alkibijad je napisao:
Fausta sam kontao uzeti u biblioteci,al posto nema drugog djela,prinudjen sam da uzmem od tebe,a ako cu vec uzimati od tebe,onda bi radije uzeo "posle milijon godina"(ja sam ko klinac bio zajebavan sto sam umjesto milion govorio milijon

crna kuca je dobra,par knjiga njegovih su povezane,tj ideja o paralelnim univerzumima.sve te ideje su istripanom kingu padale na pamet kad je bio student i pisao mracnu kulu. talisman je kao neki prikvel crne kuce.knjiga,generalno je ok,ako je podjelis na poglavlja,neka sam procitao u jednom dahu i sa erekcijom,a kod nekih poglavlja sam se zapitao wtf je king il straub htjeo da docara?
uglavnom,sad mi ostao samo kudzo i "potpaljivacica" od kinga,bezze mi uzimati jer sam gledao obadva filma,al opet sam gledao film "uporiste",a knjiga 100 puta bolja.
ma, prebaciću ti i Getea i Dragutina, nije problem. samo mi reci prvo za koga navijaš - Real ili Barselonu?

meni je Kingova najbolja knjiga "To", čak razmišljam da je okačim kao preporuku na temi. šta sve čovjek tu nije napisao! i to kako napisao! ono njegovo prelamanje pasusa i poglavlja, pa nastavljanje u sljedećim identičnim rečenicama, riječima i/ili atmosferom je čudesan postupak.
"Mračna kula" je, sem one dvije knjige koje se dešavaju na wild wild west, smor popriličan: nigdje horora, nigdje mistike, nigdje neke originalne, razgranate fantastike. dosadno, sporo, razvučeno. dobro, kraj je unfuckable, ali čitati nekoliko hiljada stranica zbog posljednjeg pasusa je baš kilavo.
"Kudžo" i "Potpaljivačica" su mi sranje, ali dobro, to je rani King, još se nije razmahao