banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 08:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 339 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Sep 2010, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
:lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 23:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
teskakategorija je napisao:
prvo nabi minimum sto kila čistih mišića a onda kombinacija kik boksa u stojećem stavu,rvanja i jiu jitsu na kraju za parter. ostalo je sve glupost i samo može da smeta. ali ništa bez snage. da vidim tog majstora neke od mase ovih borilačkih vještina kako bi prošao protiv neke mma životinje od 110 kila čistih mišića.

upravo tako

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2010, 02:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
prvo nabi minimum sto kila čistih mišića a onda kombinacija kik boksa u stojećem stavu,rvanja i jiu jitsu na kraju za parter. ostalo je sve glupost i samo može da smeta. ali ništa bez snage. da vidim tog majstora neke od mase ovih borilačkih vještina kako bi prošao protiv neke mma životinje od 110 kila čistih mišića.

Pa zavisi koje životinje, recimo, sa međedima bi bilo problema, ali su oni svakako teži od 110 kila. Kurjaci nisu toliko opasni ako nisu u čoporu. Piton je zajeban ako se omota oko tebe, jer ti onda kosti polomi i tad si nagrabusio ko žuti. E sad, ne znam jesi možda kontao na životinje tipa lav, tigar, panter, nilski konj, nosorog, slon, drakula i ostali, pošto tu sve zavisi. Lav je, kažu, lijenština i p*čka, za njega sve lavica radi. Nema tu pravog muškarca. Tigar je zajeban, pogotovo bengalski, težak, brz i jebe kevu. Pitaj one jadne Indijce što su godinama zijanili. Panter nije toliko velik, ali je brz i spretan, a ako se zove Bagira, onda mu je najbolji frend Mogli. Nilski konj je u stvari kralj životinja. Kažu da je za čamdžije zajebaniji od krokodila. Ajoj, zaboravio sam krokodila! Jesi kontao i krokodila? Krokodil je opak, gledao sam u filmovima, u jednom je poj'o međeda ko od šale. Nosorog je jeben dasa, ali ako znaš kako da ga uhvatiš, nemaš problema. Sve što ti je potrebno je jedan tom "Rata i mira", lupa (povećalo), pinceta, te kutija šibica. Može i neki sokić, ali nije obavezno. Legneš u hlad, (pijuckaš sokić), te lafo čitaš "Rat i mir". Nosorog ti se prišunja iza leđa, virne šta to čitaš, i nakon par minuta se toliko smori da zaspi. Ti tad skočiš na noge lagane, uzmeš lupu i okreneš je naopačke, tako da je nosorog kroz nju gledan, veoma mali. Tako malog ga dohvatiš pincetom, te metneš u kutiju šibica. Voila!

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2010, 09:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2010, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Popokatepetl je napisao:

Pa zavisi koje životinje, recimo, sa međedima bi bilo problema, ali su oni svakako teži od 110 kila. Kurjaci nisu toliko opasni ako nisu u čoporu. Piton je zajeban ako se omota oko tebe, jer ti onda kosti polomi i tad si nagrabusio ko žuti. E sad, ne znam jesi možda kontao na životinje tipa lav, tigar, panter, nilski konj, nosorog, slon, drakula i ostali, pošto tu sve zavisi. Lav je, kažu, lijenština i p*čka, za njega sve lavica radi. Nema tu pravog muškarca. Tigar je zajeban, pogotovo bengalski, težak, brz i jebe kevu. Pitaj one jadne Indijce što su godinama zijanili. Panter nije toliko velik, ali je brz i spretan, a ako se zove Bagira, onda mu je najbolji frend Mogli. Nilski konj je u stvari kralj životinja. Kažu da je za čamdžije zajebaniji od krokodila. Ajoj, zaboravio sam krokodila! Jesi kontao i krokodila? Krokodil je opak, gledao sam u filmovima, u jednom je poj'o međeda ko od šale. Nosorog je jeben dasa, ali ako znaš kako da ga uhvatiš, nemaš problema. Sve što ti je potrebno je jedan tom "Rata i mira", lupa (povećalo), pinceta, te kutija šibica. Može i neki sokić, ali nije obavezno. Legneš u hlad, (pijuckaš sokić), te lafo čitaš "Rat i mir". Nosorog ti se prišunja iza leđa, virne šta to čitaš, i nakon par minuta se toliko smori da zaspi. Ti tad skočiš na noge lagane, uzmeš lupu i okreneš je naopačke, tako da je nosorog kroz nju gledan, veoma mali. Tako malog ga dohvatiš pincetom, te metneš u kutiju šibica. Voila!

citiras ckm :)

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 18:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
hmmm...malo sam citao ovu vasu temu.....i sad, posto zelim da pocnem trenirati neku borilacku vjestinu, prvobitno radi kondicije i forme ( profesija mi ukljucuje mnogo sjedenja, a jedina ozbiljnija aktivnost mi je MTB ), ali i radi ucenja neke tehnike koja bi mi pomogla u slucaju potrebe.....

