banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 08:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 613 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Celnici UEFE su im obecali i modernizaciju stadiona zbog junackih povika SRBE NA VRBE,UBI SRBINA,JASENOVAC,KOSOVO REPUBLIKA.

SIJUKS jel' ti prvi put čuješ te povike, pa se toliko zgražaš nad njima? Ti kao da si sad pao sa kruške. Ima najmanje 15 godina, kako takvi povici krase sportske terene širom stare jugoslavije, a sad su odjednom postali argument u pokušaju opravdavanja onoga što su napravili navijači u Mostaru.
Nešto sumnjam da su povici srpskih navijača "Ubij, zakolji da hrvat ne postoji", "Djecu na koce, hrvatsku djecu na koce", "Nož, žica Srebrenica" i slični, nešto elokventniji ili manje sablažnjujući i manje podložni kritikama.
A cijenim da ni srpski navijači nisu kažnjavani za takve povike u prošlosti.

A ovaj tekst koji je objavio MONDO, kojim se Delije, kao solidarišu sa Grobarima, za mene predstavlja unaprijed pripremljeno opravdanje, za ono što će maloumnici sa Sjevera da naprave. Već sada se više plašim Zvezdinih navijača, nego protivnika u kvalifkacijama za LŠ. Vidi li UEFA još jedan transparent sličan onom "UEFA MAFIOSI", ima Zvezdu da uši zabole od kazne. Nadam se ipak da su ljudi nešto naučili iz ovog primjera, u protivnom crno nam se piše.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 19:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Svaki dan se sve više razočaravam u spostsku redakciju HRT-a! Shvatam ja da je to mali iskompleksirani narod, koji umišlja da su "srednjoevropska" sila u svemu, ali ih boli što pričaju jezikom koji je identičam srpskom. Onda su sastavili tim retardusa koji svaki dan izmišljaju "nove" riječi i ona koja bude najsmješnija komšijama bude izabrana za novi hrvatski riječnik u pokušaju da se bar malo "odvoje" od Balakana kojem nikako ne pripadaju!!! Danas gledam na vijestima pričaju o zibacivanju Partizana i piše "NK Partizan"!!! Da li imaju pravo mijenjati originalno ime kluba???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa Englezi Zvezdu zovu Red Star, a to je takođe mijenjanje imena kluba. Imaju pravo da rade šta hoće sa sopstvenim jezikom, a toj raspravi baš i nije mjesto ovdje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 21:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Nitro je napisao:
Citiraj:
Celnici UEFE su im obecali i modernizaciju stadiona zbog junackih povika SRBE NA VRBE,UBI SRBINA,JASENOVAC,KOSOVO REPUBLIKA.

SIJUKS jel' ti prvi put čuješ te povike, pa se toliko zgražaš nad njima? .

Hvala bogu da ne cujem prvi put,vec pokusavam objasniti da jednima to tolerise i bivaju nagradjeni zbog toga a drugima se uvode drasticne sankcije.Procitao sam danas jedan dobar komentar a on glasi-Jos da se Tadic izvini navijacima Zrinjskog sto je Grobarima smetalo "Srbe na vrbe"..

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2007, 08:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2007, 08:12
ovo izbacivanje je čisti dokaz da je uefa protiv srpskih klubova. evo objašnjenja: zašto je na utakmici bilo svega oko 200 policajaca kada se zna da je došlo oko 900 navijača partizana i kada je cijeli stadion bio pun. znači da domaćin nije odradio svoj dio posla na obezbjeđenju reda i mira. drugo, kakve veze imaju navijača partizana koji su došli iz RS-a da navijaju sa upravom kluba koja im nije platila ni karte ni prevoz. znači - nikakve.
e sad se postavlja pitanje: kako to da partizan bude kriv a zrinjski dozvolio da dođe do sukoba grobara i onih njihovih golubara. da nije možda uprava partizana sprečila policiju da djeluje adekvatno?
mislim, previše je providno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2007, 10:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Procitao sam na sajtu zrinjskog da su i oni kaznjeni sa 60 000 svajcaraca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2007, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
kakve veze imaju navijača partizana koji su došli iz RS-a da navijaju sa upravom kluba koja im nije platila ni karte ni prevoz. znači - nikakve.

