banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 04:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2007, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
Elvir Bolić: Pašalić uzima novac od igrača
Prevela Dragana Raduški

03.06.2007 20:31

Sve dok je Ahmet Pašalić na čelu reprezentacije BiH, ona ne može da funkcioniše bez korupcije, izjavio je Elvir Bolić, legendarni golgeter Fenerbahčea i bh. reprezentacije, u intervjuu za turski "Zaman".

Bolić, najbolji strijelac reprezentacije u njenoj istoriji dugoj 12 godina, je istakao da neki igrači iz reprezentacije plaćaju rukovodiocima reprezentacije da budu pozvani u državni tim!

Koji su to problemi s kojima se suočava Fudbalski savez BiH?

Postoje ljudi koji su postali neizbježni u organizaciji. Oni se drže svog položaja posljednjih 13-14 godina. I uprkos što su imali velikih neuspjeha, oni odbijaju da se povuku. Tu prije svega mislim na Ahmeda Pašalića, direktora svih reprezentacija, koji gura svoje "prste u sve". Znamo da Pašalić prima mito kako bi neke igrače pozvao u repezentaciju.

Da li Pašalić traži novac od igrača?

Da. On kontaktira igrače koji nisu baš toliko poznati, nekad preko njihovih menadžera, nekad direktno, pozivajući ih u reprezentaciju za određenu sumu novca. Godinama smo svjedoci ove krajnje neprihvatljive prakse.

Kako Muzurović može da trpi nešto tako?

Niko ne može da zaustavi Pašalića. On kontroliše sve; on čak bira i trenere reprezentacije. Da skratim, Pašalić je taj koji je prouzrokovao da bh. tim ide unazad, umjesto naprijed. U Bosni i Hercegovini ga sigurno više ne žele. Jedna grupa igrača, uključujući i mene, Hasan Salihamidžić, Zlatan Bajramović, Emir Spahić, Kenan Hasagić i Elvir Baljić... potpisala je peticiju gdje kažemo da ne želimo da igramo za reprezentaciju dok se on nalazi tu gdje jeste. Zaista, niko od nas nije želio da dođe do ovoga. Ono što smo trebalo da uradimo jeste da nastavimo da igramo i sistematski da radimo da ga se otarasimo. Čak smo i Vladu obavijestili o našim problemima, ali nije bilo pomoći. Zato smo se odlučili za ovaj način - bojkot!

Poslije Blaža Sliškovića, na mjesto selektora došao je Fuad Muzurović. Da li mislite da je to bio dobar izbor?

Muzurović je bio prisutan i prvih godina, kada je stvarana reprezentacija. On je čovjek koji posjeduje znanje i veoma je pristojna osoba. I pored svega toga, bh. fudbalski savez ima svoj udio u postojećim problemima. Muzurović je izabran iz jednog razloga; on je neko koga vole i njegovo dovođenje je na neki način smanjilo bijes i pritisak medija i štampe, koji imaju prilično negativno mišljenje o N/FS BiH.

Kakav je osjećaj biti najbolji golgeter reprezentacije BiH?

Prvi meč na međunarodnoj sceni BiH je odigrala 1995. godine u Tirani protiv Albanije. Međutim, kako je naša zemlja tek izašla iz rata, okolnosti su bile zaista teške. Djelimično, problem je činjenica što našu zemlju čine Srbi, Hrvati i Bošnjaci. Prvih pet-šest godina uopšte nismo imali igrače srpske nacionalnosti, tako da je sveukupni duh nacionalizma bio dominantan, a i bili smo u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Uprkos svim ovim preprekama, dobro smo prolazili. Uvjeren sam da sam za jedno kratko vrijeme učinio sve što sam mogao za moju zemlju i ponosan sam.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 13:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2006, 16:53
moke_bosnia je napisao:
A, jel onaj nas novi reprezentativac sto je zabio gol i sto je, kako komentator rece 1986. godiste, jel on igra u Českoj ligi? -nisam dobro razumio, kazu da ima ponude da igra u Njemackoj i u Belgiji. Znal ko vise?

edin dzeko,igra u ceskoj u teplicama i ove sezone je proglasen za najboljeg stranog igraca u ceskoj ligi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2007, 14:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2007, 16:21
Citiraj:
FIFA rang lista: Reprezentacija BiH na 28. mjestu
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je rekordan skok na rang listi Međunarodne nogometne fereacije (FIFA). Zahvaljujući pobjedama nad Norveškom, Turskom i Maltom reprezentacija BiH skočila je na 28. mjesto rang liste sa 847 bodova.

