banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 21:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2009
PostPoslato: 19 Mar 2009, 12:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Glupo skroz. Nadao sam se ove sezone da ce biti Ferrari VS MCM VS BMW, ali sad mi se cini da zbog ovoga BMW otpada. Glupo je sto po ovom sistemu kad se neki "bolji" vozac lose plasira na kvalifikacijama, da cemu zelja da vozi trku biti ravna nuli.

Trebalo je promjenuti sistem bodovanja da prvo mjesto donosi puno ali ovo je previse. Ja sam se nadao da ce biti: "12 6 4 3 2 1"

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 12:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Nije pravedno ono sto smo do sada gledali. Mogao si osvojiti titulu a da ne dobijes niti jednu jedinu trku, jer je razlika svega dva boda ako si drugi. Sada konacno vozaci moraju da rizikuju, nema vise kalkulacija.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 14:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Meni je ovo poprilično glupo.

Šta onda mali timovi treba da rade??

da se uvate za uši i mole boga da Ferrari, McLaren, BMW, Renault izlete sa staze u borbi, da bi oni mogli odbiti nešto.

Ma ne znam.

Sve radi nekog izgovora za poboljšanjem takmičenja, prave sve veća sraanja.

Ličmo mi se više sviđao onaj stari sistem bodovanja.
10, 6, 4, 3, 2, 1
Tako da ako misliš da se ne boriš za titulu, drugo mjesto ništa ne znači.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 15:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Na male timove ovo uopste ne utice. Svakako se ne bore za sampiona.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 21:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
DELLBOY je napisao:
Ličmo mi se više sviđao onaj stari sistem bodovanja.
10, 6, 4, 3, 2, 1
Tako da ako misliš da se ne boriš za titulu, drugo mjesto ništa ne znači.

To je bio dobar sistem, ali isto tako los za slabije timove. Trebali su jednostavno staviti 12/8/6/5/4/3/2/1 i bilo bi odlicno, a ne drkati qrac sa medaljama i cime sve vec..

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 22:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
2Fast2Furious je napisao:
Sada konacno vozaci moraju da rizikuju, nema vise kalkulacija.

:roll:

Hipoteticka situacija - 17 trka u sezoni i jedan vozac pobijedi u 9 a u 8 uopste ne startuje. Drugi pobijedi u 8 i 9x stigne drugi. I ovaj prvi odnese titulu. Kretenizam :angry1:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 22:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pobjeda je pobjeda ... Zar ne mislis da je dosta bilo situacija kad favorit vozi kao turista iza recimo Fizika ili slicno, jer "ganja bodove za sampionsku titulu"? Kakav je to sampion?
Ruku na srce, oba pravila imaju svoje prednosti i mane, ako nista, vidicemo kako ce se ovaj pokazati. Ne u teoriju, vec realnosti.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
I ja to kazem, mana u ovom nacinu je sto do kraja ne gledaju na taj sistem nego sto to pravilo azi samo za sampionat. Pored toga gledaju se samo pobede, a ne 2., 3. i ostala mesta. Tako da su tu napravili propuste i to velike. Previse naglo su doneli ovu odluku i to samo 10ak dana do pocetka sezone, jednostavno to su uradili da bi oduzeli sansu timovima i vozacima da se bune na ovu odluku. Kazem svidja mi se odluka ali samo da su je malo preciznije doneli, ovako je okrnjena i to na veliku stetu svih koji vole ovaj sport

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 09:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mnogi ce reci, ima 17 trka, ako neko pobjedi u prvih 9, vec je osvojio titulu. Ali stani malo - ako je neko sposoban da pobjedi prvih 9 trka, svakako mu treba skinuti kapu i predati titulu.

Ne znam, mislim da ce biti zanimljivo ... Konacno cemo mozda gledati jurisanja do poslednjeg centimetra staze. Sampionat mozda hoce biti glup, gledajuci u poretku, ali trke ce svakako biti mnogo zanimljivije.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Da ce neko pobijediti u prvih 9 trka, ajde razmislite koliko je vjerovatno?
Sto se tice malih timova, pa ni sa starim sistemom nisu imali sanse sa titule, vec su se borili za neku sredinu, a to ce moci i sad, jer i dalje ima bodovni sistem (sem za prvaka).
A trke se gledaju radi zanimljivosti, kakav mi je uzitak gledati 20ak krugova pred kraj, gdje je svako sebi osigurao poziciju koja mu odgovara, pa kruze po stazi k'o kolona svatova.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 10:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Upravo tako ... Neka se ganjaju malo za promjenu ...

Evo, uzmimo zadnju trku prosle sezone ... Djavola bi Hamilton vozio k`o penzioner, morao bi da rizikuje.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 10:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije to samo zadnja trka vec zadnjih nekoliku u zadnje dve sezone. Jednom izgubio zbog kalkulacije, a drugi put dobio.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 11:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pitanje je - moze li se BMW sada ukljuciti u borbu za titulu? :) Mocan bolid imaju, Kubicu imaju.

