banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 15:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Jedno konkretno pitanje:

Sta ce sad bit sa nastupon na SP-u u Japanu...Oce li SCG uopste imat pravo nastupa???Nesto ljudi pricaju da nema nista od toga...da smo kao trebali bit najmanje 7. da bi se plasirali???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 00:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2004, 01:54
Dakle eliminacijom iz osmine finala nemate pravo da branite zlato iz Inidanapolisa,tako da je upitan nastup na iducem SP u Japanu....:)

Jedino ako FIBA uruci specijalnu pozivnicu,a oni koliko znam urucuju cetri pozivnice,ja mislim da bi se vi mogli naci tu,ali vidit cemo. 8)

A u petak Spanija ......:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 00:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
Flavoure-Flave je napisao:
Ljudi...
Ja sam na strani Obradovica i uvijek cu biti!
U pravu su svi ovi koji kazu da su ovi nasi PICKETINE!Ne mislim tu na sve ali...uglavnom.Tipicni mentalitet koji ide:"kad on moze,zasto ne bi i ja"!Fuj...mrzim to.Ne znam da li ste slusali intervju Obradovica u mp3 formatu (dala ga je i_am u nekom od prethodnih postova)!Mislim da se po tonu kojim govori Zeljko Obradovic vidi kome je stalo do reprezentacije i ko je ulozio najvise truda u nju.Ne vjerujem da bi neko od igraca tako emotivno govorio.
Niko nije savrsen (nije ni Obradovic) ali nemamo pravo da ga pljujemo ovako jer kao sto kaze Nitro,ne moze on da dadne trojku ili da ukrade loptu.One "mudonje" u repki to moraju da rade.Nema vise Saleta,Danilovica i Divca!Nazalost!Jebem ti sadasnje manekene!Imam osjecaj da je tako bilo i u USA selekciji kad su popusili ovih par prvenstava.Mislili ljudi da su boga za m..a uhvatili.

bukvalno sam se zamalo rasplakala kad sam slusala taj snimak. pogrijesio je samo sto nije naveo imena. jedino mi je zao njega i bodiroge, koji su se sramotili zbog ostalih debila. jaric nece da trci kontru jer mu ovaj nije dao loptu u prethodnom napadu??? pa onda tuca??? pa to je za plakati!
bilo je na pocetku nekih " napada " na obradovica, bez ikakvih osnova, ipak je taj covjek osvojio u kosarci sve sto se osvojiti moglo, nije mogao sve znanje odjednom da zaboravi????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 02:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 07:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
E da su oni tada usli u teren,mislim da bi oderali Francuze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 07:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Face sve govore ... Tuga u kamenu koja se ni guslama (podgorichkkim) ne da opjevati ... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 10:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2002, 20:30
Ta 3 kralja bi i sada bili u stanju one camuge francuske da razguze ne terenu!!Mozda sam bio malo prestrog prema Obradovicu,ali ne mozete osporiti da igra presporu kosarku,nema autoriteta.Ako su se tolika sranja desavala to je trebalo on da sprijeci,a ne da precutkuje i pravi se lud!Sto se mene tice,bolje nam je da ni ne igramo to prvenstvo iduce godine.Nemam vise sta da kazem,acrobatico je sve rekao.Selektora treba promijeniti!Ili ako ne njega,onda pola igraca!Ako su vec toliki govnari!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 11:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Banjalucki_Behar je napisao:
Rastravljalismo se o Francuskoj prije pocetka prvenstva,,i nazalost sam bio u pravu,,,,Ta je za tebe prosjecna ekipa a za mene su oni vrlo jaka ekipa stu su pokazali i protiv BiH i protiv SCG nazalost,,,,Praker je ipak Parker.

