banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 23:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 00:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
nisu dosli oni ne vole borac i izdali su ga!

Ne vjerujem da ne vole klub, samo sam htio da kažem da nije trebalo to da rade, ako već toliko vole svoj klub. Političke igre kako ih vi nazivate, nemaju veze sa vama. Ako ste odani klubu, onda ste tu bez obzira na sve. Na kraju krajeva navijači nisu tu zbog rukovodstva, pa da bi ih potezi rukovodstva tangirali u toj mjeri da ne dođu na utakmicu... Na utakmicu se dolazi zbog svog kluba, bez obzira na sve...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 03:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2006, 00:40
Nitro je napisao:
Stvarno mi se ne da više polemisati sa ljudima poput tebe... Rećiću samo da je moje pravo da navijam za koga hoću i da volim klub koji hoću. Izaberem li ja da to bude reprezentacija Tanzanije i klub Dinamo iz Tbilisija, a da u isto vrijeme to ne bude Borac, to je moje pravo i neće mi to određivati neko drugi. Ni moj rođeni otac i majka, a pogotov ne neki nazovi - navijač ili forumski online ultras...
...

Kao prvo postajes naporan sa tim stalno te jednim isitm pricama, mislim fino je meni sa takvima poput tebe diskutovati (vjerovatno su se drugi vec ekstra smorili ali jbg 8) )...
naravno da je tvoje pravo da ti navijas za koga hoces, i rekao sam da me boli kurac za koga navijas, ali nije tvoje pravo da mislis ako si iz Banjaluke i navijas za neki nebanjalucki klub, i i kada taj klub dolazi u Banjaluku da pricas da se taj klub osjeca u Bl kao domacin, ili da citav grad stoji zia toga kluba itd...Sto je najgore upravo takvi indijanci kao ti i pricaju takve lovacke price itd...

Citiraj:
Miješaš babe i žabe, kruške i jabuke. Ne čitaš tuđe postove, već se ograničavaš da ti je svaka treća riječ seljak, čoban i selendra. Nemaš blage veze ni o istoriji rođenog kluba, a pričaš o drugim klubovima. Kad odrasteš i završiš školu, pročitaš koju knjigu možda i budeš u poziciji da polemišeš oko nekih stvari, ali samo pod uslovom ako izbiješ iz glave taj pubertetski sindrom buntovništva. Dotad ja i ti nemamo šta da polemišemo... Idi napadaj nekog klinca, skini mu Zvezdin dres i zapali ga pa dodaj to u svoju navijačku biografiju...

Prvo ne poznajes me i smaras me sa tim pubertetskim odgovorima, a ja ne mjesam babe i zabe vec ti veliki nacitani zapadnjace ne mozes da se pomiris sa stvarima od kojih isam bjezis citav zivot, ako vec od malena navijas za zvezdu, ah da zaboravio sam da si kisnuo na istoku pa si se isfurao :lol: ...
Nije to pubertetski sindrom, vec je krajnje vrijeme da shvatis ti i slicni da ste cavije u gradu, ali neka ne kontas ti to...

Citiraj:
Citat:
nisu dosli oni ne vole borac i izdali su ga!

Ne vjerujem da ne vole klub, samo sam htio da kažem da nije trebalo to da rade, ako već toliko vole svoj klub. Političke igre kako ih vi nazivate, nemaju veze sa vama. Ako ste odani klubu, onda ste tu bez obzira na sve. Na kraju krajeva navijači nisu tu zbog rukovodstva, pa da bi ih potezi rukovodstva tangirali u toj mjeri da ne dođu na utakmicu... Na utakmicu se dolazi zbog svog kluba, bez obzira na sve...

Od svih tvojih silnih knjiga koje si procitao, recu ti samo ili si glup ili naivan ko racku!!! (a mozda i jedno i drugo :( )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 08:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Nazalost nemam bas previse vremena,a iskren da budem ni volje da vise vaspitavam decu.Ja sam moje dete vaspitao i izveo na put,pa nemoram sad to ciniti sa nekim nadrkanim klincima koji misle da mogu promeniti svet,a njihov svet se zavrsava izlaskom iz kuc.Medjutim posle ovoliko silnih postova moram ovom malom(a i ostalim klincima) ispricati po nesto sto su njihovi ocevi propustili.