Iz nekoliko razgovora sa par drugara koji se bave raznim vjestinama, zakljucio sam da bi zelio poceti sa realnim aikidom, pa ako mi se svidi nastaviti, a ako ne menjati....

Znaci, koliko ce mi treniranje RAa pomoci da steknem i odrzim formu i kondiciju, a koliko me osposobiti da se odbranim od nasumicnog manijaka?

I gde poceti sa tim, kome se obratiti, neko spomenu da se na DIFu odrzavaju treninzi, gde kako, koliko para i ostale generalije?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 18:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Buraz, prvo moras da nabijes makar sto kila misica. Brat bratu, to ti je neki minimum minimuma. Kupi proteina, keatina, aminokiselina, sulfata, preparata i nabuzdi se pravo. A kada postanes prava zivotinja, onda mozes da treniras nesto, cisto da bi bio jos zajebaniji.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 19:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
Besparica je napisao:
Buraz, prvo moras da nabijes makar sto kila misica. Brat bratu, to ti je neki minimum minimuma. Kupi proteina, keatina, aminokiselina, sulfata, preparata i nabuzdi se pravo. A kada postanes prava zivotinja, onda mozes da treniras nesto, cisto da bi bio jos zajebaniji.

Haha...ti konstantno sa tom masom.....to nije pravac mog razmisljanja, barem ne na taj nacin....kazem ti da vozim MTB, tako da su kondicija i izdrzljivost na prvom mjestu, a trenutno sam bez oboga......tek kad bi se malo vratio u formu razmislio bi o malo proteina da pojacam masu, posto mi nedostaje kilograma u svakom slucaju....a imam par kolega koji uopste nisu nabijeni niti nabudzeni, a u stanju su da promene licni opis vecini napumpanih bimbalja koji su sve cesca pojava....bez bilo kakve uvrede naravno, ali moje misljenje je da je sama sila bez tehnike jednostano da se tako izrazim ... go kuhrac.... 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Bio sam na wu-shu treningu u BL, nazalost bio je malo laganiji trening pa se nije moglo puno vidjeti, izgledalo mi je kao da treningu nedostaje ritam i malo dinamike. Ali koliko sam zakljucio dosta se polaze paznja na strategiju borbe, sve sto rade ima svoje "zato". :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2010, 20:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:06
kakav aikido to je najveća glupost? koji aikido majstor na svijetu može da pobijedi Mirka Filipovića? Nijedan

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Moze aikido majstor ali samo ako je prije toga trenirao ninjutsu barem 7 dana.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 09 Sep 2010, 02:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kakav aikido to je najveća glupost? koji aikido majstor na svijetu može da pobijedi Mirka Filipovića? Nijedan

Kakve to uopšte ima veze sa bilo čim? Borilačkom vještinom se ne bavi da bi "pobijedio Mirka Filipovića", za te stvari je mnogo brže i jednostavnije kupiti sprej ili neku palicu pa nositi sa sobom. Za istinsko bavljenje vještinom je potrebno vrijeme, strpljenje, kroćenje ega i sujete. To nije samo "neka tamo fizička aktivnost", već praktično način života. To je ono što face koje su borbu vidjele samo na televiziji nikad neće skontati.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 08:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
sirco je napisao:
Znaci, koliko ce mi treniranje RAa pomoci da steknem i odrzim formu i kondiciju, a koliko me osposobiti da se odbranim od nasumicnog manijaka?

Formu i kondiciju ćeš dobiti u zavisnosti od vježbi koje se praktikuju i od učestalosti njihovog ponavljanja. Koliko znam, realni aikido ne posvećuje neku pretjeranu pažnju snazi, ali je vjerovatno posvećuje razgibavanju.

