banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 00:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 228 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jun 2010, 08:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Da.Postoji i opcija da se knjige jednog izdavača dobiju od drugog izdavača koji ih je dobio u kompenzaciju po cijeni koja njemu odgovara i on ih onda daje u bescjenje samo da isčupa keš.Ili da izdavač daje po jeftinijoj cijeni knjige čiji tiraž nije prijavio i tako potkrada sve,od autora do države.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
U agori se stvarno moze naci ponesto,treba samo pitati covjeka.Dosta knjiga drzi kod kuce,da su bas jeftine i nisu,al sta je tu je.Ja sam ranije dosta knjiga nasao kod svastara na auto pijaci,jednom 4 remarka i perl bak sve za 10 maraka :D Knjizare su nam tanke,zapravo samo dvije ozbiljnije,malo za ovoliki grad.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 12:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
_zoka ako se ne varam rekao si da ste imali Šekspirova sabrana djela ali na engleskom, ako budete imali tako nešto na našem javi mi. Šta imate sada pojedinačno od njega?

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 12:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Imali smo tog Šekspira o kome govoriš ali ga nema već duže vrijeme....Sad ima Hamlet i Romeo i Julija eventualno,na srpskom.....

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Posto ovdje ima knjizara, zanima me ima li negdje nesto od Tomasa Bernharda? Znam da su ga neki hrvatski izdavaci ponovo objavili, ali oni su mnogo skupi.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2010, 19:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
Ej ekipa, mozda upadam na pogresnu temu, ali, zna li iko gde bi se u BL mogle nabaviti Tolkinove Nezavrsene price?

Alnari je izdavac, ali nema u Kulturi, nema u knjizari gore u jevrejskoj...

Bio bih zahvalan za bilo kakvu informaciju, posto knjiga ranije jeste bila nabvljiva u BL...

Pozz

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
treba mi informacija gdje mogu da nadjem po uzrastu rangirane igracke koje proizvodi Kreativni Centar (ljepljenje, slaganje, pravljenje...sastavljanje...)
dosad sam ih nabavljala dole na ulazu u CMarket (svana, od strane Palasa)u podrumu Boske

s desne strane je bila mala knjizarica, bolje receno, malo veci pult sa zanimljivim igrackama Kretivnog Centra

ili ako neko zna gdje je premjestena ova knjizarica (u CMarketu su samo znali reci da je sada negdje na Mejdanu)

Ovo je POST.

Poslednji put menjao skitnica dana 01 Sep 2010, 20:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 17:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Da li ima u Banjaluci neka knjizara antikvarijat,gdje mogu da se nabave jako stara izdanja iz istorije ,filozofije ,beletristike ,npr. medjuratna ( da ne bude zabune izmedju dva svj. rata) ,ali i starija od prije 100 ili 150 god. ?

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 17:25 
Administrator
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
ili ako neko zna gdje je premjestena ova knjizarica (u CMarketu su samo znali reci da je sada negdje na Mejdanu)

Nije premještena nego je zatvorena...Firma je Rhino,uvozili su Kreativni centar u RS ali su .........propali.....Kao postoje,rade al' šta god naručiš od njih-nema.......

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 10:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Da li ste vidjeli da u Kulturi mozete kupiti i nakit?!
To sto izdanja Stubova kulture, Sanu-a ...nema jer su skupa, nema veze. Svarovski je tu :(

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 13:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
taksi je napisao:
To sto izdanja Stubova kulture, Sanu-a ...nema jer su skupa, nema veze. Svarovski je tu :(

Ma sve je to stoka svercerska,mozda i drogu prodaju,ko zna ?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 19:55 
Administrator
Korisnikov avatar

taksi je napisao:

Jeste al' Svarosvski ljudi kupuju,a izdanja "Stubova kulture" ne.....Nije "Kultura" dobrotvorna organizacija ili institucija zadužena za širenje kulture.....Za to imaš biblioteku....

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
taksi je napisao:

imaju par kom bas ineteresantnog nakita,meni se bas svidja :D
ne drze oni samo nakit,drze i knjige :lol: ,uostalom,nek prodaju sta hoce,a kad ti neka knjiga zaista treba ,potrudis se i nadjes..odes u bg,kupis preko neta itd itd...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 16:52 
Veteran
Veteran

Da, zaista, cemu autoputevi i vize nego da nabavljas knjige !

Zoka, trebao bih u buducnosti ocekivati pekaru u KNJIZARI? Pretpostavljam da ce to biti na mjestu gdje su izdanja atlasa Mono i manjane i Aristotelove metafizike, jer i to ljudi ne kupuju. Cemu knjige, kad postoje proizvodi koje ljudi kupuju? Cemu naziv knjizara, ako se radi o "onome sto ljudi kupuju".

Litera je skuplja, ali covjek bar zna gdje je dosao!