Afrika_paprika
ZVEZDA je najveci srpski klub,kao sto je Bajern najveci nemacki ili Real najveci spanski klub.Da li je i kajsrpskiji to je vec neka druga tema,jer kao sto i sam rece postoji masa klubova van srpskih zemalja (Beli orlovi u Sidneju-klub cetnicke emigracije itd.).Medjutim (sve u zivotu ima svoje ali ili medjutim) trebao bi znati da je ZVEZDA u neka vremena bila simbol srpstva isto kao sto je Zeljeznicar bio muslimanski klub,Hajduk hrvatski itd..U neka vremena dok ti verovatno nisi ni postojao u Sarajevskom derbiju se pevalo "Zeljo,Zeljo muslimankski tim,cela Bosna ponosi se s'njim" ili u Splitu se pevalo Pavelicu,isticale parole NDH itd..
Sever Marakane je pevao neke cetnicke pesme,na utakmice donosio srpske zastave i navijao za Srbiju (slogan ZVEZDA,Srbija nikad jugoslavija nije od juce).Uostalom pitaj se zasto su Srbi iz Like i Korduna navijali upravo za ZVEZDU,a ne za neki drugi klub.
Crvena zvezda nije i ne moze biti simbol komunizma,jer je postojala mnogo pre nego ta ideja.U Cirihu se svake godine u maju odrzava turnir za igrace do 17 godina pod pokroviteljstvom FIFA,a naziv turnita je "Red Star cup",(Red Star je jedan od najstarijih CH-klubova),znaci li tio da su i ovde komunisti na vlasti ili sta?

Samo za tvoje opste znanje ZVEZDA je nastala kao bunt mladih Beograda protiv tadasnjeg rezima,a kao odgovor na to vojska i KPJ su osnovali JSD Partizan.Medju osnivacima i prvim ZVEZDINIM navijacima su bili Krcun i Aleksandar Rankovic (nadam se da ti ne moram objasnjavati ko su oni bili i kako su zavrsili).

Mogao bih jos ovako tri dana da ti pisem i objasnjavam,medjutim stvarno nemam vremena,medjutim ako zelis da srugarski sednemo i razgovaramo o fudbalu i nasim klubovima nema problema,uskoro sam dole i mozemo negde na pice,pa da se onako ljudski ispricamo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 08:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 12:29
Jebali vi sebe svi,kada se vi debili lozite na price Nitra i ostalih debila.Pustite ih dosadice im pricati takva sranja.Jos cu opet reci ako smo ih mogli iskulirati na utakmici mozemo i na forumu.Vidis da ovaj debil nitro ofira velikog cigana a zvezdu gleda svakih 5god. u BL.