Francuzi su stvarno ekipa prosjecnog kvaliteta. Ovaj isti tim SCG ih je u pripremnoj utakmici pobijedio sa 30 razlike i to sa pola snage. U toj reprezentaciji jednostavno nema dovoljno kvalitetnih igraca. Parker jeste dobar, ali je daleko od vrhunskog nivoa, a svejedno jedan igrac ne cini tim, pogotovo reprezentaciju. Francuzi su borbeni i imaju fizicke predispozicije i nista vise...

Citam danasnju stampu i prosto bih zaplakao, kao i Obradovic koji je prema rijecima novinara napustio konferenciju sa suzama u ocima...
Jeste doslo do sukoba Jarica i Rakocevica, Obradovic to uopste nije negirao... Rekao je da ce o svemu podnijeti izvjestaj kosarkaskom savezu, gdje ce navesti i imena i sve sto se desavalo, pa neka ljudi u savezu odluce hoce li izaci u javnost sa tim izvjestajem. Vidim da ga sad optuzuju i da nema autoritet i da je tebao odmah da otjera problematicne igrace, ali nije to tako ni jednostavno, kad se razmisli malo bolje. Da je otjerao sest reprezentativaca, javnost bi skocila na njega zasto je to uradio i zasto ih nije obuzdao ili istrpio, ovako ga kritikuju zasto ih nije otjerao iz reprezentacije. Javnost bi bila zadovoljna jedino medaljom i u tom slucaju nikakva pitanja ne bi bila postavljana...Jos jedna njegova izjava u stvari ilustruje u kakvoj je bio situaciji. "Nije ovo moja privatna reprezntacija... Da su ovi igraci bili kod mene u klubu, ne bi ostali u njemu ni 24 sata sa takvim ponasanjem..."
Miodrag Babic, predsjednik saveza, ce takodje ponuditi ostavku, a mislim da bi to trebali da urade svi odreda, pocevsi od sekretara, selektora, predjsednika pa do clanova strucnog savjeta...Obradovic je prosle godine dozivio debakl na OI. Ljudski i moralno je bilo pruziti mu priliku da to ispravi. Nije uspio i sad treba krenuti dalje. Kao sto rekoh mlade selekcije su ove godine ponovo osvajale medalje, igraci iz Partizana, Zvezde, Hemofarma i FMP-a jedva cekaju priliku a se dokazu u reprezentaciji. Mozda nemaju vrhunski kvalitet, ali bar ce znati da cijene i postuju dres reprezentacije i da za njega ginu na parketu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
InfernuS je napisao:
Face sve govore ... Tuga u kamenu koja se ni guslama (podgorichkkim) ne da opjevati ... :(

skontaj im samo face????

usput, jesam li ja jedino zensko na ovom forumu??? :-? :D 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Deo_Delija_BG je napisao:
Frka bre bila izmedu crnogoraca, bosanaca i Srba,,,,Ali ovo je posledni puta da govna igraju za Srbiju,,,,Jos uvek nemogu da verujem da nismo do Beograda dosli,,,,,,

Ovaj De-Yo je muslim-Bosnjak! 8)
pozna mu se "za-petama"! :wink:
Bolan-bre frka je uv(ij)ek izmedju dukljan-crnogoraca, muslim-bosanaca i Srba, govnaru podmukli!

P.S.
Medolino, izvinjavam se na vulgarnosti i sto sam otisao u OT, ali prvo ovoga raskrinkaj, obrisi njegove uvredljive postove i na kraju i ovaj!

Poslednji put menjao Michigenac dana 22 Sep 2005, 14:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 14:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nitro je napisao:
idim da ga sad optuzuju i da nema autoritet i da je tebao odmah da otjera problematicne igrace, ali nije to tako ni jednostavno, kad se razmisli malo bolje. Da je otjerao sest reprezentativaca, javnost bi skocila na njega zasto je to uradio i zasto ih nije obuzdao ili istrpio, ovako ga kritikuju zasto ih nije otjerao iz reprezentacije.

