Reci, što bi najviše željela čuti?
A ne, ne ide to tako. Htjela bih da je to nešto tvoje. Bez trunke moga utjecaja.
Ma da. Ti zaista ni najmanje ne utječeš na mene, kao, he.
Znaš ti što želim reći.
Dobro. Zamisli livadu. Ne zimi, ne ljeti. U proljeće.
..s ostacima zimske svježine i naznakom..
Hej, tražiš priču i onda mi ju «digneš» ispred nosa.
Oprosti.
Na toj livadi nikoga nema.
Čudna priča.
Čudna slušateljica, zapravo.
Dakle, na livadi nikoga…
Kad odjednom…pa, tako vjerojatno očekuješ da se situacija počne razvijati. Ali neće. Ne.
-
Gle, nikakvog komentara od tebe.
-
Aaa, jasno mi je. Puštaš me da se ispetljam iz ovoga, tj. iz ničega.
Nastavi, nastavi.
Zeleno, s oblaka se vidi. Paperjastih oblaka. Noge propadaju. Prema zelenom. Zelenom svuda okolo. Ništa se ne vidi do to zelenilo.
…kao u kirurškoj dvorani, ruke s prstima na gore, navlače se prianjajuće gumene rukavice…
Dugo ti je trebalo. Pusti mene pričati. Pusti, makar pojma nemam kuda sam krenuo s radnjom. Još čekam zapravo da me nešto «pukne» po mašti.
Mogu li ja?
Što?
Pa puknuti te?
Ne bi valjda. Mislim, ne vidim opravdanje… Osim ukoliko ti to nije samo zaobilazni put kojim ćeš me dodirnuti. Ha! Pogađam?
S tog tvog oblaka, vidiš što vidjeti želiš.
Pa da, isto tako, vidim istinu. Točno?
-
Pitanje je ovo bilo ako se ne varam.
Slušaj, ti ipak simpatični čovječuljku, dječače veliki, široki osmjehu, da ne nabrajam više, hoću da znaš…
Što, što, da me podnosiš teško?
Ne, najozbiljnije ti kažem kako si ti zapravo osoba…
…koju želiš vidjeti što dalje od sebe (uvjeravaš se da tako želiš).
Ne, nego…Hej, trebam prostora za vlastite riječi!
-
Daješ mi ga?
Ne samo njega, molim lijepo, ne običavam dijeliti tek dijelove sebe (koliko god oni značajni i samodostatni bili).
Si ti malo iskliznuo iz normalnoga?
«Lijepo».
A i što sam ono ja namjeravala reći?
Pa sada, dušo nemirna, mislila si mi reći nešto upakirano u sasvim nešto drugo. Pa sam te lako vratio na «pravi put».
U svakom slučaju, ovim se samo potvrđuje ono što sam i slutila o tebi.
Drugim riječima…
Drugim riječima, ja…
…ti…
…čovječe, kao da sa sobom pričam.
To je dobro.
Hajde da završim više. Mislim da si ti sasvim u redu čovjek i …
…u redu sam, dobro. Čuo sam dovoljno. Dopusti mi da nas odvedem u slijedeći čin.
I dalje mi pričaš priču ili mi se nabac…
Ne, nabacujem tebe na sebe. Šala, šala. Htio bih da nakon vremena što ćemo ga uskoro zajedno provesti pomisliš kako me više nikada ne želiš vidjeti.
Dobar zez, priznajem javno.
Ne, nije dobar, savršen je. Odvest će me baš tamo gdje želim stići…
…slušam…
…a to je da tebe okrenem (da mi oprostiš na izrazu) u smjeru u kojem se ja krećem. Za početak…
_________________ Sagradio sam tako predivne dvorce u oblacima, da se na zemlji zadovoljavam ruąevinama!
|