|
Pa to je sustina. Na ovakvim utakmicama ti niti mozes dobiti nekog igraca, da se pokaze, niti kao tim mozes napredovati. Ovakve utakmice se prepjesace, malo je tu trcanja. Keln npr.svaki vikend igra jak mec. Juce protiv Leverkuzena, pa Dortmunda, Bajerna, Menhengladbaha, Lajpziga... A sta mi radimo? Igramo protiv Lucana, koji samo znaju u noge udarati, Zemuna, Javora i tako tih koji kao da ne smiju preci centar. Pa draze mi je kad dobijemo mec, a da je protivnik natjerao nas da damo 200%svojih mogucnosti, nego da damo pet komada tamo nekoj Surdulici. Vozdovac igra lijep fudbal, Spartak, Cuka, Vosa. Tu je i Napredak, Radnicki. Na tome treba graditi ligu, a ne na selima. U ligi nema Kragujevca, Uzica, a ima Lucane, Surdulicu, Ivanjicu. Kao sto je ovdje Krupa, tako su tamo takve ekipe. To ce postojati par godina, dok bude para, a kasnije ti klubovi nestaju. Uvesti da je zabranjeno plasirati se u prvu ligu, klubu cije mjesto ima manji broj stanovnika od neke brojke. Ukinuti ovu podjelu bodova, uvesti cetverokruzni sistem i udri, pa makar i Spartak bio prvak. Ovako, da u prvoj ligi moze igrati svaki klub nekog malo jaceg cinovnika i politicara, ma hebes to. Uostalom, iza Zemuna, nezvanicno stoji Kokeza, tako da o cemu ja pricam.
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=YIBNb8rrs80Nikad ne zaboravi ko ti je bio djed!
|