Brigate BL je napisao:
Nego Vlado na sportske teme....
Sta mislis ko je favorit...
Kljuc ce biti ako zaustave Igora i tranziciju. Mi na drugoj strani moramo paziti na Jorovica a onda i Dozeta...
Iskreno, favorit je CZT. Nema sumnje da su bolje popunjeni, da imaju siru klupu, i nisi nacisto kad ce neko od pomocnog osoblja da bljesne. Igor je napadacki u velikoj formi, a Igokea nazalost nema Jamonta Gordona i Ndonga. U stvari, Joksa ce nadam se uspjeti da koliko-toliko odbranom limitira Igora, ali nije napadacki dovoljno potentan da iskoristi ocigledne praznine u Igorovoj odbrani.
Dalje, po prvi put Hemonds nece biti u vidnoj prednosti, posto su on i Nelson tu negdje. Obojica dobri defanzivci, a u napadu se trude da se ne izdvajaju, vec da razigraju ostale. Sem ako Vlada poput Mute ne odluci da pusti Klifa da sutira. Ne znam, Klif mi je nekako blijed u zadnjih par kola, a bez pravog Klifa je vrlo vrlo tesko.
Pod kosem vec vidim Raska kako provocira nervozu i brze faulove Edvardsa, ali mozda Bajic kao protivtezu konacno ubaci Sulovica u vatru. Mada je Raskovo iskustvo, pogotovo u Evroligi, njegova velika prednost. Braun niti smrdi niti mirise, on je totalna enigma. Bude li onako los u iskakanju na piku kao protiv Turaka, nece se naigrati.
Sto se tice cetvorki, jasno je da ce duel Savovica i Jorovica biti jedan od kljucnih. Branko obicno rastura u prvom poluvremenu, vidjecemo kako ce sutra biti. Moja pretpostavka je da ce Branko izvlaciti Savovica napolje, jer unutra ipak nema sta da trazi. Nego, znas li koja je najgora Joroviceva utakmica u sezoni? Protiv CZT u Beogradu, sut iz igre 2-10, indeks -7. Napravio brzo dvije licne, kasnije van ritma i ucinak katastrofa. A Igokea lako pobijedila. Mislim, znam da je bilo pola kosa, ali je bilo i osam razlike na 39 sekundi do kraja, i nije bilo sanse da Igokea izgubi. Zali boze sto nije ostalo bar 3-4 razlike, puno bi lakse bilo igrati kad znas da ipak imas sansu i ako minimalno izgubis. Ali, mozda je ovako bolje, punom snagom, pa sta bude.
Vidim, pominjes Dozeta. U zadnje vrijeme, u Igokei su najkonstantniji Jorovic, Joksimovic i Komatina. Ako se sutra ne pridruze bar jos dva igraca, bice vrlo tesko. Ja vec duze vrijeme cekam Stembergera i Edvardsa, ali moraju doprinijeti i ostali, prije svih Dozet, Hemonds i Brkic.
U sezoni su oba tima pobjedjivala i na niski rezultat i na puno koseva. Dobri su i jedni i drugi u tranziciji. Igokea ce vjerovatno kao i inace skupljati u reketu, ali ne previse, jer Vuk i Lazic, naravno i Igor, to lako mogu iskaznjavati sa trojke. Igokei ce isto tako trebati vanjski sut, zato ja prizivam Stembu i Brkica, jer sa njima dvojicom u elementu sanse Igokee rastu.
Ma samo da sve protekne kako treba, da se igra dobra kosarka, a rezultat ce biti najbolje mjerilo.
skeva je napisao:
...pogresan forum, ovdje smo svi na istoj strani :)
Ocigledno, svi sem mene...