banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2010
PostPoslato: 28 Jan 2010, 12:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2010, 16:01
SlikaSlika

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 12:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Zadnje krilo je uze i nize nego na F60, usisnici za vazduh mi takodje deluju uzi nego na prethodnom modelu, prednje krilo ima nekoliko novih aerodinamickih dodataka, bolid je za nekoliko cm duzi nego F60, uz to prednji nos je gotovo preslikan sa proslogodisnjeg Red Bull-a, i postavljen je vise u odnosu na F60... Iznenadila me je duzina bolida, jer sam mislio da ce to biti znatno manje, ali ociglednoda su zbog veceg rezervoara bili primorani na to, cak mi je i polozaj hladnjaka koji se na ovim obicnim slikama ne vidi smesan, takodje zbog prilagodbe rezervoara... Ferrari je rekao da ce se usredotociti na motor, tj na potrosnju jer konkurencija (Mercedes) trosi znatno manje, tako da to moze biti velika prednost jer je svaki Kg vazan... U svakom slucaju, ovo nije finalna verzija i verovatno ce biti dorada do pocetka sezone... Izgleda da su pobrali kajmak sa proslogodisnjih najboljih bolida BGP i RB i sastavili F10...

Sretno...
>>>Forza Ferrari<<<

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 12:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2010, 16:01
Hertzog je napisao:
Zadnje krilo je uze i nize nego na F60, usisnici za vazduh mi takodje deluju uzi nego na prethodnom modelu, prednje krilo ima nekoliko novih aerodinamickih dodataka, bolid je za nekoliko cm duzi nego F60, uz to prednji nos je gotovo preslikan sa proslogodisnjeg Red Bull-a, i postavljen je vise u odnosu na F60... Iznenadila me je duzina bolida, jer sam mislio da ce to biti znatno manje, ali ociglednoda su zbog veceg rezervoara bili primorani na to, cak mi je i polozaj hladnjaka koji se na ovim obicnim slikama ne vidi smesan, takodje zbog prilagodbe rezervoara... Ferrari je rekao da ce se usredotociti na motor, tj na potrosnju jer konkurencija (Mercedes) trosi znatno manje, tako da to moze biti velika prednost jer je svaki Kg vazan... U svakom slucaju, ovo nije finalna verzija i verovatno ce biti dorada do pocetka sezone... Izgleda da su pobrali kajmak sa proslogodisnjih najboljih bolida BGP i RB i sastavili F10...

Sretno...
>>>Forza Ferrari<<<

http://www.formula1.com/news/technical/
Ovdje su ljudi sve objasnili, jednostavno tanje prednje gume i veci rezervoar su uzrok svih tih promjena i manje vise svi ce ovako izgledati, osim Red Bulla, nesto revolucionarno najavljuju u stilu prosle sezone

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 17:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo i prvih slika novog Williamsa
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 14:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lepo izgleda, nisam ga nesto detaljno analizirao, mamuran sam :lol: :lol: :lol:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 14:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo i Dugmencetova nova kaciga
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 19:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rumours - Ferrari working on 'B' version of new F10

Ferrari may already be working on a 'B' version of its newly launched F10 car.

Britain's Times newspaper referred to rumours "sweeping the Italian media" about the early performance estimates for the new single seater.

The report said it is feared the car is "not as good as the team were hoping for", despite Ferrari having stopped developing the F60 mid last season in order to focus on its successor.

Former Ferrari driver Gerhard Berger told Switzerland's Blick newspaper: "Even with Alonso, Ferrari's overall package is not as strong as it once was with Schumacher.

"They are now missing (Jean) Todt, (Ross) Brawn and the often underestimated designer (Rory) Byrne. And without the right people, soon you are lost," the Austrian added.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 20:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2010, 18:40
Ovaj sport je sistemacki unisten...uvodjenjem novih pravila svaki drugi dan :mad:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 20:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jan 2010, 12:39
Darjan! je napisao:
Ovaj sport je sistemacki unisten...uvodjenjem novih pravila svaki drugi dan :mad:

slažem se s tobom... možda nije baš do kraja uništen, ali ga postepeno ubijaju sva ta nova pravila... F1 gubi svoju čar... :(

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 20:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ja sam ovaj sport pratio bas dugo i nisam ni treninge propustao sve dok se Sumaher nije povukao i kad su ovedena ona silna nova pravila...posle toga sam pogledao samo jednu trku (SPA...morao sam ispostovati najbolju stazu na svijetu :) )... ove sezone mozda budem odgledao koju trku samo zbog kralja sto se vratio....

