Citiraj:
Milošević o Grobarima
Poručili su "grobari" Savi Miloševiću da, najblaže rečeno, ne žele da ga vide na mestu predsednika Partizana, a on im uzvraća - poštovanjem! Najvatreniji navijači crno-belih su na utakmici sa Brižom pre dve večeri okačili na ogradu parolu "Savo odj..i" i u jednom momentu zapevali protiv njega, ali Miloševića to nije pogodilo, čak bi se reklo da nije ni preterano iznenađen tim nastupom.
- Što se mene tiče, svako ima pravo na mišljenje, to je demokratski princip i za tako nešto sam se uvek borio. Prema tome, poštujem stav Grobara, ali to mi nije u ovom momentu najbitnija stvar, ne bih tome pridavao previše značaja - odgovara Savo Milošević za "Novosti".
Nekadašnji as Partizana i nacionalni rekorder po broju mečeva za reprezentaciju nije želeo da ulazi u ocene čime je toliko naljutio navijače crno-belih da otvoreno stanu protiv njega.
- To pitanje nije za mene, već za navijače. A, trenutno me preterano ni ne zanima.
Konsultacije oko predsedničke trke su gotove, Savo Milošević sada javno ističe da će biti kandidat za mesto prvog čoveka Partizana 21. decembra.
- Izbori su raspisani, moja kandidatura je spremna i za pet-šest dana održaćemo konferenciju za novinare na kojoj ćemo javnost obavestiti o svemu - otkriva Milošević.
A, na pitanje da li u Partizanu u ovom momentu ima opoziciju koja ne želi da ga vidi u klubu, Savo kaže:
- Verovatno da ima, ne bi bilo realno da očekujem da su svi uz mene. Međutim, o nekim stvarima ne bih želeo sada da govorim, ima vremena da se mnoge teme pretresu kasnije.
Ono što posebno raduje Savu Miloševića pred izbore je što mu je veliki broj bivših igrača Partizana poslao podršku.
- Neću imati problema barem kada je u pitanju taj sportski deo - nasmejao se Milošević.
Navijači samo protiv Miloševića
Vođe navijača Partizana tvrde da prozivanje Save Miloševića na meču sa Brižom ne znači da su izabrali za koju stranu jesu u predsedničkoj trci, već za koga - nisu.
- Generalno, ne mislimo da bi trebalo da se mešamo u kadrovsku politiku kluba, ali ovo je bilo pitanje principa. Nismo stali ni na jednu stranu u predizbornoj trci, već smo protiv Miloševića - tvrdi jedan od vođa navijača Partizana.
Verovatno je mnogima nejasno čime se to tačno Savo zamerio Grobarima, pa oni daju odgovor i na to pitanje.
- Za vreme našeg bojkota, Milošević je otvoreno stao na stranu tadašnje uprave i izneo niz uvreda na naš račun. Naš stav je, prema tome, stvar principa, borićemo se protiv svakog eksponenta Žarka Zečevića koji želi da preuzme bilo koju funkciju u klubu - poručuju Grobari.
Citiraj:
Šta se događa sa novim stadionom Partizana?
- Od 2. oktobra 2006. čekamo na usvajanje regulacionog plana - kaže direktor Partizanovog stadiona Aleksandar Stepanović i podseća na projekat švajcarske kompanije "Maraci" i investiciju 250-300 miliona evra.
Sportsko društvo Partizan, piše Politika, punih 19 godina pokušava da počne da gradi novi stadion. Prva priča pokrenuta je još 1990. godine pod nazivom "Olimpijski projekat" kada je grad Beograd bio jedan od kandidata za Olimpijske igre 1992. godine. Po tadašnjem DUP-u (Detaljni urbanistički plan) koji je inače bio pod okriljem Skupštine grada Beograda predviđen je koncept A i koncept B koji je obuhvatao izgradnju dva stadiona.
Četiri godine kasnije je ponovo aktivirana priča oko izgradnje ili rekonstrukcije naša dva najveća stadiona Crvene zvezde i Partizana. Partizan je tada bio bliži rekonstrukciji jer je to rešenje manje koštalo, a čitav projekat zvao se "Stakleni valjak". Istina, jedan deo tog projekta je urađen na severnoj tribini, ali se zbog nedostatka finansijskih sredstava odustalo jer je projekat obuhvatao i kompletnu izradu metalne konstrukcije, postavljanje reflektora, a obzirom na to da je cena projekta iznosila tadašnjih 27 miliona maraka, odlučeno je da ta ideja sačeka neko novo - bolje vreme.
Međutim, 2000. godine se ponovo rodila ideja o novom Partizanovom sportskom kompleksu koji bi bio izgrađen ne površini od 12,2 hektara a nalazio bi se u okviru Dinarske ulice, Doktora Milutina Ivkovića, Bulevara mira i Humske.
- Tada je dogovoreno da izvođač radova na kompleksu sportskog društva Partizan bude firma CEP (Centar za ekonomsko projektovanje) dok bi radove na kompleksu koji pokriva sportsko društvo Crvena zvezda radove izvodio CIP. Takvu podelu rešenja dala je Skupština grada. Te godine Beograd je aktivirao projektne kuće sve u cilju da se donese regulacioni plan. CIP i CEP su svoj deo posla završili dostavivši materijale 2006. godine Komisiji za urbanizam grada Beograda. Komisija nije imala nikakve primedbe poslavši čitav materijal na javnu raspravu. Međutim, mi od 2. oktobra 2006. godine čekamo na usvajanje regulacionog plana - kaže za Politiku, Aleksandar Stepanović, direktor svih objekata sportskog društva Partizan.
Po njegovim rečima, izgradnja sportskog kompleksa pored novog stadiona za 38.000 sedećih mesta a obuhvatala bi i nove sportske dvorane, teniski kompleks (centralni teren i osam pomoćnih), poslovni prostor, hotel sa pet zvezdica (25.000 kvadrata), kompleks bioskopa, 990 parking mesta... Poslovni prostor oko stadiona (60.000 kvadrata), tržni centar i 400 apartmana (48.000) koštali bi između 250 i 300 miliona evra.
Poznata švajcarska kompanija "Maraci " je još pre četiri godine obezbedila idejni projekat i, kako ovaj list saznaje, zainteresovana je da bude glavni investitor dok bi izvođenje radova bilo povereno srpskim kompanijama. Inače, "Maraci" je do sada učestvovao u mnogim velikim sportskim projektima izgradivši stadione u Bazelu, Cirihu, Bernu...