banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 09:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 749 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 06:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2004, 12:24
BRAVO Kimi, svaka cast =D> =D>
Hamilton odlican na prvoj trci, Alonso Ferrari nedostizan ovaj put, Renault razocaranje, ocekivao sam vise od njih, Honda slabo, veoma slabo, BMW solidan.

Ovo jeste tek pocetak sezone i prva trka ali po svemu sudeci Ferari je ispred svih a 'za stopu' i isped McLaren-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 11:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Sep 2006, 16:20
[quote=".Cave."]jos da Masa ima srca ferari bi bio neuhvatljiv,stvarno ga nekontam isti je ralf,dtice do vozaca a onda sta bog dadne.
6 krugova se voziti iza fizikele koji je vidno sporiji a melburn staza u kojoj se moze prestizati a on se onako vozika iza njega SMIJESNO.
FORZA FERARI

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 12:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Mečka mi je uvijek bila pri srcu, ali onaj kepec Alonso me puno nervira pa ove sezone navijam za Hamiltona!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 14:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2003, 23:19
Konacno je pocelo :D
Sta reci nego prva trka :wink:
Tipicna pobjeda Ferrarija i pravo je cudo :lol: da Kimi nije sprzio motor(bio je najbrzi tokom cijelog vikenda).
Ipak sa tim bolidom mora da odveze jos jedan Grand Prix vikend.
Po meni najvece iznenadjenje je Hamilton koji je kao rookie dosao do svog prvog F1 postolja.Decko je veliki potencijal sto je dokazao i prethodnih godina a pomalo me podsjeca na Sennu.
Da li je slucajno ostao 2 sec duze u boxu od Alonsa???Ne bih rekao.

BMW se izdvaja kao treca ekipa,pokazali su ogroman napredak i prava je steta sto je Kubica odustao.
Spomenu bih jos samo Renault koji je pored Toyote najvece razocarenje nove sezone.Nemaju vise vozaca kalibra Alonsa ali imaju jednog Kovalainena koji je ,kao i Hamilton,veliki potencijal ali mislim da je mogao i morao bolje.Vozio je svoju trku i veoma je razocarao.Vidim da je i Briatore ocajan i ljut.

P.S. cini li vam se da Ferrari ima malo tamniju boju nego prethodnih sezona???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2007, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Jutros iz kafane, ravno pred televizor :)

Citiraj:
Po meni najvece iznenadjenje je Hamilton koji je kao rookie dosao do svog prvog F1 postolja.Decko je veliki potencijal sto je dokazao i prethodnih godina a pomalo me podsjeca na Sennu.

Definitivno. Za koju godinu, mogla bi se voditi ozbiljna borba izmedju Kubice i njega za titulu prvaka. Obojica su pokazali da su izuzetno talentovani.

BMW je stvarno napredovao, iako ni prosle sezone nije bio nimalo los s obzirom da je u pitanju bila debitantska ekipa. Iskreno, oni su moji 'favoriti' ove sezone. Za njih navijam, iako ne vjerujem da bas mogu do titule, ali ce zasigurno biti tu pri vrhu. Pokazali su da imaju dobar, brz bolid i dva dobra vozaca. Stvarno je steta zbog Kubice na ovoj trki.

Citiraj:
P.S. cini li vam se da Ferrari ima malo tamniju boju nego prethodnih sezona???

Da, to se i meni ucinilo. Pored toga sto je crvena boja tamnija, sada je Ferrarijev bolid u potpunosti crven, za razliku od prethodnih sezona kada je imao bijela krilca i naprijed i nazad. Isto tako, nestao je i bijeli Marlborov logo.

Evo slika, oba bolida (sezone 2006 i 2007) da vidite o cemu govorim.

2007

Slika

Slika

2006

Slika

Slika

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 10:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Svaka čast Kimmi.

Još je daleko kraj da bi se nešto moglo reći.

