Ne znam jel smo se dobro razumeli, ja sam samo napisao da bacanjem casa, gadjanjem, polivanjem na utakmici, se nece pomoci reprezentaciji, vec treba sportski da se navija. Da su i drugi navijaci radili isto ili slicno, jesu, da se ne lazemo, ali nista time nijedna reprezentacija, barem prema mom misljenju nece postici, tj. navijaci im nece pomoci. Srpski navijaci prave nasilje, pale baklje, itd., pisu se kazne, FSS se kaznjava, klubovi isto. Sto se aktivnosti u tucama tuce, ja ovoliko skinutih zastava u zivotu nisam video. A sto se tice odlazaka u Arabiju, ili bilo gde drugde, to je sve biznis. Imao on 30, manje ili vise godina, svaki fudbaler ide gde je veca plata, gde ce moci da igra. Jedan primer gde se vidi biznis i nasilje u sportu je primer Lazara Jovanovica, presao u FK Crvenu Zvezdu, on je time izazvao revolt navijaca FK Vojvodine. On nema ni 18 godina, ako on misli da ce mu tamo biti bolje neka ide. Licno mislim da bez obzira sto je i presao u Beogradski klub, nije razlog da ovaj momak trpi sajber nasilje na forumima i drustvenim mrezama, jer nisam bas siguran koliko je on sam uticao na transfer. U sustini biti fudbaler je posao, kao sto ga svi mi imamo, ovaj ili onaj.. Ako ce njemu tako biti bolhe i ako je njegov otac urgirao da on tamo predje, to je njihova stvar. Svako bi trebalo da ide gde ce mu biti bolje, radilo se o fudbalskom klubu, preduzecu, itd. Naravno, to moze biti los potez ili dobar. Ali jos jednom samo kazem da mislim da decko od 17 godina, ne treba da trpi, ma za koga god navijao ili igrao grube reci. A sto se tice Uprave FK Vojvodine mislim da njegov odlazak nisu mogli spreciti. Ali ako se vec navijac protivi necemu onda treba da se obreznes na upravu FK Vojvodine a ne na fudbalera od 17 godina. Fudbaleri su roba, sve je biznis. Navijaci se svadjaju, tuku, prepiru, oko obicnog biznisa. Izvinjavam se Administraciji BANJALUKA.FORUMA na off topicu. Razmisljam jel ovim igracima uopste stalo do reprezentacije. Dobro je sto je Stojkovic smenjen. Sada koga dovesti a ne pogresiti to je pitanje. Uvek kada gledam losu utakmicu reprezentacije Srbije, setim se prijateljske utakmice protiv Ceske, kada su posle utakmice avionima, kolima, odjurili na splavove. A oporavka Srpskog fudbala nikada nece biti dok se ne privatizuju klubovi. Doveli su Milana Mandarica, coveka koji ima 86 godina, najavljivali su ga kao osobu koja ce pomoci FK Vojvodini, postavili su ga za potpredsednika kluba. Ovo sa njim mi se cini kao marketinski trik.
|