Imaju istu vezu, kakvu imaju i srpski dijasporci, državljani EU, koji su na utakmici sa Engleskom na EP za mlade, imali rasistički ispad, pa FSS kažnjen zbog toga. Dakle, ponavljam još jednom, po pravilniku UEFA, svaki klub je odgovoran za svoje navijače, a da li im plaća karte, prevoz ili nešto drugo, to se ne tiče nadležnih u UEFA. Uostalom, Partizan je trebovao od Zrinjskog 900 karata i sumnjam da ih je podijelio članovima svojih porodica i bliskim prijateljima. Kao što rekoh, sumnjam da je UEFA toliko neprijateljski nastrojena prema srpskim klubovima, pogtovo otkako je Platini predsjednik, ali da je Partizan poslužio kao primjer drastičnih mjera koje će UEFA primjeniti u iskorjenjivanju nasilja sa stadiona - jeste. Da se Partizan provukao sa novčanom kaznom i suspenzijom stadiona, to bi imalo malog ili nikakvog efekta, a ovako će valjda i navijači malo da stave prst na čelo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2007, 11:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ono sranje u holandiji je čisti dokaz da je taj zakon bezveze. šta misliš kada bih neki nijemac navijao za srbiju (primjer) i kada bi počeo da vrijeđa igrače i navijače protivničke ekipe. da li bi i onda srbija bila kažnjena. tamnopute igrače mogu da vrijeđaju i obični gledaoci a da pritom veze nemaju sa nekom od ekipa na terenu. evo odem ja na tekmu u englesku i vrijeđam nekog crnca. na primer tekma mančester-liverpul. mančester domaćin. hoće li biti kažnjen samo mančester ili ću biti kažnjen samo ja?
taj zakon je toliko nedorečen da im je bolje da ćute o njemu. treba kažnjavati samo navijače koji direktno naprave neko sranje: tuča, vrijeđanje, transparenti neprimjerenog sadržaja...), klubove nikako.osim ako ne obezbjede adekvatno obezbeđenje. u ovom slučaju zrinjski bi trebao letiti napolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2007, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
treba kažnjavati samo navijače koji direktno naprave neko sranje: tuča, vrijeđanje, transparenti neprimjerenog sadržaja...), klubove nikako.osim ako ne obezbjede adekvatno obezbeđenje. u ovom slučaju zrinjski bi trebao letiti napolje.

Pa ti si stvarno neopisivo smiješan... Zar ti stvarno misliš da su navijači i klub dvije odvojene stvari koje nemaju puno veze jedna sa drugom. Pročita li ti išta od onoga što sam ja rekao? Partizan je tražio 900 karata za svoj navijače, a sigurno ih nisu razdijelili rodbini i prijateljima. Grobari nisu otišli dole na izlet i nisu bili mirni kaoi bubice. Sami u saopštenju priznaju da su pokušali na silu da uđu na stadion 'ebemu. I ponovo ukazujem na onu vrlo rijetko spominjanu činjenicu, da je Partizan 25 puta kažnjen posljednjih godina, a sve zbog navijača. Jednom je morao da bude kraj tome. UEFA je izričita i dosljedna, a priče o šikaniranju i anti-srpskoj zavjeri su toliki šupljak, da to nije normalno. Možda pojedini klubovi imaju malo kredita da im se progleda kroz prste, ali govoriti o nekoj zavjeri, samo zato što je klub srpski, težak je oblik ksenofobije i paranoje.
Danski navijač je upao na teren i udario sudiju - Danci kažnjeni blagom kaznom. Zašto? Zato što su u prošlosti vrlo rijetko ili nikada imali slične ispade i zato što će takav ispad kod njih da se desi jednom u 20 godina. A Partizanovi 25 puta za nekoliko godina. Zvezdini isto tako. Torcida i BBB, nisu ni imali priliku da prave gluposti, jer su im klubovi ispadali iz takmičenja, maltene prije nego što bi ga počeli, ali da su se Hrvati naplaćali kazni za ispade navijača - jesu. Čak su i oni dripci koji se zovu BH fanaticos, napravili incident u Norveškoj na utakmici Norveška - BiH. Zaključak - Balkan - bure baruta. Kazne kojima UEFA pegla klubove samo su vid pritiska na nekoliko instanci. Prije svega na saveze da koliko mogu utiču na klubove, potom na same klubove da iz svog okruženja uklone navijače, koji utakmice koriste za nasilje, progiranje političkih stavova i slično, a na kraju je to i dobar znak državi da donese zakon o nasilju na terenima, pa da konačno krene pegla po "zaslužnim" navijačima. Dakle sve je jedan lanac koji bi mogao i morao da ima efekta. Ljudima u Zvezdi se već tresu gaće, a i svim normalnim navijačima tog kluba, jer su svi svjesni da između grobara i delija, razlike postoje samo u crnoj i crvenoj boji, što će reći da postoji realna opasnost da crveno-bijeli pandani "grobarskoj jagnjadi", napravi slična eksces pa da se svi tjeramo u tri lijepe. A ne bi me to iznenadilo...