U odnosu na prošlomjesečnu listu BiH je napredovala 20 pozicija. Na prvom mjestu ostala je Italija, dok je Francuska na drugoj poziciji zamijenila Brazil.

Najbolje rangirani protivnik reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EP je Grčka na 15. mjestu. Turska je na 21. mjestu, Norveška na 36., Mađarska na 66., Moldavija na 101., a Malta na 117. mjestu.

Narednu rang listu FIFA će objaviti 18. jula.

Cestitam momcima,ovo je najbolji plasman repke do sada. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 11:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Nakon što se u medijima pojavila informacija da će sin bivšeg bh. reprezentativca Mehe Kodre, Kenan u skoroj budučnosti obući dres Liverpoola, ''Dnevnom Avazu'' je Menaf Kodro inače brat Mehin brat priznati nogomenti menadžer pojasnio o čemu se radi:

''Liverpool je preko svojih skauta izabrao selekciju dječaka starosti 13 i 14 godina iz nekoliko evropskih zemalja i pozvao ih da budu gosti kluba, vide kako se u Liverpoolu trenira, upoznaju se sa infrastrukturom kluba i odigraju nekoliko utakmica sa svojim vršnjacima.Iz Španije su izabrali Kenana i još dvojicu dječaka. Čuli smo da je ostavio dobar utisak. No, sigurno je da uskoro neće preći u Liverpool. Kenan je još mlad. On ima još dosta toga da nauči, a i ovdje u Španiji ima odlične uvjete'' rekao je Menaf Kodro.

Kenan inače trenira u privatnom klubu Antiguoko u San Sebastijanu. Ovaj klub je inkubator za mlade igrače koji kasnije prelaze u Real Sociedad

http://www.sportzine.ba/index.php?optio ... 1&Itemid=2

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2007, 21:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Serie A
UFFICIALE: l'Atalanta ingaggia Muslimovic in cambio di Motta
21.06.2007 19.33 di Alessio Calfapietra
L'Atalanta ha prelevato dall'Udinese l'attaccante Zlatan Muslimovic (26), l'ultimo campionato a Parma. I lombardi hanno ceduto in cambio la metà in loro possesso del cartellino di Motta (21), che ora diviene interamente dell'Udinese.
MUSLIMOVIC u atalanti oficijalno..vijest svjeza od prije par minuta.

Zlaja potpisao za Atalantu. Sretno :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2007, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Ko je taj klub?

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 08:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zlatan Muslimović potpisao za Atalantu

Klub iz Bergama za našeg reprezentativca dao dva igrača i dodao oko 500.000 eura

Zlatan Muslimović će u naredne tri godine nositi dres Atalante. Klub iz Bergama je u Udineze poslao dva igrača i, pretpostavlja se, oko 500.000 eura za bh. reprezentativca. Muslimović se trenutno nalazi na odmoru u Banjoj Luci i sprema za odlazak na Jadran.

Presretan sam

- Presretan sam. Desilo se ono što sam i želio. Atalanta je ispunila sve uslove koje sam tražio. Vjerovatno i zato što sam bio želja trenera Luiđija del Nerija (Luigi del Neri) - rekao nam je Muslimović u telefonskom razgovoru.
Ambicija Atalante u narednoj sezoni je plasman u Kup UEFA. Muslimović je za sada jedino pojačanje "plavo-crnih" i sigurno će biti prvi izbor Del Nerija u špicu napada.
- Prošle sezone Atalanti je za dlaku pobjegao Kup UEFA. Ove sezone su odlučili uložiti više novca i pokušati se izboriti za nastup na evropskoj sceni.
Tako se završila i Muslimovićeva veza sa Udinezeom u koji je došao 2000. godine iz Geteborga, ali je većinu od sedam godina proveo po posudbama u klubovima Serije A, B i C.

Pravi izbor

- Tražio sam da me puste jer sam vidio da opet neću imati priliku. Jedva smo se dogovorili da prekinemo saradnju. Osim Atalante bilo je još zainteresiranih klubova, ali nisam želio negdje biti treći, četvrti ili peti napadač.
Želio sam klub u kojem ću odigrati 35 utakmica u sezoni i neću strahovati za svoj status. Mislim da sam napravio pravi izbor - kaže Muslimović.

A. NOVALIJA

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]