banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 22:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 526 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kosarka, EP 2009
PostPoslato: 13 Sep 2009, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Сад сам, са Загом, у Чикагу због рођења нашег другог унука, али гледам и овде телевизијске преносе Шампионата Европе у Пољској. Први статистички подаци „говоре” да је наш тим оријентисан на одбрану. Друго: немамо изразитих појединаца. А у утакмицама ове врсте титуле освајају они који имају бар једног вансеријских играча. Додуше, Ивковић се труди да великом ротацијом у екипу уводи све играче, али не мислим да је то пут ка правом успеху. Ми немамо ни изразитог стрелца, ни изразитог скакача. Добро је што губимо мало лопти. То је чињеница. Али, у ефикасности смо испод просека... Наравно, радује ме што смо победили Шпанију, али то није довољно... Ипак, Шампионат је у току. Рано је за завршни став.

zeravica je jedan najobicniji sujetni, matori, izlapjeli govnar, ciji posljednji trenerski trofej datira iz, kako vidim, 1982. godine. dakle, prije ravno 27 godina. a poslije toga je bio poznat kao clan onog cuvenog strucnog saveta koji je postavljao selektore (posljednji bijase "sjajni" slavnic, kako mi se cini) i okupljao se u punom sastavu da vodi brigu o srpskoj kosarci svake pete prestupne godine.

i sad je opet naso nesto da kritikuje. te ne valja napad, nemamo izrazitih pojedinaca, nemamo strijelca, nemamo skakaca, ivkoviceva rotacija nije put ka uspjehu. ma nemoj?! ajde, molim te, prosvijetli nas sta je put ka uspjehu?! u posljednjih 5 godina nismo na velikom takmicenju pobijedili veliku reprezentaciju niti prosli do cetvrtfinala, i sad kad konacno uspijemo da pobijedimo spaniju i kad sa ubjedljivo najmladjom reprezentacijom dodjemo na prag ulaska u cetvrtfinale, on ovako sere. umjesto da podrzi ivkovica i ovu mladu reprezentaciju. "pobijedili smo spaniju, ali to nije dovoljno". majke ti, nije dovoljno za sta? nije dovoljno dobro kao uspjesi vaseg obradovica i slavnica sa reprezentacijom posljednjih godina. idiot

molim te, nemamo vrhunsku reprezentaciju? ma nemoj, otvorio nam je oci. ja sam bas mislio da cemo sad biti ubjedljivo prvi na prvenstvu evrope, i onda na SP razvaliti dream team sa 40 razlike.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Сад сам, са Загом, у Чикагу због рођења нашег другог унука, али гледам и овде телевизијске преносе Шампионата Европе у Пољској. Први статистички подаци „говоре” да је наш тим оријентисан на одбрану. Друго: немамо изразитих појединаца. А у утакмицама ове врсте титуле освајају они који имају бар једног вансеријских играча. Додуше, Ивковић се труди да великом ротацијом у екипу уводи све играче, али не мислим да је то пут ка правом успеху. Ми немамо ни изразитог стрелца, ни изразитог скакача. Добро је што губимо мало лопти. То је чињеница. Али, у ефикасности смо испод просека... Наравно, радује ме што смо победили Шпанију, али то није довољно... Ипак, Шампионат је у току. Рано је за завршни став.

zeravica je jedan najobicniji sujetni, matori, izlapjeli govnar, ciji posljednji trenerski trofej datira iz, kako vidim, 1982. godine. dakle, prije ravno 27 godina. a poslije toga je bio poznat kao clan onog cuvenog strucnog saveta koji je postavljao selektore (posljednji bijase "sjajni" slavnic, kako mi se cini) i okupljao se u punom sastavu da vodi brigu o srpskoj kosarci svake pete prestupne godine.

i sad je opet naso nesto da kritikuje. te ne valja napad, nemamo izrazitih pojedinaca, nemamo strijelca, nemamo skakaca, ivkoviceva rotacija nije put ka uspjehu. ma nemoj?! ajde, molim te, prosvijetli nas sta je put ka uspjehu?! u posljednjih 5 godina nismo na velikom takmicenju pobijedili veliku reprezentaciju niti prosli do cetvrtfinala, i sad kad konacno uspijemo da pobijedimo spaniju i kad sa ubjedljivo najmladjom reprezentacijom dodjemo na prag ulaska u cetvrtfinale, on ovako sere. umjesto da podrzi ivkovica i ovu mladu reprezentaciju. "pobijedili smo spaniju, ali to nije dovoljno". majke ti, nije dovoljno za sta? nije dovoljno dobro kao uspjesi vaseg obradovica i slavnica sa reprezentacijom posljednjih godina. idiot

molim te, nemamo vrhunsku reprezentaciju? ma nemoj, otvorio nam je oci. ja sam bas mislio da cemo sad biti ubjedljivo prvi na prvenstvu evrope, i onda na SP razvaliti dream team sa 40 razlike.