Velika pohvala za McLaren. Napokon bolid koji se ne kvari. :D
I pohvala za rookie-a Hamiltona ( prvo pa postolje)

Ali Super Aguri i kvalifikacije =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta: KUBICA
PostPoslato: 19 Mar 2007, 17:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Feb 2007, 18:51
ROBERT KUBICA CE BITI NAJBOLJI ALI NECE MOCI NISTA SCHUMIJU

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 23:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Sep 2006, 16:20
skoro sam 100 posto uvjeren da u maleziji jedan od mc larenovih motora nece izdrzati,iako na toj stazi crkavaju kocnice,a to bi mogao biti veliki problem za sve novajlije.
Jos ako bude tradicija pa padne kisa uuuuuuuuuu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 03:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2004, 12:24
Slika

:) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 18:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nakon prošlogodišnje afere s fleksibilnim krilima, koja je podigla ogromnu prašinu u Formuli 1, već nakon prve ovosezonske trke u F1 paddocku se počelo postavljati pitanje o legalnosti dna Ferrarijevog F2007 bolida.
Šef McLaren-Mercedesa, Ron Dennis, tvrdi da "neke" ekipe(Ferrari i BMW Sauber) iskorištavaju fleksibilnost dna bolida kako bi povećala aerodinamičnu efikasnost. FIA je nakon australijskog Grand Prixa provjerila legalnost svih bolida i kod niti jedne ekipe nije pronađen bilo kakav oblik neuobičajenosti.
FIA prilikom inspekcije dopušta određenu mjeru fleksibilnosti kako bolide ne bi oštetile velike vibracije koje nastaju prilikom prelaska preko pasica i sličnih neravnih podloga.

Međutim, kako FIA ne može simulirati identično opterećenje koje bolid podnosi pri velikim brzinama na stazi, spomenuti uređaj, pod opterećenjem većim od onoga na testu, generira dodatnu fleksibilnost prednjeg dijela dna, što naposletku pomaže u smanjenju aerodinamičnog otpora i postizanju veće krajnje brzine bez žrtvovanja downforcea.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 18:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Feb 2007, 18:51
PETRE VELIKI SVAKA CAST O OVOME 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 19:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Francuzi ostaju bez trke F1
Cetvrtak, 29. mart 2007. 19:11

Trka na stazi Manji Kur neće se naći sledeće godine u kalendaru Formule 1, ali ne zbog toga što je Berni Eklston pronašao neku novu, egzotičnu destinaciju, već iz razloga što je to rešila Francuska motosport federacija.

Čelnici te organizacije složili su se da je organizacija Velike nagrade Francuske na Manji Kuru preskupa, zbog čega će domaći ljubitelji Formule 1 poslednji put uživo pratiti karavan "najbržeg cirkusa" 1. jula ove godine, kada je zakazana trka.

Naime, pista, koja je dugačka 4,41 kilometar, dobrano je dotrajala, pa bi za renoviranje bilo neophodno izdvojiti ogromnu svotu novca. Nacionalna federacija nema neophodan novac, a procenjeno je i da bi u slučaju pronalaska sponzora, moralo da prodje mnogo vremena kako bi trka postala ponovo finansijski isplativa.

Uprkos donošenju odluke, koja je iznenadila javnost, Francuska motosport federacija nije u poptunosti odustala od organizacije F1 spektakla.

Već je isplanirano da se ozbiljno pristupi pronalaženju i izgradnji nove piste, koja bi trebalo da bude smeštena u okolini Pariza, kako bi privukla ljubitelje trka i brojne turiste koji svake godine dolaze u "grad svetlosti".

Čelni ljudi francuske motosport federacije nadaju se da bi novi Gran pri u njihovoj zemlji mogao da bude organizovan već 2009. godine

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2007, 19:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Magny Cours je već godinama izložen kritikama sa svih strana. Smještena u srcu ruralne Francuske, spomenuta staza nije glamurozna kao neke druge, niti se nalazi u blizini nekog većeg grada. Da situacija bude gora, smještajni kapaciteti nisu na razini koju zahtjeva F1, a isto vrijedi i za prilazne puteve.
Ukoliko se trka za Veliku nagradu Francuske ne nađe u F1 kalendaru 2008., tamošnji su organizatori uvjereni da će se trka u kalendaru naći 2009., no ne na Magny Coursu :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2007, 15:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Danas je službeno potvrđeno da se od sledeće godine ukida kontrola proklizavanja i tu su odluku zakonodavnog tijela F1 podržale sve ekipe. Kontrola proklizavanja(Traction control) u F1 vratila se 2001., godinu dana nakon što se sa svih strana sumnjalo da određene ekipe koriste inteligentnu elektroniku na motorima koja je onemogućavala proklizavanje tockova. Kako postojanje takvih sistema nije bilo moguće dokazati, ekipe su odlučile promijeniti tehnički pravilnik i dozvoliti korištenje sistema za kontrolu proklizavanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 14:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Raspored za V.N. Malezije-Sepang

