Ne mogu da vjerujem u ovoliku količinu pesimizma koju vidim ovde!
Zar nismo lijepo konstatovali ranije da je vrlo teško (osim ako niste Jugoslavija na EP 95.) pobijediti dvaput jednu reprezentaciju na istom takmičenju? Mi već imamo poraze od Francuza, Litvanaca i Španaca, a to su nam i glavni konkurenti za prvo mjesto. Znači ako oni očekivano pobijede svoje protivnike u četvrtfinalu, mi imamo obezbijeđenu titulu.
E sad, od samog početka se vidjelo da onaj Italijan planira da nas uništi. Ja sam gledo dosta utakmica na ovom EP i NIJEDNOM nisam vidio da se ponavlja slobodno bacanje, a na ovoj utakmici dvaput. Taman krenemo da stižemo, kad nam krkne tehničku. Pa onda kao "vrati" na +25 za njih, ma jašta!
Elem, Duda je ispravno procijenio da se ne vrijedi zlopatiti u borbi protiv sudije, te je jednostavno probao neke druge taktičke varijante. Sigurno ste primijetili da smo na kraju prvog poluvremena napravili seriju i prišli na 11 razlike. A šta onda Duda radi na početku drugog poluvremena? Počinje sa onim IDIOTOM Perovićem umjesto sa Krletom. Šta nam to govori? Jedna mogućnost je da je Duda imbecil, što valjda svi znamo da nije tačno. Druga mogućnost je ona koju sam spomenuo ranije, a to je da Dudu boli dupe hoćemo li pobijediti u ovoj utakmici ili ne. I on je sigurno bio svjestan da će nas FAKini skenjati čim malo priđemo. Eto i naš najbolji šuter Kešelj je proveo dosta vremena van parketa.
Teodosić je na ovoj utakmici vrlo malo šutirao. U nekim situacijama imao je odličnu poziciju, a opet je išao na asistenciju, što govori o tome da Duda želi da smanji broj njegovih promašaja (jer mu slabo ide šut, za razliku od asistencija). Vidjeli ste kako je Savanović igrao prvo poluvrijeme, a poslije ga je zamijenio onaj Bukvan, pardon, Mačvan.
Zaključak - ne berite brigu! Petorka Teodosić-Rašić-Kešelj-Savanović-Krstić će da demolira Turke i idemo u finale.
Šta kad se opet sretnemo sa Francuzima ili Litvancima? Pa naravno, kako to obično biva, situacija će da bude potpuno drukčija nego u prvoj utakmici. A Španci me uopšte nisu impresionirali, oni su dobili utakmicu jer smo mi imali jedno 580 izgubljenih lopti i Konjstu Perovića pod košem. To se sigurno neće ponoviti u eventualnoj drugoj utakmici (mada sam ja uvjeren da će Španci potpuno neočekivano da puknu već u četvrtfinalu, pa će poslije da kukaju "Vidi, ona Srbija prvak svijeta, a mi smo ih NABILI!").
Jedina loša stvar u svemu ovome jeste što sam ja stvarno uložio 50 KM na one skotove