Upravo tako. Zamislite da je Obradović na pripremama izjavio da tjera iz tima 4-5 standardnih igrača, onih koje u narodu nazivaju "bogovima košarke". On to ne bi mogao uraditi bez izuzetno jakog razloga koji bi nacija tražila. A vidi se sad jasno da se ovo što se dešavalo "iza kulisa" itekako znalo u stručnom štab i da to traje već neko vrijeme, ali da se nije željelo sa tim izaći u javnost. Prvo to bi osramotilo igrače (ne selektora), igrače koji su za mnoge idoli, igrače koje i sad neki brane i opet napadaju Obradovića :roll:. Pored toga koga bi Obradović uzeo? Uzeo bi manje iskusne igrače, neke iz Zvezde i Partizana koji nisu igrali utakmice na tom nivou, i koji nisu zajedno igrali toliko kao ovi, i onda bi uspjeh bio pod velikim znakom pitanja, a ambicije su bile velike, najviše. Vjerujem da je tu bilo kalkulacija, onih od tipa "od dva zla birati manje", da je Obradović ipak zadržao ove "zvijezde i divove košarke" jer je mislio da bi sa njima takvima kakvi su (a znao je kakavi su) možda, samo možda, uspio napraviti kakav-takav uspjeh jer imaju bar individualnog kvaliteta, pa ih on još malo smiri, pa počne takmičenje pa se uozbilje, a povrh svega nacija je željela te "zvijezde" u timu.

Pa evo sa Stojakovićem, sa ličnim i punim pravom a iz ko zna kojih razloga nije želio igrati (možda neko zna zašto, ja ne znam), ali bi se sad moglo nazrijeti zašto, a opet neki (i ovde na forumu) po njemu pljuju i kažu da bi mu oduzeli pasoš. A on je jedan igrač. Šta da je Obradović izbacio ostale "zvijezde" u po priprema? Čak i da je tada dao ovo objašnjenje koje je sad iznio, mnogi bi pričali kao i neki sada "on se vadi, glup je i nesposoban, ne može da izađe na kraj se njima, svaljuje svoju krivicu i nesposobnost na njih". A ja mislim da te priče ne piju vode. Vidim da su ljudi mnogo skloniji da se dignu na selektora, a brane svoje "zvjezdice" i idole od košarkaša. Ko njih takve, sa napumpanim egom, umišljenje, frajere, sa neraščišćenim međusobnim računima od ranije, ko njih takve može da obuzda?! Ili da objasni naciji zašto ih je izbacio a da nacija kaže "jest', u pravu si, treba ih izbaciti".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ima ona=>Igraci dobijaju,trener gubi!!!
To se pokazuje i u ovom slucaju.
Sva podrska za selektora (bivseg vec) od mene!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Jest Vader, to je to sto je trebalo da se odmah shvati, ali uvjeren sam da i u KSSCG uveliko i predugo smrdi :x , Riba smrdi i cisti se od glave, a kita je najteze ocistiti kad zasmrdi! Ne mogu da se sjetim tacno, ali znam da su se i Divac, Danilovic i Djordjevic povukli iz KSSCG i nekih projekata u koje su ulozili veliku lovu! Na posljetku, veliki je sukob i na relaciji KSS-KSCG!
Svaka cast i hvala casnim pojedincima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 18:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ili slučaj sa Radmanovićevom bananom kad ga je valjda Pešić kaznio. Sad se hvali potez Pešića (iako su tad na njega galamili) i to uglavnom kao argument da se napadne Obradovića što on kao nema autoritet. A galami se na Obradovića što mu Radmanović nije igrao zadnju četvrtinu sad sa Francuzima kad je imao 4/4 šut za tri poena, a danas je valjda izašlo da ga je Obradović kaznio jer Radmanović nije htio da se vraća u odbranu i igra kako treba jer mu neko nije htio dati loptu u napadu. I znači pljuje se po Obradoviću kad provodi kazneno-vaspitne mjere a isto to se kod Pešića hvali, mada tek sada sa distance, sjećam se da se na Pešića tada galamilo dok se nije ni znalo zašto Radmanović ne igra, sjećam se da je bilo priča "Pešić ne voli Radmanovića a Radmanović je super, razbija na terenu, veliki talenat, sve naj naj".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
sve u svemu....

