banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 14:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1605 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Liverpool FC
PostPoslato: 06 Dec 2013, 14:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2013, 09:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2012, 09:20
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2013, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Po titulu !

A onda forum pada pred naletom istine !

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2013, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Apr 2011, 15:27
Jel Sakho regularan u prvoj postavi na ligaškim utakmicama?

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2014, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Adios, Luise

Slika

Bila je to jedna od onih utakmica koje su kad-tad morale da se dogode, mada ih niko ne priželjkuje. No fudbalski kismet imao je druge ideje i uredio je da 6. aprila 2005, tek nekoliko sedmica uoči dvadesete godišnjice tragedije na Hejselu, Juventus i Liverpul odigraju prvi susret posle kobnog Brisela.

Sve bi bilo lakše da su dva velikana u dve decenije nakon noći u kojoj je 39 Italijana zauvek ostalo uz svoj klub odigrala makar jednu prijateljsku. Rane ne bi prestale da bole, gorko sećanje ne bi izbledelo, ali čudo je, ponekad, šta može da učini jedna pružena ruka i jedno iskreno izvinjenje... U fudbalu i mimo njega.

Ovako, taj se meč morao igrati s ogromnim ulogom i s još većom simbolikom: na talonu je bilo polufinale Lige šampiona (Juve je prethodno na starom Dele Alpiju preskočio Realove Galaktikose, sve sa Ronaldom, Raulom, Zidanom, Figom i – Tomasom Gravesenom), papa Jovan Pavle drugi je ležao u bolnici smrtno bolestan, ali ni to, ni zagrljeni Ijan Raš i Mišel Platini na centru Enfilda, ni koreografija kopa koja je nudila prijateljstvo (Amicizia, pisalo je na italijanskom), nisu uspeli da izbrišu zlu krv, barem ne za nekoliko stotina Juveovih „ultrasa“ koji su srednjim prstom i okretanjem leđa otpozdravili Englezima.

I svako ko je iole pratio fudbal imao je, makar u nekoj brazdi cerebeluma, jednu dilemu: hoće li Liverpul i ove noći morati da izgubi? Ne samo zato što je Juve bio jak kao crna zemlja, a ekipa Rafe Beniteza skupljena s koca i konopca i u prolećnoj evropskoj uniformi samo zahvaljujući šutini Stivena Džerarda protiv Rivaldovog Olimpijakosa na Enfildu protekle jeseni, već i zbog moralne obaveze, zbog onih 39 crno-belih duša koje nikada neće videti finalni meč Kupa šampiona 1985. godine.

Ta je lekcija iz morala već viđena na Hejselu: fudbal se igrao i posle iznošenja tela preminulih i ceo je svet, logično, navijao protiv ubica iz Liverpula. Bezvoljni Englezi vukli su se po terenu i čekali da istekne tih 90 minuta kao osuđenik na smrt koji odbija i poslednji obrok, sudija je svirao nepostojeći penal, Juve je postao šampion Evrope i niko se tome nije iskreno radovao...

Pa, ipak, pre prvog sudijskog zvižduka ovog 6. aprila linija je podvučena, i fudbal je mogao da tera dalje kao što uvek uradi. Enfild će u narednih 90 minuta biti samo još jedan stadion na kojem se igra četvrtfinale Lige šampiona, a simbolika i sećanje će ustupiti mesto događanjima na travi.

A na toj travi, svet je video – njega. Nije da se o Luisu Garsiji nije već govorilo i znalo, posebno u Liverpulu. U stvari, njegov je početak u crvenom dresu – u koji je, iz Barselone koju je voleo svim srcem, stigao na izričitu želju novog menadžera Rafe Beniteza – bio čak i previše dobar. Driblinzi, lobovi, utrčavanje u prostor, golovi, i sve to uprkos unekoliko podsmešljivim pogledima navijača: zna taj mali Španac fudbal, govorili su, ali ne može on da se prilagodi surovim zahtevima grubog engleskog fudbala; nije ti ovo, sine, plaža sunčane Barse na kojoj prodaješ trikove ortacima, šta ćeš raditi kada ti Robi Sevidž uleti trupačke u te sitne noge; i tome slično...
No, Luis Garsija je sve iznenadio i da nije bilo povreda – koje njegovu karijeru neće skratiti, ali će je dobrano skrenuti – od „momka s plaže", kako su ga posprdno nazivali, možda bi postao „zlatni dečko“. Ovako, njegov je talenat umeo u prvenstvu da blesne tek na momente, bilo da krene u dribling ili da se pojavi baš tamo gde ga niko ne očekuje, ali nije bilo konzistentne hladnokrvnosti Majkla Ovena, ni centaršuteva Stiva Hajveja.

A te noći će ga zapamtiti i Evropa i svet. Te će noći uzbuditi duhove prošlosti, ući u legendu i pesmu, i pokrenuti čitav niz događaja koji će kulminaciju imati u Istanbulu, mesec i po kasnije, u najčudesnijem finalu Lige šampiona, čiji će biti vinovnik svih 120 minuta...
Prvo će nabaciti loptu Samiju Hipiji na volej, a onda će iskoristiti poslovičnu unezverenost Milana Baroša i levicom sa 20 metara lobovati najboljeg golmana na svetu, Điđija Bufona, za 2:0 za Liverpul u prvom poluvremenu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NBsraNDmuBU[/youtube]

O, Juve će uzvratiti, i to kako, s Ibrahimovićevom prečkom, s Kanavarovim golom, i svi će misliti da je Italijanima 1:2 sasvim dovoljno za prolaz dalje, ali ne i Luis Garsija i Rafa Benitez. Revanš je bio briljantna lekcija iz šahovsko-fudbalske taktike, a omaleni Luis, sada već heroj Kopa, daće u polufinalu i onaj „fantomski“ gol Čelsiju, taman za put u Istanbul...
Eh, i bez tog gola Luis Garsija bio bi veliki.