Temu hitno pod KLJUC!!!!!! a ti nitro molim te zacepi,ali stvarno te molim

VB 87

SAMO BORAC BOG i POBJEDA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Je li PETOKRAKA simbol srpstva???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Po završetku Drugog svetskog rata omladina po svim većim gradovima zemlje okrenula se fudbalu. Tako je i Beograd ubrzo podeljen na dva tabora. Fudbalski klub Partizan, tada crveno-plave boje, svoje prve simpatizere stiče u delovima glavnog grada poput Čukarice, Senjaka, Topčidera... U to vreme nije bilo organizovanog navijanja, nego su navijači samo ovacijama i aplauzom dočekivali i ispraćali igrače i proslavljali postizanje golova.
Krajem pedesetih Partizan je učestvovao na jednom pretižnom turniru u Južnoj Americi na kojem je pored ostalih pobeđen i moćni Juventus. Vlasnik torinskih crno belih čestitao je Partizanu lično i u znak poštovanja poklonio garnituru prugastih dresova, onih po kojima će Partizan ubrzo postati poznat u celom svetu. Tada je zvanično promenjena osnovna klupska boja u crno belu, a Partizan je bio prvi klub u zemlji koji se odrekao '' obavezne '' plave, bele ili crvene boje dresa. Baš u to vreme na stadionu JNA pojavljuju se i prve zastave na štapovima, da bi se prvi oblici organizovanog bodrenja Partizana mogli vezati i za godinu najvećeg klupskog uspeha. Početak šezdesetih donosi crno belima tri vezane titule, a potom i finale kupa evropskih šampiona u sezoni 1965/66. Baš u toj sezoni, kada se utakmice nisu delile na male i velike, navijači Partizana, oni sa zastavama, čegrtaljkama i orni za navijanje okupili su se na južnom stajanju. Odlasci na gostovanja više nisu bili retkost, a atmosfera na utakmicama protiv najvećih evropskih klubova bila je spektakularna. Pun avion Partizaovaca putovao je na polufinale u Mančester, da bi sve kulminiralo organizovanjem navijačkih autobusa za odlazak na finalnu utakmicu protiv Reala u Brisel. Vodeći gol navijači Partizana proslavili su masovnim utrčavanjem u teren gde su podelili radost sa igračima.
Prvi transparenti i šalovi pojavljuju se početkom sedamdesetih za kada se vezuje i prvo pominjanje imena Grobari. Naime, simpatizeri omraženog komšijskog tima pokušali su više provokativno da Partizan i njegove navijače nazovu tim imenom, aludirajući na crno belu boju i Humsku ulicu, ali je naziv Grobari rado prihvaćen od strane svih Partizanovaca. Nastale su i prve navijačke pesme, a Grobari su se pred svaku utakmicu okupljali kod česme na Terazijama, odakle su u nepreglednim kolonama hrlili ka stadionu. Pun sjaj Grobari doživljavaju u sezoni 1975/76. kada se u velikom broju odlazi na sva gostovanja, a epitet '' najverniji '' navijači na svetu dobijen je nakon poraza od splitskog Hajduka na stadionu JNA katastrofalnim rezultatom od 1-6. '' Bili '' su postizali golove ali se pesma sa juga pevala kao da je Partizan postajao prvak sveta, da bi stadion eksplodirao nakon počasnog pogotka. Trka za titulu dva kluba trajala je do poslednjeg trenutka. Hajduk je na Karaburmi pred skoro dvadeset hiljada navijača, od čega su dve trećine činili Grobari, igrao samo 1-1 sa OFK Beogradom i tako Partizanu prepustio titulu koju su crno beli overili golom u nadoknadi vremena. To je bio signal za Grobare, koji su ispunili stadion u Ljubljani, da utrče u teren i proslave šampionski trofej. Igrači su izneti na rukama, a slavlje je trajalao nekoliko dana. Tada je uspostavljena veoma bliska veza između navijača i igrača Partizana, koji su često kasnije kretali na gostovanja u Sarajevo, Tuzlu ili Zagreb, tek kada bi se uverili da su krenuli i navijački autobusi. Naredne godine protekle su u apsolutnoj dominaciji Grobara koji su postavili temelje modernog navijanja i pravila ponašanja na tribinama kod nas. Sve ono što je grobarski jug radio tokom sedamdesetih, drugi domaći navijači kopirali su pet i više godina kasnije. Čast crno bele boje branila se u okršajima sa svima ko je imao hrabrosti da se suprotstavi. Osim na fudbalskim stadionima grobarska pesma orila se i na svim drugim sportskim borilištima.
