Dobre su utakmice bile večeras. Zapravo više napete nego kvalitetne, ali vrijedilo je gledati. Roma i Real su nabili dobar ritam u prvom poluvremenu, ali u drugom su jedva disali i jedni i drugi. Roma je valjda najstabilnija i taktički najbolja ekipa, a igraju i lijepo za oko. Ne znam nijedan drugi tim, koji toliko puta u toku utakmice odigra "štiklu", a sve se vrti oko Totija, koji je nenadmašan trenutno. Realizacija, proigravanja, a po potrebi vratiće se po loptu na 30 metara od svog gola. Realu izgleda dobro fale Snajder i Van Nistelroj, a i Roben bi imao šta da uradi na ovoj utakmici. Real je gadno pao u formi, pred ovu utakmicu i pokazali su da se nisu vratili u ritam, dok me Roma iznenadila, jer nisu imali nikavu namjeru da odbrane prednost iz Rima, već da napadnu i u ovoj utakmici. Mislim da je Šuster dobro fulao sa Gagom, Dijarom, Gutijem i Baptistom zajedno u timu. Bar jedan je u toj koncepciji bio suvišan, ako ne i dvojica, a vidjelo se da je Drente trebao od starta da krene u utakmicu. Sve je to bilo bez klasičnih bočnih ili krilnih igrača, koji bi mogli da probiju stranu, a zgusnuta Romina koncepcija, nije dozvolila lagan prolazak kroz sredinu. Kako god, Roma zasluženo prošla dalje. Šalke je prošao, ali da je baš zaslužio i nije. Koliko vidim Porto je i sa deset igrača mogao do pobjede, a Šalke je došao da se brani pa se nije dobro branio, već je Porto stvorio tovar prilika, koje je Nojer nekim čudesnim intervencijama, praktično vadio iz gola. Impresivno je skinuo i onaj penal Lopezu i može se slobodno reći da je sam progurao Šalke u naredni krug...
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|