mislite li da se sami igraci iko od njih sikira i raspravlja koliko mi ovdje...ma boli ih banana....
elem mozemo ovako jos danima..sve je receno cinjenica je jedna...treba bagru rastjerati i vratiti osjecaj da se za repku igra srcem i dusaom i da svako treba da se upisha od dragosti kad za nju igra i ponosan k'o lav da bude...i ko to ne prihvata i ne postuje selektorsku rijec ma ko to bio odmah ga izbaciti k'o vrecu.....Naci ce se tu uvijek 12 momaka koji mogu uvijek biti medju 4 u Evropi ....a picopevce ove MRSS....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

21/09/2005 | Izvor: B92, Radio Slobodna Evropa
Rakočević: „Selektor je sve rekao”

Selektor Željko Obradović na konferenciji za novinare u Novom Sadu posle poraza od Francuske kao glavni razlog katastrofalnog rezultata na Evropskom prvenstvu naveo je loše međuljudske odnose u ekipi.

Igor Rakočević kaže da je reprezentacija osramotila košarku Srbije i Crne Gore. On potvrđuje da je selektor Željko Obradović rekao istinu o odnosima u ekipi:

„Nemamo atmosferu između sebe i to je najveći problem. Zbog toga i nismo da odigramo bolje. Mi igrači smo najviše krivi za sve ovo. Neću naravno pričati o imenima, bilo je ljubomore i jednostavno kako se kaže „i Bog ti ne da da napraviš rezultat kada imaš igrače koji se tako ponašaju. Tvrdim da selektor tu uopšte nije kriv. On je svoj posao odradio najpoštenije, davao nam je prave savete, ali nije uspeo da napravi tu atmosferu.

Sinoć posle utakmice sa Francuzima u svlačionici naše reprezentacije zaista je bilo sukoba, ali Rakočević tvrdi da nije bilo tuče sa Markom Jarićem:

”Jeste, bilo je konflikta, koškanja i verbalnih duela, ali je ipak to malo prenapumpano. Osećaj je grozan, šta da kažem. Što se mene tiče, ja ću uvek biti tu za reprezentaciju. Nadam se da ćemo nekako uspeti da vratimo obraz našoj košarci“ rekao je Rakočević.

Rebraca za blic

Željko Rebrača o debaklu plavih na Evrobasketu i lošim odnosima u ekipi
Mi smo kao grupa građana!
Negde iza ponoći, samo dva sata posle eliminacije sa Evropskog prvenstva, kada se većina naših igrača razbežala glavom bez obzira po belom svetu, zakucan za fotelju hladnog foajea novosadskog hotela „Park“, dugo je ćutke sedeo Željko Rebrača.

Najiskusnijem reprezentativcu poraz od Francuske je, očigledno, pao najteže od svih 12 odabranih.

Sada već penzionera plavih upitali smo zašto sedi sam.

- Želim da se pozdravim sa kapitenom Dejanom Bodirogom i selektorom Željkom Obradovićem. Neću da bežim, bez obzira na sve.

Zašto smo ovako prošli na EP?
- Nešto mi stoji u grlu, ne znam odakle da počnem priču… Preživljavam košmare. Pored talenta koji imamo pokazali smo da smo najgora ekipa na šampionatu.

Postoji li obrazloženje?
- Rekao sam još na početku priprema, ako pobedimo sami sebe, naše sujete i egoizam, onda možemo nešto i da uradimo. Reprezentacija nije klub, ovde je potrebna žrtva za grb i za dres. Bar sam ja tako naučio još 1992. uz Divca, Danilovića, Savića, Paspalja... I bio sam ponosan na naše rezultate, na naše jedinstvo, a sada me je sramota, blam. U zemlju bih propao. Ovog puta smo pokazali da nismo tim, već grupa građana.

