banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 13:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 11:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Draco_Malfoy je napisao:
Uostalom dok je jos Mateus bio vidjelo se sta Ilic zna (cak je i Lotar rekao da mu je zao sto Partizan (tada) nije imao pravog vodju). Sasa Ilic je muljav i mutav, te ne zna potrcati - kopija Mijatovica iz starijeg izdanja.

Kao prvo, upravo je doticni Ilic najzasluzniji za plasman Partizana u ligu sampiona i to bas za vrijeme Lotara Mateusa kao trenera.Covjek je u revansu odigrao nevjerovatnu utakmicu protiv Newcastlea. Ja iskreno nimalo ne gotivim Sasu Ilica kao igraca, ali cinjenice su da taj covjek na terenu odlicno koristi ono sto posjeduje, a to su sjajan prvi pas, urodjena kreativnost i odlican osjecaj za loptu i za prostor. Pokazalo se to i protiv Litvanije, kad je postigao drugi pogodak. Dakle covjek nije brz, nije jak u duelu, nije prodoran ni startan, ali ono sto ima koristi maksimalno. Za razliku od Simona Vukcevia, za kojega sam ja vec rekao da je najobicniji rudonja, osrednje tehnike i bez imalo pameti i osjecaja za igru. Sasa Ilic je ipak za Vukcevica igrac i po. Kao drugo, ne spominji Mijatovica u negativnim kontekstima, jer je to covjek koji je u fudbalu postigao najvise od svih fudbalera sa ovih prostora, prema tome, ne zasluzuje da se bilo sta lose kaze o njemu...

Draco_Malfoy je napisao:
U stvari ce se desiti da ce Spanci izgubiti i od nas i od Belgije sto ce Belgiji biti dovoljno da ima bod vise od njih...

Ti mora da se salis. Belgija u ovim kvalifikacijama nije pokazala ama bas nista i ne znam na osnovu cega ti tvrdis da ce oni da pobijede sve utakmice do kraja.Prije njih, ce na prvenstvo Litvanija ili BiH, ako se vec desi cudo pa Spanci ne odu ni u baraz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 19:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Nitro je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:
Uostalom dok je jos Mateus bio vidjelo se sta Ilic zna (cak je i Lotar rekao da mu je zao sto Partizan (tada) nije imao pravog vodju). Sasa Ilic je muljav i mutav, te ne zna potrcati - kopija Mijatovica iz starijeg izdanja.

Kao prvo, upravo je doticni Ilic najzasluzniji za plasman Partizana u ligu sampiona i to bas za vrijeme Lotara Mateusa kao trenera.Covjek je u revansu odigrao nevjerovatnu utakmicu protiv Newcastlea. Ja iskreno nimalo ne gotivim Sasu Ilica kao igraca, ali cinjenice su da taj covjek na terenu odlicno koristi ono sto posjeduje, a to su sjajan prvi pas, urodjena kreativnost i odlican osjecaj za loptu i za prostor. Pokazalo se to i protiv Litvanije, kad je postigao drugi pogodak. Dakle covjek nije brz, nije jak u duelu, nije prodoran ni startan, ali ono sto ima koristi maksimalno. Za razliku od Simona Vukcevia, za kojega sam ja vec rekao da je najobicniji rudonja, osrednje tehnike i bez imalo pameti i osjecaja za igru. Sasa Ilic je ipak za Vukcevica igrac i po. Kao drugo, ne spominji Mijatovica u negativnim kontekstima, jer je to covjek koji je u fudbalu postigao najvise od svih fudbalera sa ovih prostora, prema tome, ne zasluzuje da se bilo sta lose kaze o njemu...

Draco_Malfoy je napisao:
U stvari ce se desiti da ce Spanci izgubiti i od nas i od Belgije sto ce Belgiji biti dovoljno da ima bod vise od njih...

Ti mora da se salis. Belgija u ovim kvalifikacijama nije pokazala ama bas nista i ne znam na osnovu cega ti tvrdis da ce oni da pobijede sve utakmice do kraja.Prije njih, ce na prvenstvo Litvanija ili BiH, ako se vec desi cudo pa Spanci ne odu ni u baraz.

