banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 13:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2006, 10:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Sto cigani nece na tekmu sa Partizanom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2006, 04:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
Pusti ti to tomo, nego shta bi sa cibonom? detroit aaa? ja ti fino rekoh da sachekash rezultate a ti se raskokodako pre vremena :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2006, 16:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nesto tu smrdi.Al' dobro i ovo.Mislim,top 16.Za neke san.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2006, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Sinoć došli prvi učesnici
Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan sinoć su stigli u Sarajevo. Ove dvije ekipe svoje četvrtfinalne utakmice finalnog turnira igraće u četvrtak, Partizan protiv Zadra, a Zvezda protiv Bosne.

U toku dana očekuje se dolazak i ostalih klubova (Hemofarm, Cibona, Zadar, Vojvodina, FMP), a Uprava "Gudjer" lige, kao što je od ranije poznato, odlučila je da svi učesnici budu smješteni u hotelu "Holidej in".

U "Skenderiji" skauti NBA lige
Nakon što je Vlada Kantona Sarajevo organizaciono i finansijski pomogla da KSC "Skenderija" dobije sadašnji moderan izgled čelnici KK Bosna ASA BHT ni juče nisu krili zadovoljstvo što su stvoreni svi uslovi za veliki sportski događaj. Naročito impresivno izgledaju novi semafor, koševi i klupe za rezervne igrače, koje su pomjerene na suprotnu stranu, ispod tribine "zapad".

"Sve je učinjeno po standardu, od tribina, koševa, semafora... Ne postoji više niti jedan tehnički detalj koji bi predstavljao prepreku da finalni turnir počne već danas. Kapacitet dvorane, ne računajući VIP i novinarske tribine, iza oba koša iznosi 5.200 mjesta. Sa VIP gostima, skautima evropskih i NBA klubova, te novinarima to će biti još 750 mjesta", kazao je Elmedin Konaković, direktor Bosne ASA BHT.

Stižu i "Hip Hupersi"
"Hip Hupersi", akrobatska grupa iz Ljubljane, nastupiće na završnom turniru "Gudjer" lige u Sarajevu i imaće svoj šuo na svakoj od sedam utakmica. Ova veoma popularna grupa 6. januara ove godine nastupila je u Milanu u televizijskom programu Kanala 5, u emisiji u kojoj je oborila svjetski rekord gledanosti. Naime, nakon što su "Hip Hupers" imali svoju klasičnu tačku, uslijedilo je nešto neobično i nesvakidašnje. Matej Tomšič, jedan od članova grupe, izveo je tačku za Ginisovu knjigu rekorda. Sa razdaljine od 4,6 metara od obruča, u zraku je izveo salto mortale, da bi potom pogodio koš, što je izazvalo ogromno oduševljenje u studiju. Slovenačka grupa će svaki dan na sarajevskom doigravanju izvesti nešto slično.

"Nastupi su veoma iscrpljujući. Svaka od tačaka je teška i zahtjevna i ne čini se uopšte lagano kako neki misle", poručuju iz grupe koja zajedno radi već šest godina, uz stručni nadzor trenera Igora Đuroviča, koji će takođe boraviti u našem glavnom gradu.

Milojević uslovno kažnjen zatvorom
Izrečene su kazne učesnicima incidenta na utakmici 10. kola "Gudjer" lige između Partizana i Hemofarma. Svima koji su optuženi za krivično djelo nasilničkog ponašanja, shodno Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim terenima SCG, izrečene su uslovne kazne zatvora. Dejan Milojević tako je dobio kaznu od sedam mjeseci, Predrag Šuput i Novica Veličković šest, Slavko Stefanović pet, Luka Bogdanović četiri, a Miloš Borisov, te Slavko Banjac, navijač Partizana, po tri. Kazne zatvora će se aktivirati ukoliko u sljedećih 12 mjeseci izvrše djelo iste vrste. Ako ga ne ponove, poslije godinu dana kazne će biti brisane.

S obzirom na to da su postupci protiv Nikole Lončara i Vladana Vukosavljevića izdvojeni, kazne nisu još izrečene
Sarajevo me nije zaboravilo
Za Ratka Radovanovića, sportskog direktora FMP-a, rođenog Nevesinjca kojeg svojataju Nikšićani, a Sarajlije obožavaju, kažu da je "alfa i omega" kluba iz Železnika. Otkako je 1996. godine postao desna ruka Nebojše Čovića, prvog čovjeka kluba, krenuo je vrtoglavi uspon čete iz predgrađa Beograda.