Nova generacija momaka koja je na navijačku scenu stupila početkom osamdesetih godina unela je mnoge novine. Napravljeni su novi transparenti, moderni barjaci, koriste se bubnjevi i pirotehnika.U drugoj polovini osamdesetih svaki kraj Beograda imao je grobarsku ekipu (Commando, Front, Untouchables, Padinjak, Sextons Lions...), koja je svaka za sebe bila po nečemu prepoznatljiva. Na tribinama je prštalo, a Grobari su svoju vernost i fanatičnost dokazivali upravo u utakmicama kada je ekipa nizala loše rezultate. U novembru mesecu 1984. godine svi osim Grobara mislili su da će revanš utakmica kupa Uefa protiv Kvins Park Rendžersa biti samo puka formalnost pred polupraznim stadionom, nakon Partizanovog debakla u Londonu 2-6. Grobari su baš na tom meču opravdali slogan '' Za sve se navija Partizan se voli ''. Stadion JNA bio je krcat puna dva sata pre početka meča, a igrači engleskog tima bili su u šoku od zvižduka i huka sa tribina koji ih je dočekao još dok su u odelima izašli da prošetaju terenom. Nakon spektakularne utakmice koju su crno beli dobili 4-0, zahvaljujući prvenstveno navijačima, izjave članova ekspedicije KPR-a, kako su im se svima noge odsekle pred uzavrelim tribinama, samo su potvrdile činjenice da su ustvari Grobari najzaslužniji za veliku pobedu. Slična situacija desila se i dve sezone ranije kada je u direktnom duelu za prvaka zagrebači Dinamo prokockao dva gola prednosti na poluvremenu, i pred osamdeset hiljada Grobara na marakani, morao da čestita Partizanu novu titulu.
Na gostovanja se kretalo kao da se odlazi u rat, a sa njih se vraćalo sa oreolom pobednika. Najraznovrsniji navijačko – huliganski podvizi bili su nešto o čemu su navijači drugih klubova samo maštali. 1985. godine jugoslovenska javnost prvi put je posvetila veću pažnju jednom navijačkom incidentu. Grobari su na putu za Sarajevo, demolirali voz i stanicu u Šidu, sukobivši se pri tom sa policijom koja je tada prvi put pozvala u pomoć specijalce sa psima. Dve godine pre tog incidenta, mnogo krvavija bitka vođena je za prvomajske praznike u Vinkovcima kada se crno beloj '' kaznenoj ekspediciji '' suprotstavilo čitavo stanovništvo grada. Ipak i ta bitka je dobijena, a most preko Bosuta u jurišu pregažen. Iste sezone prštalo je i u maksimirskoj šumi kao i na mnogim drugim stadionima širom zemlje. Krajem osamdesetih godina Grobare su zapamtili Milano, Rim, Bukurešt, marakana, Mostar, Zagreb posebno, a o atmosferi na utakmicama protiv Borusije, Rome, Intera, Sosijedada dugo se pričalo. Parola '' mi smo Grobari najjači smo, najjači '' iz utakmice u utakmicu imala je sve više opravdanja. Dominacija Grobara trajala je dugi niz godina, a što je najzanimljivije veliki broj momaka iz tog vremena i danas je redovan na jugu. Devedesete nam donose ratove, sankcije, raspad zemlje i sveopštu bedu. Fudbal i dešavanja u njemu više nikada neće biti isti. Odlaske u Zagreb, Split, Sarajevo, Skopje, Zenicu, Rijeku... nove generacije Grobara zamenile su gostovanjima u Kragujevcu, Smederevu, Kruševcu, Novom Sadu, Nišu, Crnoj Gori... 1992. godine, baš pred osvajanje evropske krune u košarci, Grobari uz pomoć uprave fudbalskog kluba osnivaju navijačko udruženje '' Agencija Grobari '', čiji je osnovni cilj bio organizovanje odlazaka na gostovanja i izradu navijačkih rekvizita. Otvaraju se prostorije na stadionu za navijače i sve funkcioniše prvih godina kao u bajci. Izrađuju se prvi vezeni šalovi sa natpisom, majice, nove zastave, velike šetalice, izlazi kaseta sa navijačkim pesmama ... Sa košarkaškim klubom ide se svuda po Evropi (Bolonja, Atina, Po, Trevizo). Na utakmicu protiv Jugoplastike, koja je igrana na neutralnom terenu u Solunu, Grobari su putovali u četrdeset autobusa! U znak zahvalnosti za pruženu izuzetnu podršku tokom takmičenja u košarkaškoj ligi šampiona 1998. klub je navijače častio organizovanjem odlaska u Barselonu na '' final four ''. Sa fudbalerima se putuje u Njukasl, Rim, Bukurešt. Ipak, svaka bajka ima svoj kraj pa se tako krajem devedesetih jedan deo navijača ograđuje od '' nenavijačkih '' aktivnosti pojedinaca i osniva klub navijača Partizana '' Južni Front '', koji su jedno vreme delovali na jugu, da bi se ipak ubrzo preselili na istočnu tribinu (odnosno severnu na većim utakmicama).
''Agencija Grobari '' zvanično je ugašena u oktobru mesecu 1999. U petnaestom minutu večitog derbija nakon vodećeg gola Saše Ilića jug se pretvorio u buktinju. Upaljeno je na destine baklji i raketa, od kojih je jedna završila na severnoj tribini i pri tom usmrtila protivničkog navijača. Stopedeset Grobara je privedeno, a njih desetorica nakon saslušanja zadržani u pritvoru i osumnjičeni za ubistvo. Tokom cele sezone policija je vršila neviđeni pritisak na Grobare.
Već naredne sezone uspostavljeni su novi odnosi sa upravom koja odobrava i pomaže osnivanje novog fan kluba '' Grobari 1970 ''. Odlazi se na inostrana gostovanja sa fudbalskim klubom u Minhen, Prag, Beč ( gde je bilo nekoliko hiljada navijača crno belih). Prave se novi rekviziti, snimaju navijačke pesme... U isto vreme nezavisni '' Južni Front '' iz sopstvenih izvora finansira izradu zastava, šalova, nabavku pirotehnike, putovanja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Borik Gang je napisao:
Vidis da ovaj debil nitro ofira velikog cigana a zvezdu gleda svakih 5god. u BL.

