banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 14:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 54  Sledeća

Sampion F1 za sezonu 2008 ce biti...
Raikkonen 57%  57%  [ 38 ]
Hamilton 36%  36%  [ 24 ]
Alonso 7%  7%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 67
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2008, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Info je napisao:
I ono o cemu sam govorio za crnju:

Citiraj:
Ferrari: Hamilton may struggle with no TC

Ferrari's team manager Luca Baldisserri believes Lewis Hamilton could have a tough time coping with the new regulations banning driving aids.

Ja sam ubedjen da ce imati losiju sezonu nego proslu, ali dobro ostaje da se sve vidi. Cak mislim da iz ovoga korist moze da izvuce BMW, Renault i mozda Honda jer imaju iskusne vozace zeljne pobedjivanja

Eb ga. Nek Ferrarijev tim misli šta hoće... Samo da se ne opeku :D

A što se tiče onog da može korist da izvuče BMW =D> =D> =D> =D>

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2008, 14:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Raikonen očekuje "zabavnu" 2008.

Aktuelni svetski prvak Kimi Raikonen očekuje zabavnu sezonu nakon što je novim pravilima ukinuta kontrola proklizavanja, s mnogo više preticanja nego što je to bio slučaj prošle godine. Ostale promjene u pravilima odnose se i na mjenjač te zaštitu vozača, čime je novi Ferrarijev bolid, predstavljen juče u severnoj Italiji, teži od svoga prethodnika.

Međuosovinski razmak i raspored težine usklađen je kako bi bio u skladu s novim pravilima temeljeni su na iskustvima stečenim prošle godine na novim Bridzstonovim gumama, a gotovo potpuno novi aerodinamični dizajn biće spreman početkom marta kada će bolidi krenuti put Melburna.

No, nedostatak kontrole proklizavanja i veća opasnost od sudara glavne su brige svetskih prvaka uoči prve utrke sezone u Albert Parku koja će se održati 16.marta.

"Sada nema kontrole proklizavanja da vam pomogne, no za mene je to puno zabavnije. Mislim da će biti lakše preticati jer će vozači praviti više grešaka nego dosad.", rekao je Raikonen na konferenciji za novinare.

"Ovaj je sport ionako opasan. Nije važno imate li kontrolu proklizavanja ili ne. Ako mislite da je preopasno verovatno vam nije mesto u Formuli 1. Sigurno da je zahtevnije, morate biti više vremena maksimalno koncentrisani."

Raikonenov timski kolega bio je manje zadovoljan novim pravilima te je rekao da su vozači kontaktirali FIA-u radi povećanja sigurnosti.

"Izmenili smo e-mailove, no još uvek nismo testirali bolide. GPDA ( Grand Prix Drivers' Association ) u svakom slučaju nastoji povećati nivo sigurnosti u Formuli 1."

"To je jako velika promena. Moraćemo imati vrlo uglađen vozački stil", rekao je Felipe Masa koji je još uvijek oduševljen novim Ferrarijem F2008.

"Moja su očekivanja vrlo visoka. Kada pogledate u novi bolid to je vrlo poseban trenutak. Kao da vidite novorođeno dete. Sada tom detetu moramo omogućiti da raste i raste što je brže moguće."

Oba Ferarijeva vozača rekla su da je još prerano reći koja će momčad biti njihov glavni konkurent ove sezone, uzevši u obzir promenu pravila te Alonsov odlazak, odnosno povratak, iz McLaren Mercedesa u Renault, koji se mučio prošle godine.

Fotografima je na predstavljanju novoga bolida pristup bio zabranjen, a tehničke informacije u brošurama bile su vrlo siromasne zbog prošlogodišnjeg špijunskog skandala kada su McLarenu oduzeti svi konstruktorski bodovi te su morali platiti 100 mil.$ zbog posedovanja Ferarijevih tehničkih dokumenata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2008, 09:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Info je napisao:
Ne vredi sa vama McLarenovcima, ali dobro, nek Raikkonen vozi i pijan i trezan samo nek pobedjuje kao prosle sezone, i veruj da hoce.