Što se tiče drugog dijela tvog pitanja - da li će te realni aikido osposobiti da se odbraniš od nasumičnog manijaka - neće, jer to nije borenje, već umjetnost poluga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2010, 13:35 
Početnik
Početnik

Svaka čast vještini ako je treniraš radi kondicije zdravlja i tako to. tu je odličan i stoni tenis. Ali koliko ti može u realnoj borbi pomoći stoni tenis otprilike toliko može i realni aikido. Zašto se majstori tih vrlih vještina kad su toliko opasni ne prijave na mma pa da zarade milione? Kao njih to ne zanima,ne vole pare. Ma nemoj! Ne prijave se zato što bi prošli k'o bosi po trnju. Tad bi se toliko provalili da bi morali da zatvore svoje klubove i ostanu bez naivnih članova koji im ostavljaju svoje pare vjerujući da će ih ovi pretvoriti u neke zajebane momke. Ako se i desi neki majstor aikida da radi kao neko obetbjeđenje pa je kao zajeban to je zato što ima sto kila mišića a ne što je tamo neki majstor. Jedino kombinacija kik boksa,rvanja i jiu jitsu-a je zakon ali ni te vještine nisu ništa bez snage.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 14:00 
Početnik
Početnik

šta ima neko što može da udari deset puta u sekundi ako nijeda udarac nema ozbiljnu snagu da čovjeka nokautira? Udari brate jednom al sarani! Šta će Kličku deset udaraca,udari jednom i laku noć. Šta će Tajsonu vitalne tačke kad gdje god udari ubija? I da vidim toga ko bi njima napravio polugu.Šta da radi neki majstor bez snage kad Rendi Kotur krene da ga baci? Šta da radi aikido u toj situaciji? Da pleše uz muziku? Oni pričaju kao ovi su jači u kavezu al u realnoj uličnoj tuči mi bi bili jači.Ma nemoj! Gdje ste vidjeli izbacivača ili nekog u obezbjeđenju da nije ogroman i jak ko vo? Nigdje! A i svi ti iz raznih obetbjeđenja nisu ništa prema vrhunskim mma borcima koji treniraju po šest sati dnevo i jedu ko stoka. Zašto svagdje postoje kategorije ako snaga i masa nije bitna? A zna se koja je kategorija najbolja i najplaćenija. Prema tome što više mesa, sira, jaja i svega ostalog,tegovi,sto kila mišića i kombinacija ove tri vještine koje sam nabrojao i to je dobitna kombinacija. Sve ostalo je dosta slabije i dobro je za zdravlje ali vas ne vodi u grupu vrhunskih boraca. Gledao sam i kinesku sandu mislim da je jako dobra jer ima i sve udarce i bacanja kao i odbrane ali nisam vidio da li rade borbu u parteru i kako su tu potkovani jer ipak bez toga borac nije potpun. Ali opet smatram da je masa i snaga obavezna. Naravno da sam zaboravio da kažem da su i neki elementi iz tajlandskog boksa jako dobri i bitni recimo udarac koljenom koji je i najjači udarac koji neko može da izvede i udarac laktom,mada mislim da to ima i u kineskom kung-fu-u.

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 09 Sep 2010, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Svaka čast vještini ako je treniraš radi kondicije zdravlja i tako to. tu je odličan i stoni tenis. Ali koliko ti može u realnoj borbi pomoći stoni tenis otprilike toliko može i realni aikido. Zašto se majstori tih vrlih vještina kad su toliko opasni ne prijave na mma pa da zarade milione? Kao njih to ne zanima,ne vole pare. Ma nemoj! Ne prijave se zato što bi prošli k'o bosi po trnju. Tad bi se toliko provalili da bi morali da zatvore svoje klubove i ostanu bez naivnih članova koji im ostavljaju svoje pare vjerujući da će ih ovi pretvoriti u neke zajebane momke. Ako se i desi neki majstor aikida da radi kao neko obetbjeđenje pa je kao zajeban to je zato što ima sto kila mišića a ne što je tamo neki majstor. Jedino kombinacija kik boksa,rvanja i jiu jitsu-a je zakon ali ni te vještine nisu ništa bez snage.

Poenta ti se mota tu, oko nosa, ali zaludu, ti nikako da je vidiš. MMA je jedan veliki cirkus. Jaki su ti momci, sve to stoji, ali to je i dalje cirkus. Ne želi svako da bude dio cirkusa. Zajebani momci ne treniraju ozbiljne borilačke vještine, oni se voze opakim autima i vitlaju pištoljima.

Pretpostavljam da imaš 100 kila mišića, i da radiš kombinaciju kik boksa, džiudžica i rvanja, i da pričaš iz iskustva?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vecina vrhunskih MMA boraca ne jede k'o stoka, nego su da strogoj dijeti.
I svaki solidan judoka, jiu jitser, hrvac ili MMA borac bi napravio polugu Tajsonu i Klicku.
EDIT:
I kada neko ima 100 kg misica, to ne mora samo za sebe da znaci nista. Ciste misice ima i Mirko a i neki bodibilder, ali ti misici nisu isti.