Ne brini se dječače. "Debil" Nitro je završio raspravu. Moglo bi se ovdje još svašta odgovoriti, ali postoje stvari koje ni papir ne trpi, a nije baš ni prikladno da se ovdje na forumu spuštam na taj uličarski nivo, koji ti je očito najbliži. I tebi i ovom tvom istomišljeniku Africi. O tome kakvi ste i koliki navijači, vidi se i po broju ostavljenih postova na forumu. Ovdje ste stvarno prejaki.

Afrika_paprika je napisao:
Nije to pubertetski sindrom

Oprosti molim te... Adolescentski sindrom buntovništva...
Inače nikako ti nama da odgovoriš, koji su to najveći srpski klubovi.

Rekao sam već. kad naučite nešto o istoriji rođenog vam grada, kad naučite nešto o istoriji i uspjesima rođenog vam kluba i kad naučite da uvažavate i tuđe mišljenje i pravo na izbor, možda ćemo moći da diskutujemo na neki normalan način. Ovo ovako ničemu ne vodi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Inače još ću da se nadovežem na sikmana i njegov post. Neshvatljivo mi je da Zvezdu neko smatra "režimskim" klubom, gdje se očito aludira na komunizam, kad se zna ko su osnivači kluba i da je u tadašnje vrijeme Tito i kompletna vladajuća struktura, bio naklonjeniji Partizanu, koji je nastao negdje u isto vrijeme.
Neshvataljivo mi je da neko zove režimskim ili komunističkim klubom Zvezdu čije su pristalice konstantno bile protiv i Miloševićevog režima, koji je direktno bio socijalistički orjentisan, a indirektno i pro - komunistički i čije su pristalice izražavale konstantnu averziju prema bivšoj zajedničkoj državi i njenim ostacima, a da ne spominjem i činjenicu da je početkom 80-ih godina, vođa navijača tog kluba i nakon toga jedan od funkcionera kluba bio i sam Željko Ražnatović - Arkan, da je Dragoslav Šekularac, jedna od "Zvezdinih zvezda" nekoliko puta bio prozivan, čak i hapšen zbog otvorenog bunta protiv komunističke vlasti, a zatim čak i proglašavan četnikom zbog nastupa za australijski klub Beli Orlovi... Ima još nebrojeno ovakvih stvari kroz Zvezdinu istoriju i mada ne volim da miješam sport i politiku, nikako mi nisu jasne ovakve prozivke o "režimskom" klubu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 12:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
Tema pod kljuc!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 12:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 12:29
Citiraj:
O tome kakvi ste i koliki navijači, vidi se i po broju ostavljenih postova na forumu.

E nitro nije tebi nije lako ako ti stvarno mislis da je bolji navijac onaj koji ima vise postova!Tek sa tom izjavom si pokazao koliko si glup.

Ko je bolji navijac gleda se po tome ko je stalno uz svoj klub,na svim gostovanjima po svakakvom vremenu,kome nisu bitne ni pare ni komfor za kilometre i kilometre gostovanja,koji bodri svoj klub isto i protiv zvezde i protiv Radnika,ima toga jos pa ti vidi ali se sigurno ne gleda po postovima na nekom forumu!