"Panteri" su od tada tri puta osvojili Kup Radivoja Koraća, a 2004. u Zagrebu domogli su se i šampionskog prstena "Gudjer" lige. Radovanović je bio prvi centar sarajevske Bosne 1979, kada su "studenti" osvojili Kup šampiona Evrope.

Sarajevski navijači nisu ga zaboravili, priredili su mu fenomenalan doček kada je sa FMP-om (sezona 2004/05.) gostovao u "Skenderiji".

"Kada sam izašao na parket, aplauz je bez prestanka trajao bar tri minuta. Svi su stajali, bilo je prosto nevjerovatno. Čovjek živi za takve trenutke. Imponuje mi što me navijači Bosne nisu zaboravili poslije toliko godina", kaže Radovanović.

O danima u Bosni govori jednostavnim jezikom, uz vedar izraz lica.

"Kada dođem u Sarajevo nigdje ne mogu da platim račun. Bilo da sjednem u kafić, restoran ili taksi, svi me prepoznaju. Ništa se nije promijenilo, Sarajevo obožava košarku, na svakom koraku se samo o njoj priča. Stariji, ali i mlađi poštuju ono što sam uradio za Bosnu. Ipak, izgubio se šmek sedamdesetih i osamdesetih, najljepših godina naše košarke. U to vrijeme igrali smo i nismo ni pitali za platu. Danas je novac ekvivalent svih vrijednosti", rekao je Radovanović.

FMP u Sarajevo na finalni turnir "Gudjer" lige dolazi sa mladim timom, predvođen nešto iskusnijim kapitenom Brankom Jorovićem.

"Pokušaćemo napraviti dobar rezultat, iako će biti veoma teško. Naš cilj je održati na okupu ovaj sastav u narednih nekoliko godina", ističe Radovanović.

KK Zadar

Sesar nema pravo nastupa
Zadar na finalnom turniru "Gudjer" lige ne može računati na pomoć Josipa Sesara. Naime, bivši košarkaš Široki Eroneta nije licenciran za takmičenje, već samo za prvenstvo Hrvatske.

Inače, igrači Zadra će u četvrtfinalu u četvrtak snage odmjeriti sa Partizanom i biće to repriza prošlogodišnjeg susreta sa beogradskog turnira, u kojem su domaćini slavili.

"Crno-bijeli" su nas tada deklasirali i nije bilo nimalo ugodno. To nam je još jedan motiv da pokažemo kako možemo bolje, revanširamo se i izbrišemo neugodne uspomene iz Beograda", kaže Jakov Vladović, kapiten tima iz "Jazina".

KK Partizan

Vujošević poveo 13 igrača
Duško Vujošević, šef stručnog štaba KK Partizan, pred jučerašnji polazak u Sarajevo iz Beograda poveo je 13 igrača, a uoči početka turnira u našoj prijestonici opredijeliće se za njih 12.

U glavni grad BiH sinoć su doputovali: Boris Bakić, Vontero Kamings, Aleksandar Smiljanić, Uroš Tripković, Nenad Stefanović, Petar Božić, Luka Bogdanović, Predrag Šuput, Dejan Borovnjak, Novica Veličković, Dejan Milojević, Nikola Peković i Kosta Perović.

Partizan je ligaški dio završio na prvom mjestu, a u četvrtfinalu će igrati sa Zadrom. Pobjednik tog duela sastaje se u polufinalu sa boljim iz utakmice Cibona VIP - Hemofarm.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2006, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Uze Zvezda... :wink: !Svaka im cast.Idemo dalje...!
A i Partizan bogme....! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2006, 22:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Toliko o Turcima i onih 7-8 prodanih duša!!! Nek se zna koja zemlja je "Zemlja košarke"!!! Biće lagani srpski "Final 4", osim ako Cibosi ne odigraju kako ponekad znaju!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2006, 13:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Avg 2002, 16:27
Svaka cast Zvezdi odigrali su dobro i na kraju su uspjeli pobijediti.
Sondri, Turska ne igra u GYL, a kad budu Srbi iz Bosne imali klub u GYL onda se javi do tada poklopi se usima i suti! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2006, 15:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2006, 14:56
iso je napisao:
Svaka cast Zvezdi odigrali su dobro i na kraju su uspjeli pobijediti.
Sondri, Turska ne igra u GYL, a kad budu Srbi iz Bosne imali klub u GYL onda se javi do tada poklopi se usima i suti! :lol:

Izgleda da ce Srbi iz bosne imati 4 kluba u polufinalu, samo ti nisi svjestan toga :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2006, 02:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
Samo cu reci 4 Srpska kluba u polufinalu.....i ode ja....!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2006, 03:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Tomo_Sokota je napisao:
Nesto tu smrdi.Al' dobro i ovo.Mislim,top 16.Za neke san.

pogotovo kad te potrefi zreb! daj tomo dodji sebi...

a shto se tiche ostalog pa bar se sad vidi da gy liga bezeze. pa da vovojdina i fmp nisu igrali zajedno pa svi 5 klubova bi bilo iz scg.

a nije mi jasno ni chemu su se ovi bosanci nadali, pa ja kao teshki grobar sam igrao dvicu na zvezdu jer razlika u kvaliteti je nemerljiva. chuj kovachevic i matori markovic neki igrachi, a da je gurovic igrao bilo bi 20-30 razlike za zvezdu, minimalno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2006, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bosna je tužna ekipa koja protivnike dobija pritiskom na sudije, otvorenim favorizovanjem zbog F8 turnira i bučnom publikom, te nemotivisanošću drugih ekipa zbog obaveza u evroligi ili uleb kupu.
kvaliteta tu jednostavno nema.
penzioneri marković i damjanović, mongoloid kovačević, onaj nik vilijams koji ima 40 kilograma zajedno sa krevetom, smotani bavčić, ... jad i tuga. na kraju sezone odlaze perković, vilijams i vasiljević, ... mladih nema.
da su igrali gurke i dragojlović bilo bi plus 30 za zvezdu.
srpska dominacija u košarci je nastavljena. gudijer liga više nema nikakvog smisla. jasno je ko je najbolji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2006, 21:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
I pretuce FMP cergare...ajd dobro je...!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2006, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

i popusili grobari. i u kosarci.
a, u fudbalu je od ranije sve jasno. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2006, 00:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Svaka cast FMP-u. Kad trofej osvojis u direktnim duelima sa najvecim favoritima onda tu nema sta da se doda...
Zvezdu su zgazili u polufinalu. Mislio sam da nema sanse da ponove onakvo sutersko vece, ali pokazali su da bas znaju da igraju... Jos jednom svaka cast.

A Vujosevicu su opet krive sudije za poraz. Kao trener je izraziti prosjek, a kao covjek je nula. Uostalom to i nije nesto novo. Vjecito izbjegava da prezume makar dio krivice na sebe, kad dodje do poraza. Za poraze u GY ligi su krive sudije, za poraze u Evroligi je kriva uprava jer mu nije dovela bolje igrace. Stvarno je licemjer preko svaka mjere. Mozda ima rezultate u lokalnim okvirima, ali to ga samo izdize iznad nivoa lokalnog prosjeka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2006, 02:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

a shta ako opet uzme titulu u scg?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2006, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Turnir je bio dobar,Poblika je pokazala fer navijanje bez ijednog incidenta. Bosna je dobila dosta ove godine,pocev od love pa do mladih igraca,kao sto su Zimic koje ga izgleda Partizan kupuje,tu je Ikonic,Sehovic,Bavcic itd.

Bosna je odigrala dobru tekmu protiv Zvezde medutim poverdom Tomovica,jedini play je ostao Vasiljevic koji nije mogao cjelu tekmu da odigra bez odmora.

FMP zasluzeno pobjednik,imali su podrsku od sarajevske poblike,publika nije zaboravila Radovanovica,Bosna je zaradila dobro lovu na turniru.Sada im preostaje podmladivanje ekipe,uz par iskusni Bosna opet moze nesto napraviti.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2006, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
[quote=AdelonE"]a shta ako opet uzme titulu u scg?[/quote]

Ako uzme titulu dokazace samo da je dobar lokalni trener i nista drugo. Iskreno mislim da Partizan kao tako renomiran klub zasluzuje elokventnijeg covjeka na klupi, a ne onog cobana, koji cim mu nesto ne odgovara povlaci ekipu sa terena, ponasa se bahato i krajnje nekulturno, a da ne zaboravim da nijednom nije sportski priznao poraz i svoje greske, vec je uvjek pronalazio neke mizerne izgovore...

Inace od kompletnog turnira u Sarajevu sam pogledao samo utakmicu Zvezda - FMP, tako da ne bih bas da sudim o kvalitetu kosarke koja se tu igrala. Vjerujem da je bilo zadovoljavajuce, a i prilicno je jasno ko donosi kvalitet u tu ligu. Jedini klub koji je mogao da bude konkurentan SCG klubovima bila je evroligas Cibona, a vidim da su se oni bas pokazali... :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Sva vremena su u UTC [ DST ]