Šta sve nije ispoštovano?
- Neka svako stane pred ogledalo, neka svako ponaosob kaže. Nije me bilo u reprezentaciji četiri godine zbog povreda i problema sa srcem, pa opet na pripreme sam došao sav napaljen, gladan novih titula. Imao sam ogromnu želju da uzmemo zlato i sve sam podredio tom cilju. Nisam razmišljao ni o porodici, ni o klincima toliko. Ali, šta sad kad nas 12 na terenu nismo uradili ono što je trebalo. Kad staviš na papir, reći će mnogi ovaj tim vredi, ali nije tako. Nismo došli do hemije među svim tim „zvezdama“ – prstima obe ruke Rebrača stavlja znake navoda.

Selektor kaže da su pojedini lumpovali po kafanama, na pripremama?
- Da smo uzeli zlato, o tome niko ne bi pričao. To što je Željko rekao – u pravu je, trener je uvek u pravu. Svega je bilo. Izlazili smo Đorđević, Danilović i ja i 1997. tokom EP u Barseloni, ali smo na kraju bili prvi. Možda su to bili bolji igrači, ali i drugo je vreme. Danas se sve meri ugovorima, milionskim ciframa, ali to nije realnost. I? Ko smo mi sada? Ma, smešni smo. Umislili smo da smo neko i nešto na osnovu uspeha u polednjih desetak godina. Najteže je sačuvati tron, a pri tome ostati normalan. Svi ste bili u pravu, pljuvali ste nas posle prve utakmice sa Španijom, sada imate još više razloga za tako nešto.

Naveliko se priča o sujeti kod igrača?
- Sujeta je čudo. Tu je osnovni problem.

Da li ste se trudili da sve to rešite na vreme?
- Imali smo niz sastanaka, ali to nije bilo dovoljno. Pričali smo sve i svašta još pola sata u svlačionici posle poraza od Francuske. Ne bih da ulazim u detalje ko je šta rekao. Reći ću samo jedno: bila je to ružna slika. Kad bih vam prepričao detalje samo bih me još više bilo blam – rekao je Željko Rebrača.

LIČNI PRIMER(I)
MOŽDA su stariji mogli da utiču na ponašanje mlađih reprezentativaca.
- Ne znam na koji način mogu da utičem na nekoga. Ne kažem da su drugi krivi, i ja sam krivac, staviću sebe na prvo mesto. Mogu samo ličnim primerom i ponašanjem da pokažem odnos prema timu. Pitanje je da li to neko može da shvati. Nisu ni mene Divac, Savić ili Paspalj jurili i vukli za uši - priča Rebrača.

NBA SVE POKVARIO
REBRAČIN savet klincima koji će ubuduće nositi plavi dres:
- Da budu gladni titula, da podrede sebe kolektivu i da ne razmišljaju o draftovima. Nemojte pogrešno da shvatite, ne aludiram na nekog posebno, govorim samo kakva je situacija. Ti draftovi, odlasci u NBA, sve su pokvarili. Da smo mi ostali normalni, da razmišljamo na drugačiji način, ne bi se ovo desilo.

