banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2003, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Jesili majketi iz Beograda ili Sumadije....pa ti stavarno nista nekontas,,,,,

Pa nisam ja reko da pjevas srpske pjesme po gradu,,,To si ti napiso mozda si zaboravijo,,,,Znas onda kada Srbija pobjedi ti ides u Seher i pjevas srpske pjesme,,,,Procitaj u svojim postovma sta si napisao...
Valjda znas skontati ono sto sam pises....

A sto se mene tice ja cu pjevati gdje god ja hocu i sta ja hocu,,,,,,A ja se nadam da ce me neko zaustaviti puput tebe grobarcicu.....

Sam sebi opet dokazujes koliki si primitivac,,,Tebi je provokacija ako sam ja postavijo intreviju sa Abidom Kovacevicem,,,koji legenda Banjaluke i Borca,,,,Sta tu majketi ima provokativno,,,,,,,

A ja znam primitivac sta tebi jebote bre smeta,,,,A to je ime Abid Kovacevic,,,,nazolost majstore samo podvrdujes kaoliko zi nizak i bjedan,,,,, Pazi se da te misevi ne pojedu hehehehe..

:fadein: :fadein: :fadein: U zdavalje!!!!

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2003, 14:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Avg 2003, 15:16
a jebote koliko pravopisnih greshaka :oops: :oops: :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2003, 15:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Citiraj:
a jebote koliko pravopisnih greshaka

Da, pocetno slovo je veliko, JEBO TE, razdvojeno, i tacka na kraju recenice ili usklicnik... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ajde, opet velim, pustite covjeka na miru, sto se pravopisa tice..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2003, 15:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Avg 2003, 15:16
A evo i tebe :lol: 72 :lol: FURSETU :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2003, 15:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Okt 2003, 06:53
Abid Kovacevic jeste legenda B.L.,ali najveca legenda i prvi drugoligaski igrac koji je zaigrao za reprezentaciju ondasnje nam otadzbine je Tomo Knez.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2003, 17:19 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
Abid Kovacevic jeste legenda B.L.,ali najveca legenda i prvi drugoligaski igrac koji je zaigrao za reprezentaciju ondasnje nam otadzbine je Tomo Knez.

Tomislav Knez ili Tomislav Knjaz???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2003, 19:07 
Početnik
Početnik

Svi koji iole poznaju Banjalucki i krajiski fudbal,znaju i Tomu Kneza,ako te nesto zanima,onda idi u klub i dobices sve informacije,naravno zaboravih napomenuti da je i Slobodan Karalic iz ranga ove vec pomenute dvojice,ali je uspesniji od njih,jer je kao kapiten doneo kup u B.L.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2003, 21:28 
Pripravnik
Pripravnik

Dobro hajde, nemoj mene sad ucit ko je donio Kup u Banja Luku.
Meni su svi dragi, ovi prijeratni borcevci, ali svako ce reci (ako je iskren) ko je svojim odbranama donio Kup u BL...

Vrh

Tema posta: Pozdrav
PostPoslato: 28 Nov 2003, 07:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Nov 2003, 07:23
Evo najprije da pozdravim sve prisutne, po prvi put se javljam ovdje.
Zao mi je sto se i ova tema posvecena legendi BL fudbala na kraju svela na price o nacionalizmu i kojekakvim pricama o tome ko je ko i ko je sta, ali idemo dalje....Po meni ( a imam pravo na licno misljenje) epitet najboljeg igraca Borca nosi Tomo Knez, odmah iza njega Abid Kovacevic.
Sto se tice Slobodana Karalica, sigurno je da je i on velika legenda naseg kluba, ali po meni Borac je imao i bolje golmane nego sto je Slobodan. Ako se prisjetimo jednog Jantoljaka, koji eto nije bio rodjeni Banjalucanina, ali je sa srcem ( osim onog meca u finalu Kupa protiv Hajduka) igrao za nas tim, pa tu se ne smije zaboraviti ni Tonco Jakovljevic, majstor za penale i covjek koji je zasigurno najzasluzniji sto se Borac nasao u finalu Kupa 88 godine.
Ovom prilikom bi prepravio i "Marakanu" ...Karalic nije bio kapiten na utakmici finala Kupa u BG, istina da je bio najstaji igrac u ekipi i mozda najiskusniji, ali kapiten na toj utakmici je bio Damir Spica, kao i na svim drugim utakmicama, dok je branio boje naseg kluba ( 1990 otisao u Grcku).
Puno pozdrava i nadam se da necemo sve te drage uspomene i ljude "ubijati" sa politickim i nacionalnim pricama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2003, 08:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Legenda je Zvone Boban!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2003, 09:05 
Početnik
Početnik

