Mitar Mrdić - Najbolji među najboljima Datum: 16.12.2008 20:35 Autor: Darko Pašagić
BANjA LU KA - Mitar Mrdić najbolji je sportista Republike Srpske za 2008. godinu.
Na svečanosti održanoj sinoć u Banskom dvoru, na kojoj je "Glas Srpske" 54. put izabrao deset najboljih sportista, džudista trebinjskog Leotara, prema ocjenama žirija, proglašen je za najboljeg među najboljima u godini na izmaku.
Drugo mjesto na ovogodišnjoj listi osvojila je odbojkašica brčanskog Jedinstva Dijana Vasić, dok je treće mjesto pripalo rukometašici banjolučkog Borca Tanji Kekić.
Iza njih su se plasirali: bokser banjolučke Slavije Darko Kučuk, atletičarka Borca iz Banje Luke Lusija Kimani, karatistkinja trebinjskog Leotara plus Dragica Drapić, smučarka Jahorine iz Pala Žana Novaković, fudbaler Slavi je iz Istočnog Sarajeva Bojan Regoje, stonoteniserka Prijedora Miljana Antonić i strijelac teslićkog Geofona Žarko Lazić.
Najbolji sportista Republike Srpske Mitar Mrdić nije krio oduševljene nakon proglašenja.
- Ovaj trenutak neću zaboraviti do kraja života. I ove godine bilo je sjajnih rezultata, ali sam se ipak, potajno nadao da ću bitiizabran za najboljeg. Hvala svima onima koji su glasali za mene, hvala mojoj porodici, ali i svima onima ko ji su bili uz mene u dosadašnjoj karijeri. Pre srećan sam zbog ovog priznanja, koje će mi biti dodatni stimu lans da narednih godina budem još bolji - ista kao je Mitar Mrdić, kome je ovo bilo peti put da se nađe među najboljim sportistima Repu blike Srpske (2003. godine sedmi, 2004. drugi, 2006. četvrti i 2007. godine osmi).
Priznanje yudisti Leotara uručio je ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Proko Dragosavljević, istakavši da je san svakog sportis te da bude najbolji u onom što radi, a pogotovo da bude najbolji među najboljima.
Pozdravnu riječ sportistima i gostima uputio je potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović.
Za vršnojsvečanosti prisustvovali su brojnigos ti iz javnog, društvenog i političkog života Republike Srpske, kao i mnogobrojni sportski radnici i sportisti, koji su ranijih godina bili na lista ma najboljih.
Direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović istakao je da je srećan što naš list ima ovakvu akciju, ko ja je od najstarijih na prostoru bivše Jugoslavije.
- "Glas Srpske" je ove godine proslavio 65 godina postojanja i rada, a akcija Izbora deset najboljih sportista organizu je se već 54 godine. Na dam se da ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovom tradicionalnom akcijom, na koju svi moramo biti posebno ponosni - naglasio je Dmitrašinović Telefonsko glasanje
Na sinoćnoj ceremoniji uručena je i nagrada čitalaca "Glasa Srpske", koji su putem telefonskog glasanja ima lipriliku da izaberu najboljeg sportistu među 26 kandidata predloženih od strane strukovnih saveza. Nagra da je pripala Mitru Mrdiću. Voditelji i estradne zvijezde
Vodi telji sve ča nosti u Banskom dvoru, koja je direktno prenošena na Radio-televiziji Republike Srpske, bi li su Danijela Jagodić i Mladen Vuković. U zabavnom dijelu programa nastupile su dvije estradne zvijezde iz Srbije, Jelena Tomašević i Saša Kovačević. Deset veličanstvenih
1. Mitar Mrdić džudo
2. Dijana Vasić odbojka
3. Tanja Kekić rukomet
4. Darko Kučuk boks
5. Lusija Kimani atletika
6. Dragica Drapić karate
7. Žana Novaković smučanje
8. Bojan Regoje fudbal
9. Miljana Antonić stoni tenis
10. Žarko Lazić streljaštvo
Voljela bih da cujem komentare. Sta mislite o ovogodisnjem izboru 10 najboljih sportista RS?
_________________ Kad bih imao jednu malu, malenu kućicu.
Kad bih u njoj imao jedan mali tepih
I kad bi sve to bilo moje...
|