je posljednjeg dana testa Giancarlo Fisichella (možda s vrlo malo goriva u tankovima) zapravo pokazao relativno pristojan potencijal, i bio brži od Renaulta, Red Bulla i Honde. To je vrijedno bar spomena, i ostaje da se potvrdi u narednim testovima.
Super Aguri nije se pojavio u Valenciji i pojačao spekulacije da je ova ekipa, ako baš ne u terminalnom egzistencijalnoj hropcu, a ono svakako u procesu radikalnog financijskog prestrukturiranja, koje će možda uspjeti, a možda i neće.

No, sve su ovo tek vrlo rani znakovi. Pričekajmo iduće testove; možda će nam oni donijeti više odgovora na brojna pitanja pred nama.

Mladen Jergović

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
I Honda je pokazala svoj novi bolid RA108.

Rekli su kako je ovo mnogo bolji bolid od svih prethodnih i da računaju da na svkoj utrci osvajaju bodove.

Ovaj je malo svjetliji od onog prošlogodišnjeg ''zemljanog''

Slika
Slika
Slika

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 15:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma bice ovo ista godina kao i prosla, kako se meni cini. Najzanimljiviji ce biti "B" vozaci tj. Massa i Kovalainen, jer mi se cini da bi oni mogli pomrsiti konce Kimiju i crnji. Massi je red da pokaze zasto je dosao u Ferrari, a Kovalainen je sada dobio odlicno vozilo u kom moze da pokaze sta zna i zasto su ga uzeli kako velikog talenta iz GP2 serije

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 18:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne vjerujem da ce Massa i Kovalainen biti ozbiljnija konkurencija 'prvim' vozacima zato sto su se neki vec opekli kad su dopustili da se vozaci unutar tima medjusobno trkaju a mislim da njih dvojica nemaju kvalitet poput Hamiltona i Kimija.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Postoji li magija???

Osvajanjem šampionata, dolazi čvrstina i odlučnost. Može li Kimi izgraditi novu Ferrari eru na osnovu 6 pobeda u 2007. godini? by PETER WINDSOR

Pre par godina, na party-u povodom završetka sezone, osetio sam tapkanje po svom ramenu, bio je to Kimi, pomalo ošamićen nakon dugog dana na stazi, hteo je da razgovara o životu i trkama i svemu što mu te dve stvari predstavljaju.
Pričali smo jedno vreme o vožnji snowmobila, reliju, Britanskoj F3 i Euro F3 seriji, ali Kimi je u pola razgovora rekao nešto što me je šokiralo: „Znaš, jednio želim da osvojim jedan šampionat. Mrizim F1. Volim voziti, ali mrzim sve ostalo vezano uz F1. Samo želim da osvojim jedan šampionat i da se povučem. Da radim nešto drugo...“

To su bili dani u McLarenu i mogu reći i potvrditi da je Kimi sada totalno drugi čovek. Mislim da voli voziti za Ferrari (gde nekoliko sponzora traži da bude postavljeno na njegovom ramenu i gde on može biti onakakv kakav stvarno jeste) i mislim da zbog toga može da se menja, razvija i živi iza sopstvenih stereotipova.

I to nije samo zato što je sad osvojio prvenstvo, ili zato što je malo stariji, već zato što Kimi nije bio ništa drugo nego kompletno iskren prema sebi i drugima. Nije morao da “bude“ neko drugi, kao na primer Ralf Schumacher koji je “bio” klinac koji nebi uspeo bez Michaela ili dvostruki svetski prvak Alonso prema kome su se loše ophodili. I najkomplikovaniji, on je samo Kimi.

Ja mislim da je ono što Kimi voli kod Ferrarija sledeće: ako hoće da vozi Škodu u Arctic Rally-u, da obuče kostim gorile ili da odleti za vikend u New York, onda ga Luca Montezemolo ili Stefano Domenicali neće zaustaviti. Pustiće Kimija da bude Kimi; uraditi bilo šta drugo bi oslabilo njegovu čaroliju.

Incidenti na party-ma, manje-više, pokazuju kako Kimi razmišlja. Nije ambiciozan u stilu M. Schumacher-a. On je jednostavan momak koji voli da vozi najbolji bolid i nakon toga da ode da se zabavlja. I ako ne može da se zabavlja onda će da radi nešto drugo.

Onda je pitanje za 2008. Godinu: Šta možemo očekivati od Kimija? I naravno, koliko je dobar za dugoročne planove?