I na kraju još dođe Predrag Simić, čovjek umjetničkog imena Sima Srbija, koji tvrdi da je Partizan kažnjen debelom kaznom, zato što su u UEFA za interese Partizana lobirali Marko Vjetrović i Gordan Petrić koji su "slabi igrači". Dođavola, pa ti ljudi nemaju namejru da preuzmu ni gram odgovornosti, a činjenic da su koštali klub para i para u prošlosti ni ne pominju, jer im je valjda normalno da prave ispade na sve strane, a da klub plaća njihove idiotarije. Strašno...

Citiraj:
tamnopute igrače mogu da vrijeđaju i obični gledaoci a da pritom veze nemaju sa nekom od ekipa na terenu. evo odem ja na tekmu u englesku i vrijeđam nekog crnca. na primer tekma mančester-liverpul. mančester domaćin. hoće li biti kažnjen samo mančester ili ću biti kažnjen samo ja?

Ne pričaj mi te bajke, svega ti. U masi od 50-60 hiljada ljudi da dođe jedan mangup i vrijeđa nekoga ili pravi ekscese, desilo bi se

a) Niko budalu ne bi ni primjetio
b) U slučaju da su oko njega neisotmišljenici (emancipovani i kulturni ljudi) dobio bi batine, prije nego što stigne da treći put otvori usta
c) U slučaju da su oko njega istomišljenici, prihvatili bi njegov način razmišljanja, pa bi opet bio kažnjen klub za koji navijaju

Dakle ostavi se tih jednoprocentno mogućih hipoteza.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2007, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nitro-sam si dizao glas protiv UEFE kada je Milanu dozvolila da igra Ligu Sampiona a sad?Sta se promenilo u tvojoj glavi od tada?

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 07:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Apr 2005, 09:32
Iako imamo razlicite boje, moram da priznam da se 95% slazem sa Nitrom.

A Logitech stvarno pretjerujes i pricas gluposti.

Pogledajte malo realno na situaciju.

Postavlja se pitanje medju grupama navijaca Partizana:
Jesu li Grobari krivci za izbacivanje Partizana iz Kupa Uefa?

Sta mislite?! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 10:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

daj ne serite, ne može klub da utiče na navijače! šta bi bilo da su sami došli i da su sami kupovali karte? da li bi onda partizan bio kriv?
zakon je bezveze i toliko nelogičan da je to postalo suvišno pominjati.
evo jedan primjer: za utakmicu hrvatska-rusija koja se igrala u zagrebu, spremalo se da dodje ok 200-ak navijača iz Srbije koji bi bodrili Rusiju. e sad, da su kojim slučajem došli i napravili sranje, da li bi Rusija bila kažnjena ili bi navijači bili optuženi i kažnjeni da sranje koje bi eventualno napravili? ajd sad da te čuje Nitro.
u ovom slučaju, jedini ko je trebao biti kažnjen je Zrinjski. zato što je na podbacio u potpunosti na sprečavanju nereda. zašto policija nije smirivala njihove navijače kada su krenuli na grobare, pre i posle utakmice. zašto njih uefa nije kaznila zbog ustaških simbola i povika SRBE NA VRBE. da ne pominjem pjevanje tompsonovih pjesama. karadžić i mladić smetaju evropi, ali su zato NDH-a i Pavelić uvijek dobrodošli. to su ustaše i uvijek će nas kažnjavati za svaku sitnicu.

P.S. što nije kažnjen liverpul posle finala 2005. u Instabulu kada su njihovi ''navijači'' sukobili sa ne znam ni ja više kim. znam da je bilo neko sranje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 12:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Ajde bolan vise, sta si se zapalio?! Pisi Uefi i zastupaj svoje stavove, necemo do sudnjeg dana razglabati o timovima koji su ispali/izbaceni. :laughing6:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Deset godina za nasilje na stadionu
Eliminacija beogradskog Partizana iz Kupa UEFA mogla bi da drastično uveća kazne za izgrede na stadionima i osztalim sportskim borilištima, a Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama uskoro će biti promenjen, tako da će se za izazivanje nereda na tribinama izricati kazne zatvora do čak deset godina, piše beogradski dnevni list 'Press'.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=257142

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Manimo se vise te kazne,mora se dalje,Partizan je institucija da bi ga to slomilo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 18:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

SIJUKS je napisao:
Manimo se vise te kazne,mora se dalje,Partizan je institucija da bi ga to slomilo

tako je brate. znaš onu: ništa nije slomilo. sad treba osvojiti titulu, uigrati ekipu i spremiti se za ligu šampiona. i naravno: sjebati zvjezdu u prvenstvu.
možda ovo dobro i dodje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Logitech je napisao:
SIJUKS je napisao:

tako je brate. znaš onu: ništa nije slomilo. sad treba osvojiti titulu, uigrati ekipu i spremiti se za ligu šampiona. i naravno: sjebati zvjezdu u prvenstvu.
možda ovo dobro i dodje

Poceli smo i o naucnoj fantastici?

