banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jun 2025, 15:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2530 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 123, 124, 125, 126, 127
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Formula 1
PostPoslato: 25 Maj 2025, 16:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Prvo i trece mjesto u Monaku. Prezadovoljan sam rezultatom. Lando se trgnuo. McLaren kao McLaren, oba vozaca imaju isti tretman i ako nista, bice borba za titulu vozaca do poslednje trke. Iskreno se nadam da ce se Ferrari malo popraviti i biti vise konkurentan za pobjede.

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2025, 17:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Zao mi je Leclerc-a ali je opet daleko bolju voznju od Hamilton-a imao i jedna desetinka juce ga je djelila od pobjede. Norrisa ne volim ali mora mu se odati priznanje juce i danas gdje nije popustio pod pritiskom.

Mene samo zanima sta je Mercedes plan u ovoj trci bio. VCARB i Williams su odlican posao uradili sa usporavanjem vozaca iza, sto iako je ocajno za gledanje bar ima smisla. Mercedes je sa druge strane oba vozaca ostavio skoro citavu trku u vozicu.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2025, 15:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
i tako, maks dobio 10 sekundi za glupost krug prije kraja. zasluzena kazna, neka uziva u jednom osvojenom bodu.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2025, 15:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Odlicna trka. Piastri nastavlja da dominira.

Ocekivao sam Leclerc podijum ali ne ovako. Daleko bolji citave sezona od Hamilton-a. Max je imao odlicno trku do SC. Ne znam zasto su mu stavili tvrde gume par krugova prije kraja, veca sansa je bila za podijum sa starim gumama nego novim tvrdim. I onda frustracije i zasluzena kazna. Kukao je da ga je Leclerc izgurao i da mora vratiti poziciju bez razloga.

Max je inace izglasan i za vozaca dana, sto po meni i jeste bio sve do SC.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2025, 15:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Maxa prebaci ponekad na pubertet, pa se ponaša ko dijete... šteta za šampionat, izgubiće na zanimljivosti.
Što se tiče Piastrija - zasluženo.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2025, 16:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mislim da je bila samo iluzija za titulu. Vidi se da RB nije ni blizu tj da je Max morao 110% svaku trku da bi uopste isao na podijum. Sve i da je ostao P3, prednost bi samo rasla iz trke u trku.

McLaren je u 9 trka ima oba vozaca na podijumu 7 puta, s tim sto bi imali i u Australiji dupli podijum da nije Piastri imao gresku. Jedino je u SA Norris zavrsio P4 zbog losih kvalifikacija. Od 144 boda RB, Max ima 137.

Ferrari se vraca na svoju staru provjerenu pozicju zadnjih skoro 20 godina - P2 u WCC.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2025, 16:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Odlicna trka za McLaren. Pisalo se svasta, da ce biti losi zbog dodatnih pravila vezanih za prednje krilo. Medjutim, 1-2 :)
Max je decko sa dijagnozom. Dobar vozac mora biti i mentalno jak. Ovaj puca po šavovima. Vidjecemo mi jos mnogo ovakvih njegovih izdanja, jer nema vise domintantnog bolida. Rusel je stalno u vrhu. Za malo da mu Maks sjebe trku ali dobro je proslo. Ferrari ponovo na postolju. McLarenov dvojac ce se boriti za titulu, ali bar ce tu biti zanimljivosti, za razliku od nekih proslih godina.

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2025, 16:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sta kazete za Hamiltona? 100 milona godisnje i konstanto (osim u sprint trkama) primjetno losiji od Leclerc-a.

Drago mi je za Piastri-a, vidjelo se jos prosle godine da je materijal za sampiona. Ovo sto je Max uradio jeste za 10 sekundi kaznu, i kaznene bodove ali je ovo samo kulminacija frustracije sa timom citave godine. Vec godinu dana ne mogu da rijese problem sa autom, i kad ih on cupa u sustini cistim talentom oni ga jos sjebu sa katastrofalnom takcickom odlukom. Staviti tvrde gume ovako kasno u trci nikakvog smisla nije imalo. Odmah overseer u restartu i izgubljena pozicija.

Ja samo ne znam zasto je RB trazio od Maxa da "vrati" poziciju Russell-u kada je po svemu sudeci Russell njega izgurao:
https://www.youtube.com/shorts/EiZgOckUGaI

Hadjar je inace osvojio vise bodova u zadnje dve trke - 14, nego oba RB vozaca zajedno - 13. Najpozitivnije iznenadjenje ove sezone.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2025, 00:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Sep 2024, 11:59
Nisu imali ništa drugo osim tvrdih

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2025, 22:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa da ali ovo su C1 tvrde gume. Bolje da su ga ostavili van na gumama na kojima je vec bio nego u pit stop po nove gume. Bukvalno niko drugi nije ni pokusao jer su ovo najtvrdje gume koje Pirelli pravi.

Da je ostao vani imao bi dva McLarena koja se bore medjusobno plus Max je vjerovatno najbolji u biranju kada zapoceti restart. Mozda bi i izugubio poziciju od oba McLaren-a ali bi vjerovatno zadrzao podijum.

Inace sudije su donijele odluku nakon trke da Max nije trebao vratiti poziciju Russell-u, tj da ga ja Russell izgurao, kao sto sam i rekao. Ne znam zasto su stratezi RB-a trazili da vrati poziciju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2530 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 123, 124, 125, 126, 127

Sva vremena su u UTC [ DST ]