Ja sam za Kimija navijao 5 godina i ono sam napisao naravno u šali :wink:
Dok je vozio za McLaren volio sam se zezati sa tim što voli popiti :drinking: :)
Što se tiče pobjeda, ja vjerujem da hoće.Kimi je jako dobar i brz vozač.
Hamilton po meni neće imati konkurenciju ako McLaren ove sezone bude imao dobar bolid, a vjerujem da hoće.Čak i u lošijem bolidu Lewis će izvući što ni jedan vozač trenutno u F1 nebi mogao. Mora se priznati da je momak čudo. Osim što ima žutu kacigu, što je došao u tim u kojem je vozio sa aktuelnim svjetskim šampionom i isprašio mu tur, moram priznati da me jako podsjeća na velikog Ayrtona Sennu. Što je i sama Ayrtonova sestra rekla kada mu je dodijelila nagradu za najboljeg vozača godine.
Glupo mi je kada ovako nešto izvale iz Ferrarija vjerovatno žaleći što ne vozi za njih :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2008, 11:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hamiltonu 138 miliona

Dobro obaveštena televizijska stanica SPID-TV (SPEEDtv) obaveštava da je Luis Hamilton obnovio svoj ugovor s Meklarenom, koji mu garantuje ostanak u britanskom timu do 2012. godine. Ugovor je navodno vredan 138 miliona dolara.

U poredjenju s platom koju je dobijao u prvoj godini takmičenja za Meklaren, Hamiltonovi prihodi skočili su za čak 700%, a u to nisu uračunati lični sponzorski programi.

Hamilton će tako od sada pa kroz naredne četiri godine od Meklarena godišnje zarađivati 27 miliona dolara.

Ne treba zaboraviti ni njegov nedavni prelazak u Švajcarsku, što je u prvenstveno opravdao željom za privatnošću. Da je ostao u Ujedinjenom Kraljevstvu, Hamilton bi tamošnjoj vladi trebao uplatiti 55 miliona dolara poreza.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2008, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
dusa moja pobjeg'o u Svicu zbog mirnih 55 miliona :lol: :lol: ...

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2008, 12:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
The Godfather je napisao:
dusa moja pobjeg'o u Svicu zbog mirnih 55 miliona :lol: :lol: ...

pametan covjek, kog vraga ima placati ljudima tolike pare sto je on zaradio?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2008, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gledanost F1

Formula 1, prema analizama 'Initiative Sports Futures', prošle godine bila je drugi najgledaniji sport u svetu.

U novim izveštajima stoji kako je Velika nagrada Brazila i trostruka borba za naslov prvaka u formuli 1, po gledanosti bila nadjačana samo od američkog NFL-a.

Trku u Brazilu gledalo je 78 miliona ljudi, dok je NFL pratilo 97 miliona.

Ipak, poslednje tri minute trke gledalo je 152 miliona, dok je NFL pratilo manje, odnosno 142 miliona gledaoca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 17:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da li ce Sumaher biti Test vozac?

U razgovoru sa popularnim italijanskim magazinom, Luka di Montecemolo dao je povod da se nasluti mogući Šumaherov povratak, ali u ulozi test vozača.

Za magazin La Stampa, predsednik Ferarija, prikazao je Mihaela Šumachera kao 'terco pilota', što znači treći vozač.

Nakon što su ga pitali da komentariše vozačku postavu za 2008. godinu, Montezemolo je odgovorio: "Kao Fanđo, i Šeckter pre njega, Raikonen je sa nama izborio titulu u svojoj prvoj sezoni."

"Sada zna tim i bolid bolje, zato se može poboljšati."

"Masa se pokazao kao pobednik, pogotovo na trkama koje se posebno tiču tima. Snaga Ferarija je timski rad."

"A tu je i treći vozač, Šumaher. Mi se možemo osloniti na njegovo iskustvo, najviše zbog ukidanja kontrole proklizavanja."

Citiraj:
JEREZ: PRVO TESTIRANJE NOVOG McLARENA

McLarenova momčad danas je na španjolskoj stazi Jerez prvi put testirala svoj novi MP4-23 bolid.

Test vozač Pedro de la Rosa testirao je novi bolid u jutarnjim satima, dok je novi McLarenov vozač, Heikki Kovalainen, za volan sjeo tek poslijepodne.

