Citiraj:
Radi se o nacinu na koji si to rekao.
mislio sam da je u sledecim dijelovima sarkazam spram takvog stava ocigledan. izvinjavam se ako sam se prevario.
Citiraj:
ovo je nesto u sta duboko vjerujem i sjajno je sto si to spomenuo, jer je potrebno. ljudi cesto smetnu s uma da kad pricaju o toleranciji, da je to prilicno kapitalisticki model - sve prolazi, dok dajes novac. hej, super, vi ste druge vjere, samo dajte novac i sve ce biti u redu. gej? ma, sve je okej. samo trosite gomilu novca na ljetovanja i skupi namjestaj i ima da vam damo svako pravo koje hocete.
Citiraj:
ono sto si i ti rekla. imas dosta novca, imas kucu, auto, ljetovanje, zimovanje, super ti je, boli te briga, nek dolaze muslimani u tvoj grad, samo ne tvoje naselje, nek se pederi vjencavaju, nek setaju drzeci se za ruke, ali svojim ulicama, da ih tvoje dijete ne gleda. mislim, to je tolerancija. to jeste tolerancija i moze biti vrlo okrutna. jer to nije dovoljno.
nije mi ni na kraj pameti bilo da ovo moze biti procitano kao moj stav. cini mi se da ubuduce moram vise stavljati navodnike.
Citiraj:
vec misli da je dovoljno samo kritikovati, bez ijedne rijeci, samo iritirajucom slikom..
to sto ti imas hijerarhijski odnosu u kome rijec i slika nisu jednake je tvoj problem. vecinu vremena, tebe bombarduje gomila slika koje nose vrlo snaznu poruku. neke od tih slika su vrlo opasne. a i to je stident kostimografije, a ne knjizevnosti. mislim da je ovdje problem nesto drugo.
...................................................................
shvatam sve to, ali ovdje je najveci probelm cenzurisanje. nacin na koji se odrstranjuju radovi, pa onda dijelovi istorija i tradicija koji nam ne odgovaraju. to sto je uradila profesorica je razumljivo, ali ona je na polozaju na kome ne bi sebi smjela dopustiti takve stvari.
ne zelim braniti rad, ali jednostavno, tako nesto nije u redu. kao sto nije u redu ni ono sto su uradili handkeu.