hercegovac27 je napisao:
rapsodija_wolfsburg je napisao:
U Turskoj zivi preko milion Bosnjaka. Turska je jedina zemlja koja nije trazila vizu za beha drzavljane od nase samostalnosti. Turska je puno pomogla i jos uvijek pomaze Bosni. Ne vidim nista lose u tome sto Bosnjaci navijaju za Tursku.
btw
Ja cu navijati za Srbiju i za Makedoniju.
Turska ne pomaže Bosni nego Bošnjacima. Velika je to razlika. Takođe u Turskoj ne živi preko milion Bošnjaka nego oko 2 miliona Srba - muslimana iz Srbije (čak neki znaju i koja im je slava bila) ali koji su nekada davno prešli na Islam i to većina ih je u okolini Istanbula i sa BiH veze nikakve nemaju. Da ne ispadne da ja nešto izmišljam ti ljudi sami sebe zovu Srbima muslimanima i sjećam se da su govorili da sebe smatraju dijelom srpskog korpusa i da bi željeli da ih se Srbija sjeti katkada. Kada su Srbiji ukinute vize tražili su državljanstvo Srbije. Kod nas je problem na ovim prostorima ako si musliman automatski si Bošnjak, ako si pravoslavac možeš biti samo Srbin i ništa više a ako si katolik bez obzira što nisi Hrvat pogotovo ako živiš u sredini gdje su pomenuti u većini radi fleksibilnosti bolje je da se izjašnjavaš kao Hrvat. To važi i za druga dva naroda. U Srbiji je na prošlom popisu izbio skandal jer su popisivači sve Srbe popisivali kao pravoslavce.
edit: Izvinjavam se što post nema veze sa košarkom ali osjećao sam potrebu da odgovorim.
Vezano za temu ja navijam takođe za Srbiju i Makedoniju osim u slučaju ako se međusobno sastanu u 1/4 finalu. U tom slučaju sam za Srbiju.
Nek si ti odgovorio. Cim pomazu Bosnjacima pomazu i Bosni. Jedno bez drugog ne moze.
Bas si me lijepo nasmijao za te srbe iz turske.

jes,jes ,jes, i ja sam srbin. srbija do tokija.
Ljudi vole Bosnu vise nego Tursku. Da ih cujes samo kako pjevaju sevdalinke i koriste nase stare bosanske izraze. O Bosni pricaju kao o nekoj zemlji srece. Dobro si rekao da ih ima preko 2 miliona. Ti se tjesi da su oni Srbi.
Izvinjavam se kosarkasima.