Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Milanko, posto si toliko zapeo za catenaccio i Italijane ajde reci kad su oni zadnji put igrali tako? Ja se sjecam protiv Holandije 2000, znaci punih 10 godina nisu igrali tako..
ne znam tacnu definiciju catenaccia, moram da priznam, ali nisu se nesto previse satirali od napadanja ni u njemackoj 2006. no dobro, to samo po sebi nije ni veliki problem, jer i mi igramo slicno njima (makar pokusavamo). meni vise smeta to iznudjivanje penala i to sto se njima takvi penali sude a nama ne. tako nesto ce da nas zadesi i u kvalifikacijama za EP kad se sastanemo sa njima
inace, 2000te su mi bili simpaticni i navijo sam za njih, kao i u finalu protiv francuske. na toj utakmici protiv holandije su imali 4-5 stopostotnih prilika, uglavnom sve del pjero.
U stvari se ti šališ, jer očigledno nisi ni gledao to prvenstvo, pa pričaš napamet. Talijani su sasvim solidno napadali u Njemačkoj, od svih polufinalista, jedino su Njemci dali gol ili dva više, tako da ti je ta priča šuplja. Dalje, na čitavom prvenstvu im je sviran samo jedan penal, a recimo vajnim Francuzima dva, i u polufinalu i u finalu, pa niko ne priča da se oni prenemažu i padaju ko pokošeni. Kad se spomene ekipa kojoj su po pravilu dosuđivani penali, meni prvo na pamet pada Španija s kraja devedesetih pa do sredine ove decenije.
Elem, gledati nemoćnu Kristijaninu facu dok mu moćni Korejanci oduzimaju svaku loptu, neprocjenjivo. ''Sudija, sudija, pa kako ja da budem najbolji igrač prvenstva, kad ovi Korejanci svaki duel protiv mene dobiju, pa ni dribling ne mogu da im prodam, sudija, učini nešto, zaštiti nas talentovane...šmrc...''