Ja bih iz borbe za naslov odmah iskljucio Kovalainena (mozda grijesim, subjektivno misljenje). Tako da bi bilo dobro da BMW proradi, da imamo bar 5 vozaca u vrhu.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako je krenulo iskljucicemo i Hamiltona iz konkurencije :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 12:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne bi me cudilo :)

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meklaren će biti blizu začelja

Postoje velike šanse da vozači Meklaren Mercedesa, Luis Hamilton i Heiki Kovalainen, budu plasirani u poslednjoj trećini poretka na kvalifikacijama u Melburnu sledećeg vikenda.

Norbert Haug iskreno misli da su vremena koja je MP4-24 postizao na prethodnim testiranjima izuzetno loša i da su problemi veći nego što su se očekivali.

Svetski šampion, Luis Hamilton, je rekao da ne oseća jačinu tima koju je osećao prethodne dve sezone, dok Heiki Kovalainen takođe kaže da Meklaren neće biti među favoritima, bar ne na početku sezone.

Šef tima, Martin Vitmarš, je rekao da su ljudi u Meklarenu svesni da se u Australiji tim neće boriti za vrh, dok je Haug dodao da je pobeda gotovo nemoguća.

U intervjuu za nemačku novinsku agenciju SID, Haug je bio otvoren po pitanju konkurentnosti bolida kao i vremenu koje je potrebno da se automobil dovede u red.

"Nakon postignutih rezultata na nedavnim testiranjima, moramo biti svesni činjenice da ćemo u Australiji startovati među tri najslabija tima. Jasno je da moramo da unapredimo tehnički paket. Za ovaj proces je potrebno vreme, i već bi mogli biti u Evropi dok ne postanemo konkurentni, možda čak i kasnije", rekao je Haug.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 19:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
Timovi F1 ne prihvataju novi sistem

Asocijacija timova Formule 1 izjavila je da je Međunarodna automobilska federacija (FIA) delovala izvan pravila kada je odlučila da promeni sistem bodovanja.

FIA je u utorak objavila da će titulu šampiona Formule 1 od ove sezone osvojiti vozač sa najviše pobeda tokom sezone, a kakav je slučaj bio do sada, vozač sa najviše osvojenih bodova. Ipak, FOTA je rekla da su se timovi jednoglasno dogovorili da se ospori validnost te odluke.

„Prekasno je da FIA nametne promenu pred start nove sezone, a da se nisu složili svi učesnici šampionata“, kaže se u saopštenju.

Vladajuće telo Formule 1 ove nedelje je odbilo predlog timova da se sistem bodovanja promeni na 12-9-7-5-4-3-2-1, umesto sadašnjeg 10-8-6-5-4-3-2-1 za plasman od prvog do desetog mesta. FOTA je, međutim, objavila da su timovi spremni da sarađuju da bi se usvojio novi sistem za 2010. godinu.

Promena sistema naišla je na mešovite reakcije, a svetski šampion Luis Hamilton je rekao da sumnja u novi sistem.

„Mislim da je šteta ovo šta se dešava Formuli 1”, rekao je Hamilton, „Teško je poverovati da će nedavne odluke poboljšati nešto za gledaoce pored staze ili one ispred televizora, a oni bi trebalo da budu prioritet, ali ćemo ipak morati da sačekamo i vidimo”.

http://www.b92.net/sport/automoto/f1.ph ... _id=351292

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 20:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Međunarodna automobilska federacija (FIA) objavila je da je spremna da odloži primenu novog sistema bodovanja za 2010. godinu.

FIA je u utorak objavila da će se od ove sezone, koja startuje 29. marta trkom za Veliku nagradu Australije, primenjivati sistem po kome šampion postaje vozač sa najviše pobeda tokom sezone, za razliku, kako je slučaj bio do sada, onog koji osvoji najviše bodova, a objavljivanje ovakve odluke došlopošto su timovi iskazali svoje nezadovoljstvo novim sistemom.

„Ukoliko se iz bilo kog razloga timovi ne slažu sa novim sistemom, njegovu primenu ćemo odložiti za 2010. godinu“, kaže se u saopštenju FIA.

Vladajuće telo Formule 1 takođe je naglaslio da je predlog po kome pobedniku pripada sve odobren pošto je prvi čovek sporta Berni Eklston rekao da se svi timovi slažu sa uvođenjem novog sistema.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 21:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Upravo sam krenuo da okacim tu vest :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 14:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Posle Renault-a i Ferrari je dao zeleno svetlo za koristenje KERS-a u Australiji. Za sada su samo ta dva tima potvrdila da ce koristiti KERS. BMW je rekao da je i kod njih sistem spreman za upotrebu ali nisu rekli na kojoj ce ga trci koristiti. McLaren se jos uvek nije izjasnio vezano za KERS, a mislim da im to i nije glavni problem na pocetku sezone

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]