Pojedinci nikako da utuve u glavu da Partizan nije izbačen samo zbog ovog incidenta, već zato što Grobari imaju dugu istoriju huliganskog ponašanja na evropskim utakmicama. Dakle nisu razlog isključivo ni Karadžićeve i Mladićeve slike, ni bakljada, ni tuča sa policijom, ali sve to zajedno, plus prethodnih 25 kazni, koje su pokazale da na pojedince ispranog mozga, vaspitne mjere ne djeluju ni u kom obimu, presudile su da Partizan bude izbačen.
Citiraj:
Nitro, laprdaš o stvarima o kojima nemaš pojma.
Niko nije podijelio nikakvih 900 karata navijačima
A ti samo vrebaš priliku da mene poklopiš izgleda... Nisam uopšte rekao da je Partizan podijelio 900 karata svojim navijačima, već da je od uprave Zrinjskog tražio, da se za Grobare odvoji oko 900 karata, što je valjda nekih pet procenata od ukupnog broja karata, na koje gostujući tim ima pravo. Da su karte ostavljene u slobodnoj prodaji, misliš li da bi mogao da kupiš ijednu kartu na blagajnama ili bi ih domaća raja, sve razgrabila.
S obzirom da su tražili da se karte odvoje za njihove navijače, iz Partizanove uprave su znali da će dotični da putuju u Mostar, pa isključivanje njihove odgovornosti u tom slučaju, ne pije vodu... I manite me više sa tim pričama o zavjeri protiv Partizana i srpskog fudbala. Da su Srbija i njeni klubovi, neki bitan faktor u evropskom fudbalu, pa da donekle te priče imaju neku polaznu osnovu, ovako stvarno ne vidim šta bi to UEFA imala da kuje zavjeru protiv Srba, osim naravno paranoičnih pretpostavki o svekatoličkoj zavjeri protiv pravoslavlja.
Kako smo krenuli, ispašće da je sam Racinger naredio izbacivanje Partizana, u cilju zaštite katoličko-ustaško-fašističkih interesa UEFA. Već vidim novi literarni hit ravnogorskih spisatelja - "Partizan u raljama Vatikana".