Najbrže vrijeme od 1 minute i 19.655 sekundi postavio je Španjolac, koji je odvezao 177 kilometara, odnosno 69 krugova. Finac je za momčadskim kolegom zaostajao gotovo punu sekundu. Nakon 128 odvezenih kilometara, Kovalainenovo najbrže vrijeme iznosilo je 1 minutu i 20.559 sekundi.

Lewis Hamilton će novi MP4-23 bolid testirati sutra zajedno s Heikkijem.

Inace vremena tokom jesenjeg testiranja u Jarezu:

Date Track Fastest
Dec 7 Jerez Vettel 1:18.213
Dec 6 Jerez Kubica 1:19.157
Dec 5 Jerez Hamilton 1:19.371
Dec 4 Jerez Heidfeld 1:19.042
Sep 20 Jerez de la Rosa 1:19.617
Sep 19 Jerez de la Rosa 1:19.267
Sep 18 Jerez Glock 1:20.606

p.s. Predstavljena je i nova Toyota:
Slika
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 18:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Hamilton na Jerezu danas :)
Slika

Vremena:
1.Hamilton 1:19.132
2.Kovalainen 1:19.462

Dobri rezultati :) Sutra idemo ispod 1:19 :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 18:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Mr.Speed je napisao:
Hamilton na Jerezu danas :)
Slika

Vremena:
1.Hamilton 1:19.132
2.Kovalainen 1:19.462

Dobri rezultati :) Sutra idemo ispod 1:19 :drinking:

Prvog dana testiranja De La Rosa bio za gotovo sekundu brzi od Kovalainena...
Ovo mi se vec vise svidja :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne mora to nista da znaci sto se sto se Kovalainena i de la Rose tice, to su samo testna vremena

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 19:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

I na testnim vremenima se trude da ostvare najbolje moguce vrijeme, radi usporedbe i konfiguracije bolida prije svega.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 19:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znam ali ne mora da znaci da tetstiraju isto, mozda jedan testira kocnice, a drugi motor npr. pa zato i vremena budu razlicita :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 19:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Et vidis, nije mi to palo na pamet...ali koliko se sjecam nisu nista testirali nego jednostavno isprobavali novi bolid...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 23:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa svaki izlazak na stazu je potencijalni test, jer svakako treba proveriti kako se novine ponasaju na stazi jer je to prvo zvanicno iskustvo, a sve stalo su analize. Ne brini se ovi testni rezultati mogu strasno da variraju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 23:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Raikonenu su zanimljive nove staze

Kimi Raikonen sa nestrpljenjem očekuje nove trke ovogodišnjeg kalendara: Valensiju i Singapur.

Velika nagrada Singapura, biće prva noćna trka u istoriji formule 1.

"Iskreno, ne mislim da će previše uticati vreme dana. Sve će biti osvetljeno, tako da nećemo znati dal je dan, ili noć," rekao je Raikonen, u Madonni di Campiglio.

"Meni će to biti vrlo uzbudljivo."

Valensija je takođe nova staza, ali voziće se po ulicama Španije, kao Monako.

"Lično, ja volim ulične staze. Uživam u Monaku. Ostvariti najbrži krug je zaista zabavno," zaključio je Raikkonen.

Citiraj:
Raikonen: Meklaren najveci konkurent

Ferarijevi vozači Kimi Raikonen i Felipe Masa misle da će im Meklaren u 2008. godini ponovno biti najopasniji konkurent.

"Meklaren će nas sigurno izazivati kao i prošle godine. Ali, trebamo sačekati prve dve trke da dobijemo ispravnu sliku." rekao je Raikonen na konferenciji za štampu održanoj na Ferarijevom tradicionalnom skijaškom odmoru u Madoni di Campiglio.

"Sve zavisi od toga koliko će dobar biti Renoov bolid s Alonsom. On sigurno može brzo voziti."

Alonsa je u Meklarenu zamenio Raikonenov zemljak Heiki Kovalainen. Raikonen mu savetuje da izbegne reprizu prošle sezone, u kojoj su se Hamilton i Alonso međusobno borili na nekoliko frontova.

"Mislim da će Kovalainen sigurno biti dobar. Drago mi je zbog njega. U Meklarenu su se prošle godine dva vozača borila za naslov, što je pomalo zakomplikovalo stvari." dodao je.