Poslednji put menjao Besparica dana 09 Sep 2010, 14:18, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

šta ima neko što može da udari deset puta u sekundi ako nijeda udarac nema ozbiljnu snagu da čovjeka nokautira? Udari brate jednom al sarani! Šta će Kličku deset udaraca,udari jednom i laku noć. Šta će Tajsonu vitalne tačke kad gdje god udari ubija? I da vidim toga ko bi njima napravio polugu.Šta da radi neki majstor bez snage kad Rendi Kotur krene da ga baci? Šta da radi aikido u toj situaciji? Da pleše uz muziku? Oni pričaju kao ovi su jači u kavezu al u realnoj uličnoj tuči mi bi bili jači.Ma nemoj! Gdje ste vidjeli izbacivača ili nekog u obezbjeđenju da nije ogroman i jak ko vo? Nigdje! A i svi ti iz raznih obetbjeđenja nisu ništa prema vrhunskim mma borcima koji treniraju po šest sati dnevo i jedu ko stoka. Zašto svagdje postoje kategorije ako snaga i masa nije bitna? A zna se koja je kategorija najbolja i najplaćenija. Prema tome što više mesa, sira, jaja i svega ostalog,tegovi,sto kila mišića i kombinacija ove tri vještine koje sam nabrojao i to je dobitna kombinacija. Sve ostalo je dosta slabije i dobro je za zdravlje ali vas ne vodi u grupu vrhunskih boraca. Gledao sam i kinesku sandu mislim da je jako dobra jer ima i sve udarce i bacanja kao i odbrane ali nisam vidio da li rade borbu u parteru i kako su tu potkovani jer ipak bez toga borac nije potpun. Ali opet smatram da je masa i snaga obavezna. Naravno da sam zaboravio da kažem da su i neki elementi iz tajlandskog boksa jako dobri i bitni recimo udarac koljenom koji je i najjači udarac koji neko može da izvede i udarac laktom,mada mislim da to ima i u kineskom kung-fu-u.

Obezbjeđenje uglavnom čine krupni ljudi iz prosto psiholoških razloga - zamisli da unajmiš najopakijeg son of a bitch-a na svijetu, ali maleckog, pa prosto bi svaki nafurani baja gorio od želje da se "proba" sa njim.

Naravno da su masa i snaga bitne, i niko ne tvrdi suprotno. Nuspojava bavljanja borilačkim vještinama je snaga, bez nje se ne mogu izvoditi tehnike. Ali su masa i snaga presudne do određenog nivoa. Jer, po tvojoj logici nije uopšte potrebno da se baviš bilo kakvim sportom ili vještinom, samo nabijaj masu i snagu, i onda ti niko ništa ne može. Džaba Filipoviću snažan mavaši kad se pojavi neki Mongol duplo veći i triput teži, pa se samo počeše kad ga ovaj udari. A Kotur krene da ga baci ili postavi polugu i odbije se od njega. Ne mogu svi imati sto kila mišića niti žele biti "vrhunski borci". Tako da, istina nije uvijek ono najočiglednije, kao što ni glumci Ateljea 212 nisu lošiji od preplaćenih holivudskih zvjezdica.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 14:19 
Početnik
Početnik

Mada nisam za ove hemije što se neko truje. :vještačke proteine,kreatine,steroide i sl. To klinci uzimaju masovno da bi što prije i preko noći dobili na masi a nemaju pojma koliko je to štetno i kakve posledice ostavlja. Samo prirodna hrana prirodni proteini,dosta voća povrća i svega što treba da bude idealno izbalansirano i polako. Ništa što dođe brzo i preko noći nije dobro pa tako ni mišići.I dobro bi bilo da se svi posavjetuju sa nutricionistom jer je vrhunski sport danas prava nauka i o svakoj sitnici se jako puno vodi računa i zbog toga sportisti postižu sve bolje i bolje rezultate. Nije ovde u pitanju šta ko želi i zbog čega se bavi nekom vještinom. Svako ima svoje razloge. I svaka vještina kao i svaki sport je dobar i za zdravlje,druženje i mnogo drugih stvari. I jeste mma cirkus i naravno da ne želi svak da se bavi time,ja se prvi ne bi bavio time i ne bih nikome preporučio. Ja samo kažem da ako pričamo o realnoj tuči i o tome ko bi pobijedio koga u realnoj tuči golim rukama da su prvaci svjeta u teškoj kategoriji u mma najbolji borci na svijetu i nepobjedivi bilo da je borba u kavezu ili na ulici.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E sad ces da upanes u probleme. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 339 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]