banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4092 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192 ... 205  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2015, 02:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Slika

istorijat srpske vojske od doseljavanja na balkan do partizana i jna...biće zanimljivo i onima koji ne vole istoriju

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2015, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
FLASH je napisao:
Ako je kao Don Kihot, hvala, ali ne hvala.

no no no

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2015, 16:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Млади Флеш у паклу дроге.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2015, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

pokušao čitati,nije išlo,nisam u fazonu knjiga samootkrića...

Slika

Možda i najbolji od djelova koji su izašli...od sada ne krećem čitati serijale koji nisu izašli svi djelovi...ubi čekanje,što Martina, što Rotfusa.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2015, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Hm, mogu samo da zamislim šta će napraviti onoj Dani, poslije Felurijanke strahujem za nju :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2015, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mr Jack Lumber je napisao:
Hm, mogu samo da zamislim šta će napraviti onoj Dani, poslije Felurijanke strahujem za nju :lol:

Kad sam čitao tu glavu,bio sam na moru u grčkoj,prepio se lošeg vina i sunce me opalilo,pa sam imao lucidne snove o vilenjakinji :)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 02:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ташко je napisao:
Млади Флеш у паклу дроге.

Vazda bio. :D

Sjetih se da sam pogledao "Atlas Oblaka" (ne i pročitao), i bio mi je dobar. Za Kihota ću samo reći da je uveliko precijenjen, mada razumijem gdje stoji u istoriji književnosti i zašto je važan za pročitati, te što ga (bivši) studenti književnosti dižu u nebo. Što ga i dalje ne čini ugodnim romanom, vrijednim toliko utrošenog vremena, zarad tek toliko boljim "poznavanjem" književne istorije. No, de gustibus...

Nego, posljednja knjiga:

Erlend Lu, "Popis" - hvala Popokatepetl! Na pola puta sa ovim sam, i fenomenalna je! Sa Luom se uvijek može dobro nasmijati. :)

U isto vrijeme čitam i "Le Voleur d'ombres" (Kradljivac sijenki), Marca Levyja, trenutno najpoznatijeg francuskog savremenog pisca.
Knjiga je dobro iskritikovana, i pored sumnjivih Francuza koji nerijetko osuđuju Levyja, jer je previše "popularan". Svidja mi se što je iz ugla djeteta, te je time pitka, a sam stil je jako blizu "The Curious Case of a Dog in a Nighttime". Sa druge strane, zasad je samo na francuskom, pa čitanje ide sporo.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 02:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

pokušao čitati i odustao,ništa nisam skontao..očekivao kvalitetan sf a dobio metafiziku i ostali preserans

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 22:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Završih Luov "Popis". Da se nadovežem na raniju poruku...

Iako je ovo veliki zaokret u njegovom stilu, i dalje ostaje jako ironičan i jako sirov.
U suštini je priča melanholična, protkana dobrim humorom, koja ostavlja bittersweet ukus na kraju, a vraća vjeru u Lua, nakon loših "Mirnih dana".

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

čekam da u biblioteku vrate nastavak
Citiraj:
Čarobnjak: Šegrt ima dosta elemenata epske fantastike: vilenjaci, patuljci, zmajevi, ratnici, itd...ALI! Ono što druge epske fantastike nemaju su elementi i malo naučne fantastike, u ovom slučaju portali u drugi svet, tj kapija svetova.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2015, 05:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Haruki Murakami, "Hard-Boiled Wonderland and the End of the World" - počinjem sa petim poglavljem ovoga i kontam... Ovo je jako čudna knjiga. Kao da čitam kombinaciju Kafke i magičnog realizma, samo što mi ovdje još uvijek ništa nije jasno.

Je li Murakami uvijek ovakav? Hoće li kockice početi da se slažu? Da li je japanska književnost uvijek ovako "drugačija"? Hoću malo da se upoznam sa njim, jer ga nisam čitao ranije.

Na koricama je fino stajalo:
A mix of American fun and Japanese dread...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2015, 05:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Murakami je uglavnom takav, nema neku potrebu da posloži kockice u jasnu sliku.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2015, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
"Окорјела Земља чуда..." је прва књига познатијег Муракамија коју сам читао, и остала као једна од најмање драгих. Сјећам се да нисам у потпуности био задовољан начином како су се два тока разријешила. Можда најсличнију атмосферу постигао је у "Играј играј играј", која ми је боља књига. А свеукупно гледајући, мени су најдраже "Кафка на обали" и "1Q84", прва јер обједињује све најбоље особине његовог писанија на релативно малом простору, а друга јер, због своје, скоро епске ширине, истиче у први план оно што мислим да је и понајфинија каквоћа у Муракамија, а то је стари добри "сторителинг", тако често игнорисан и заборављен у савременој прози.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2015, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika
Slika

Zbirka naučne,epske i "čiste" fantastike...svaki od čuvenih pisaca napiše jednu priču iz svog univerzuma.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vitez Sedam kraljevstava
Džordž R. R. Martin

čak i ako u nekoj pećini postoje ljudi koji nisu čitali got,ovo bi im se svidjelo.
Preporukai za one koje ne vole fantastiku...nema zmajeva čarobnjaka,al ima komedije,odličnih likova zanimljivih priča...ima i strip koga interesuje
Citiraj:
Kroz tri povezane priče o ser Danku i njegovom neobičnom štitonoši: Vitez lutalica, Zakleti mač i Tajanstveni vitez, Džordž R. R. Martin nam pruža ne samo ono na šta nas je navikao još u Igri prestola – obilje zanimljivih likova, domišljate dijaloge i napetu akciju punu obrta – već i pogled na Vesteros kakav je bio davno pre nego što su se junaci Pesme leda i vatre rodili, i na događaje koji će u mnogo čemu oblikovati njihove sudbine i njihovo doba.

p.s. postoje natuknice da je glavni lik deda Brijene

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 00:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Navukao se ti na epsku? Slika
Ne znam da li si ovo čitao, meni je bila prilično interesantna ova trilogija. Jedino što imam zamjerku na mapu, nekako je bzze.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 00:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Navučen sam ja od kad samklinjo bio.Ovo je vjerovatno HR izdanje kod nas je prevedeno samo kao oštrica.Pročitaoi Osvetu.Krivo mi što su prestali sa stripom.Pošto mi je ovo u top 5 knjiga što sam u životu pročitao,kontao sam jedno veče fino sjesti pa napisati utiske :)
Epska fantastika sa najboljim crnim humorom,scene seksa toliko realno opisane da ti bude neugodno...eto u jednoj rečenici :)

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 07:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Aberkrombi je jako dobar. Sada treba izaći "Shattered sea" serijal, prva je "Pola kralja" i odlična je. Jeste za malo mlađu publiku ali ne smeta.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čitao na engleskom il vi iz Kulture dobijate pod tezgom knjige što još nisu izašle?

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2015, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mr Jack Lumber je napisao:
Navukao se ti na epsku? Slika
Ne znam da li si ovo čitao, meni je bila prilično interesantna ova trilogija. Jedino što imam zamjerku na mapu, nekako je bzze.

jest mapa bezze,nisam je ni gledao iskreno...ja ne bendam mape kad čitam taj tip knjige jedino kod Martina

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4092 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192 ... 205  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]