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Logitech je napisao:
SIJUKS je napisao:

možda ovo dobro i dodje

Poceli smo i o naucnoj fantastici?

:roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2007, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nitro-sam si dizao glas protiv UEFE kada je Milanu dozvolila da igra Ligu Sampiona a sad?Sta se promenilo u tvojoj glavi od tada?

Ništa se nije promijenilo u mojoj glavi, već se promijenilo u UEFA. I dalje mislim da je puštanje Milana u Evropu, bilo greška, ali jedna je stvar korupcija i namještanje, a nešto sasvim drugo je nasilje na stadionima i huliganstvo. Protiv toga sam uvjek i uvjek ću biti pa da mi je rođeni ćaća takav. Treba danas - sutra neko da vodi klince na utakmice gdje ljudi više pažnje posvećuju politici, tuči sa protivnicima, bakljadama i ostalom.

Citiraj:
za utakmicu hrvatska-rusija koja se igrala u zagrebu, spremalo se da dodje ok 200-ak navijača iz Srbije koji bi bodrili Rusiju. e sad, da su kojim slučajem došli i napravili sranje, da li bi Rusija bila kažnjena ili bi navijači bili optuženi i kažnjeni da sranje koje bi eventualno napravili? ajd sad da te čuje Nitro.

Opet ti sa "šta bi bilo kad bi bilo" pričama... Jesu li došli na utakmicu? Nisu, Jesu li napravili sranje? Nisu. Da su došli i pravili sranja, sva je prilika da bi bili pritvoreni, onda bi u skontali da nisu u pitanju Rusi, i Rusija, ne bi bila kažnjena.

Citiraj:
u ovom slučaju, jedini ko je trebao biti kažnjen je Zrinjski. zato što je na podbacio u potpunosti na sprečavanju nereda.

Zrinjski je trebao biti kažnjen, ali da je jedini kriv, opet lupetaš. Oni su angažovali policiju, ali ne može predsjednik kluba da dođe i komanduje "Policijo udri bagru". Da su podbacili u organizaciji - jesu i trebalo ih je odvaliti kaznom, ali pobogu ljudi, pa čak i rukovodstvo Partizana shvata da su navijači pravili sranja i prihvatilo je kaznu, za ponašanje navijača. I muka mi biše da objašnjavam. Trebaće neko da se stvarno potrudi da me ubijedi da su Grobari otišli dole mirni kao bubice, da su ih pro-ustaški nastrojene siledžije, kojih je bilo 3 puta više, terorisali i šikanirali, a da su oni svo to vrijeme samo posmatrali situaciju i branili se kad su bili napadnuti. Nakon toga, dođe jezgro bagre u vidu Sime Srbije i Džonija Alkatraza, pa istrabunja priču o cionističko-ustaško-vatikansko-jezuitsko-katoličkoj zavjeri protiv njih "nedužnih na pravdi Boga". Što je najgore, nacionalizmom osvještana populacija, prihvata tu šuplju priču, po principu "vidi šta rade mamu im ustašku", pa se kao pubertetlije lože na paranoične teorije zavjere. kao šlag na tortu, dođe saopštenje druge grupe identičnih dripaca, vječitih protivnika, koji se eto solidarišu sa vjekovnim neprijateljem, da se bore protiv zajedničkog neprijatelja. Gospode Bože, pa treba biti dobro zadojen ravnogorskim idealima i nacionalizmom, pa da se povjeruje u to. I hoće li već jednom pojedinci da shvate da partizan nije kažnjen, samo i isključivo zbog ove utakmice. Onih rpethodnih 25 kazni imalo je debelog uticaja na sve ovo, s obzirom da su se navijači potrudili da pokažu kako takve mjere ne njih ne utiču. Oni su jači od svega, čak i od UEFA, samo se boje policijskog pendreka po mogućnosti iza zaključanih rešetaka. Tamo se takva bagra prevaspitava i pretvara u jagnjad, kakvom se putem besmislenih saopštenja predstavljaju u javnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2007, 09:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

grobari jesu napravili sranje ali svojim ponašanjem nisu ugrozili ni sudije, ni igrače na terenu...dok je to slučaj bio sa Legijom.
drugo: zašto zrinjski nije kažnjen zbog slika Mate Bobana i Gojka Šuška, takođe haških optuženika. vrlo dobro znamo kakvo su oni sranje pravili po srednjoj bosni. treće: pre ovoga bilo je i gorih incidenata pa klubovi nisu leteli napolje, jedino partizan. to je još jedan dokaz da je uefa pristrasna prema nekim klubovima. toliko o njima

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 613 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]