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2010, 00:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da je stanje dobro i nije, ali da se popravlja to je vidljivo... Bilo je i gorih dana, pa i pre Mozlija...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2010, 11:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako bi ovako nesto uveli, onda stvarno ne bi imalo smisla gledati F1... Mislim cemu ove gluposti sa "precicama", cilj i jeste da prestignes vozaca a ne da ga zaobidjes :roll: :roll: :roll:

Formula One's New Chicane?

PlanetF1 can unveil the new PF1 Tour de France chicane that could revolutionise dull processional motorsport races, where cars follow each other for lap after lap.
Slika
Observant readers to this website will know that PlanetF1 feature writer Frank Hopkinson has long been a fan of the Tour de France, in particular the mighty Lance Armstrong and the Manx Missile Mark Cavendish.

One of the features that caught Frankie boy's eye in previous tours is the way riders take roundabouts on the run-in to stage finishes.The fantastic aerial camera footage of the race shows the peloton splitting and going both sides of many roundabouts and rejoining on the far side.

"What if this were applied to F1?" he thought. It would certainly break up processional races and banish the Trulli Trains forever.

Bernie Ecclestone has revealed today that he himself has been thinking up even more radical proposals to improve the GP show - starting with a controversial plan to introduce "shortcuts" at grand prix tracks that each driver could use for a limited number of times per race.

Talking to Autosport the F1 supremo said: "I think it would be very easy for us on each circuit to have an area where you could gain a bit of time so you could overtake - a shortcut if you like - which a driver could use five times during the race, so it would stop people getting stuck behind somebody," he suggested.

"It's good for TV, good for the TV commentators, they could talk about somebody having three [shortcuts] left and somebody else having two and what's going to happen and so on."

The problem with Bernie's scheme - apart from offending the purists - is that everyone would need to use the shortcut on the opening laps of the race, because that's when you can make up the most places.

Frank admits that his solution is also not for the purists. "It may be a bit Scalextric but quite frankly I'm sick and tired of staring at dull processional F1 races. If F1 is going to reclaim the Xbox and PlayStation generation then it needs to shake things up and this is one of the ways to do it without spending a load of money redesigning the cars."

The PlanetF1 staffer's solution is like a dual chicane where you can take either route and each is the same distance, with the same entry and exit angle. There is a blend line that starts before the braking zone for the chicane. This acts like the pitlane exit line that drivers cannot cross, drivers will incur a penalty if they cross the blend line either before the chicane or after it.

In effect the line is there to stop cars weaving at the last minute, but there could be a certain amount of kidology about which side drivers are going to choose before they get to the line. In effect it broadens the racing line to the width of the track as cars approach the chicane.

"There could be a lot of faking and feinting - like Mansell and Piquet going down the Hangar Straight into Stowe in 1987. Or two drivers might try one side and a third driver, behind them both, could sweep past on the other. It's all to play for."

It'll be interesting to hear what Bernie has to say.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2010, 11:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Preseravanje, nego jednostavno prave staze, preprave postojece da ima vise mogucnosti za prestizanje i problem rijesen..

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2010, 12:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Preseravanje, nego jednostavno prave staze, preprave postojece da ima vise mogucnosti za prestizanje i problem rijesen..

Ko da ih prepravlja kada onaj ludi Tilke ima svoje prste u svemu... Prepravljali su oni i te prave staze pa samo dobili ono sto imamo danas, nigde mesta za prestizanje, sve kao neke tehnicki zahtevne staze... wow :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2010, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ma znam, samo kazem sta bi trebalo uraditi, ali ko jos gledaoce pita..

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 13:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jan 2010, 12:39
ma gluposti! čuj "prečice" :lol: tu onda neće biti ni međusobnih duela ni ničega... kakva će biti F1 bez onih pravih prestizanja? po mom mišljenju, to je samo bacanje para, a ni ostatku publike se neće svidjeti vjerovatno...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 15:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ma ovo je glupost....ako zelite preticanje prosirite stazu amateri i rijesen problem :angry4:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 16:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sauber predstavio svoju jurilicu, deluje mi totalno neuverljivo i podugacko, veliki medjuosovinski razmak, poprilicmo se razlikuje od F10 i MP4-25, ali eto i oni su postavili ajkulin rep
Slika
Slika
Slika
Nazad nema DD difuzora, ali to nece ni biti postavljeno do izlaska na stazu, kao i kod ostalih timova
Slika

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 18:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo ga i novi Renault... Izbor boja po meni vrhunski, bas mi prija za oko, ali duzina bolida je cudna... Bolid je iste duzine kao proslogodisnji model, sto je naprosto nemoguce s obzirom da su pravila izmenjena pa bolid treba veci rezervoar, nemoguce da ima tako stedljiv motor, nema sanse... Vise lici na proslogodisnji model, mada su izmene vidljive... Ne razumem

Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 23:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kamo srece da ide jednako dobro kao sto izgleda :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 49  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]