Petak
1. slob. tren. 04:00 - 05:30
2. slob. tren. 08:00 - 09:30

Subota
3. slob. tren. 05:00 - 06:00
Kvalifikacije 08:00

Nedjelja
Trka 09:00

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Prvi trening u petak:

1. Felipe Massa, Brazil, Ferrari, 1. 34.972
2. Fernando Alonso, Španija, McLaren-Mercedes, 1:35.220
3. Lewis Hamilton, VB, McLaren-Mercedes, 1:35.712
4. Kimi Raikkonen, Finska, Ferrari, 1:35.779
5. Nico Rosberg, Nemačka, Williams, 1:36.308
6. Mark Webber, Australija, Red Bull, 1:36.522
7. Jarno Trulli, Italija, Toyota, 1:36.597
8. x-Kazuki Nakajima, Japan, Williams, 1:36.885
9. Ralf Schumacher, Nemačka, Toyota, 1:37.052
10. Robert Kubica, Poljska, BMW-Sauber, 1:37.121...

Drugi trening:

1 Felipe Massa, Ferrari 1:35.780
2 G. Fisichella Renault 1:35.910
3 H. Kovalainen Renault 1:36.106
4 K. Raikkonen Ferrari 1:36.160
5 N. Rosberg Williams 1:36.523
6 A. Wurz Williams 1:36.621
7 R. Kubica BMW 1:36.717
8 R. Schumacher Toyota 1:36.760
9 L. Hamilton Mclaren 1:36.797
10 N. Heidfeld *BMW 1:36.862 ...

Rezultati drugog treninga su izuzetno interesantni - prvih 10 unutar malo vise od jedne sekunde.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 11:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
1. F. Masa (Ferari) 1:35.043
2. F. Alonso (Meklaren) 1:35.310
3. K. Rajkonen (Ferari) 1:35.479
4. L. Hamilton (Meklaren) 1:36.045
5. N. Hajdfeld (BMW Zauber) 1:36.543
6. N. Rozberg (Vilijams) 1:36.829
7. R. Kubica (BMW Zauber) 1:36.896
8. J. Truli (Tojota) 1:36.902
9. R. Šumaher (Tojota) 1:37.078
10. M. Veber (Red Bull) 1:37.345
11. H. Kovalajnen (Renao) 1:35.630
12. Đ. Fisikela (Reno) 1:35.706
13. D. Kultard (Red Bull) 1:35.766
14. T. Sato (Super Aguri) 1:35.945
15. Dž. Baton (Honda) 1:36.088
16. V. Ljuci (Toro Roso) 1:36.145
17. S. Spid (Toro Roso) 1:36.578
18. E. Dajvidson (Super Aguri) 1:36.816
19. R. Barikelo (Honda) 1:36.827
20. A. Vurc (Vilijams) 1:37.326
21. K. Albers (Spajker) 1:38.279
22. A. Sutil (Spajker) 1:38.415

Evo i rezultata kvalifikacija ..

Ferrari je definitivno brz, McLaren im je odmah uz rame, ali ono sto je meni izuzetno drago je da se BMW nametnuo kao 'treca' ekipa odmah iza velikog dvojca.

Inace, na jutrosnjem prenosu kvalifikacija na HRTu Blazicko je prenio jedan interesantan detalj sa VN Australije - razgovor Sata i njegovog trkaceg inzinjera nakon sto je ovaj prosao u 3. krug kvalifikacija - "Ok, ovo nismo vjezbali - radi sve sto i drugi rade .." :)

Sutrasnja trka bi mogla biti odlicna, mjesta za preticanje ima .. 75% trke se vozi pod punim gasom .. Borbe za podijum ce sigurno biti izmedju Ferrarija i McLarena, a ja se iskreno nadam da bi i BMW tu mogao ugurati ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 11:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Massa će ih sve za krug ostaviti!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 12:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidjecemo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 15:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2006, 21:38
E ove godine navijam za Massu!!!!!:D Brazil

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 749 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]