U slobodnom prevodu by Hertzog :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 20:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Od Kimija ocekujemo tutulu vicesampiona :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 20:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

grof_bl je napisao:
Od Kimija ocekujemo tutulu vicesampiona :D

Ma ne, Kimi ce ipak biti sampion :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 23:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MisS_DeviL je napisao:
Ma ne, Kimi ce ipak biti sampion :lol:

I ja se ovoga bojim :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 08:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
sram vas bilo velikog Alonsa niko da spomene.....joj biu volio da onaj pikavac pomrsi malo ove sezone pricu barem nekada... :lol: :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 10:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

The Godfather je napisao:
sram vas bilo velikog Alonsa niko da spomene.....joj biu volio da onaj pikavac pomrsi malo ove sezone pricu barem nekada... :lol: :lol:

:laughing3:

veliki alonso, jedino sto je kod njega bilo veliko ove sezone bila su usta

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 10:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

grof_bl je napisao:

Potpisujem :evil3: aj da se i ja slozim sa nekim iz McLarena :D

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 10:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

http://www.planet-f1.com/story/0,18954, ... 90,00.html

u singapuru i kvalifikacije pod reflektorima jedva cekam :D

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

grof_bl je napisao:

Hahahah :D

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 00:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BCN Competicion

Osoblje tima:

Vlasnik tima: Enrique Scalabroni
Menadzer tima: Jaime Pintanel
Trkaci menadzer: Rafael Calafel
Vozaci: Jason Tahinci (Turska), Miloas Pavlovic (Srbija)

Kratka biografija tima:
Tri godine u GP2 seriji, a jos uvek bez pobede.To bi trebalo podsticati tim u GP2 seriji da se vrate na stare puteve slave, na koje su navikli u proslosti.
Jason Tahinci se prikljucio timu u jurisu na azijsku titulu. Turcin ima iza sebe 2 sezone u GP seriji, iako poosle godine nije osvojio ni jedan bod. Kao timski kolega mu se pridruzio Miloas Pavlovic, mladi srbijanac koji je ostvario impresivne rezultate na testiranju.
Nedavno su u tim doveli James Robinsona, koji je bio inzenjer velikom Ayrton Senni. Ako iko treba da pokaze na njihove namere u buducnosti, onda je to on.

Istorija tima:
2007. godina: 13. u poretku konstruktora
2006. godina: 9. u poretku konstruktora
2005: godina: 9. u poretku konstruktora
2004. godina: 2. u FIA Internacionalnoj F3000 seriji
2003. godina: Sampioni F3000 serije

Na drugoj trci sezone Miloas pavlovic je osvojio 14. mesto, a njegov timski kolega 16. Brojevi na bolidima 24 I 25 pokazuju status ovogo tima u GP2 seriji, ali se nadam d ace tos nas as promeniti.

Milos Pavlovic, Dubai:

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 00:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dubai-rezultati trke

Driver Team

1. Romain Grosjean ART Grand Prix
2. Fairuz Fauzy Super Nova Racing
3. Karun Chandhok iSport International
4. Hiroki Yoshimoto Qi-Meritus Mahara
5. Alberto Valerio Durango
6. Davide Valsecchi Durango
7. Andy Soucek DPR
8. Jerome dâ Ambrosio Dams
9. Vitaly Petrov Barwa International Campos Team
10. Ho-Pin Tung Trident Racing
11. Christian Bakkerud Super Nova Racing
12. Stephen Jelley ART Grand Prix
13. Marco Bonanomi Piquet Sports
14. MilosPavlovic BCN Competicion
15. Adam Khan Trust Team Arden
16. Jason Tahinci BCN Competicion
17. Michael Herck FMS International
18. Harald Schleghelmilch Trident Racing
19. Bruno Senna iSport International

Bez rezultata

Armaan Ebrahim DPR
Luca Filippi Qi-Meritus Mahara
Adrian Valles FMS International
Kamui Kobayashi Dams
Marcello Puglisi Piquet Sports
Sebastien Buemi Trust Team Arden
Diego Nunes Barwa International Campos Team

Najbrzi krug: Romain Grosjean ART Grand Prix 1:22.453 (u 23 krugu)

Poredak timova

1. ART Grand Prix 19
2. iSport International 15
3. Qi-Meritus Mahara 10
4. Super Nova Racing 6
5. DPR 6
6. FMS International 5
7. Durango 3
8. Dams --
9. Barwa International Campos Team --
10. BCN Competicion --
11. Trident Racing --
12. Piquet Sports --
13. Trust Team Arden --

Eto malo informacija dok ne pocne sezona :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 54  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]