Tek sada vidim koliki si ti navijac,po tvome ti si jako veliki navijac imas 1014 postova bravo nitro ti si moj uzor ti si toliko veliki navijac,ja nemam rijeci!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
sikman i nitro su sve fino objasnili.
pametnom više ne treba.

budalama nikad dosta. a, nahvatalo ih se po ovim forumima. bubuljičavi, polupismeni adolescenti, koji su prije par godina otkrili gradski stadion i sada nam drže predavanja.

bože pomozi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
acrobatico je napisao:
sikman i nitro su sve fino objasnili.
pametnom više ne treba.

budalama nikad dosta. a, nahvatalo ih se po ovim forumima. bubuljičavi, polupismeni adolescenti, koji su prije par godina otkrili gradski stadion i sada nam drže predavanja.

bože pomozi.

...I za koje je vrhunac navijanja otici naduvan na stadion,divljati i kasnije po gradu pricati:"Joj chova buraz jesmo se ubili...pilo se bilo chova i vutre... Utakmica? A pojma nemam ko je igrao..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 13:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Pa zar ova tema nije zakljucana vi jos razglabate potpuno se slazem sa cova burzaz valterom :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 13:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2004, 00:48
Nek@d_sam_bio_W@lter,prvo moras malo bolje da se upoznas sa nekim da bi o njemu mogao da pricas....ne kazem da takvih nema,al da smo mi svi narkomani,koji su tu samo radi divljanja,smjesna prica....evo veceras je tekma pa svrati i uvjeri se... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Nije mi bila namjera da kazem da su svi navijaci takvi...naprotiv. mozda sam se pogresno izrazio

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 13:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Avg 2006, 15:07
Nitro,
znas li ti ko je osnovao zvezdu??????
Nemislim na ona nagdjanja, vec tacno imenom i prezimenom koji ljudi su osnovali zvjezdu????

A to sto govoris za Arkana i zvjezdu je smjesno!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Nitro je napisao:
Inače još ću da se nadovežem na sikmana i njegov post. Neshvatljivo mi je da Zvezdu neko smatra "režimskim" klubom, gdje se očito aludira na komunizam, kad se zna ko su osnivači kluba i da je u tadašnje vrijeme Tito i kompletna vladajuća struktura, bio naklonjeniji Partizanu, koji je nastao negdje u isto vrijeme.
Neshvataljivo mi je da neko zove režimskim ili komunističkim klubom Zvezdu čije su pristalice konstantno bile protiv i Miloševićevog režima, koji je direktno bio socijalistički orjentisan, a indirektno i pro - komunistički i čije su pristalice izražavale konstantnu averziju prema bivšoj zajedničkoj državi i njenim ostacima, a da ne spominjem i činjenicu da je početkom 80-ih godina, vođa navijača tog kluba i nakon toga jedan od funkcionera kluba bio i sam Željko Ražnatović - Arkan, da je Dragoslav Šekularac, jedna od "Zvezdinih zvezda" nekoliko puta bio prozivan, čak i hapšen zbog otvorenog bunta protiv komunističke vlasti, a zatim čak i proglašavan četnikom zbog nastupa za australijski klub Beli Orlovi... Ima još nebrojeno ovakvih stvari kroz Zvezdinu istoriju i mada ne volim da miješam sport i politiku, nikako mi nisu jasne ovakve prozivke o "režimskom" klubu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Ne mogu vjerovati da sad glupi grobari Zvezdu nazivaju rezimskim klubom. Jeste iskompleksirani. valjda zato sto nikad i niste niti cete biti smatrani srpskim klubom, jer to i ne zasluzujete.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 14:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2006, 00:40
Borik_Gang je napisao:
Jebali vi sebe svi,kada se vi debili lozite na price Nitra i ostalih debila.Pustite ih dosadice im pricati takva sranja.Jos cu opet reci ako smo ih mogli iskulirati na utakmici mozemo i na forumu.Vidis da ovaj debil nitro ofira velikog cigana a zvezdu gleda svakih 5god. u BL.

