banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 08:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4092 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 205  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Mar 2010, 19:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Pročitala u poslednjih 2 mjeseca:
H.Hoseini - Lovac na zmajeve
S.Kinsela - Kupoholičarka i beba

sad čitam: Tolstoj - Ana Karenjina

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 22:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Nevjerovatno al sam se zarazila sa romanom "Sumrak sage" a koliko vidim snimljen je i film.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2010, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Den Braun-Izgubljeni Simbol
Noam Comski-propaganda i javno mnjenje
Dusko Popov-Tricikl

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2010, 18:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jan 2010, 01:04
Kakav je izgubljeni simbol..???

Vrijedi li citati???

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 07:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Doctor je napisao:
Kakav je izgubljeni simbol..???

Vrijedi li citati???

Reklo bi se da vrijedi.... roman govori o uticaju Masona u Americi. na linku više o knjizi:

http://www.standard.rs/vesti/40-kultura ... -hila.html

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Danas digla Lelejsku goru, dobila je za referat, htjela sam zaplakati :( Zašto zašto zašto ja? Baš mi se ne da to čitati :-S Je li smor kao što kažu ili ipak nije baš toliki?

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Procitala sam na plakatu da je 30.3. (cini mi se), prezentacija romana Vladoslava Bajca "Hamam Balkanija", prisustvovace i autor, tako da ne bi bilo lose otici, Mislim. Mada nikako da procitam tu kjnigu, a imam je kuci. Dobila za poklon.

Inace, skoro sam najzad procitala "Alhemicara". Ne znam za vas, ali meni je ta knjiga toliko naivna, da mi nije jasno kako je mogao da postane bestseler. Mislim, poucna je ona i lepa, ali je za uzrast od 13 godina. Interesuje me vase misljenje!

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 16:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Ima koja godina da sam procitao alhemicara od paolo coelho, ili kako se vec tacno pise, ali nije ni meni ta knjiga za bestsellera....i ja sam ju procitao zato sto su ju kao svi procitali i ona je ono super oovvvoo oonnnooo a meni onako sta ja znam nista posebno! da mozda sto ti kazes za uzrast od 13-15 godina ne znam!

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kad sam je procitala, nije mi bilo jasno sta se toliko svidelo drugima... Drago mi je da nisma jedina koja tako misli. :fadein:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 16:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
veverushka je napisao:
Kad sam je procitala, nije mi bilo jasno sta se toliko svidelo drugima... Drago mi je da nisma jedina koja tako misli. :fadein:

I meni je drago da ima neko kome se isto tako nije nesto posebno svidjela ta knjiga...jer svi su bili ono waauuu jest super .... a ja ono pa da jeste jeste nije losa....mahh....

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
veverushka je napisao:
Procitala sam na plakatu da je 30.3. (cini mi se), prezentacija romana Vladoslava Bajca "Hamam Balkanija", prisustvovace i autor, tako da ne bi bilo lose otici, Mislim. Mada nikako da procitam tu kjnigu, a imam je kuci. Dobila za poklon.

Inace, skoro sam najzad procitala "Alhemicara". Ne znam za vas, ali meni je ta knjiga toliko naivna, da mi nije jasno kako je mogao da postane bestseler. Mislim, poucna je ona i lepa, ali je za uzrast od 13 godina. Interesuje me vase misljenje!

ma Paolo je pisac bestselera, al' je davno ta titula izgubila svoj znacaj... teme, jezik, zapleti su toliko prizemni, jednostavni, dosta kliseja... Alhemicar mi je, pih... pola-pola... a kad je Spanac znao pisati prozu ? :D

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
:lol:

Meni Hamam Balkanija još stoji nepročitana. :( Ne mogu sastaviti dva mirna sata u posljednje vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 00:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znaci, nije zanimljivo stivo? :-?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 07:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Alhemičar nije klasičan roman nego knjiga sa porukom, gdje je glavna poenta da ako se nešto zaista želi to se i može dobiti, kao i to da se od male i nebitne stvari može dobiti velika i vrijedna stvar (kao što alhemičar od olova pravi zlato).