Daj sta ti je - Mijatovic je crnogorcina koja je igrala do svoje 26-27 godine (znaci najbolje partije pruzao u Valensiji, kasnije penzija i stalno padanje unutar 30m da Miha moze sutati), kad vec pomenuh Mihajlovica - i on je veca zvijezda od Mijatovica, a u samoj reprezentaciji su to bili Piksi, Savicevic, i mnogi drugi.

Nisam ja pretjerano odusevljen Vukcevicem, ali je mali srcaniji od Ilica, a ima dribling da parira Ronaldinju. Inace, najzasluzniji za prolaz u Ligu Sampiona prije dve godine je bio Ilijev, ne Ilic (a u stvari je to bila zasluga citavog tima)...

Za Belgiju - oni ce protiv Spanaca igrati rastereceno, kod kuce, i uzece ih ako nista na guzove...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 21:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
belgija vise ni Uzbekistan nece uzeti ......... :wink:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 10:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bas imam los obicaj da upadam u glupe rasprave, ali...

Draco_Malfoy je napisao:
Daj sta ti je - Mijatovic je crnogorcina koja je igrala do svoje 26-27 godine (znaci najbolje partije pruzao u Valensiji, kasnije penzija i stalno padanje unutar 30m da Miha moze sutati), kad vec pomenuh Mihajlovica - i on je veca zvijezda od Mijatovica, a u samoj reprezentaciji su to bili Piksi, Savicevic, i mnogi drugi.

Mihajlovic jeste jedan od nasih najboljih fudbalera, ali nije postigao u karijeri ni blizu onoga sto je ostvario Predrag Mijatovic. I o kakvih 26 - 27 godina ti pricas. Mijatovic je zenit karijere dozivio u Realu, kojem je i donio trijumf u ligi sampiona igrajuci povrijedjen u finalu. Treba li da podsjetim i na sedam golova koje je postigao protiv Madjara u dvije utakmice baraza za svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Savicevic? ? ? Mijatovic je za Savicevica pojam igraca i profesionalca. Savicevic je najveca lijencina koja se pojavila na nasim fudbalskim terenima. Kad se sve sabere nije u karijeri pretrcao fudbaslki teren dva puta, a o nekoj sjajnoj igri za reprezentaciju i da ne govorimo, a na stranu to sto je kao selektor unazadio nas fudbal za deset godina...

Draco_malfoy je napisao:
Nisam ja pretjerano odusevljen Vukcevicem, ali je mali srcaniji od Ilica, a ima dribling da parira Ronaldinju

:shocked!: :shocked!: Daj uozbilji se kao Boga te molim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 11:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nitro je napisao:
Bas imam los obicaj da upadam u glupe rasprave, ali...

Draco_Malfoy je napisao:

Mihajlovic jeste jedan od nasih najboljih fudbalera, ali nije postigao u karijeri ni blizu onoga sto je ostvario Predrag Mijatovic. I o kakvih 26 - 27 godina ti pricas. Mijatovic je zenit karijere dozivio u Realu, kojem je i donio trijumf u ligi sampiona igrajuci povrijedjen u finalu. Treba li da podsjetim i na sedam golova koje je postigao protiv Madjara u dvije utakmice baraza za svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Savicevic? ? ? Mijatovic je za Savicevica pojam igraca i profesionalca. Savicevic je najveca lijencina koja se pojavila na nasim fudbalskim terenima. Kad se sve sabere nije u karijeri pretrcao fudbaslki teren dva puta, a o nekoj sjajnoj igri za reprezentaciju i da ne govorimo, a na stranu to sto je kao selektor unazadio nas fudbal za deset godina...

Draco_malfoy je napisao:
Nisam ja pretjerano odusevljen Vukcevicem, ali je mali srcaniji od Ilica, a ima dribling da parira Ronaldinju

:shocked!: :shocked!: Daj uozbilji se kao Boga te molim...

