Rosy: odlicno...
mrzim ovakve rasprave .. svi imaju neke svoje argumente zato i ne idem na besmislenu "politiku" i pomalo glupu "zabavu"

)
a ovdje slucajno naletih
Bosnjacki moze ..
Ali Bosanski ne moze
zasto ??
zato sto je po zakonu RS sluzbeni jezik u RS srpski jezik ..
u fbih je sta ??? ne znam
ali bih kao drzava ima 2 entiteta pa bi u tom slucaju morali govoriti
jezik Rs i fbih a nikako bosanski
ako vec potenciramo bosanski sta je sa hercegovackim ??
bosanskohercegovacki
ali onda opet treba apomenuti i entitete
tako da dolazimo do rjesemnje:
bosanskohercegovacki - jezik RS i Fbih
2-4 jezika koja se razlikuju u naglasku , rijecima, izgovoru, pisanju (ne u svemu, ali kad vec pravimo ta sranja sa jezicima onda da budemo dosljedni te price i razlike) ...
Dakle ... Bosnjacki (treci narod u bih se sad zovu bosnjaci, a ne bosanci pa tako onda nema ni razloga da se zove bosanski nego bosnjacki) jezik ...
jer hrvati govore hrvatski, srbi srpski .. a bosnjaci (prije su se zvali muslimani, sad su preimenovani u bosnjake) govore derivat, ali sad neka se zove bosnjacki ...
Srpski i Hrvatski se spominju u konferenciji 1954 .. kao i crnogorski ..
zasto nema bosnjackog ili bosanskog ??
tako su stopili te jezike u jedan i nazvali ga sh ...
dajte molim vas ne prdimo vise na tu temu ..
imaTE politiku pa se "VI", ""MI" i "ONI" prepiriTE tamo ....
I zasto bas svaka tema koja je (kad gledamo forum od vrha) u podforumu u okolini "politike" mora zavrsiti politikom ...
kako igre, sw, hw, lude krvae, lj.s.e, film i muzika nikad nisu meta ovakvih glupih prepucavanja ... to ne bi trebalo ni na "kulturi" da se desava .. jer je kultura iznad sitnih i glupih problema politicke prirode ...
Najbolje je da se ova tema zakljuca .. kao i sve koje imaju veze sa pol. prepucavanjima a nisu na "politici"
pogledajte samo koliko poruka imate (koje ste poslali, svi koji imaju preko 600 u 95% ostavili na politici i sta ste postigli ??? uvjerili ste nekoga u svoje price??? - ovo se odnosi na sve, nije bitna nacionalnost ili pripadnost )
Batalite pricu ... imate politiku i tamo kenjajte jedni po drugima
p.s. mijauuuuuuuuuu
Toliko od mene ...