11 Razloga protiv Mateusa:
1. Crno-beli nisu prezimili u Evropi, pa je Nemcu i klubu ponestalo motiva u daljoj saradnji.
2. Njegova žena smatra da je za njih bolje da žive u Budumpešti.
3. Nije izdržao pritisak direktora Nenada Bjekovića.
4. Nije shvatao kritike već je umislio da ga ne vole zato što je stranac.
5. Izgubio je dva derbija protiv Crvene zvede gde je napravio taktičke greške.
6. U Njukaslu nije izvršio izmene što je ocenjeno kao akt neznanja.
7. Nekim igračima je bio majka, a nekima maćeha.
8. Gubio je utakmice u domaćem prvenstvu.
9. Zaljubio se, pa odsustvovao sa treninga više nego što je to prihvatljivo.
10. Tražio pojačanja koja se ne uklapaju u politiku Partizana.
11. Preterano je kritikovao igrače.
11 Razloga za Mateusa:
1. Uveo je Partizan u Ligu šampiona i tako ostvario najveći uspeh domaćeg fudbala za poslednjih deset godina.
2. Dokazao je šta znači disciplina i šta našem fudbalu nedostaje.
3. Navijači su ga obožavali.
4. Trener koji je sposoban da napreduje.
5. Mateus je magnet za sponzore i publiku.
6. Mogao je da dovede inostrane igrače.
7. Domaćim trenerima je podigao cenu.
8. Domaćem fudbalu je podigao cenu.
9. Nemačka je objavljivala rezulate našeg prvenstva.
10. U Beograd je doveo Real iz Madrida.
11. Oženio je Srpkinju.
Čelnici Partizana juče su održali sastanak Upravnog odbora na kojem su razmatrali aktuelnu situaciju u klubu. Zvanične informacije sa tog sastanka biće dostupne posle današnje konferencije za novinare. Nezvanično, Radomir Antić se zahvalio na ponudi, jer nema ambicije da se takmiči samo u domaćem šampionatu SCG.
U slučaju da se u Partizanu odluče za stranog trenera to će verovatno biti slavni Francuz Žan Tigana. Najveća želja aktuelnog šampiona je Ivica Osim, koji je trenutno bez angažmana. Partizan je bio u kontaktu i sa Srećkom Katanecom. Nezvanična verzija glasi da su pregovarali pre dve nedelje, ali posle izjave Kataneca da bi voleo da radi u Crvenoj zvezdi, u taboru crno-belih o toj opciji više ne razmišljaju.
U Humskoj zapravo smatraju da bi u ovom trenutku najbolje rešenje bilo angažovati nekog od domaćih trenera kojem ne bi trebalo puno vremena da se upoznaje sa timom, kako bi se Partizan sigurnije upustio u trku za titulom. Za kandidate takođe slove: Miodrag Ješić, Zvonko Varga, Vlada Vermezović i Dragan Okuka. Povratak Ljubiše Tumbakovića se demantuje.
http://www.glas-javnosti.co.yu
Sa Mateusovog sajta:
Na klupskom sajtu fudbalskog kluba Partizan juče je osvanulo saopštenje Lotara Mateusa, preuzeto sa njegovog ličnog sajta, koje prenosimo u celosti:
"Od Lotara Mateusa, poštovanim posetiocima (sajta) i navijačima Partizana,
Posle pobede nad Železnikom zamolio sam upravu FK Partizan da sa mnom raskine ugovor. Ta odluka je došla sa moje strane i iz čisto ličnih razloga. Uprava Partizana je udovoljila mojoj molbi. Mojih 12 meseci provedenih u Beogradu ostaće nezaboravni, osvajanjem prvenstva SCG i ulaskom u ligu Šampiona ostvaren je veliki sportski uspeh. Upoznao sam mnogo prijatnih ljudi i dobio nove prijatelje. Zbog toga ću da zadržim svoj stan u Beogradu, pošto se tu osećam kao kod kuće.
Naravno, želim ekipi i klubu u budućnosti sve najbolje, mnogo uspeha. Osim toga ubeđen sam da će Partizan i u ovoj sezoni da osvoji šampionat SCG. Posebno se zahvaljujem onima koji su pomagali mene i ekipu tokom čitavog perioda moga vođstva tima. Želim svima sretne Božićne praznike i uspešnu novu 2004. godinu."