banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4092 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 205  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Feb 2014, 18:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Dr_Kay je napisao:

Je li iko citao Ime vjetra - Patrik Rotfus? Vrijedi li onih para? Ne cita mi se na kompu.

Ako voliš epsku fantastiku onda se isplati. Knjiga je fenomenalna. Fazon je samo što treća knjiga koja bi trebala biti kraj serijala nije još uvijek napisana.

P.S.
Uložite u e-čitač, višestruko će vam se vratiti :)

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2014, 19:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Znaci dobra je. :D
Spoiler:
Sad sam ju nasla na warezu, mogla bi citati na tabletu, ipak je kriza, a ja student... :oops:

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2014, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Slika

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2014, 19:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Dr_Kay je napisao:
Znaci dobra je. :D
Spoiler:
Sad sam ju nasla na warezu, mogla bi citati na tabletu, ipak je kriza, a ja student... :oops:

Odlična. Kom warezu?

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2014, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Zoka, doktorica vjerovatno misli na forum warez-bb

chils je napisao:
ajvar fantazija je u pitanju ali kroz dve knjige bjeze nikako da se zaustave i pregrupisu (dobro lazem na kraju hollow citiya su u bunkeru sa "ostalim") ali pisac jebe djoge sa napetom situacijom
nije holivud majku mu (ili mozda papak ima u glavi da ce prodati prava za scenario pa pravi novi nastavak ne bi me cudilo nimalo) malo ko danas pise nastavak knjige a da mu ugovor za film nije u glavusi

Pa bas zbog pomena adrenalinske bjezanije i hocu da je procitam. Sve sto sam citala u posljednje vrijeme je bilo poprilicno razvuceno, sporo, nenapeto i previse me podsjeca na sopstveni zivot :lol:.

@vanja: daj rijec-dvije recenzije

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2014, 20:42 
Administrator
Korisnikov avatar

A.J.V.A.R. je napisao:

Na crowarez.org ima masa knjiga u formatima već sređenim za čitače, na srpskom i na engleskom jeziku.
Dokle ti stiže sa Eriksonom?

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2014, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pocela cetrvtu i stala. Evo ima vec pola godine kako pauzu pravim :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2014, 20:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Znači isto kao i ja :lol: Ja taman kontao da mi otkriješ šta se dešava :)

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2014, 21:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
A.J.V.A.R. je napisao:

Na crowarez.org ima masa knjiga u formatima već sređenim za čitače, na srpskom i na engleskom jeziku.

Na crowarez sam mislila, odlicna im je biblioteka.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2014, 22:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Čitam "Enderovu igru". Vrlo dobra. Od odlične je dijeli to što mi se ne sviđa način na koji je pisana. Ni stil, ni nedostatak opisa. Samo dijalog i unutrašnji monolog. Uopšte nemam predstavu kako likovi izgledaju, a pročitao sam dve trećine knjige :?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 12:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2012, 09:58
Pogledaj kada je knjiga napisana. Postoje još dva nastavka, pri čemu se ne zna koji je gluplji. Uživaj u romanu. Kad budeš gledao film, pitaćeš se zašto ti je sve to trebalo u životu? Mogao si iskoristiti vreme na pecanje ili igranje piljaka...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 12:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Gledao sam film i svidio mi se.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 13:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2012, 09:58
Film i knjiga su, zbog poente i ideje koju knjiga nosi, različite stvari, na žalost. Poenta romana je.... Neću ti reći, kako ti ne bi pokvario užitak. Ali, kad doteraš do kraja, razumećeš zašto su to unutarnji monolozi, dijalozi. Moraš imati i u vidu na kojem su niovu simulacije koje on, Ender, vodi, kada je roman napisan. Atari je bio najveći mogući domet kompjuterskih igrica. Poenta romana opravdava celo mrcvarenje i čini(la) je to delo velikim. U filmu imaš i "gaženje" u drugi deo trilogije "Govornik za mrtve".

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 16:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
Dr_Kay je napisao:
Daughter of smoke and bone - Laini Taylor
Jedna od najboljih fantazi knjiga koje sam pročitala.

Jesi pročitala nastavak? Ja počinjem čitanje čim dođem sebi od Divergent serijala.
Zanimljiva ideja, distopijski scenario, sve pretpostavke da knjiga bude remek djelo ... osim što autorka nije znala šta da radi sporednim likovima, negativcima i na kraju glavnim likom, pa ih je proizvoljno počela ubijati negdje na sredini druge knjige. Nekako sam preživjela maženje tetovaža, gledanje u plave staklene ukrase i brojanje kapi vode kroz 143 poglavlja, gledajući ih kao odlaganje zadovoljstva koje ću doživjeti kad se na kraju sve kockice poslože i junakinja dobije neku satisfakciju za muke kroz koje je prošla. To se nije desilo.