Mali princ je takođe knjiga za djecu ali knjiga koju i odrasli rado čitaju jer je isto knjiga sa porukom.
Pročitala sam je davno, kad je izašla. Za moj ukus ima dosta dobrih citata, npr:

- Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu deo našeg života, onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život.A nikad nemaju pojma kako treba da prožive sopstveni život.

- Ako kreneš obećavši ono što još nemaš, izgubićeš volju da ga stekneš.

- Sve što se jednom desi, ne mora se nikad ponoviti. Ali sve što se desi dva puta, desiće se sigurno i treći put.

itd.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 09:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slazem se da ima opstu zivotnu poruku, to sma i ja rekla, ali je naivno napisana, p ame vise nerviralo nego poucavalo. a"Mali princ" nikada nisam volela... Ne znam zasto.... :-? U stvari, mislim da je zbog toga sto sm tu knjigu citala kao mala i oni srtezi i prica mi nije bila jasna, pa mi je ostao onaj konfuzni osecaj sto me konstantno tera da je zaobilazim. Kako zatucano s moje strane! :angry3:

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma ne, jednostavno sve knjige svakome isto ne "leže". Npr. neki svjetski bestseleri meni nisu dobri, mada su mnogi oduševljeni (npr. Da Vinčijev kod), a neke manje "poznate" knjige su me oduševile.
Priznajem da najčešće čitam knjige tipa romana (pogotovo pred spavanje), jer me interesuje priča a ne nešto dublje.
Inače, dobro je nakon izvjesnog vremenskog perioda ponovo pročitati istu knjigu, tada tek primjetiš razliku u njenom poimanju.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 11:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
...Anarhisticka kuharica...
Jos citam. Radnja je malo konfuzna. To je stara ljubavna prica izmedju pojedinca (drustvenog neprihvacenog lica) i drustvenog uredjenja.
To je, doduse tragicno, svjedocanstvo o sveopstem otudjenju
i o posljedicama istog.
Toplo je preporucujem... svima.
8)

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 23:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Nov 2009, 05:58
Talija je napisao:
Alhemičar nije klasičan roman nego knjiga sa porukom, gdje je glavna poenta da ako se nešto zaista želi to se i može dobiti, kao i to da se od male i nebitne stvari može dobiti velika i vrijedna stvar (kao što alhemičar od olova pravi zlato).

Mali princ je takođe knjiga za djecu ali knjiga koju i odrasli rado čitaju jer je isto knjiga sa porukom.
Pročitala sam je davno, kad je izašla. Za moj ukus ima dosta dobrih citata, npr:

- Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu deo našeg života, onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život.A nikad nemaju pojma kako treba da prožive sopstveni život.

- Sve što se jednom desi, ne mora se nikad ponoviti. Ali sve što se desi dva puta, desiće se sigurno i treći put.

itd.

Bas sam i ja htjela usporediti Alkemicara sa Malim princom. Mali princ mi se 10 puta vise svidio. Mozda bas zato jer je knjiga za djecu, pa te poruke mogu proci i sve nekako ispadne simpaticno na kraju, dok kod Coelha..ne znam..previse pre**ravanja. Jest eto cijeli svemir ce se urotiti da ja postignem nesto sto zelim, mislim...
Po meni Coelho ima boljih knjiga od Alkemicara, iako istina, kod svih knjiga imas dojam da je ideja i prije nego sto je poceo sa pisanjem bila napraviti bestseller. Mada, nije da nisam procitala skoro sve od njega :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Aristotelova "Poetika" na engleskom (pdf).
Kao da je nikada ranije nisam citao.
Komentari engleskog urednika su jos interesantniji.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 20:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
Talija je napisao:

itd.

Pa i nije Mali princ baš za djecu. Ja sam citao u osnovnoj školi i tad ti zaista ništa ne bude jasno. Inače, Mali princ je zaista odlična knjiga, dok meni Alhemičar i nije nešto. Odličan mi je onaj uvodni citat o Narcisu i jezeru, ali ostatak knjige, onako... Po meni, precjenjena knjiga...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4092 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 205  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]