Dobro ajd za Savicevica ok...
A ovo ostalo - ona ekipa Madjara ne bi imala sanse ni protiv Borca, a to sto je Mijatovic dao gol u finalu LS ne bih ni ja sam mogao promasiti, a da je to bio pravi 'ZENIT' karijere trebao je tada napustiti i reprezentaciju, pa bismo mozda dalje otisli 98 i 2000-e. Oba puta nas je on sjebao - prvo nije postigao penal protiv Holandije, a onda 2 godine kasnije u onoj sansi koju mu je pripremio Milosevic nije opet dao ziher, te mi kasnije primamo tonu golova ladno... Milosevic na kraju ispade tu glup sto sam nije zavrsio akciju.
U svakom slucaju, bilo bi drukcije i 98 i 2000 da nije bilo Mijata - bar bi smo bili jedno kolo napred u pomenutim takmicenjima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da je bilo pravde i Boga, nasa reprezentacija bi vec 1998. godine na svjetskom prvenstvu u osmini finala primila od te Holandije hrpu golova pa se mi ne bismo zavaravali glupim iluzijama da smo neka velesila u fudbalu. Vec tada je bilo jasno da su Holandjani za nas klasa i Mijatovicev gol sa penala ne bi nista promjenio u toj utakmici. Mozda bismo samo umjesto dva primili odmah pet golova i raskrstili sa iluzijama. Kako smo tada igrali nismo nista bolje bili ni zasluzili... Umjesto toga zavaravali smo sebe da smo ultra jaka reprezentacija, nakon sto su nas Makedonci i srecan remi protiv Hrvata progurali na to prvenstvo Evrope na kojem smo se opet provlacili koliko smo mogli, dok nisu dosli Holandjani i fino nam napakovali sest golova i naplatili kamatu sto nam to nisu uradili dvije godine ranije i lijepo nas postavili tamo gdje nam je bilo mjesto. I sad je Pedja Mijatovic kriv sto su nasi primili pola tuceta golova... Kao sto rekoh, uozbilji se malo zaboga...
Nije Mijatovic nista vise kriv od svih ostalih reprezentativaca koji su ocajno odigrali ta dva prvenstva (cast izuzetku Milosevicu za Euro 2000.) i od selektora Santraca i Boskova kojima takodje ide ogromna zasluga za te "uspjehe"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 23:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nitro je napisao:
Da je bilo pravde i Boga, nasa reprezentacija bi vec 1998. godine na svjetskom prvenstvu u osmini finala primila od te Holandije hrpu golova pa se mi ne bismo zavaravali glupim iluzijama da smo neka velesila u fudbalu. Vec tada je bilo jasno da su Holandjani za nas klasa i Mijatovicev gol sa penala ne bi nista promjenio u toj utakmici. Mozda bismo samo umjesto dva primili odmah pet golova i raskrstili sa iluzijama. Kako smo tada igrali nismo nista bolje bili ni zasluzili... Umjesto toga zavaravali smo sebe da smo ultra jaka reprezentacija, nakon sto su nas Makedonci i srecan remi protiv Hrvata progurali na to prvenstvo Evrope na kojem smo se opet provlacili koliko smo mogli, dok nisu dosli Holandjani i fino nam napakovali sest golova i naplatili kamatu sto nam to nisu uradili dvije godine ranije i lijepo nas postavili tamo gdje nam je bilo mjesto. I sad je Pedja Mijatovic kriv sto su nasi primili pola tuceta golova... Kao sto rekoh, uozbilji se malo zaboga...
Nije Mijatovic nista vise kriv od svih ostalih reprezentativaca koji su ocajno odigrali ta dva prvenstva (cast izuzetku Milosevicu za Euro 2000.) i od selektora Santraca i Boskova kojima takodje ide ogromna zasluga za te "uspjehe"...

Ne mogu se ni priblizno porediti 98-a i 2000-a. 98 mi nesrecno igramo nerijeseno sa Nijemcima a bili smo zesce bolji. Te je godine Holandija bila srecnija od nas, a ni malo bolja - al' dobro, mozda je i bolje da nismo prosli njih tada, jer bi bila sramota kasnije susresti se s Hrvatima koji su tad bili objektivno jaca reprezentacija od nas.

