banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 22:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: 100% Srpkinja
PostPoslato: 06 Sep 2006, 01:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
Janković:„Želim da osvojim US Open”

AP

Nikola Olić, Njujork

Posle plasmana u četvrtfinale US Opena Jelena Janković dala je izjavu izveštaču B92 Nikoli Oliću.

Ove godine odlično igraš, ušla si u 1/4 finale, da li si nešto promenila u svom treniranju?

„Ne volim puno da treniram, ali volim da se takmičim. Ne volim da treniram 5 ili 6 sati kao druge devojke. Kad sam bila kod Bolitierija na akademiji, išla bih na pomoćne terene i igrala. Kladila sam se protiv drugih momaka koji su bili stariji i viši od mene i izgubili bi pare. Nik Bolitieri i ja bih posle delili pare. Kladili bi se u 10 ili 20 dolara.”

Ranije si imala isti broj winnera i grešaka, a sad imaš sve više winnera...

„Ne znam ni sama, ponekad pogledam semafor i vidim da imam mnogo manje grešaka. Ne znam u čemu je stvar. Drago mi je da ne pravim toliko grešaka. Ako imam više winnera nego grešaka, to je dobro. Mislim da igram mudrije nego ranije, ne pokušavam ”glupe„ udarce. Učiš iz grešaka. Kad gubiš mečeve analiziraš u čemu je problem. Svaki meč te nešto nauči. Mislim da sam i danas nešto naučila, svaki dan postajem bolja igračica.”

Mnogo vremena provodiš u Americi, gde više pripadaš kao teniserka?

„100% sam Srpkinja. Ovde sam jer tamo nemamo takve uslove, nemamo mnogo betonskih terena. Skoro svi srpski igrači imaju neke baze van zemlje. Ja sam 100% Srpkinja, odande sam i tamo pripadam.”

Da li si gledala Agasija?

„Plakala sam u svlačionici. Govor je bio fenomenalan. Stvarno je legenda. Trebalo je da igram dublove, a imala sam suze u očima. Vrlo sam emotivna i to je jedna od stvari koju ne volim kod sebe. ”

Kako je Kuznjecova danas igrala?

„Mislim da je igrala dobro ali je teško imati winners protiv mene. Mislim da je stvar u tome što sam brza, ponekad je previše pokušavala i nervirala se pošto sam stizala lopte. Posle nekih udaraca sam se smejala kako je loptica ušla u teren. Protiv Dementijeve u četvrtfinalu će biti osveta. Izgubila sam u Kaliforniji, bio je odličan meč. Danas sam igrala dva i po sata. Igrala sam najjače što sam mogla, osećala sam da će
da mi ispadne reket iz ruke. Daću sve od sebe da se odmorim i spremim za sutra. Čak i kad sam umorna, samoj sebi ponavaljam da mogu da izdržim i da treba dati sve od sebe. ”

Reci nešto o taj-brejku na kraju današnjeg prvog seta?

„To me je zabolelo, ali posle mi je krenulo. Udarala sam fenomenalno...ponekad zatvorim oči i vidim posle da je lopta dobra. ”

Da li osećaš da možeš da osvojiš US Open?

„Da. Ne volim da razmišljam daleko unapred, treba igrati jedan po jedan meč. Sad razmišljam o Dementijevoj, pa ću onda videti kako dalje. Druge igračice me se plaše, znaju da mogu bilo koga da pobedim ako odigram kako znam. Imam potencijal da budem među najboljima na svetu. Mogu da pobedim bilo koga. Svi u svlačionici me se plaše. Ranije su govorili da imam potencijal ali je uvek nešto nedostajalo. Sad imam tu motivacaju da se borim do kraja i da stvarno pokažem svoj kvalitet. ”

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2006, 01:13 
Pripravnik
Pripravnik

Jelena Janković u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD!
stana - 5. septembar 2006.

Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD pošto je u ponedeljak savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 2:1 (6:7 (5:7), 6:3, 6:2). Meč je trajao dva sata i 20 minuta. Jelena je do 2:2 u prvom setu igrala dobro, uzela „brejk” pa izgubila servis, usledila je serija ruske teniserke, koja je došla do prednosti od 5:2. Kao i u mnogim mečevima pre ovog, Jelena se vratila posle tolike prednosti protivnice, odbranila jednu set loptu i došla do taj brejka. Igralo se „poen za poen” do 4:4, a onda je Ruskinja pokazala snagu i dobila trinaesti gem prvog seta sa 7:5. Set je trajao 57 minuta. Jelena je izgubila prvi servis u drugom setu, ali se odmah vratila, a pri rezultatu 3:3 naša teniserka ušla je u seriju i dobila set posle ukupno 50 minuta igre.
Obe igračice dobile su svoj prvi servis u trećem setu, a u trećem gemu Jelena je napravila „brejk”. Odličnom igrom naša teniserka stigla je do 5:1, a onda je Kuznjecova prekinula seriju od pet uzastopno osvojenih gemova Jelene Janković i smanjila na 5:2. Sledeći Jelenin servis nije bio dovoljan za pobedu, Kuznjecova je stigla do 40:0, Jelena je uspela da „veže” tri poena i izjednači. Još jednom je povela Ruskinja, ali ni četvrtu „brejk” loptu nije iskoristila.

Slede dva dobra servisa Jelene Janković i prva meč lopta bila je dovoljna za plasman u osam najboljih. Treći set trajao je 32 minuta.

Teniserka Srbije će u narednom meču igrati protiv Ruskinje Elene Dementijeve, četvrtog nosioca na turniru.

Nagradni fond turnira je 17.000.000 dolara. ( Beta)

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2006, 08:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Svaka joj cast,mislim da sa onakvom igrom koju je juce prikazala komotno moze uzeti US Open

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2006, 16:15 
Pripravnik
Pripravnik

Јелена Јанковић у полуфиналу!

6.септембар Јелена Јанковић пласирала се у полуфинале Отвореног првенства Сједињених Држава у тенису. Она је, сјајном игром, савладала четврту носитељку Елену Дементијеву из Русије са 2:0 (6:2, 6:1)!

Јелена Јанковић је од самог почетка играла боље. Освојила је свој први сервис, имала две 'брејк лопте' у другом гему, а при вођству од 2:1 одузела сервис противници.

Јелена је још једном сервирала одлично, препустивши само један поен противници, освојила и сљедећи гем на сервис Дементијеве, и стигла до 5:1. Четврта носитељка и пета тенисерка свијета "пробудила се" у седмом гему и успјела да, послије три изједначења и двије пропуштене сет лопте за Јелену Јанковић, освоји гем за 5:2.

Реутерс
Јелена је у сљедећем гему одиграла сјајно, искористила све грешке Рускиње (однос неизнуђених грешака 18:8) и искористила прву од двије сет лопте за 6:2. Први сет трајао је 29 минута.

И први сервис у другом сету тенисерка Србије је лако искористила. Узела је први сервис Дементијеве, али је послије тога Рускиња успјела да освоји гем на Јеленин сервис и врати "брејк".

Изгубљени сервис није утицао на тенисерку Србије, брзо је дошла до 0:40, односно три прилике да освоји сервис Дементијеве. Три поена освојила је Дементијева, а послије три изједначења, Јелена је искористила лопту за нови "брејк" и вођство од 3:1. Четврти гем другог сета трајао је осам минута.

АП
Јелена је наставила са бриљантном игром и освојила два гема, при 5:1 дошла до двије меч лопте, није их искористила и резултат је изједначен. Прву "брејк" лопту Дементијева није искористила, а послије три изједначења Јелена је дошла до нове меч лопте захваљујући грешки Рускиње. Није успјела да је искористи, слиједе још три "ђуса" и, послије шест изједначења, Јанковићева долази до четврте меч лопте.

Искористила ју је, пласирала се у полуфинале и дошла до, за сада, најбољег резултата у каријери!