D. J. Bužić

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ
STRATEGIJA I KONSEKVENCE
MNOGE je bitke u plavom dresu dobio Aleksandar Đorđević, a danas se oseća kao da je preksinoć najveću izgubio. Predvodnik zlatne generacije, teško je preživljavao poslednje trenutke susreta sa Francuzima i najveći debakl svetskog šampiona.
Sale nacionale je sa Divcem, Danilovićem i Savićem, iz svečane lože \„Spensa\”, posmatrao duel sa \„petlovima\” i, činilo se, da je mogao, sišao bi na na parket da pomogne plavima.
- U ovom trenutku nema dovoljno reči da opište kako se osećam. Ovo, međutim, nije kraj epizode sa neslavnim krajem. Svima je jasno šta se dogodilo, a ja imam samo jednu rečenicu, rečenicu koja sve govori: košarka je uvek bila kolektivna igra i ostaće kolektivna igra - rekao je Đorđević.
Vojevao je Sale mnoge velike bitke sa selektorom Obradovićem, čiji ga monolog posle katastrofe sa Francuzima, ipak, nije iznenadio.
- Da li je to sve trebalo da kaže odmah posle utakmice ili ne, u to stvarno ne mogu da ulazim. Ostali su dužni svima, najviše ljudima koji su očekivali uspeh na EP.
Svima je sada teško, mnogi su pesimisti, a o budućnosti naše košarke, veliki mag narandžaste lopte, na kraju, zaključuje: - Pod hitno mora da se napravi strategija sa vrhunskim stručnjacima, a imamo ih, i vrhunskim ljudima. Podvlačim sa vrhunskim ljudima, koji će da nas povedu u nove pobede. U našem Savezu je mnogo sposobnih ljudi, koji će pronaći rešenje. Sigurno je da posle ovog debakla moraju da se snose konsekvence i očekujem sledeće poteze rukovodećih struktura u nacionalnoj \„kući košarke\”.
S. O.

Kobni kompromisi

Nastavak priče Obradović je sačuvao za hotel „Park” gde je reporteru „Vesti” još detaljnije objasnio aktuelni trenutak u državnom timu.
- Biće neverovatnih problema ubuduće jer mnogi igrači nikada više neće moći da igraju zajedno. Sreće mi, žao mi je što nismo osvojili zlato jer bih onda rekao pet puta gore stvari, navodio detalje, bio još žešći. Na turniru u Podgorici, kad smo igrali dobro i imali
atmosferu, na aerodromu mi priđe igrač i kaže da su mu svi rekli da ga je saigrač „preskočio” u dodavanju lopte. Usledili su sastanci. Sa svakim sam razgovarao i po sat vremena. Mislim nešto sam uradio, ali ništa. Vidim sada kako plaču Rebrača i Bodiroga, a i ja sam toliko plakao. Trebalo je da kažem da je to brod ludaka koje u životu nisam video. Pravio sam kompromise i eto gde nas je to dovelo.

Savić optužuje igrače
21.09.2005 23:05

Eurobasket 2005Zoran Savić deo je legendarne petorke reprezentacije Jugoslavije iz Atine, koja se 1995. godine okitila zlatom, pa olimpijskim srebrom 1996. u Atlanti, pa ponovo zlatom u Barseloni.

Uz svoje nekadašnje reprezentativne drugove, iz svečane lože SPENS-a posmatrao je debakl naše reprezentacije protiv Francuske. Poraz je i za njega bio neočekivan:

- Ovo je neverovatno. Bilo je jasno i u utakmicama u grupi da imamo velikih problema u reprezentaciji. Uostalom, to se znalo već duže vremena.

I kada je rezultatska prednost počela da se osipa, očekivali smo da ćemo ipak izaći na kraj sa Francuzima, bar na individualni kvalitet.

- Kakav individualni kvalitet? Ove godine reprezentaciju su činili igrači koji su imali lošu sezonu u svojim klubovima, drugi koji nisu ni igrali, ili neki koji nisu uopšte igrali bitnu ulogu u svojim NBA klubovima. Ljudi su umislili da su oni zvezde zbog novca koji zarađuju. Imali smo problema sa igračima koji su došli u reprezentaciju bez ikakvih ambicija, kao i sa drugima koji su došli povređeni, rekao je Savić.

Koji su onda pravi uzroci ovakvog debakla?

- U reprezentaciji je vladala loša atmosfera. Obradović se borio protiv igrača koji su se provodili noću, što je nedopustivo za profesionalce. Igrači drugih reprezentacija nisu bežali po gradu. A ovi naši, koji provedu godinu dana van zemlje, dolaze na Evropsko prvenstvo kao na odmor.