Bitno je da nas ceka nimalo relaksirajuci duel upravo sa temom ovog posta, kod Litvanije kuci i tu bi nam trebala 3 boda, da ne bude panike u zadnjem kolu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 00:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
Citiraj:
Daj sta ti uopste znas?! - Uostalom dok je jos Mateus bio vidjelo se sta Ilic zna (cak je i Lotar rekao da mu je zao sto Partizan (tada) nije imao pravog vodju). Sasa Ilic je muljav i mutav, te ne zna potrcati - kopija Mijatovica iz starijeg izdanja.
A za Belgiju - pogledaj malo njihov raspored - San Marino, Litvanija i jos kod kuce sa Spanijom. Ako uzmu Spance, a mi bar odigramo nerijeseno imace isti broj bodova... U stvari ce se desiti da ce Spanci izgubiti i od nas i od Belgije sto ce Belgiji biti dovoljno da ima bod vise od njih...
Eto vidjecemo, ne bih da ti uzimam pare...

vecinu stvari ti je nitro odgovorio tako da nema potrebe ponavljati.

a koliko ti znash vidi se iz tvoje prognoze shto se tiche belgije!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 00:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 21:52
ti sve znas! cuj belgija... mislim ...ma nemam sta mislit

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 01:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

1998. na svjetskom prvenstvu je nasa reprezentacija odigrala dobro 70 minuta protiv Njemacke i nista drugo. "Velike" pobjede od 1:0 protiv Irana i SAD-a golovima odbrambenih igraca su nekakv uspjeh sta li?

Ne znam govorimo li mi o istoj utakmici protiv Holandije, ali vec tada su nas Holandjani razbili i zasluzno pobijedili. Igrali smo ocajno tu utakmicu bez pravog napadaca, bez ideje i bez borbenosti, a od sramote i veceg poraza su nas tad spasili Ivica Kralj, poklonjeni jedanaesterac i nas najbolji strijelac na prvenstvu Slobodan Komljenovic, inace desni bek...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 00:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

a i pogodi ti draco za ovu belgiju svaka ti chast!
ma pravi si fudbalski struchnjak nema dalje.

nego kako ce sloga iz trna proci u sledecem kolu, daj prognozu :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 07:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
:D

ASUS GTX 580 w/ Samsung S27A550H 27" LED
Cooler Master HAF X w/ Cooler Master 1000W
Razer Lycosa w/ Razer DeathAdder w/ Razer Chimaera

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 04:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

shteta shto se expert prognozer nije u neku lovu kladio, al jebi ga to je mana interneta.
lako se poklopiti :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 05:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Nitro je napisao:
Kao drugo, ne spominji Mijatovica u negativnim kontekstima, jer je to covjek koji je u fudbalu postigao najvise od svih fudbalera sa ovih prostora, prema tome, ne zasluzuje da se bilo sta lose kaze o njemu...

Nitro je napisao:

Nitro,
nadam se da je ovo samo lagana provokacija i tvoja igra sa Draco_Malfoy,jer u suprotnom cu se stvarno zabrinuti.Smatram da si veoma zanimljiv sagovornik sa kojim se moze diskutovati,da baratas cinjenicama,a nikako,oprosti na izrazu,nekim nebulozama,medjutim ako su ovi postovi gore tvoje stvarno misljenje,onda bih te zamolio da prvo utvrdimo koji su parametri za utvrdjivanje uspesnosti,pa da onda prodiskutujemo.