Lesinar

slazem se s'tobom oko Tome Kneza,medjutim fudbal se igra za rezultate,a po tom je Slobodan Karalic uspesniji od navedenih igraca,sta vredi Puskasu sto je bio svetska klasa,kad je Fric Valter svetski prvak '54.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2003, 10:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jedan je Boro Milutinovic!

Vrh

Tema posta: POZ
PostPoslato: 28 Nov 2003, 10:09 
Voajer
Voajer

U pravu si sa ovim podatkom koji si naveo za Puskasa i Valtera, ali postoji jedna druga stvar, sigurno si cuo price o novinskim naslovima u stilu "Puskas-Poljska 3-1 " "Puskas tukao Spance"...ta prica se nikad nije govorila o Valteru , koji je ruku na srce bio dobar igrac, Madjarska je u to vrijeme imala dobar kolektiv, ali Puskas je bio topdzija, zabijao je golove, tada se nije vodila statistika o igracima koji su dodvali loptu, namjestali golove, nego samo, strijelci su bili ti cije se ima nalazilo u svim izvjestajima. Evo primjer koji se tice Borca...Borac je kolektivnom igrom ( bez iskreno receno i jednog pojedinca , za kojeg bi se reklo da je iznjeo najveci teret....-osim Karalica ,jer ipak u borbi sa igracima kao sto su Prosinecki, Piksi...niko drugi ne izlazi kao heroj ili gubitnik nego golman..., jer svi su iskreno receno imali veliki teg na ledjima zvani CZ....Ako se vratimo u ona starija vremena, vremena Tome, Abida, Nenada, Spahe...tu nije bilo kolektivne igre, mi se sigurno i ne sjecamo, ali kroz price starije raje i roditelja, sve se svodilo na ono "Abide otresi je po desnoj , prodji dvojicu i tvoj je Gradski", tako je i bivalo, isti slucaj sa Tomom, u tadasnja vremena izdvajali su se pojedinci..., Slavu su nosili oni koji su znali prodbriblati , zabiti...sto je stvarno , gledajuci neke kasete od Abida , njemu islo za rukom. Takodjer je bio cijenjen i zbog umijeca "driblanja" sa obje noge, te sutanja lopte sa obje noge...Bio je desno krilo, a malo ko je znao da je on ljevak....A sto se tice golmana , to je jedna zalosna cinjenica da se njihovo "dobro" nije dugo pamtilo ( sam ti je primjer Barthez), pa eto tako i Karalic, opet da se vratimo, u pocetku igranja za Borac bio je zamjena Jantoljaku, te onda bio u vjecnoj frci sa Djulicem oko prve postave....Prosao je kroz sve trnje , a zlato sto se moglo proci u Borcu....ako bi birali najboljeg golmana, po meni epitet najboljeg bi sigurno ponjeo Jantoljak, pa onda Karalic. Karalica iskreno vise volim i cijenim, jer i sam sam svjedok njegovih "herojskih utakmica", ali kroz literaturu i starije novinske clanke, moze se vidjeti sta je i koliko Jantoljak znacio Borcu....
A ako cemo gledati po rezultatima ( kako ti navodis) Tomo je opet najuspjesniji i najtrofejniji igrac naseg kluba( mada sve to nije postigao sa Borcem, ali govorimo o uspjesima)...pocevsi samo od igranja u tadasnjoj reprezentaciji i uspjeha koji je postigao sa Borcem , Dinamom i ostalim klubovima za koje je igrao.
Puno pozdrava