Temu hitno pod KLJUC!!!!!! a ti nitro molim te zacepi,ali stvarno te molim

VB 87

SAMO BORAC BOG i POBJEDA

ma daj opusteno, da i mi nabijamo postova da budemo pravi navijaci...neka ovo je jedino mjesto gdje moze da istrese svoje nakaradno misljenje...sto vise pise postaje sve smjesniji, eo sada se jos neki tata pojavio koji prica kao da se na severu pevali cetnici...Alo tata na tom istom sever se pjevalo ili ti bilo prostalica tita, i t o pun kurac, a kao i kod svake grupe tako i kod vas je bilo tada u svakim pravcima orjentisanim...e sada kasnije kada je doslo do sranja, onda je naravno to cetnistvo prihvatila citava tribina...
Cuj Hajduk najveci hrvatski klub, pa plakao citav stadion za titom, nemoj da budes lud i da generelizujes, naravno da je bilo omladino koja je i u to vrijeme bila nacionalisticki organizovana,a li to nisu bile ciste tribina i citava tribina nije se tako izjasnjavala...A po tvojim kriterijima cu ti reci da su i Cibalija i Osjek 10 puta hrvatskiji klubovi od hajduka, i recimo Radnikcki Kragujevac od Zvezde...da hajde mi sada tata opet ispricaj kako si ti obrazovao svoju djecu :oops:
Srbi iz Like i Korduna su navijali za zvezdu jer je Zvezda bila najbolji klub u to vrijeme u bivsoj drzavi a pri tome je iz Srbije, a upravo zbog takvih iz Like, Korduna i Knina itd... smatrate sebe najvecim srpskim klubom sto je paradoks...
mislim da je tema zrela za kljuca :lol: 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 17:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
E nitro nije tebi nije lako ako ti stvarno mislis da je bolji navijac onaj koji ima vise postova!Tek sa tom izjavom si pokazao koliko si glup.

A ti si zaključkom i izjavom samo pokazao da si otprilike na nivou djeteta iz osnovne škole...
Ne prosipajte se bezveze i ne lupajte bez osnova.
Pojedinci očito ne kopčaju pojam sarkazma i ironije... Opaska o vašem broju postova, trebala je da ilustruje da za neke preopasne navijače, za koje se izdajete PREVIŠE laprdate po forumu...
A da ja navijače mjerim po broju napisanih postova je stvarno smiješan zaključak, što samo dokazuje da pojedinci ovdje stvari vide samo onako kako ih žele...

Citiraj:
Nitro,
znas li ti ko je osnovao zvezdu??????
Nemislim na ona nagdjanja, vec tacno imenom i prezimenom koji ljudi su osnovali zvjezdu????

Zvezda je osnovana od strane beogradskih studenata i članova antifašističkog saveza omladine Srbije 3. marta 1945. godine.
Masa ljudi je učestvovala u osnivanju kluba, a ako ćeš baš imenom i prezimenom, bili su tu Zoran Žujović, Ljubiša Sekulić, Slobodan Ćosić, Dušan Bogdanović i Nebojša Popović i još neki. Klub je osnovan kao omladinsko fiskulturno društvo... Ime Crvena Zvezda klubu su dali Ćosić i Žujović. Ćosić je predlagao ime Zvezda, a konačni "kum" Žujović dodao legendarnu rečenicu:"Ako je već Zvezda, neka bude Crvena"...Bla, bla, bla... U to vrijeme sasvim je normalno bilo da vrh države bude pro - sportski orjentisan, pa je veći dio tadašnjeg političkog vrha, na čelu sa samim Titom bio okrenut ka Partizanu, iz ko zna kog razloga, a Ranković i Krcun su se okrenuli Zvezdi. Bla, bla, bla opet da ne pričam cijelu istoriju...

Citiraj:
A to sto govoris za Arkana i zvjezdu je smjesno!!!!!!!

Dakle vidi se da pojedinci nemaju pojma o nekim stvarima... I mala djeca već znaju da je Arkan 80-ih godina bio jedan od vođa Zvezdinih navijača, a kasnije je imao određenu ulogu i u rukovodstvu. Ako ne vjeruješ, onda trkom u video klub, nađi kasetu ili DVD "Zvezdina dupla kruna 89/90" i pogledaj Arkana kako sa igračima i tadašnjim rukovodstvom proslavlja titulu u svlačionici... To bi trebalo da bude dovoljno da ti više ne bude "smiješno"...

Poslednji put menjao Nitro dana 10 Sep 2006, 12:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]