Postoje neki igrači koji ne moraju da provedu čitavu karijeru u jednom klubu, niti da postignu het-trik u finalu Lige šampiona, da bi ih navijači doslovno obožavali. Ne, dovoljno je da budete hrabri, da znate i tražite fudbal, i da svaki gol svog tima proslavite sa širokim osmehom na licu, pa da vas oni najverniji zauvek zavole, da im svaki vaš gol, i svaki vaš potez, makar se vi nalazili i na drugom kontinentu i igrali za manje ili opskurne klubove, izmame osmeh na licu.

Takav je igrač, veći od mnogih izvikanijih, bio Luis Garsija, koji je u utorak iz dalekog Meksika saopštio da je njegova karijera gotova. Nasmejani dečko iz Barselone, broj 43 na večnoj listi „igrača koji su uzdrmali kop“, kratkotrajna Liverpulova „desetka“, potrošač sangrije, visok nešto jače od pet stopa i sedam inča koliko je govorila pesma, može da bude ponosan na sve što je uradio za fudbal.
I tek ponekad da se zapita da li je fudbal mogao da uradi više za njega...

http://www.mozzartsport.com/vesti/prela ... uise/68872

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 11:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 11:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
George Best?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 11:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako si samo luckast.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 11:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

You will walk alone

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2014, 09:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sedam pobjeda u nizu.

Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2014, 09:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zvezda ima 10

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2014, 09:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zvezda ima Milijasa.

http://www.bbc.com/sport/football/tables
Bice cirkus do kraja. Siti i Arsenal igraju u narednom kolu... Neki iks bi super dosao Liverpulu, jer bi Arsenal ispao iz trke za prva tri, sto znaci nema kvalifikacija za LS za Liverpul, nego direktno. Naravno, uz pobjedu nad Totenhemom pokojnim.
Staridz sinoc dao 20. go u sezoni.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2014, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Ливерпул има одличну сезону и мислим да би космичка правда била задовољена кад би били прваци. Арсенал је издувао, за њих је капак 4. мјесто. Јер ће их Сити прегазити као плитак поток.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2014, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
A stvarno bi bio red da osvoje. Tacno od ova tri kandidata (kao sto WW rece, nema od Arsenala nista), bih najvise i volio da oni sad uzmu.
Sledece dvije bi trebali uzeti, a onda City, to ce biti zlo od utakmice! :D

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2014, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
iako sam onomad na temi premijer liga glasao da će lfc biti šampion (kad ste se šprdali sa onim glasovima :) ) mislim da ipak ne možemo... usporeni čelsi ima bolji raspored, a šiti dvije utakmice više...
ima još igrati, tu smo, i sad nema opravdanja vec kidanje do kraja, ali cisto kažem po osjećaju da ne vjerujem u titulu

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2014, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
aj ba vujosevicu nemoj na temu... bilo je jasno od pocetka prvenstva da ce liverpul da se ugura u prva 4... pozicija je manje vise bila nebitna, bitno je da se ide u ls, ali sam nekad u oktobru skontao... pa jebotebog to je to, ljudi nemaju obaveze nikakve osim prvenstva, gurace to do kraja kako mogu i umiju... siti ce kiksati negdje vec usput, a celzi ce na enfildu logicno da padne i to slican scenario ce da bude kao kad je njima na noge dosao arsenal... jes da nije tema ali osvrnuo bih se i na mojesa, liverpulu bi islo na ruku da mu daju otkaz po zavrsetku sezone i tek tad bi bili u lutanju i haosu... ne bi se pokrpili ni za 10 godina... ovako ako ostane imaju fine sanse da se vrate u prve 4 ekipe nakon 3-4 godine... kad vidim par forumasa kompleksasa koji su isti ovaj liverpul prozivali, ponizavali sa svim onim history forama, nekako mi drago sto se ovo jedinstvu desava, ali za 2-3 godine cu ocigledno morati davati istom tom jedinstvu podrsku jer ce liverpul biti bezobrazno dobar! i konstantan!

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2014, 08:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa Liverpul ako osvoji titulu nekim cudom, i ja cu morati razmisliti da okoncam mandat. Nece vise biti zanimljivo. Nisam ja na to navikao.
Preci cu na Sent-Etien, Notingem Forest, Mehengladbah, Atletiko Madrid... Ili mozda Arsenal, njima ce trebati sva moguca pomoc da Karling Kup osvoje, a kamo li ligu.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2014, 14:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ma nije to ni bitno, bitnije je da vise nije patnja gledati Liverpul, uz nadogradnju i nova ulaganja bice ovo lijepa ekipica sledece sezone u LS.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2014, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Freak, kakav je ono Lukas usao u igru? Trcanja, driblinzi, dubinske lopte... :D

Igraci i menadzer mjeseca
Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2014, 11:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Neka uzmu titulu, Stevan je zasluzio! :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1605 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]