Freak on a leasH je napisao:
...a Liverpool vec godinama ima problem sa "malim" timovima....
Ja bi dodao i sa velikim, srednjim, prosjecnim, dobrim, losim, infinitezimalnim, kvalitetnim, nekvalitetnim i jos koje kakvim...Ipak povremeno pobjede Uniteda, pa se ponadaju i oni i navijaci, ali se ubrzo vrate u svoje sivilo.
Liverpoolu treba ozbiljan trener koji zna postaviti igru i motivisati igrace, izvuci iz njih maksimum. Svake godine dolaze pojacanja, sastavlja se ekipa i svake godine prije pocetka prvenstva izgledaju odlicno na papiru, ali onda nema ko da sastavi ekipu na terenu. Stevan ih je izvlacio dok je bio mladji, dok je mogao sam. Sad im treba trener da ih upregne.
S druge strane United vec godinama osvaja titule i pobjedjuje iako im niko ne daje sanse na pocetku sezone. Jer uglavnom ne dovedu igrace koji su najavljivani i koji su potrebni, nego stari dovede dvoicu, troicu mladjahnih, relativno nepoznatih igraca i onda sastavi ekipu iz koje izvuce mnogo vise nego su i igraci svjesni da mogu.
mandrak je napisao:
jel to taj robi kin?
Jeste. Ali mi se ni malo ne svidja taj trend novih-starih igraca. Messi je bio novi Maradona, Aguero je bio novi Maradona, Aimar je bio novi Maradona, Riquelme je bio novi Maradona,... Igrac je igrac, ovaj mi se cini kao vrlo kvalitetan DMC a ima i puno asistenicija, vjerujem da bi bio odlican u Unitedovoj sredini. Dovesti njega i organizatora igre i United ce imati sanse za titulu i sljedece sezone, u protivnom bice vrlo tesko. Pogotovo kad se City rijesi Mancinija i Balotelija.