Staviti Mijatovica ispred (zadrzacu se samo na nama poznatijim generacijama) Savicevica,Jugovica,Mihajlovica,a zatim iz hrvatskog fudbala Bobana,Sukera i Prosineckog je u najmanju ruku veoma,veoma neozbiljno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Uh, pa tema je malo OT, a i zastarjela je ali ...
Pa sikman koliko toliko se trudim da uvijek iznesem cinjenice, jer stvarno nemam obicaj da pricam nesuvislo...
Ovdje je konkretno rijec o tome ko je najuspesniji fudbaler na ovim prostorima. Sad moje misljenje moze da bude subjektivno, a parametri po kojima bi se to odredjivalo opet mogu da budu razliciti...
Bice da sam se pogresno izrazio rekavsi "najuspjesniji na ovim prostorima", a u stvari sam mislio samo na fudbalere iz SCG, tj. tadasnje SRJ... Moja greska...
Gledajuci sveukupno i reprezentativne i klupske akcije, mislim da je Mijatovic dao nasem fudbalu daleko najvise (ako izuzmemo sadasnju generaciju, koja ce tek da postigne uspjehe)...
Svaka cast ostalima, ali Savicevic je recimo zenit karijere dostigao u Zvezdi, a po odlasku u Milan, stalno je kuburio sa povredama i sa trenerima, ali i sa svojim licnim razmisljanjima, jer taj covjek po meni samo potrosio svoj Bogom dani talenat i nikad nije dostigao onaj nivo koji je imao dok je igrao za Zvezdu. Uvijek je igrao samo na potez i to je ono sto ga je sprijecilo da dodje do nivoa koji je mogao da dostigne. Moje licno misljenje o njemu ostaje, jednsotavno je bio previse lijen da bi postigao nesto vise... Mihajlovic je opet dao puno i za reprezentaciju i za klubove, ali ga je ubila cinjenica da je najbolje godine karijere proveo u Sampdoriji gdje je rijetko dolazio u situaciju da osvaja trofeje... Jugovic je sa te strane nas daleko najtrofejniji fudbaler i to ga svakako stavlja na prvo mjesto, ali ja recimo nikad ne zaboravljam da je Mijatovic covjek koji je golovima odveo reprezentaciju na SP u Francusku, da je Mijatovic covjek koji je golom vratio Real Madridu titulu prvaka Evrope poslije 32 godina, a u finalu je, vec sam rekao, igrao povrijedjen. Nastranu taj njegov pogodak, ali i u tom finalu je bio najbolj igrac... Jugovic je oduvijek bio timski igrac, tihi pokretac svakog tima, ali upravo ta njegova djelimicna zatajnost, mu nikad nije dozvolila da iskoci u prvi plan, jer je uvijek igrao u timovima prepunim zvijezda, dok je Mijatovic upravo u najvaznijim utakmicama pokazivao o kakvom se igracu radi. O ovome se stvarno moze raspravljati, ali ovo je recimo moje misljenje, ali cinjenice koje sam iznio malo ko moze da ospori...
U sustini sam htio samo da naglasim da ne treba Mijatovica predstavljati u negativnim kontekstima, jer je dao jako puno za reprezentaciju i ne zasluzuje da mu se prebacuje zbog nekih losih poteza ili promasaja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2005, 09:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Nitro,
mislim da nema mnogo mesta diskusiji kad se odredjuje uspesnost,tj. da jedino merilo uspesnosti mogu biti rezultati i trofeji.
Ako pogledamo sta je Mijatovic ostvario (daleko od toga da je los fudbaler) i uporedimo sa ostalim (Mihajlovic,Savicevic,Jugovic) ustanovices da je pomenuti daleko iza njih.
Spominjes nekih 7 golova protiv Madjarske,nema sta sigurno je lep uspeh,medjutim kao sto neko napomenu protiv onakvih Madjara to i nije neko veliko delo,zatim osvojena LS sa Realom(posle 30 god.),veliki uspeh,ali ujedno i jedino veliko delo pomenutog fudbalera.

Mihajlovic je osvojio vise drzavnih prvenstava,osvojio je KS sa Zvezdom (a priznaces da je to veci podvig,nego to isto osvojiti sa Realom),osvajac Toyota kupa,a pored toga je u konkurenciji takvih zvezda kao sto su Maradona,Zola,Del Pjero itdd.,najbolji izvodjac slobodnih udaraca u istoriji italijanskog fudbala.

Savicevic visestruki prvak Jugoslavije i Italije,visestruki osvajac LS,Toyota kupa i jedan od najboljih evropskih igraca svog vremena.

Jugovic (po meni,a i po vecini evropskih strucnjaka) najbolji srpski fudbaler novijeg doba,osvajac vise drzavnih prvenstava Jugoslavije i Italije,visestruki osvajac LS i Toyota kupa,najbolji igrac u Tokiju ´91.Kakav igrac i koliko je stvarna njegova vrednost najbolje govori podatak da je Marcelo Lipi gradio igru Juventusa na njemu i u finalu LS odredio ga za zadnjeg izvodjaca penala.

Svaka cast Mijatovicu,medjutim staviti njega pre ovih igraca je,priznaces,ipak ne moguce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2005, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sikman izvini, ali rasprava je totalno OT, a kao moderator ne bih smio to da dozvolim... Ako hoces da jos malo diskutujemo o ovome, otvori drugu temu, jer bi se dalo jos pricati o ovome (ja bih svakako imao sta da kazem), ali ne na ovoj temi, koja se tice utakmice SCG - Litvanija....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]