Ne volim raspravu na ovu temu, ali prečesto se spominje. Zvezda kad je bila u najvećem sranju, imala je četiri registrovana igrača, igrala sa juniorima, zbog silnih dugova bila istjerana iz Pionira, a bivši igrači odnosili koševe sa terena da se naplate. Partizan u najvećoj "dubiozi u istoriji", ima u ekipi Patrika Milera, Vilijams-Gosa i Samarda Samjuelsa i već tri sezone, uprkos dugovima, problemima, na volšeban način oformi tim, koji je među četiri u ABA ligi. Ili tamo već tri sezone rade sve sami alhemičari koji od kiseonika prave novac ili je sportski sektor i dalje prejak, pa od ničega pravi konkurentnu ekipu. U svakom slučaju, kako se kreira medijska slika, tamo igraju mučenici u rangu Gandija, koji nemaju hljeba da jedu, ali ginu za svaku loptu na parketu i srcem pobjeđuju ekipe koje su 10, 20, 100... puta jače. Muta na početku sezone izjavljuje da je budžet kluba oko 300.000, a sad u timu tri stranca i pride ganjaju Zagorca. I tako iz sezone u sezonu...
Sa druge strane državni bankomat Zvezda završi godinu u minusu. Kontam da smo se baš bahatili i razbacivali parama. Ne znam kako ljudi ne uključe mozak i zdravu logiku. Da u Zvezdi ima toliko para koliko se misli, da li bi igrači masovno napuštali klub ljetos, pa dvojica koji su bili među boljima u protekle dvije sezone, otišli u ekipe koje igraju Evrokup, Kuzmić otišao da bude treći centar u rotaciji u Realu, a Radonjić odlučio da pauzira sezonu, umjesto da vodi tim i dalje. I tako državni bankomat, umjesto da plati Radonjiću koliko je tražio, ili isplati recimo Dušku Ivanoviću pišljivih 400-500 hiljada koliko je njegova cijena za sezonu, za trenera dovede početnika Alimpijevića.
Ti si malo ozbiljniji spam majstor od mladog skeve koji se realno blamira svojim pisanjem,pa i tebi da postavim par pitanja i kazem nesto pa ako odgovoris,odgovoris...
1.Za vrijeme Duleta Vujosevica oba kluba su imala budzet u pet deka sto se kaze,nekada skuplji tim vi nekada mi,iako smo mi bili redovni euroligasi a vi ne.
Dakle nikada se nije desilo da jedan rival ima deset puta veci budzet od drugog,to jest da je razlika u kvalitetu tima ovolika kao ovih poslednjih godina. Jel tako?
2.Reci mi molim te kako ste se vi finansirali u periodu 2000-2010? Kakva struktura ljudi je bila u CZ ? Ko su ljudi koji su napravili tih cuvenih 16 miliona duga?
Svi znamo,Vesic,Andjelkovic i ekipa iz VLADAJUCE Demokratske stranke,znaci da je i u tom periodu vlast vodila vas KK.Za to vrijeme NI JEDAN funkcioner iz DS nije bio u KKP.
Od 2010 ili 11. to jest dolaska vucica znamo svi sta se desava i kako se stvari odvijaju. Partizanu je sve vise zavrnuta slavina,ostaje bez sponzra i sredstava.Dule je jos par godina uspjesno se borio i uzimao trofeje ali je pritisak bio sve zesci. Na kraju klub je doveden pred zid -ili otjerajte Duleta ili ce se klub ugasiti. Na zalost,naslo se izdajica u klubu koje su Vujosevicu dosle glave.
Nakon toga SNS je usao u Partizan koji je zadnjuh godina posluzio kao ikebana i lijecenje frustracija ljudima koji su iz DS uniforme obukli SNS odoru.
Sad ja tebe pitam, ko je vama vratio 16 miliona duga preko noci? Odakle vama budzet kakav mi nismo imali ni nakon F4? Odakle vama godinama svi ti sponzori,i kako je moguce da se mi godinama borimo sa 5-6 miliona duga a vi bez problema rijesite 16? Ako je taj covic toliko sposoban da sve to postigne bez pomoci vucica daj brate da ga postavimo za kralja,saha,Boga pa da nas sve iscupa iz ovih govana ko drustvo...
Ne mogu vjerovati da vi kukate kako nemate pare a vec par godina imate ubjedljivo najskuplji tim u ABA? Ko je ovdje lud? Znaci ovog ljeta ste prvi put zaradili neke pare od transfera,i to dobre pare...Kako ste se do sada finansirali?Mi smo za vrijeme posljednje dominacije zivjeli iskljucivo od prodaaje igraca,od sposobnosti Vujosevica da recimo iz krke dovede Jana Veselog za koga niko nikada nije cuo i od njega napravi NBA igraca...Takvih primjera je bilo koliko hoces. Mi da smo imali tada podrsku koju covic ima ovih godina uzeli bi bar jednu EL,to ti garantujem. Ionako smo sa jednim Slavkom Vranesom u timu bili na jednu loptu od finala...
A ova mala neznalica i laik koja nas naziva vucicevom prcijom a ne bi u zivotu pogledao EL uzivo da mu istog nije bilo svih ovih godina,neka malo nauci nesto o kosarci na ovim prostorima prije covica.