Citati poznatih sportista Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone dao je zanimljivu izjavu posle plasmana svog kluba u finale lige šampiona. Dijego Simeone - Posle plasmana Atletika u finale Lige šampiona.
"Želim da se zahvalim majkama svih mojih igrača što su im podarile tako velika muda." Džim Kurijer, legendarni Američki teniser Džim Kurijer
"Sportsko ponašanje je za mene kad tip odšeta sa terena a ne možeš reći da li je pobedio ili izgubio, jer hoda ponosno u oba slučaja." Dani Alveš i Erik Abidal, pre svega ljudi a tek onda fudbaleri Erik Abidal
"Kada sam morao na transplantaciju Dani Alves mi je ponudio svoju jetru. Bio je potpuno ozbiljan, ali nisam mogao to da prihvatim, i on ima porodicu i karijeru. Mogli smo obojica da izgubimo život." Legendarni kapiten Mančester Junajteda Erik Kantona Endi Kol (o Kantoni)
"On je jedini igrač sa kojim se menadžer nikada nije sukobljavao. Jednom prilikom smo išli na premijeru filma i rečeno nam je da obučemo crna odela. Erik se pojavio u krem-limun odelu i Najki patikama. Menadžer mu je rekao kako izgleda fantastično.“ Stiven Džerard najveća legenda Liverpula, čovek kome je ljubav prema Liverpulu iznad svega Stiven Džerard
"Kad budem umirao, nemojte me voditi u bolnicu. Dovedite me na Enfild. Tamo sam rođen, tamo ću i umreti." Žoze Murinjo dao je zanimljivu izjavu na pitanje o pritisku u Čelsiju Žoze Murinjo
"Da sam hteo lak posao, ostao bih u Portu - prelepa plava fotelja, trofej Lige šampiona, Bog, i nakon Boga ja.“ Ser Aleks Ferguson je da sjajnu izjavu o znacaju osvajanja trofeja i obaranju Liverpulovog rekorda Ser Aleks Ferguson (nakon osvajanja 19. ligaškog trofeja)
"Moj najveći izazov nije bio ono što smo sada uradili, moj najveći izazov bio je da srušim Liverpul sa njihovog jebenog postolja. I slobodno to objavite!" Gvozdeni Majk - Svi imaju plan dok ne dobiju preko usta Majk Tajson
"Svi imaju plan dok ne dobiju preko usta.” Džordž Best je dao zanimljivu izjavu o Pol Gaskojnu) Džordž Best o Pol Gaskojnu
"Jednom sam rekao Gazi da mu je IQ manji nego broj na njegovom dresu, a on me pitao: "Šta je to IQ?!'" Muhamed Ali - Čak i ako sanjaš da ćeš me pobediti, bolje bi ti bilo da se probudiš i izviniš mi se Muhamed Ali
"Čak i ako sanjaš da ćeš me pobediti, bolje bi ti bilo da se probudiš i izviniš mi se." Muhamed Ali - Toliko sam brz da sam prošle noći pritisnuo prekidač za gašenje svetla i bio u krevetu pre nego što je soba bila u mraku Muhamed Ali
"Toliko sam brz da sam prošle noći pritisnuo prekidač za gašenje svetla i bio u krevetu pre nego što je soba bila u mraku." Šakil O'Nil - Umoran sam od večne priče: novac, novac, novac. Ja samo želim da igram košarku, nosim Reebok patike i pijem Pepsi. Šakil O'Nil
“Umoran sam od večne priče: novac, novac, novac. Ja samo želim da igram košarku, nosim Reebok patike i pijem Pepsi.” Čarls Barkli - Ovo su moje nove patike. To su dobre patike. U njima nećete biti bogati kao i ja, nećete skakati kao ja, a definitivno nećete biti zgodni kao ja. Samo ćete imati iste patike kao i ja i to je sve. Čarls Barkli
"Ovo su moje nove patike. To su dobre patike. U njima nećete biti bogati kao ja, nećete skakati kao ja, a definitivno nećete biti zgodni kao ja. Samo ćete imati iste patike kao i ja i to je sve." Siniša Mihajlović - Jeremisa sam pljunuo jer liči na nacistu, samo mu fali SS šlem. Ja sam kao mali gledao te naše partizanske filmove i bilo je jače od mene. Siniša Mihajlović
