Citiraj:
treba kažnjavati samo navijače koji direktno naprave neko sranje: tuča, vrijeđanje, transparenti neprimjerenog sadržaja...), klubove nikako.osim ako ne obezbjede adekvatno obezbeđenje. u ovom slučaju zrinjski bi trebao letiti napolje.
Pa ti si stvarno neopisivo smiješan... Zar ti stvarno misliš da su navijači i klub dvije odvojene stvari koje nemaju puno veze jedna sa drugom. Pročita li ti išta od onoga što sam ja rekao? Partizan je tražio 900 karata za svoj navijače, a sigurno ih nisu razdijelili rodbini i prijateljima. Grobari nisu otišli dole na izlet i nisu bili mirni kaoi bubice. Sami u saopštenju priznaju da su pokušali na silu da uđu na stadion 'ebemu. I ponovo ukazujem na onu vrlo rijetko spominjanu činjenicu, da je Partizan 25 puta kažnjen posljednjih godina, a sve zbog navijača. Jednom je morao da bude kraj tome. UEFA je izričita i dosljedna, a priče o šikaniranju i anti-srpskoj zavjeri su toliki šupljak, da to nije normalno. Možda pojedini klubovi imaju malo kredita da im se progleda kroz prste, ali govoriti o nekoj zavjeri, samo zato što je klub srpski, težak je oblik ksenofobije i paranoje.
Danski navijač je upao na teren i udario sudiju - Danci kažnjeni blagom kaznom. Zašto? Zato što su u prošlosti vrlo rijetko ili nikada imali slične ispade i zato što će takav ispad kod njih da se desi jednom u 20 godina. A Partizanovi 25 puta za nekoliko godina. Zvezdini isto tako. Torcida i BBB, nisu ni imali priliku da prave gluposti, jer su im klubovi ispadali iz takmičenja, maltene prije nego što bi ga počeli, ali da su se Hrvati naplaćali kazni za ispade navijača - jesu. Čak su i oni dripci koji se zovu BH fanaticos, napravili incident u Norveškoj na utakmici Norveška - BiH. Zaključak - Balkan - bure baruta. Kazne kojima UEFA pegla klubove samo su vid pritiska na nekoliko instanci. Prije svega na saveze da koliko mogu utiču na klubove, potom na same klubove da iz svog okruženja uklone navijače, koji utakmice koriste za nasilje, progiranje političkih stavova i slično, a na kraju je to i dobar znak državi da donese zakon o nasilju na terenima, pa da konačno krene pegla po "zaslužnim" navijačima. Dakle sve je jedan lanac koji bi mogao i morao da ima efekta. Ljudima u Zvezdi se već tresu gaće, a i svim normalnim navijačima tog kluba, jer su svi svjesni da između grobara i delija, razlike postoje samo u crnoj i crvenoj boji, što će reći da postoji realna opasnost da crveno-bijeli pandani "grobarskoj jagnjadi", napravi slična eksces pa da se svi tjeramo u tri lijepe. A ne bi me to iznenadilo...
I na kraju još dođe Predrag Simić, čovjek umjetničkog imena Sima Srbija, koji tvrdi da je Partizan kažnjen debelom kaznom, zato što su u UEFA za interese Partizana lobirali Marko Vjetrović i Gordan Petrić koji su "slabi igrači". Dođavola, pa ti ljudi nemaju namejru da preuzmu ni gram odgovornosti, a činjenic da su koštali klub para i para u prošlosti ni ne pominju, jer im je valjda normalno da prave ispade na sve strane, a da klub plaća njihove idiotarije. Strašno...
Citiraj:
tamnopute igrače mogu da vrijeđaju i obični gledaoci a da pritom veze nemaju sa nekom od ekipa na terenu. evo odem ja na tekmu u englesku i vrijeđam nekog crnca. na primer tekma mančester-liverpul. mančester domaćin. hoće li biti kažnjen samo mančester ili ću biti kažnjen samo ja?
Ne pričaj mi te bajke, svega ti. U masi od 50-60 hiljada ljudi da dođe jedan mangup i vrijeđa nekoga ili pravi ekscese, desilo bi se
a) Niko budalu ne bi ni primjetio
b) U slučaju da su oko njega neisotmišljenici (emancipovani i kulturni ljudi) dobio bi batine, prije nego što stigne da treći put otvori usta
c) U slučaju da su oko njega istomišljenici, prihvatili bi njegov način razmišljanja, pa bi opet bio kažnjen klub za koji navijaju
Dakle ostavi se tih jednoprocentno mogućih hipoteza.