Posto si zvezdas,
evo jedno pitanje...Zasto Darko Pancev nije mogao ponijeti epitet najboljeg, zato sto je bio najbolji strijelac Europe i najbolji golgeter Zvezde u tadasnje vrijeme?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2003, 10:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A sto se ti zoves lesinar078 kad je pozivni za BL 051?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2003, 14:57 
Početnik
Početnik

Evo da ti odgovorim:

veliki sam postovaocd i obozavaoc Tome Kneza,jer je retkost na Balkanu da se na jednom mestu nadje toliko talenta,ali i toliko rada,trebalo je u ona vremena iz jednog provincijskog drugoligasa dogurati do reprezentacije,da on je najtrofejniji,ali nazalost ni jedan trofej sa Borcem,tako da je Kralic ipak trofejniji Borcev igrac,zatim ako se ne varam Karalic ima vise utakmica u dresu Borca nego ova dva pomenuta igraca,zato ga i stavljam na prvo mesto.
lesinar078 je napisao:
Takodjer je bio cijenjen i zbog umijeca "driblanja" sa obje noge, te sutanja lopte sa obje noge...Bio je desno krilo, a malo ko je znao da je on ljevak....

Moram da te ispravim Abid nikad nije bio desno krilo i da je imao ne srecu da igra u isto vreme sa Draganom Dzajicem,te se zbog toga nije naigrao u reprezentaciji.

Takodje sam svestan da je kod nas uvek bilo pogresno merilo vrednosti,da se uvek vise cenio dribling nego rezultata,medjutim svet ima druge parametre,uostalom ko se u Evropi jos seca da je Olimpik bio duplo bolja ekipa '91,pamti se i pise da je C.Zvezda zadnji osvajac KES-a.

Ne razumem kako mislis za Darka Panceva,ako mislis na izbor najboljeg igraca Evrope za '91(Papen),onda je valda jasno da je tu politika uveliko umesala svoje prste,ali ako mislis u samom klubu C.Zvezda,onda pogledaj daljne rezultate tadasnje generacije i bice ti jasno zasto su Dejo Savicevic,Vlada Jugovic,Sinisa Mihjalovic,Robi Peosinecki ili Mile Belodedic bili ispred njega.

Vrh

Tema posta: Poz
PostPoslato: 28 Nov 2003, 20:04 
Voajer
Voajer

Tomo...jos uvijek okrecem stari pozivni :lol: hehehe

Marakana, u pravu si , za sve sto kazes, a sto se tice Panceva, i sam znas da je razlog njegovog "golgeterstva" bio tim , koji je igrao sa njim...Znalo se da je on tipicni "na grudi i opali" igrac, a sve zasluge za rezultate koje je on napravio idu Prosineckom prije svega, pa onda ostalima, ljudima koji su mu servirali 80 posto golova. A razlog zasto nije proglasen najboljim, mada je eto po nekom rezonu kao najbolji strelac i trebao da bude, je to da se bas u ta vremena nije gledalo kao nekada , on je dao go i najbolji je, tada ( mozda i ranije) pocelo se gledati na kolektivnu igru, ko zna da je u vrijeme Abida i Tome , egzistirao jedan Malbasic , koji je stvarno znao ubaciti , mozda bi i on ponio epitet najboljeg, ali takva su vremena bila i to je to.
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2003, 11:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Avg 2003, 10:10
Tomo_Sokota je napisao:
Jedan je Boro Milutinovic!

Sumadijo Ustaska

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2003, 14:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zlatko Cajkovski!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]