"Jeremisa sam pljunuo jer liči na nacistu, samo mu fali SS šlem. Ja sam kao mali gledao te naše partizanske filmove i bilo je jače od mene." Klement Grenier - Njemu ne trebaju naočare - Njemu treba labrador Klement Grenier o sudiji Rudiju Bukeu, nakon poraza svog tima od St. Etjena
"Njemu ne trebaju naočare - Njemu treba labrador." Karlo Anćeloti i Marko Van Basten. Karlo Anćeloti (o Marku Van Bastenu)
"Možda vam zvuči kao šala, ali je istina. Marko mi je na terenu govorio samo jednu stvar. 'Dodaj mi loptu i dođi da me zagrliš kad ga dam.' Tako je i bilo." Gordon Strahan (o uvrštavanju Vejna Runija na spisak engleske reprezentacije kada je imao svega 17 godina) Gordon Strahan (o uvrštavanju Vejna Runija na spisak engleske reprezentacije kada je imao svega 17 godina)
"Sa 17 godina veća je verovatnoća da ćeš dobiti poziv od Majkl Džeksona, nego Sven Goran Eriksona." Legenda srpskog fudbala, Aleksandar Tirnanić - Tirke Aleksandar Tirnanić - Tirke
"Fudbal su pre rata igrali siromašni a gledali bogati, dok sada igraju bogati a gledaju siromašni." Majkl Džordan - "Nikad nisam izgubio utakmicu. Samo mi je ponestalo vremena" Majkl Džordan
"Nikad nisam izgubio utakmicu. Samo mi je ponestalo vremena." Zlatan Ibrahimović - Svetsko prvenstvo bez mene... Zlatan Ibrahimović
"Svetsko prvenstvo bez mene nije vredno gledanja." Bora Kostić - Da smo mi igrali sa loptama koje se danas koriste... Bora Kostić
"Da smo mi igrali sa loptama koje se danas koriste, davao bih golove sa Autokomande." Fabio Kapelo - Toti u Realu? Fabio Kapelo
"Toti u Realu? To vam je kao da Rim proda Koloseum!" Ser Aleks Ferguson o Filipu Inzagiju. Ser Aleks Ferguson o Filipu Inzagiju
"Taj momak mora da je rođen u ofsajdu." Mate Parlov o Nacionalizmu. Mate Parlov
"Kako ja mogu biti nacionalista ako sam svetski prvak?! Mnogi to ne razumeju. Nisu bili ni prvaci države, a često niti sami sebe nisu uspeli pobediti. Svet se divio mojim rezultatima i svi su me svugde prihvatali kao svoga, beli i crni, svejedno. Upoznao sam svet i ne mogu biti ništa drugo nego kosmopolita. Tako ja gledam i na sport i na život." Frenki Frederiks - Ako moja zemlja ima veće prioritete... Frenki Frederiks
“Ako moja zemlja ima veće prioritete, borbu sa siromaštvom, i brigu o narodu koji nema šta da jede, to što sam snosio trošak putovanja za sebe i svog trenera za šampionate u inostranstvu, najmanja je stvar koju sam mogao da uradim.” Vejn Grecki - Dobar hokejaš igra tamo... Vejn Grecki
"Dobar hokejaš igra tamo gde se pak nalazi a odličan hokejaš igra tamo gde će se pak ukoro naći." Ser Aleks Ferguson o Zinedinu Zidanu Ser Aleks Ferguson
"Dajte mi 10 panjeva i Zidana i osvojiću Ligu šampiona." Džordž Best - Potrošio sam devedeset posto zarade na piće i žene. Džordž Best
"Potrošio sam devedeset posto zarade na piće i žene. Ostalo sam spiskao." Miroslav "Ćiro" Blažević - Dok sam bio trener Zagreba viču mi: ''Ćiro, pederu''... Miroslav "Ćiro" Blažević
“Dok sam bio trener Zagreba viču mi: ''Ćiro, pederu''. Posle toga viču: ''Ćiro, javi se''. Ja se javim i pomislim, ajde, pomirićemo se, a oni će meni: ''Što se javljaš, pederu!”
|