Već u prvom susretu poraženi smo od Španaca sa čak 19 poena razlike, pa gori start na šampionatu nismo mogli da zamislimo.

- Ogromna razlika između Španije i Srbije i Crne Gore je bio pristup utakmici. Možda mi imamo NBA igrače, ali nemamo najbolju četvorku kao što je Horhe Garbahosa, niti najboljeg šutera kao što je Huan Karlos NAvaro. Španija je imala veliku želju i ispravan pristup. Odbrana im je bila sjajna, skok u napadu jako agresivan. Igraju najbolju košarku u svetu u poslednje dve godine, mišljenje je Savića.

Susret sa Francuskom neplanirano je postao i oproštajni za Dejana Bodirogu, Dejana Tomaševića i još neke reprezentativce.

- Nisam pričao sa njima posle utakmice. Takve stvari se dešavaju, šta da se radi, ali gori oproštaj od reprezentacije nisu mogli da imaju. U životu ovakve stvri ne možeš da predvidiš. Reprezentacija nije uradila sve da obezbedi pobedu, pa nam sada preostaje da sa mladim igračima izgradimo nov tim, želja je Savića.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Upitan da prokomentariše sve što se dešavalo oko reprezentacije, pre, tokom i za vreme Prvenstva, Tomašević je rekao:

- Ja sam rekao i pre početka šampionata, kada su me pitali o atmosferi, rekao sam da sačekamo kraj. Kada se osvoji zlato atmosfera je najbolja, kada se ne osvoji onda ništa nije valjalo. Svi ste vi dobro svesni tih stvari, tako da ja nemam šta da dodam. Ulazeći u sobu video sam na televiziji snimak dodavanja Kiće i Moke i neki Prajin šut. Meni je žao zbog njih, obrukali smo ih i ogrešili se o njih. Zahvaljujući svim tim velikim ljudima i igračima mi smo i dobili organizaciju ovog Evropskog prvenstva. Nismo bili dostojni da u ovom trenutku nosimo plavi dres, ali iz ove kože se ne može. Nadam se samo da će Srbija i Crna Gora već naredne godine biti tamo gde joj je i mesto.

Obradovićeva je procena da bolje igrače od ovih nemamo, ukoliko izuzmemo još Stojakovića, koji je odbio da igra na ovom šampionatu i Vujanića, koji zbog povrede nije mogao da nastupi sa „plavima”:

- Slažem se sa onim što je Obradović rekao, a to je da po nekom igračkom i individualnom kvalitetu mislim da smo bez konkurencije najbolja reprezentacija u Evropi. Međutim, mnogo faktora utiče na konačan rezultat.

Selektor Obradović žestoko je napao igrače, a Tomašević objašnjava:

- Nije slučajno što smo prošle godine bili 11. u Atini, a sada ovako završili takmičenje. Polazim od sebe, svakako da sam i ja kriv, mogao sam bolje da se pripremim, da sam ušao spremniji ne bi mi se desila povreda kolena, pa sada povreda leđa. Imao sam najbolju nameru da se lepo oprostim, ali iz mnogo razloga mi zlato ne zaslužujemo.

Priče selektora o mržnji među igračima, Tomašević ovako komentariše:

- Svakako je trenerovo pravo da to kaže, a čim tako kaže onda je u pravu. Uvek polazim od sebe i nikada javno nisam kritikovao nijednog svog druga ili saigrača. Da sam bio spremniji ne bi se ovo dešavalo, to je poenta. Treba svi da stavimo prst na čelo, svako da krene od sebe, da nam se to više ne bi dešavalo.

Da li ima krivice Obradovića i da li je on mogao da uradi nešto više:

- Ja sam u malo neprijatnoj situaciji, pošto je Željko moj trener i biće ponovo moj trener za par dana u Panatinaikosu. I dalje mislim da je on najbolji trener u Evropi, svaki put mi je bila čast kada sam radio pod njim, zaključio je Tomašević.

