Odlična utakmica, kvalitet i duža klupa, presudili. Bogdanović i Milosavljević stvarno odigrali vrhunski, Lovernj standardno, odavno na našim terenima, nije bilo igrača, koji ima tako jako težište kad zauzme poziciju. Po tome što sam gledao od Lovernja, on je nešto najbliže Dejanu Milojeviću i njegovom stilu igre pod košem, bar u tom segmentu građenja skoka.
Partizan je platio ceh za nekoliko stvari. Vujošević recimo ima obraza da palamudi o sudijama i o tome kako su oni (Vojinović) presudili meč, a nema grama obraza da preuzme odgovornost za svoje greške. Kao prvo, forsiranje igrača... Nije bitna samo minutaža, on igrače ubija na treninzima, pa se evo u relativno kratkom roku dogodilo da mu dvojica igrača dožive istu tešku povredu. Dakle ili su preforsirani, pa koljena trpe ogromne napore, ili mu medicinski tim u ekipi, ne radi najbolji posao, u pogledu procjene i pripreme igrača. Druga stvar je činjenica da je u sezonu svjesno ušao sa skraćenom rotacijom, u teškoj EL grupi, teškoj ABA ligi, gustom rasporedu, moralo je doći do ovakvih problema. Tu odgovornost ide isključivo na njegovu dušu, jer je u sezonu ušao sa pet upotrebljvih igrača na vanjskim pozicijama, i to ako Daloa računamo kao ozbilju alternativu. I priča o nemanju para tu ne pije vodu, jer je bilo sredstava za skupog stranca poput Kinsija... Treća stvar koja mi nije jasna kod njega, jeste ta suluda želja da se ovaj derbi dobije. Ako ćemo iskreno, rezultatski je ovaj meč, možda i najmanje bitan, od ostalih koji će se igrati tokom sezone. Umjesto da sačuva igrače od napora i eventualno novih povreda, on nerazumno isforsira Bogdanovića, Lovernja i povrijeđnog Kinsija, na 40+ minuta. Po meni nerazumljivo, ali 'ajde. Kapiram ja da je on za navijače Partizana polubožanstvo zbog stvari koje čini, ali ne treba glorifikovati svaki njegov potez, rečenicu i gest i tvrditi da je apsolutno u pravu za svaku stvar.
Sudije odlučile meč? Bilo je grešaka, a ako ih je bilo na štetu Partizana, ja mogu momentalno da izdvojim pa situacija direktno na štetu Zvezde, koje se isto tako mogu okarakterisati kao "ključne". Dakle priča mu je glupa i nemoguće je, jednostavno, da svaki put kada Partizan izgubi, za to budu "direktno krive sudije", a da odgovornosti trenera nema nimalo.
Zvezda... Loše otvoren meč, Luka Mitrović sagorio u želji, na početku. Blažič isto tako, s tim da je on lik, koji crpi neku ludačku energiju i poušava na sve načine da sebe vrati u utakmicu. Mnogo je značio u drugom poluvremenu. Elem... Radonjić se naivno upecao na improvizaciju sa Bogdanom i Milosavljevićem na pleju, pa konstantno pokušavao da igra visok presing na njih, koji je uglavnom razbijan lako, brzim prenosom lopte, što je ovoj dvojici omogućilo da prave višak i idu u one slalome po odbrani. Marjanović me oduševio. On izuzetno napreduje i to vidljivo, pogotovo u odbrani. Nikad on neće biti dovoljno pokretljiv da pokrije beka kod pik en rola, ali je sad puno upotrebljiviji u visokim izlascima. Ipak mora još puno da radi, da bude i defanzivno jak. Zasad je samo solidno upotrebljiv... Nelson i Dženkins (njegova 5. lična - gospode Bože šta je svirano) odlični, Šilb je čini mi se bio ključni šraf uz Jaku, koji je bio meč viner.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|