banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 03:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 339 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jun 2010, 12:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
tengu je napisao:
MMA nije realno borenje jer podrazumjeva ugovoren mec, ugovoren protivnika, kategoriju, skoro isti nivo znanja ili skill u MA, tacno odrjedeno vrjeme borenja,znaci = PROPISE
Realna borbena situacija znaci da ce se napad desiti bilo gdje i bilo kad, da neces znati kakav ti je protivnik ili kakva je njegova vjestina ali tvoja "tehnika" mora biti takva da moze da se nosi sa bilo kim.

MMA nije realno borenje ali je daleko blize realnoj borbi od ovih aikido demonstaracija. Ako u MMA mecu postoje propisi, to ne znaci da ih se borac treniran u MMA mora pridrzavati i u realnoj borbi. Niko tu nije dijete. Vec sam to objasnio. Zna svako napucati u jaja,...
Kada bi se kompletan MMA borac nasao u borbi sa aikidoasem sigurno bi ga porazio jer je superiorniji u svakom aspektu borbre, u udaranju, klincu, bacanju, odbrani od bacanja, parteru (pozicioniranju, polugama, udaranju i ustajanju na noge).
MMA borci su trenirani u vjestinama iz raznih borilackih vjestina. Samo sto te vjestine pale na protivnicima koji se brane a ne saradjuju. :D
Pricas o PROPISIMA. Koji to propisi u MMA brane izvodjenje ovih aikido tehnika u borbi? Zasto se uspjesna primjena ovih tehnika u MMA mogu svesti na statisticku gresku? (Ako ih je iko ikada izveo u MMA)
Naravno, mnogo je lakse pricati i medjusobno se priznavati za majstore i demonstrirati sa saradnicima. Naravno, sve je to neprovjerljivo a ako neko posumnja u to, on se ne razumije. :lol:
Pricas da ste dobri u "realnim" situacijama (borbi protiv vise protivnika i drugih nepovoljnih situacija). Ja bi voleo da vidim kako vase tehnike sljakaju u ravnopravnom nadmetanju. Jer ako tu ne rade, onda sigurno ne rade nepovoljnijim situacijama.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Svako ko zna udarati porazio bi aikidoku.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Vidjeces ti svoje kad te cuje Steven Seagal :lol:
Skrenuli smo malko sa teme, a ova prica o uporedjivanju borilackih vjestina/sportova smo vec donekle prezvakali ovde.
Daljac/Popokatepetl - koliko sam ja shvatio vas dvojica se bavite Kung Fu-om? Nisam bas revnosno pratio teme na kojima ste pisali o vasim treninzima pa se izvinjavam ako je to vec receno - zanima me, da li se mozda moze doci kod vas na 1 trening cisto u ulozi posmatraca? :oops:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Može, naravno. Utorak, četvrtak i nedjelja od 20h, osnovna škola "Dositej Obradović".

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 08:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Daljac je napisao:
Može, naravno. Utorak, četvrtak i nedjelja od 20h, osnovna škola "Dositej Obradović".

Kung fu wushu, kod Lee-ja?

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 08:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Дабоме.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 10:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:30
Evo da nastavim..Moj drug(17 god) trenira jiu jicu i osvojio je 4.mjesto na Evropskom prvenstvu u Austriji :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Gizzzmo je napisao:
Daljac je napisao:

Kung fu wushu, kod Lee-ja?

Da, da, kod onog lika što je naučio wushu u Koreji (Sjevernoj ili Južnoj, pitanje je sad) za sedam dana.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 09:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Oklen ono to bi? :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 13:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Sep 2004, 08:57
Ope ja :)

Besparac ja ne treniram Aikido niti sam pomenuo aikido koliko se ja sjecam u mom postu vec poluge,bacanja. One nisu jedinstvene za Aikido niti za Jujutsu, niti su to jedine Japanske borilacke vjestine koje postoje. Sto se tice MMA odredjene poluge se ne mogu izvoditi koliko se ja sjecam ako me pamcenje ne vara poluge na malim zglobovima su zabranjene.
A kako moje tehnike rade protiv MMA mozes znati samo ako dodjes na moj trening :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Pa gdje si ti?
Nemoj mi reci da se aikido svodi samo na lomljenje prstiju... I ne mozemo da provjerimo, jer ja nisam MMA borac ili sta vec.
Nego, da ne duzimo, svako radi sta misli da je najbolje. Vazno je da se djeca bave sportom i fizickom aktivnosti i da se ne droziraju.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 15:01 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2010, 16:23
E, i mene vec duze vrijeme zanima upisivanje neke borilacke vjestine, pa ako mozete da mi preporucite neki klub ili tak nesto.. Iskreno, ove tehnike poluge, bacanje i sta vec me bas i ne zanimaju. Kontam da nemam puno vajde od toga mimo treninga a imam i veliki visak energije tako da bih radije neki udaracki sport :D Buduci da bas i ne znam mnogo o vrstama borilackih vjestina i to, ako moze neko to da mi bar potanko objasni bila bi mu zahvalna. ziv'li! :wave:

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2010, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Moze li mi neko reci gdje i kada se trenutno odrzavaju treninzi wu shua, i da li se smije posmatrati trening sa strane, ima li mjesta da se sjedne?
Takodjer, interesuje me gdje se tacno odrzavaju treninzi Tae Kwon Do a u BL i kojim terminima?
Unaprijed hvala!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2010, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Moze li mi neko reci gdje i kada se trenutno odrzavaju treninzi wu shua, i da li se smije posmatrati trening sa strane, ima li mjesta da se sjedne?

Utorkom, četvrtkom i nedjeljom od 20 sati u sali OŠ Dositej Obradović na Mejdanu. Imaju klupe sa strane da se sjedne, može se posmatrati, može se odraditi i probni trening po želji.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2010, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Odlicno, hvala na informaciji!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2010, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
E nindze :D Jel ima u BL neki taekwondo klub a da nije onaj u Zaluzanima?

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2010, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Imaju Taekwondo treninzi u Gladijatoru. Srijeda/petak od 18:00 i nedelja od 12:00.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2010, 13:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Sep 2004, 08:57
Sara sto se tice borilackih vjestina u BL imas ih stvarno na izbor

Wu Shu Klub Lotos
Wing Chun Klub Mala Ideja
Karate klubovi
Judo
Tae Kwon Do
Kick Box klubovi
Mixed Martial arts klubovi
Realni Aikido
Jujutsu
Aikido
Ninjutsu

tako da pisati o svakom od njih zahtjeva mnogooo vremena i posla :)

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2010, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sara Simonon je napisao:
E, i mene vec duze vrijeme zanima upisivanje neke borilacke vjestine, pa ako mozete da mi preporucite neki klub ili tak nesto.. Iskreno, ove tehnike poluge, bacanje i sta vec me bas i ne zanimaju. Kontam da nemam puno vajde od toga mimo treninga a imam i veliki visak energije tako da bih radije neki udaracki sport :D Buduci da bas i ne znam mnogo o vrstama borilackih vjestina i to, ako moze neko to da mi bar potanko objasni bila bi mu zahvalna. ziv'li! :wave:

A uvijek ti ostaje i tenis kao opcija...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 18:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:06
prvo nabi minimum sto kila čistih mišića a onda kombinacija kik boksa u stojećem stavu,rvanja i jiu jitsu na kraju za parter. ostalo je sve glupost i samo može da smeta. ali ništa bez snage. da vidim tog majstora neke od mase ovih borilačkih vještina kako bi prošao protiv neke mma životinje od 110 kila čistih mišića.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 339 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]