MARKO PSOVAO IGORA
DVA PORAZA promenili su kompletnu sliku o sportskom ponosu nacije. Košarkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore je od junaka i velikih nada postala predmet podsmeha. Plavi su promenili boju: postali su providni, na svetlo dana počeli su da izlaze svi grehovi stručnog štaba i igrača.
Kapiju i dušu je otvorio prvo Željko Obradović. Pršti na sve strane...
Ko je bio u \„Spensu\” u utorak uveče mogao je i da vidi i da čuje kako Marko Jarić psuje majku Igoru Rakočeviću... Ko nije video, čuo je na dan utakmice sa Francuzima da je Vladimir Radmanović noć uoči najcrnje noći naše košarke sa svojim menadžerom \„češljao\” svoj NBA ugovor umesto taktiku za \„trikolore\”.
Milioni, kamioni, avioni... Ostaju u džepovima nabeđenih zvezda koje će još nekoliko godina moći da varaju samo svoje gazde u Americi. Neki skaut ih je nekada video na našem parketu, prevario se pa ih kupio. Za milione dolara... Kada se zazeleni pred očima, ne može ni slobodno bacanje da se pogodi.
Sada su svi pametni, sada je najslađe pljuvati. Ipak, jedna stvar je savršeno jasna: selektor je trebalo sebe da posluša već u Atini. Da iz diskoteke nekoliko igrača pošalje kući, a na pripreme pozove one koji će za manje pare, sa više srca i dovoljno patriotizma, leteti po lopte, ako treba i u reklame.
N. I.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 18:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

ove i druge izjave na

http://www2.serbiancafe.com/lat/diskusi ... 49.html?16

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2005, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Da se nadovezem na svoj prethodni post...
Ranko Zeravica, najtrofejniji selektor reprezntacije Jugoslavije, iznio je par zanimljivh opaski...

"Sve ce biti jasno kada vam ispricam jedan detalj. Na sednici Strucnog saveta , posle "Akropolis kupa", upitao sam Obradovica da li je u reprezentaciji sve u redu. Jednostavno, ucinilo mi se da nesto ne stima. ili izmedju njega i igraca, ili su medjusobni odnosi igraca losi. Skocili su na te reci Obradovic, Ivkovic, Bogosavljev, Bojic... energicno me uveravajuci da u nasem taboru teku med i mleko. Sta se za tako kratko vreme promenilo, pitajte njih." (Sportski zurnal)

Valjda je sad jasno da nije iskljucivo Obradoviceva zelja bila da sakrije prljav ves, koji bi eventualna zlatna medalja oprala. Kompletan strucni savjet nije zelio da javnost sazna da ljubimci nacije i kosarkaski bogovi ne mogu da gledaju jedan drugog na terenu. . .
Vracam se uvijek na posljednju godinu uspjeha za nasu kosarku 2002.
Sta se to promijenilo od tad. I tada je recimo igrao isti ovaj Marko Jaric, koji danas upropastava napade reprezentacije, ali tada je to bio igrac koji se borio, koji je jednostavno igrao za reprezentaciju. Sta se otad promijenilo? Promijenio se njegov bankovni racun i nista drugo. Tada je Jaric bio samo jedan perspektivni plej koji tek treba da se dokaze u NBA i trebala mu je reprezntacija da se pokaze pred buducim poslodavcima. Sad kad ima iza sebe par solidnih NBA sezona i astronomski ugovor sa MInesotom, reprezentacija mu vise ne treba... Isti slucaj je i sa Radmanovicem i Gurovicem... Krajnje je jednostavno. Imaju garantovane ugovore i reprezentacija im sluzi samo za popravljenje imidza... Predrag Stojakovic je ispao najkorektniji, jer nije bio licemjer i nije ni dosao da bi glumio zvijezdu na terenu iako on jedini od nasih NBA igraca to i jeste.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]