me nek' on priča šta hoće ali najgore bi bilo da on bude u pravu...tek onda ne bi živ ostao od silnih analiza, pametovanja... ekipa je jako jako mlada i igrače treba podržati do samog kraja...ima nekih neprihvatljivih stvari koje se dešavaju (ispucavanja od strane teodosića i igra koste perovića u napadu) ali treba sve to držati pod kontrolom da se ne bi stvorila negativna atmosfera uoči budućih mečeva. četvrtfinale nam ne gine kako stvari stoje, samo treba gledati da izbjegnemo hrvate, igraju loše ali mogu da budu nezgodni do zla boga. radnije bih da idemo na francuze ili nijemce ako je ikako moguće :)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 15:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
U sustini ne prica on gluposti, samo sto propusta cinjenicu da je ta ekipica bez kako on kaze individualnog kvaliteta zgazila individualno daleko najjacu ekipu spanije, i da je jedan individualac poput turkoglua zamalo kostao tursku pobjede ili da jedan gortat ne moze sam svojom individualnoscu pobijediti pet jednakih igraca....itd. itd.......

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
U sustini ne prica on gluposti, samo sto propusta cinjenicu da je ta ekipica bez kako on kaze individualnog kvaliteta zgazila individualno daleko najjacu ekipu spanije, i da je jedan individualac poput turkoglua zamalo kostao tursku pobjede ili da jedan gortat ne moze sam svojom individualnoscu pobijediti pet jednakih igraca....itd. itd.......

daleko od toga da on priča gluposti, pogledaj šta je osvojio sve kao trener, ali nema potrebe da sad u pola prvenstva drobi takve stvari. jebote, sačekaj kraj pa onda iznosi zaključke. što neko reče: otvori nam oči sa pričom da nemamo individualca koji odskače od ostalih. dobro, krstić možda malo ali ništa specijalno.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Nek je on sto puta u pravu, u ovom slučaju to možemo da okarakterišemo samo kao - kenjanje. Kaže - "titule osvajaju oni koji imaju bar jednog vanserijskog igrača". Ne znam ko je uopšte od igrača ili stručnog štaba obećavao titulu. Duda je govorio da pravi tim za Olimpijadu 2012, a do tada ima taman toliko fore da neko od ovih mladih i talentovanih igrača izraste u vanserijskog. Da je htio da osvaja titulu, vjerovatno bi zvao Vujanića i još neke starije i iskusnije.
A osim toga, ta titula, iako nije planirana, uopšte ne izgleda toliko daleko. Mi spadamo među reprezentacije koje su do sada pokazale najviše, uz Grčku, Francusku i Sloveniju. Kiksevi su mogući, ali osnovni cilj je plasman na SP u Turskoj, a to smo na putu da ostvarimo. U suštini je potpuno glupo i nepristojno nabrajati mane ekipe koja je vrlo mlada i tek na početku puta do transformacije u veliki tim.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
daleko od toga da on priča gluposti, pogledaj šta je osvojio sve kao trener, ali nema potrebe da sad u pola prvenstva drobi takve stvari. jebote, sačekaj kraj pa onda iznosi zaključke. što neko reče: otvori nam oči sa pričom da nemamo individualca koji odskače od ostalih. dobro, krstić možda malo ali ništa specijalno.

meni se, licno, zivo je*e za izjave svih tih koji su titule osvajali dok su amerikanci slali kosarkase sa koledza na olimpijade i svjetska prvenstva, dok su u evropi kosarku igrali samo jugoslavija i sovjetski savez, kad se ulagalo neuporedivo manje novca nego danas i kad je kosarka bila, manje-vise, amaterski sport...ta kosarka kada je zeravica osvajao titule i ova danas se ne mogu ni porediti ni po cemu. i onda ce oni da pametuju da "rotacija igraca nije pravi nacin za uspjeh". to je obicni seronja, i nista drugo.

i ovakve izjave samo potvrdjuju koliko je on van kosarkaskih tokova. mozda je prespavao posljednjih 5 godina, pa nije svjestan da mi vise nismo kosarkaska velesila, da su nas, nakon sto je i u kosarci, kao i u fudbalu, pocela da vazi deviza "para vrti gdje burgija nece", mnogi uveliko pretekli. prespavao je nase poraze od izraela, novog zelanda i nigerije i cinjenicu da mi, bukvalno, krecemo od NULE. zato je ovaj sada rezultat, u najmanju ruku, ogroman napredak od te nule.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kakva bizarnost! Potpuno nesposobni Rusi vode protiv (do ove utakmice) odličnih Grka. Biće u ovoj grupi mnogo guravije nego što se mislilo.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Послије овога сам убјеђен да ми можемо добити и Грке у Русе. Мени ова утакмица дјеловала ТОТАЛНО неозбиљно. Ни једна ни друга екипа немају дисциплину ни у промилима, играју стихијски, Грци само дај лопту Спанулису, а Руси ни то. Утакмицу добије Монја са 4 тројке везане у посљедњој четвртини и то 2 тотално нерезонски шутане. Смјешно. Послије онако добре игре Србије јуче, сврставам нас у то 5 на овом првенству. Иако не мора тако пласман да покаже.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, naša ekipa je još neiskusna i teoretski je moguće da se desi neki kiks (naravno, nadajmo se da neće), ali već sljedeće godine na SP bićemo duplo jači i od Rusa i od Grka.
Doduše, iako nam to tehnički odgovara, ne sviđa mi se ovakav pad kvaliteta evropske košarke. Ne znam je li to zbog nedostatka tih nekih NBA igrača iz raznih ekipa ili je nešto drugo u pitanju...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Kakva bizarnost! Potpuno nesposobni Rusi vode protiv (do ove utakmice) odličnih Grka. Biće u ovoj grupi mnogo guravije nego što se mislilo.

