banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4092 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 205  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Mar 2012, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Moram pitati. Jel iko citao od Dragosa Kalajica ' Sumrak sveta' , izdanje iz 1979 ? Nemoguce pronaci.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2012, 11:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2008, 10:27
Je li iko čitao Džonatana Frenzena. "Korekcije" ili "Slobodu" (mislim da su samo ta 2 romana prevedena kod nas)?
Zoka, pošto si dobro obavješten :), mogu li se iste pronaći u Kulturi?
HVALA

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2012, 15:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Korekcije imaju u Kulturi na Bulevaru. Slobodu nismo imali.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2012, 18:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2008, 10:27
Obrigada :fadein:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 17:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Nov 2011, 17:35
Joesph Conrad: Lord Jim

http://dnevnikcitanja.blog.com/2012/03/30/89/

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2012, 12:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Dedalova kuća - Kaj Majer

Odličan istorijsko-detektivski roman sa elementima fantastike i mitologije. Ovo je drugi roman od Majera koji sam pročitao (prvi je bio "Knjiga o raju"). Sviđa mi se njegov stil pisanja i mješanje istorijskih činjenica sa fantastikom,religijskim temama i teorijama zavjera :) .Kao i "Knjiga o raju" i ovaj boluje od istih boljki. Radnja se odvija relativno usporeno i kako se kraj bliži sve je brža. Kraj kao kraj je relativno kus ali to ne kvari uživanje u knjizi.
Citiraj:
Jupiter, detektiv za umetnine, saznao je od mlade restauratorke Koraline za neobičan pronalazak. U jednoj crkvi naišla je na originale ciklusa Tamnice – ploče za otisak bakroreza poznatog bakroresca iz XVIII veka Piranezija. Bilo je tu i njegovo nepoznato delo, kao i glinena krhotina antičke činije.
Pokušaj da se umetničko blago pretoči u novac ubrzo se pretvorilo u znatiželju da se ispita poreklo nađenih predmeta. Jupiter i Koralina s oduševljenjem pristupaju istraživanju, ali uskoro spoznaju da se nalaze na smrtno opasnom putu. Zagonetna ubistva, nekakav ludi monah i čudne okolnosti odvode oboje na mesto u podzemlju gde, doskora, ljudska noga nije kročila hiljadama godina – još od vremena kada se na području Vatikana nalazilo džinovsko etrursko groblje. Međutim, i drugi su u potrazi za ulazom u podzemni svet: tajno bratstvo koje, po nalogu crkve, gazi preko leševa da bi došlo do cilja...
Stravična ubistva i neobične pojave odvode Jupitera i Koralinu do legendarne Dedalove kuće, zaboravljenog mesta duboko ispod temelja Vatikana. Skriva li se zbilja tamo pakao, kako je pretpostavljao prastari tajni savez?

Btw,sad čitam "Pod slobodnim suncem",sto godina star roman o sukobu Slavena sa Vizantijom i Hunima slovenačkog pisca Franca S. Finžgara. Interesantno,malo čudno jer suprotno novim djelima koja se bave sličnim tematikama (varvari i sl.) prilično je čedno napisan. Bez opisa golotinje,krvoprolića i sl.
http://laguna.rs/n1870_knjiga_pod_slobo ... aguna.html

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2012, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
'Proizvodnja rata' , mediji u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, Mark Tompson ( ne nije onaj Tompson), zanimljivo stivo mada autor serucka povremeno o necijoj krivici ( pogodite cijoj), ali neke stvari je pogodio u vezi medijske tiranije i manipulacije ljudima.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2012, 01:08 
Početnik
Početnik

John Banville: The Sea

Moj prikaz knjige na: http://dnevnikcitanja.blog.com/2012/04/ ... e-the-sea/

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2012, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2012, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Jag Är Zlatan (Ja sam Zlatan) - Zlatan Ibrahimović

Slika

Najprodavanija knjiga u Švedskoj ovih mjeseci. Odlično napisana ispovjest jedne sportske i ljudske veličine.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
alkibijad je napisao:
Slika
Slika

A "Faust"? :D Kingova "Crna kuća" je fenomenalna, "Talisman" nisam čitao.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2012, 17:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Hm... pročitala (ne znam ni šta sam rekla da sam pročitala poslednje) ali među poslednjima:

"Zamalo vjenčani" Jane Costello (definitvno samo za žene i to kad želite nešto glupkasto i malo humoristično)
"Crveni šator" Anita Diamant - knjiga nije loša, mada mi je na nekim dijelovima bila dosadna
"Kći čuvara uspomena" Kim Edwards -
Spoiler:
ovo je dobra priča o diskriminaciji ljudi koji imaju poteškoće u razvoju, radnja počinje '60-ih, pa je zanimljivo ući u način na koji su oni doživljavali ljude sa posebnim potrebama i tužno je spoznati da bi neko ko se smatra obrazovanim ljekarom postupio kao jedan od junaka ove priče.