Brazilca Felipea Masu zanima kako će se Luis Hamilton ponašati u novoj sezoni. "U svojoj prvoj sezoni u formuli 1 bio je vrlo brz. S obzirom na ono što je naučio, ne znam što se dogodilo na posljednje dve prošlogodišnje trke. Nije dobro imati onako neverovatnu sezonu i završiti je na onakav način." smatra Masa.

Citiraj:
JEREZ: HAMILTON ZA VOLANOM MP4-23 BOLIDA

Na drugom danu testiranja u Španjolskoj, aktualni viceprvak, Lewis Hamilton, dobio je priliku testirati novi McLarenov bolid.

Hamilton je tijekom današnje sesije odvezao impresivna 103 kruga i postavio najbrže vrijeme od 1 minute i 19.132 sekundi. U međuvremenu, Heikki Kovalainen je odvezao 101 krug, te postavio najbrži krug za 1 minutu i 19.462 sekundi, što je oko tri desetinke sporije u odnosu na momčadskog kolegu.

Testiranja se nastavljaju sutra, kada će oba vozača ponovno biti za volanom nedavno predstavljenog McLarena MP4-23 bolida.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 00:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Definisana Sumaherova uloga

Mihael Šumaher je s Ferarijem napokon definisao svoju novu ulogu. Sedmostruki svetski prvak od sada će biti na čelu razvoja bolida za Gestione Sportivu, tj. Ferarijev trkački deo.

"Trebalo nam je nešto vremena da to definišemo, ali moja uloga u Ferariju je jasna: shvatili smo gde bi moja prisutnost bila najkorisnija." rekao je Šumaher, prenosi Gazetta dela Sport.

"Baviću se razvojem automobila unutar Gestione Sportive."

"Još uvek nismo odredili dane u kojima ću voziti, ništa još nije odlučeno. Stvari ćemo realizovati u zavisnosti od situacije. Ako me ekipa bude trebala ja ću voziti, ali ipak ne previše često."

"F2008? Bolid je obećavajući, ali još nije konačno konfigurisan. Pre nego što iznesemo neko temeljnije mišljenje, moraćemo videti šta su napravili naši suparnici." zaključio je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 12:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
JEREZ: McLAREN ZAKLJUČIO TESTIRANJA

McLarenova momčad jučer je dovršila trodnevni program testiranja na španjolskoj stazi Jerez.

Lewis Hamilton i Heikki Kovalainen su, baš kao i prekjučer, ponovno bili u akciji za volanom novog MP4-23 bolida. Britanac je s novim bolidom odvezao 86 krugova i postavio najbrže vrijeme od 1 minute i 19.691 sekundu, dok je Finac odvezao sedam krugova više i svoj najbrži krug odvezao za 1 minutu i 19.752 sekunde.

Momčad iz Wokinga nastavit će s testiranjima na istoj stazi u ponedjeljak, kada će test vozači Pedro de la Rosa i Gary Paffett sjesti u kokpit novog bolida.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 18:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Fizikela razocaran Renoom

Novi vozač Fors Indije Đankarlo Fizikela kaže da je razočaran svojim bivšim timom Renoom, za koji je vozio prethodne tri sezone.

Italijan, koji je vozeći za Reno pobedio samo dva puta, kaže da Reno nije ispunio obećanje i obezbedio mu pobednički automobil.

Upitan od novinara Gazete delo Sporta da li je razočaran Renoom, Italijan je odgovorio.

"Da, veoma, posebno zbog mnogo godina zajedno. Pobednički auto koji mi je Reno obećao nikad nisam dobio."

Al ga Fiziko kenja, nedavno kada su ga prozvali da je los vozac, rekao da je upravo on otkrio pobednicki bolid u renou, sa kojim je Alonso osvojio titulu. Pa sto onda posle te prve pobede nije nastavio dalje.. Joj jes me nerviraju takvi likovi. Koji su 100 godina u F1 a nikada nisu nista uradili i uvek mu drugi krivi za neuspeh :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 11:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Kako nikad nije dobio pobjednicko auto kad je njegov suvozac dva puta osvajao titulu sa istim...njegov problem je sto je netalentovan pa ne zna iskoristiti bolid koji dobije...i bolje je da je napustio F1, pamtili bi ga po solidnom uspjehu u Renaultu, ovako nece dalje od 10 mjesta sa novim timom...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1064 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 54  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]