Tomić umesto Ace Bulića, Homeini Stepanović
Skupština Zajednice superligaša izabrala je na sednici u ponedeljak Milana Tomića iz Crvene zvezde za novog predsednika.
"Uslov svih uslova jeste mnogo više gledalaca na našim stadionima, a prethodno je neophodno poboljšati kvalitet takmičenja, odnosno regularnost, ali i bezbednost publike", poručio je Tomić nakon izbora.
Tomića je za predsednika, prema zvaničnom obrazloženju, predložila Zvezda, ali je nekoliko članova Skupštine novinarima reklo da je predlog crveno-belih stigao pred sam početak sednice. Prvo je, prema njihovim rečima, stigao predlog Partizana, takodje za Tomića.
"Nema tu ništa čudno, meni je to vrlo simpatično", ocenio je Tomić i istakao da njegovo postavljanje za prvog čoveka Zajednice nije kompromisno rešenje pronadjeno zbog imenovanja predsednika Partizana Tomislava Karadžića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
Kandidati za funkciju predsednika Zajednice, koju je do sada obavljao Dragan Bulić, bili su i Vladimir Bulatović iz OFK Beograda i Dragiša Binić iz kruševačkog Napretka, ali su se obojica povukli pre glasanja.
"Moralan sam čovek. Podneo sam ostavku, kao što sam i obećao. Nisam dvoličan, a javno sam rekao da sebe ne vidim u novom rukovodstvu FSS. Čestitam novom predsedniku i on će moći da računa na moju podršku", rekao je Bulić novinarima.
Skupština Zajednice superligaša takodje je ponovo pokrenula inicijativu da se elitni rang takmičenja već od sledeće sezone proširi sa 12 na 16 klubova, o čemu će u sredu raspravljati Izvršni odbor FSS.
Protiv takvog predloga bili su predstavnici Partizana i Čukaričkog, dok je Vojvodina bila uzdržana.
Sednicu Skupštine Zajednice superligaša, ipak, obeležila su dešavanja pri izboru dvojice potpredsednika, funkcija koje su na kraju pripale Nikoli Džombi iz kulskog Hajduka i Životiju Jeremiću iz Jagodine.
Prvo mesto prvobitno je ponudjeno Radisavu Rabrenoviću iz Vojvodine, ali je on odbio tu funkciju.
"Ne želimo da učestvujemo o ovakvom kadriranju", rekao je Rabrenović, a potom se predstavnik Banata Salma Gašpar odrekao potpredsedničkog mesta u korist Hajduka i Džombe.
Drugo mesto je prvo ponudjeno Biniću, koji se zahvalio i rekao da Istočni region i bez njega ima dovoljno kadrova, što kao "sudijsko-mafijaška organizacija" ne zaslužuje i mesto prepustio Zapadnom regionu.
"Sedam od devet predsednika okružnih saveza u Istočnom regionu čine sudije. Njima je (predsednik Sudijskog odbora FSS) Bogoljub Stepanović idejni vodja, Homeini. Predsednik Istočnog regiona Dragan Djordjević je neverovatan poltron, koji me je prevario na izbornoj sednici", naglasio je Binić.
Predstavnik Javora i predsednik Zapadnog regiona FSS Dušan Sekulić, medjutim, takodje je odbio mesto potpredsednika Zajednice.
"To mesto nas ne interesuje, ionako nas niko ništa ne pita. Nastavićemo našu borbu sa vetrenjačama", rekao je Sekulić, pa je funkcija drugog potpredsednika potom pripala Jeremiću.
Binić je, takodje, kritikovao način na koji je izabran Tomić.
"Mnogo volim Zvezdu, pa se nisam kandidovao protiv Tomića, ali ovo je vruć krompir Partizana, meni ne mogu da zamažu oči. Videćete za četiri godine gde ste", rekao je nekadašnji prvotimac Zvezde.
"Neću da učestvujem u ovakvim manipulacijama, ovo nije iskreno, fudbalski. Navijači Zvezde su sigurno protiv ovoga, kao i onaj mali (Marko Mišković), koji je zbog toga i otišao iz kluba. Ove odluke donosi deo Zvezde koji veze nema sa fudbalom", zaključio Binić.
(Beta/MONDO)
_________________ Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...
|