Ovu svakako preporučujem svima.

Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 19:11 
Početnik
Početnik

Ayn Rand: The Fountainhead

Moj prikaz na:
http://dnevnikcitanja.blog.com/2012/04/ ... ntainhead/

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 19:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Dec 2010, 19:10
Deepak Chopra-Put carobnjaka.
Ko voli citati knjige o duhovnosti. Radi se o carobnjaku koji se nalazi u svima nama, i kao sto govori pocetak knjige, on je iznad dobra i zla, svjetla i tame, zadovoljstva i bola. Za vise informacija- google, ili procitati sam :) Samo (bar meni) sto se tice citanja, da bi se shvatile poruke, potrebno je vise citanja, a ne suvoparno. Ja je citam drugi put.

Poslednji put menjao Fiškiler dana 23 Apr 2012, 19:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 19:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Nemojte tako opširno....

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Nisam počeo čitati ali sam danas naručio “Stiv Džobs“ Volter Ajzakson od Lagune taman da malo vježbam srpski, jedva čekam da stigne :)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 21:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Kako si naručio?

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2012, 00:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
alkibijad je napisao:
Slika
Slika

A "Faust"? :D Kingova "Crna kuća" je fenomenalna, "Talisman" nisam čitao.

fausta sam kontao uzeti u biblioteci,al posto nema drugog djela,prinudjen sam da uzmem od tebe,a ako cu vec uzimati od tebe,onda bi radije uzeo "posle milijon godina"(ja sam ko klinac bio zajebavan sto sam umjesto milion govorio milijon :)
crna kuca je dobra,par knjiga njegovih su povezane,tj ideja o paralelnim univerzumima.sve te ideje su istripanom kingu padale na pamet kad je bio student i pisao mracnu kulu. talisman je kao neki prikvel crne kuce.knjiga,generalno je ok,ako je podjelis na poglavlja,neka sam procitao u jednom dahu i sa erekcijom,a kod nekih poglavlja sam se zapitao wtf je king il straub htjeo da docara?
uglavnom,sad mi ostao samo kudzo i "potpaljivacica" od kinga,bezze mi uzimati jer sam gledao obadva filma,al opet sam gledao film "uporiste",a knjiga 100 puta bolja.

i jedna vijest mi je uljapsala vece...dzontra aka picajzla,se udostojila da procita geralta od rivije.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2012, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
alkibijad je napisao:
Fausta sam kontao uzeti u biblioteci,al posto nema drugog djela,prinudjen sam da uzmem od tebe,a ako cu vec uzimati od tebe,onda bi radije uzeo "posle milijon godina"(ja sam ko klinac bio zajebavan sto sam umjesto milion govorio milijon :)
crna kuca je dobra,par knjiga njegovih su povezane,tj ideja o paralelnim univerzumima.sve te ideje su istripanom kingu padale na pamet kad je bio student i pisao mracnu kulu. talisman je kao neki prikvel crne kuce.knjiga,generalno je ok,ako je podjelis na poglavlja,neka sam procitao u jednom dahu i sa erekcijom,a kod nekih poglavlja sam se zapitao wtf je king il straub htjeo da docara?
uglavnom,sad mi ostao samo kudzo i "potpaljivacica" od kinga,bezze mi uzimati jer sam gledao obadva filma,al opet sam gledao film "uporiste",a knjiga 100 puta bolja.

ma, prebaciću ti i Getea i Dragutina, nije problem. samo mi reci prvo za koga navijaš - Real ili Barselonu? :) :)

meni je Kingova najbolja knjiga "To", čak razmišljam da je okačim kao preporuku na temi. šta sve čovjek tu nije napisao! i to kako napisao! ono njegovo prelamanje pasusa i poglavlja, pa nastavljanje u sljedećim identičnim rečenicama, riječima i/ili atmosferom je čudesan postupak.
"Mračna kula" je, sem one dvije knjige koje se dešavaju na wild wild west, smor popriličan: nigdje horora, nigdje mistike, nigdje neke originalne, razgranate fantastike. dosadno, sporo, razvučeno. dobro, kraj je unfuckable, ali čitati nekoliko hiljada stranica zbog posljednjeg pasusa je baš kilavo.
"Kudžo" i "Potpaljivačica" su mi sranje, ali dobro, to je rani King, još se nije razmahao :)

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2012, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sport ne pratim,samo kad me natjeraju u kafanu,pa se igra nesto....i tad pitam ima li u kojoj ekipi srba pa da navijam za njih.
It mi je mozda jedan od najboljih kingovih filmova,dobro me napomenu da uzmem knjigu.
meni su prve tri knjige mracne kule ekstra,ostale su ok....a kraj...tamo onaj dio kad ti king kaze da nikako dalje ne citas,i ja radoznala budala procitam i bas se sjebem :)
kontam jos da procitam salemovo i under the dome.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4092 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 205  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]