Citiraj:
13.06.2007.
Izvor: PRESS
Milan Gurović
PARTIZANOVCI, PIJTE JOŠMLEKA
Neka samo komšije pričaju kako će da nas razbiju u finalu plej-ofa, ali mnogi od njih moraju još da rastu da bi dostigli moj nivo igre
Milan Gurović spreman je za konačni obračun sa Partizanom u finalu plej-ofa Superlige! Najbolji košarkaš Zvezde poručuje crno-belima da moraju da piju još mnogo mleka da bi dostigli njegov nivo igre.
Čiča je ubacio 37 poena Hemofarmu u drugom meču polufinala plej-ofa i uz Peru Antića bio najzaslužniji za trijumf 91:81 i Zvezdino drugo uzastopno finale! Ubojiti šuter kaže da je sada na redu duel sa Partizanom, u kome će crveno-beli pokazati svoj pravi kvalitet i tajno oružje.
Idem na jogu da se smirim
Milan Gurović krenuo je pre dva meseca na jogu kako bi naučio da se maksimalno opusti i koncentriše pred važne mečeve.
- Nije šala, idem na jogu, ali ne zbog toga što mi dobacuju sa tribina. To me ne zanima, neka viču šta hoće. Idem najviše zbog sebe, da bih bio mirniji i da bih koncentrisano odradio svoj posao na utakmici. Rezultat se već vidi, jer u poslednje vreme uopšte ne reagujem na sudijske odluke i provokacije igrača. Potpuno sam smiren - kaže Gurović.
- Svi nas smatraju autsajderima i tvrde je Partizan već šampion i da će lagano završiti posao. Čitam njihove izjave u novinama da im nije bitno sa kim će da igraju. Mnogi od njih, naročito ovi mlađi, moraju da piju još mnogo mleka da bi dostigli moj nivo igre. Neka nas smatraju autsajderima i neka nas potcenjuju, kao što su svi radili cele sezone. Kad si ranjen, tada si najopasniji, što se dobro videlo na primeru Hemofarma.
Iako crno-beli imaju jake argumente za planove o šestoj tituli, jer nijednom ove sezone nisu izgubili od večitog rivala, Gurović tvrdi da je došlo vreme za naplatu.
- Čitave sezone igraju bolje i dobili su nas četiri puta. Ali, videlo se na prošlim mečevima da ih stižemo polako. Silno želimo trofej, jer deset godina nije u vitrinama kluba. Istakao sam više puta da, ukoliko mi još samo dva igrača pomognu, titula nam neće izmaći. Imamo mi kvalitet i neke adute krijemo za finale. To je naše tajno oružje i neću sada da otkrivam o čemu se radi. Videćete sve već u nedelju.
Gurović ističe da je njegov tim pokazao izuzetnu smirenost na poslednjim duelima sa Partizanom, za razliku od crno-belih.
Superliga finale plej-ofa
prvi meč 17. jun
Partizan - Crvena zvezda 18.00
drugi meč 19. juna
Crvena zvezda - Partizan 20.00
treći meč 22. jun
Partizan - Crvena zvezda 20.00
* Eventualni četvrti i peti meč biće odigrani 24. i 27. juna od 20 sati.
- Sem prvog meča, u kome sam zasluženo isključen, na svim ostalim duelima nijednom se nisam bunio kod sudija. Takođe, kao ekipa nismo dobili nijednu tehničku grešku na poslednjih 15 mečeva Superlige. Pa ljudi, valjda se sada vrlo dobro vidi ko sve vreme pravi pritisak. Nismo to ni mi, ni Hemofarm, a ni FMP.
Iskusno krilo smatra da je ovogodišnji sistem takmičenja u finalu plej-ofa mnogo bolji i da pruža veće šanse Zvezdi da se suprotstavi aktuelnom šampionu.
- Dobro je što se igra sistem "1-1-1", tako da posle prve utakmice kao gosti igramo pred našom publikom. Ako ne dobijemo taj drugi meč kao domaćini, onda nismo ni zaslužili titulu - rekao je Gurović.