У полуфиналу, у четвртак, Јелена Јанковић ће играти са побједницом дуела Жастин Енан-Арден (Белгија) - Линдзи Девенпорт (САД).

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2006, 17:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 17:59
Svaka čast devojci!!!
Skidam joj kapu!

E neka joj je sa srećom :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2006, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Ajd sretno joj bilo, poslije Jelene Dokic, najveca srpska teniserka zadnjih par godina.

Da li neko zna gdje je i sta se desava s Jelenom Dokic?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2006, 22:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 17:59
Pa ako se ne varam udaje se ili se udala za onog lika iz hr!
bas mi je zao cure, zbog problema u porodici prsla je potpuno, karijera joj izvisila. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2006, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
igubila u polufinalu mada je mogla uzeti

PIK Radnja

Vrh

Tema posta: Re: 100% Srpkinja
PostPoslato: 09 Sep 2006, 10:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Feb 2006, 12:25
NACIONALNI STROJ je napisao:
Ne volim puno da treniram, ali volim da se takmičim. Ne volim da treniram 5 ili 6 sati kao druge devojke.

100% Srpkina ´da joj je nagradu bez truda! :D
Ima razlike mogla uzeti i da nije uzela. Sta je se sve moglo ihhhhiiiii! Pusti te to moglo, Vidili smo gore sta je izjavila da drugi treniraju 5 ili 6 sati dnevno, a ona to ne radi. Drugi se trude a ona gleda skime bi se po...... . Znam ja te koke.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
ispade zbog nerviranja. Stvarno steta, imala je dobijenu utakmicu.

Vrh

Tema posta: Re: 100% Srpkinja
PostPoslato: 09 Sep 2006, 14:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2006, 00:40
Joksim je napisao:
Ne volim puno da treniram, ali volim da se takmičim. Ne volim da treniram 5 ili 6 sati kao druge devojke.

100% Srpkina ´da joj je nagradu bez truda! :D
Ima razlike mogla uzeti i da nije uzela. Sta je se sve moglo ihhhhiiiii! Pusti te to moglo, Vidili smo gore sta je izjavila da drugi treniraju 5 ili 6 sati dnevno, a ona to ne radi. Drugi se trude a ona gleda skime bi se po...... . Znam ja te koke.

da je jebozovna jeste 8)
Ja sam kontao da je to ona druga, malo krupnija od nje...Kada gledam mec i vidim da je to ona crna iritantna cura ali haj...steta sto ispade...
Ona druga je sladja :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
malteras je napisao:
ispade zbog nerviranja. Stvarno steta, imala je dobijenu utakmicu.

fali joj koja daska u glavi...nisam gledao mec samo rezultat...i riba je ufff... bezze... na cnn-u bilo kako se jelena zalila na protivnicu u fazonu (jel ono bi henin hardene?), kada je pobjedjivala nista joj nije, a dok je gubila ledja je ubise bla bla (jednom je henin pukla servis da ova lopticu nije vidjela, a kao ledja je bole). sa tim stavom stvarno je cudo kako je usla u polufinale...

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 19:22 
Pripravnik
Pripravnik

Izgubila je jer nije bila psiholoski smpremna,to je inace mana svih nasih sportista ,nemaju pobjednicki mentalitet,cim su korak od pobjede uplase se .....jelena je bila na korak od pobjede ,vodila je 1-0 imala 4-2 i 40-30 i onda usla u raspravu sa sudijom...nakon sudijnog glupavog komentara krenulo je nizbrdo..........psihosloska priprema je bitan faktor u sportu...

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2006, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
ja kazem fali njoj koja daska u glavi :)

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2006, 00:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Izgubila je jer nije bila psiholoski smremna

I meni se tako čini.
Pratio sam kretanje rezultata na internetu, i meni se čini da se prepala pobjede i finala. Inače ne gledam često tenis (mada mi je to odličan sport) ali sam čitao da drugi kažu da se ona često prepucava sa sudijama, što nije baš dobro. A i zamjeraju joj što je neskromna, arogantna.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]