sad će francuzi da odvale hrvate i budu prvi u grupi. u zadnjem kolu očekujem pobijede francuza nad rusima i eto prvog mjesta

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je dobro. U finalu ćemo da im se osvetimo za ono poniženje u Beogradu 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 20:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
To je dobro. U finalu ćemo da im se osvetimo za ono poniženje u Beogradu 8)

u novom sadu ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 21:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, naravno, Novi Sad je u pitanju, zbog njih nismo ni stigli do Beograda :oops: :D

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 21:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Izgleda niko neće da bude prvi, svi bježe od Furije u 1/4 finalu :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Izgleda niko neće da bude prvi, svi bježe od Furije u 1/4 finalu :lol:

jes to čuo od franje arapovića ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hehe, kakvi klipani, samo nek oni bježe od "furije", pa kad nalete na naše vidjeće šta je furija :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Hrvati se pre pocetka prvenstva lupali u prsa kako mogu do medalje, znam da je ovo prvenstvo slabo kvalitetom, ali ako je ova njihova igra za medalju, onda stvarno ne znam 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Haha, al se Franjo iznervirao! :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
contador je napisao:
Harvester je napisao:

sad će francuzi da odvale hrvate i budu prvi u grupi. u zadnjem kolu očekujem pobijede francuza nad rusima i eto prvog mjesta

Па најбоље би било кад би Руси са Французима могли играти 6 пута!

Иначе врло сам разочаран са квалитетом кошарке на овом ЕП, како сте већ писали игра се на о рук, са врло мало израђених акција. Већином солирање, нерезонски шутеви итд. Очигледан примјер Русија, коју сам ја послије групе одмах отписао, ал ето добише некако кроате и грке мада неби ме чудило да сутра изгубе од македонаца.

Наши дечкићи гурају фино неби да их критикујем ни да хвалим, видјећемо како ће сутра против Турака одиграти. Срећно им!

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pred svako veliko takmicenje u svakom sportu, hrvati se odmah samoproklamuju u jedne od najozbiljnijih kandidata za medalju, a cesto i u "najbolju ekipu na turniru". u tome im niko nije ravan, pa cak ni mi. to sto skoro nikad nemaju nekog realnog razloga za to, to je druga prica. evo, i na ovom prvenstvu su se busali "najduzom klupom" od svih ekipa, kao oni imaju najveci broj kvalitetnih igraca van prve petorke. a ko su ti igraci? 34-godisnji prkacin? prosjecni kus? marin rozic, marko stojic, marko banic? realno, od pismenih igraca imaju vujicica, planinica i recimo marka popovica i roka ukica. plus sto nemaju ni jednog mladog igraca kojem bi ovo trebalo da bude odskocna daska. ja, licno, ne bi imao nista protiv da se sretnemo sa njima u cetvrtfinalu.

Citiraj:
Doduše, iako nam to tehnički odgovara, ne sviđa mi se ovakav pad kvaliteta evropske košarke. Ne znam je li to zbog nedostatka tih nekih NBA igrača iz raznih ekipa ili je nešto drugo u pitanju...

iako ne pratim kosarku bas previse, rekao bih da je to djelimicno zbog toga sto se sport drasticno mijenja od perioda prije nekih 10 i kusur godina. jednostavno, makar u fudbalu i kosarci, ubitacan ritam igranja i sve veca konkurencija dovode do sve ranijeg sazrijevanja i sve brzeg "trosenja" igraca. jednostavno, igraju ogroman broj utakmica, a u elitnim takmicenjima vise prakticno nema ekipe koju neko moze pobijediti a da se dobro ne oznoji. dakle, nema lakih utakmica, na svakoj utakmici se mora maksimalno gristi, sto jako trosi igrace. i onda dolazi do povreda. evo, na ovom prvenstvu nema ekipe kojoj makar jedan od kljucnih igraca nije povrijedjen, ili je trazio predah...danas su igraci sa 29-30 godina vec veterani koji ne mogu da izdrze non-stop igranje. a posto su u elitnim ekipama kljucni igraci otprilike u tim godinama (kirilenko, papalukas, diamantidis, otprilike citava spanska reprezentacija), one i imaju najvise problema. dakle, poslije ovog prvenstva ce vjerovatno da krene smjena generacija u mnogim ekipama, sto ce nama donijeti prednost, jer smo to obavili prije ostalih...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 526 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]