@Popokatepetl, slažem se s tobom vezano za Francusku. Nemaju oni neku pretjerano dobru ekipu. Parker im je pola igre, ali nije ni da su Njemačka. Noah je jako skočan lik, tu je i Batum, Diaw nam je jebo majku. Nisu oni neke igračine, mada je Batum jako dobar i sigurno će biti fantastičan u narednim godinama. Tako da Francuzi i nisu neka prestrašna ekipa, mada nisu ni za baciti. Vezano za Njemačku, oni u potpunosti zavise od Nowitzkog, oko toga nema pitanja, ali vezano za nas, da bi pobjedili neke ekipe, manje ili više raspoložene, treba nam kvalitetnih igrača. Htjeli mi to priznati ili ne, Francuzi su individualno bolja ekipa od nas. Okosnica našeg tima su Krstić, Savanović i Teodosić. (Kešelj igra odlično, ali se nije od njega očekivala takva igra i toliko poena, on je iznenadio zaista i svaka mu čast. U ovoj sezoni za Olimpijakos je ulazio sporadično, tako da mi je zaista začuđujuća njegova forma). Krstić je opravdao u potpunosti ono što se očekivalo od njega. Savanović je u prvih par utakmica igrao jako dobro, tu nema riječi (s druge strane, on je u odbrani jako loš, pogotovo kada je u pitanju čuvanje boljih igrača. On će s Gasolom teško na kraj izaći). Teodosić je, sa druge strane, jako slab u odnosu na ono šta može. Ne samo na prvenstvu, već cijele sezone tako igra. Naravno, mi smo bez njega smeće, jer on u potpunosti razigrava ekipu, ali nedostaju njegovi poeni u mnogome. (Vezano za ostale igrače imamo Mačvana, koji je u odbrani neprevaziđen, ali napad ga opasno šteka, iako on u napadu može igrati fantastično, imamo Tepića koji je cijele sezone van forme i svaki njegov poen je dar s neba. Odigrao je par utakmica odlično što je veliko iznenađenje ali potpuno je nekonstantan. Daleko od toga da je loš igrač. Nevjerovatan talenat, sa onom visinom i tehnikom... ). Šta nam nedostaje. Bilo bi dobro da je Veličković u reprezentaciji, iako je on imao katastrofalnu sezonu i minutažu, ali čovjek je veliki radnik i sigurno bi dobro došao. Dobar je jednako u odbrani i u napadu. Ta rotacija njih trojice bila bi odlična. Nedostaje nam centar opasno. Vezano za Miličića, tu nije pitanje njegovog zalaganja (on sigurno za reprezentaciju igra 100% snage) već ponašanja. Čovjek je divlji i pretpostavljam da Ivković vezano za to nema dobar odnos sa njim. Bilo bi lijepo viditi Rakočevića, mislim da bi nam jako pomogao, ali šta je, tu je. Peđu zaista neću komentarisati. Čovjek 9 utakmica odigrao u cijeloj sezoni, hodati ne može. Em on ne bi došao, em bi zbog tih povreda sve vrijeme samo mogao jedino sjediti na klupi.
_________________ ...na sjeveru smrtno je zima l na jugu pingvini jedu ljude l na zapadu ljudi ljude l a istok se trudi da kao zapad bude...
|