dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Moram se nadovezati na ovu prica o navijacima.Tu definitivno nesto nije u redu, ili krivi ljudi dobijaju karte( po ko zna kojoj liniji) ili smo se tako srozali ekonomski da oni pravi , citaj zestoki navijaci nemaju ni za kifle.Bio sam na mnogim utakmicama, fudbal ,kosarka , rukomet i ovo sto sad gledam je vise nego blijedo kad poredim sa drugim utakmicama.Naravno ne ocekujem da navijaci lome stolice i glave i da bacaju baklje , ali fali ona divlja buka i huk sa tribina kad se ledi krv u zilama. Bio sam na onoj cuvenoj utakmci u kvalifikacijama za PE , koja se igrala 1995 protiv Francuske u Pioniru. Ljudi kakav je to pakao bio, stajali smo jedni preko drugih, a Francuzi koji su tad bili prvaci svijeta su gubili u jednom momentu 21 -9 ! I na kraju su popusili , nisu znali sta ih je snaslo , a sve na talasu navijacke podrske i objektivne kvalitete nasih. Takvu atmosferu na rukometu , na ovom prvenstvu nisam dozivio , mozda me demantuju navijaci u slijedecim utakmicama. daj boze.
Inače, intezitet sporta je na prostoru ex Yu spao samim time i entuziazam oko sporta koji je vladao, pa u najboljem slučaju tamo do 2000-tih.
Zagreb je jednom tamo negje prije 1995. trebao dobiti neke ruse čini mi se sa 13 razlike da prođu. Dobili su ih 14 a igrali su u sali Dom sportova. To je bilo i toga više nema, teško da će se u tome obliku vratiti.
Spas za Srbiju u ovome slučaju bi bilo to da igraju u nekom gradu ala Split u Hrvatskoj. Znači da je dovoljno velik ali ne prevelik. Da su navijači željni reprezentacija u bilo kojem sportu (nacionalne reprezentacije mislim. Na SP u Hrvatskoj prvi krug su Hrvati igrali u Splitskoj Areni. I uvijek je bilo 12 000 gledatelja. Puna. A kada je se u Zagreb došlo, bila je puna ali nije tu atmosfera bila ni blizu kao u Splitu. Dakle spas bi bio da se igra u nekom takvom gradu. Ali tko bi na to pristao, bilo u Srbiji, ili u drugom slučaju u Hrvatskoj, ili bilo gdje. Dakle iako nam je na drugi način bolje sumnjam da će Balkanci na to ikada pristati (mislim na sve narode i narodnosti!!

)