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 17:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa slobodno se drži Litere.....
Kultura ima cca 20 radnika koji finu platu primaju zajvaljujući knjigama koje se prodaju. Ilustracije radi,Ruski prozor,Velikićev roman koji je dobio NIN-ovu nagradu je prodan kod nas u 2008. godini (u kojoj je i dobio nagradu) u cijelih pet komada....Šesti smo poklonili jer je stojao toliko dugo da više nije ni na šta ličio....
Na kraju krajeva,ako ti je neki naslov bitan uvijek možeš doći u Kulturu i mi ćemo ga naručiti za tebe....Praviti od dobrostojeće firme,firmu koja će zbog robe koja se ne prodaje da kasni sa platama,uplatama izdavačima i državi zbog toga da bi se ti osjećao kao u knjižari bi bilo idiotski.....
Mislim da smo mi ovakvu raspravu imali i na temi o otvaranju Mercatora...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Ljudi, možda nije prava tema za ovo pitanje, ali mi je djelovala najprikladnije. Da li postoji neka radnja ili mjesto gdje se prodaju stripovi (u BL)? Možda je neko od vas već vidio, postavio sam oglas da kupujem Zagor-e, ali nisam baš imao puno odziva. Pa navalite sa prijedlozima. Ili ako znate možda nekoga da prodaje veću količinu, "ovo - ono " :P. Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 21:42 
Veteran
Veteran

Zoka, nije problem sto "Kultura" razmislja o profitu. Problem je sto nemate pojedinih knjiga nijedan primjerak. Niko ne trazi da "Ruski prozor" postoji u 20 primjeraka. Nekoliko puta sam dolazio i trazio da ga kupim, nije ga bilo. Sada je situacija sa Vladislavom Bajcem i "Hamam Balkanijom" (Geopoetika), prijateljica je trazila Keruku...To su sve tirazne knjige. Koelja ima na 2 police, Mirjane Bobic Mojsilovic na 3, Kuiceve i Mirjam na 4, a Lagune na 10. Ne vjerujem da se sva izdanja Lagunina citaju i kupuju, a sva su prisutna. Uostalom, razlika u cijeni srbijanskih izdavaca je 5 do 7 km. Ipak je "Kultura" najveca knjizara i trebalo bi da ovoliki grad ima veliko mjesto sa velikim izborom KNJIGA! Nakit u zlatare, pili virsle u hipermarket, knjige u knjizare!

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 21:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Keruak-a ima skoro uvijek,barem u knjižari u kojoj ja radim,onoj u Mercatoru....I Hamam Balkanija uglavnom ima.Dopustićeš da se može dogoditi i da nestane nekada nešto.....Što se tiče Lagune,pošto vidim da ti je ona trn u oku,vjerovatno si primjetio da postoji nešto kao što je "klub čitalaca" Lagune.E,da bi taj klub postojao Laguna postavlja dva uslova,da imamo sva njihova izdanja i da su izdvojena na jedno mjesto.Činjenica jeste da je Laguna najjači izdavač u ex-yu....Činjenica je i da iako imaju i dosta šund literature isto tako imaju i super kvalitetnih naslova i autora.To što tebe samo to što je to Laguna sprječava da to vidiš više govori o tebi nego o samoj Laguni...I da,Hamam Balkanija nije Geopoetika nego Arhipelag.....Keruak jeste.Čisto radi poređenja,i Hamam i Top je bio vreo,obe u užem izboru za NIN-ovu nagradu iste godine sa Ruskim prozorom su se prodavale u znatno većem broju nego on....Jer 25-30 KM jeste previše za knjigu domaćeg autora u mekom povezu....

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 11:13 
Veteran
Veteran

Laguna mi jeste trn u oku, jer je vecina knjiga tipa Ispovijesti iz harema, a niko nije rekao da oni nemaju dobra izdanja. Ruski prozor se moze naci i za 18 maraka. Sustina je da se ne radi o prodavanosti vec forisiranju pojedinih knjiga i nedostatku drugih. Ne znam da li je nemarnost, ali Tasenova izdanja stoje jedna te ista. Zar se samo prodaje Mone, Pop art i Renensansa. Ponuda je losa i niko ne zeli da je obogati naslovima pod izgovorom da se to "ne cita" . Izgleda da nezadovoljstvo ne samo mene, vec i ljudi sa kojima pricam je zasnovano po tebi na izmisljotinama.

I Hamam Balkanija je Geopoetika. Zaboga, pa Bajac je vlasnik Geopoetike!
http://www.geopoetika.com/book.php?id=2135

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 11:35 
Administrator
Korisnikov avatar

taksi je napisao:

I Hamam Balkanija je Geopoetika. Zaboga, pa Bajac je vlasnik Geopoetike!
http://www.geopoetika.com/book.php?id=2135

http://www.arhipelag.rs/hamam.htm
U godini u kojoj je izdat,Hamam balkanija je izdat od strane Arhipelaga.....Ovo izdanje za koje si ti stavio link je na engleskom,btw......
Ispovest iz harema je izdala izdavačka kuća "Legenda"......ne Laguna....
Što se tiče Tašena,to što ima u Kulturu,a ima desetak naslova,ne tri,je otprilike sve što je prevedeno na srpski....
Opet,to što si ti snob i sa prezirom gledaš na ono što nije samizdatB92/geopoetika/kurac-palac-čitamsamoumjetničkeviskovrijednenaslove više govori o tebi nego o Kulturi.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 228 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]