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 23:10 
Administrator
Korisnikov avatar

O "Divergentnima" pišeš? Koleginica moja ih je baš nahvalila....Ja sam kontao da je to nešto na nivou "Igara gladi".

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2014, 23:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mesečeva_kći je napisao:
Dr_Kay je napisao:
Daughter of smoke and bone - Laini Taylor
Jedna od najboljih fantazi knjiga koje sam pročitala.

Jesi pročitala nastavak? Ja počinjem čitanje čim dođem sebi od Divergent serijala.
Zanimljiva ideja, distopijski scenario, sve pretpostavke da knjiga bude remek djelo ... osim što autorka nije znala šta da radi sporednim likovima, negativcima i na kraju glavnim likom, pa ih je proizvoljno počela ubijati negdje na sredini druge knjige. Nekako sam preživjela maženje tetovaža, gledanje u plave staklene ukrase i brojanje kapi vode kroz 143 poglavlja, gledajući ih kao odlaganje zadovoljstva koje ću doživjeti kad se na kraju sve kockice poslože i junakinja dobije neku satisfakciju za muke kroz koje je prošla. To se nije desilo.

Slika

Nisam jos,ali planiram cim zavrsim sa Slumber - Samantha Young.
Taman necu morati dugo cekati treci dio. :D

Ja se nikako nakaniti da procitam Divergenta, mada poslije trailera za film i ovoga sto si ti napisala nisam sigurna da li to uopste zelim. :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2014, 00:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
_зока je napisao:
O "Divergentnima" pišeš? Koleginica moja ih je baš nahvalila....Ja sam kontao da je to nešto na nivou "Igara gladi".

"Poor man's Hunger games", koja je "Poor man's Battle Royale". :)

Čitala sam na engleskom, nisam ni znala da ima naš prevod. Jel preveden treći dio?
Ima sličnosti sa Igrama, ali nije na tom nivou. Postavke su slične, glavni likovi djevojke, borba protiv ustaljenog društvenog uređenja itd. Prva dva dijela su sasvim dobra, kraj drugog nagovještava rasplet epskih razmjera, ali u trećem dijelu autorka odustaje od svijeta koji je gradila u prethodnim knjigama i junake izmješta u novo okruženje, priču sad pričaju dva lika umjesto jednog, ali potpuno istim glasovima, istim emocijama, istom brzinom, iako su prethodno opisani kao različiti karakteri. Ne otvarajte spojler ako planirate čitati knjigu.
Spoiler:
Razrješenje konflikta dolazi tako što se dva negativca "pomire" i odustanu od svojih diktatorskih zahtjeva koji čine okosnicu priče, a glavni lik umre. E jbga.

Ako je koleginica pročitala samo prva dva dijela onda ima smisla da hvali knjigu, ako je pročitala i treći onda ne znam... :D

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2014, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hunger games sam citala i bez obzira sto je YA literatura knjige su stvarno dobre, nema bespotrebnog prenemaganja, lazne napacenosti i patetike kakve zna biti na tone u ovakvoj literaturi. Divergent nemam zelju citati bas zbog te neke slicne ideje, cak me ni film ne privlaci.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2014, 10:32 
Administrator
Korisnikov avatar

mesečeva_kći je napisao:
"Poor man's Hunger games", koja je "Poor man's Battle Royale". :)

Čitala sam na engleskom, nisam ni znala da ima naš prevod. Jel preveden treći dio?

Ček, je l' to znači da su "Igre gladi" bolje? :lol:
Mislim da su prevedena samo prva dva dijela, neka nova izdavačka kuća se primila toga http://www.urbanreads.rs , a kako sam upratio samo sličnu litereturu će i raditi.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2014, 11:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Mislim da su prevedena samo prva dva dijela, neka nova izdavačka kuća se primila toga http://www.urbanreads.rs , a kako sam upratio samo sličnu litereturu će i raditi.

Preveden je i treci.
Cini mi se da ce ova izdavacka kuca biti bas dobra, ja sam se odusevila kad sam vidjela da su poceli prevoditi Fever serijal.
Jericho Fucking Barrons! :love5:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4092 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 205  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]