banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4092 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 205  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Okt 2009, 22:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Tako sam izmislio seks-Alesandro Bofa........Luda knjiga.....
Citiraj:
Dvopolni puž, papagaj koji priča o ljubavi, puh koji sanja erotske snove, pas-budista koji je radio u Odeljenju za narkotike, mikrob s kompleksom manje vrednosti, lav zaljubljen u gazelu, kameleon u potrazi za identitetom, ajkula, crv, bubašvaba... Viskovic je svaka od ovih životinja, ali i mnoge druge zveri i zverčice koje se suočavaju sa sopstvenom nastranošću, neurozama, taštinom. Međutim, ove zabavne metamorfoze zapravo oslikavaju čoveka, dostojanstvo, ali i nemoral ljudske vrste.
Tako sam izmislio seks prava je lavina komičnih događaja u kojoj se jezik nauke pretvara u visprenu igru reči, u aforizam, u preokret i filozofsko prosvetljenje. Neočekivani događaji stvaraju zaplete pune iznenađenja koja se kreću od komičnih gegova do kaubojskih filmova, od basni do trilera. Prava paljba ironičnih bajki što osvetljavaju jedan svet u kojem je teško biti životinja i zato se, neminovno, životinja pretvara u zver.

Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 01:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Zavrsio sam prije sat vremena sa Redeeming Love od Francine Rivers, ovdje mozete procitati o cemu se radi: http://en.wikipedia.org/wiki/Redeeming_Love . Meni licno se knjiga jako svidjela. Francine Rivers inace pise romanse pa njezine price obiluju dosta elementima koji mi ponekad naginju ka sentimentalnosti (cesto i detaljno opisivanje emotivnog stanja), to je naravno samo moj utisak. Iako je u pitanju zanr 'hriscanska fikcija', preporucujem svima.
Interesantan podatak: Francine Rivers je sa 38 godina pocela da vjeruje u Boga, period prije toga ona naziva B.C. (prije Hrista) i otkupila je sva prava na izdavanje njenih knjiga koje su napisane B.C., ne zeli da se stampaju vise.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
"Djelovojka u zumbul plavom" Suzan Vilard (autor knjige Djevojka sa bisernom minđušom)
Fenomenalna knjiga.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 17:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Djecak iz vode - Ksenija Popovic

Citiraj:
Djecak iz vode Ksenije Popovic je triler iz naseg zivota i iz nase svakodnevnice. U ovom uzbudljivom romanu dogadjaju se i razresavaju ubistva, vode privatne istrage, pada iz srece u nesrecu i obrnuto, a ugledni ljudi iz javnog zivota pokazuju se kao svirepi roditelji i surovi nasilnici. Djecak iz vode, kao dobro vodjen krimi triler sa elementima psiho trilera, govori o obesti lokalnih mocnika o licemerju institucija, o nevinim ljudima koji su beige dijagnoze zatvoreni na psihijatrijskoj klinici, uzasu svakodnevnice. Potresna knjiga o unistenim zivotima, knjiga u kojoj se prepoznajemo, knjiga protiv ravnodusnosti.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 18:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
"Djelovojka u zumbul plavom" Suzan Vilard (autor knjige Djevojka sa bisernom minđušom)
Fenomenalna knjiga.

Autorka "Djevojke sa bisernom minđušom" je Trejsi Ševalje...... :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
X-Mass Carol...po ko zna koji put :)

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2009, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Upravo sam zavrsila sa citanjem knjige "Oprosti mi Natasa" - Sergei Kourdakov. Ne sjecam se da mi je ikad bilo toliko tesko dok sam citala neku knjigu kao kod ove. Cesto puta sam se dobro morala suzdrzati da ne zaplacem...jako teska knjiga. I nadasve poucna. Najbolja knjiga koju sam dosad procitala.
Preporucujem svima da je procitaju. Necete se pokajati.

Autor ove knjige potresna je zivotna prica kojom se jedan aktivist Sovjetske poslijeratene mladezi izvinjava djevojci Natasi, Hriscanki, koju je progonio zato sto je vjerovala u Boga.
U desetoj godini Sergej je naucio „zakon jacega“ a mladost je proveo kao pitomac i uzdanica pomorske akademije u Lenjingradu. Izvanredne intelektualne sposobnosti pribavile su mu ugledno mjesto animatora mladih komunista, iskustvo i specijalno povjerenje: postao je clan posebno pripremane jedinice sa zadatkom da svim raspolozivim sredstvima zatire vjeru u mladim Hriscanima.
Do 1970. godine Sergej je imao 150 ekspedicija, zatvarao je, tukao i okrutno progonio hriscane koji su se u malim grupama sastajali na molitvi. Krv na licu djevojke Natase i blagi pogled dobrote nije mogao izdrzati. On, koji je pijeskom punio usta molitelja da ich usutka i ranjavao do besvjesti, bio je pogodjen nemirnom savjesti. Pobjegao je u Ameriku gdje je na Zapadu svjedocio zadivljujuci primjer ruskih Hriscana. Kad se oglasio knjigom „Oprosti mi Natasa“ zivot mu je okoncao placeni ubica. Ali njegovo svjedocanstvo, medjutim, obilazi svijet.

Odlomak ( meni licno najjaci i najupecatljiviji dio)
(stavicu pod spolier, ako neko nije previse znatizeljan da mu ne pokvarim iznenadjenje i ocekivanja)

Spoiler:
….“Blizu jednog zida ugledao sam staricu. Na licu joj se vidio strah, a usne su joj se micale. Sigurno je molila. U toj buci nisam mogao čuti šta govori. Pobjesnio sam kad sam je vidio da moli i pošao prema njoj uzdignute palice. Ugledala me pred sobom i svaki čas očekivala udarac. Sad je molila glasno. Više iz znatiželje nego zbog nečeg drugog slušao sam šta govori. I čuh riječi: "O Bože, oprosti ovom mladiću. Pokaži mu pravi put. Otvori mu oči i pomozi mu, Bože oprosti mu!"
Bio sam izvan sebe. Što ne moli za sebe, a ne za mene. Ona je u opasnosti. Bio sam bijesan što se ona moli za mene, Sergeja Kourdakova, vođu Omladinske komunističke lige.
Tako bijesan namjeravao sam je udariti po glavi i to tako da ostane na mjestu mrtva. Prihvatio sam čvršće svoju palicu i zamahnuo. A onda se dogodilo. Neko me zgrabio za ruku i povukao natrag. Prestrašio sam se jer me to zaboljelo. Nisam si umislio. Stvarno me stislo i ruka me boljela.
Tog trenutka sam pomislio da me netko od vjernika zgrabio i okrenuo sam se da ga udarim. Ali nikoga nije bilo!
Niko mi nije mogao zaustaviti ruku, ali me ipak neko uhvatio. Još sam osjećao bol. Bio sam šokiran. Krv mi je šiknula u glavu. Bilo mi je vruće i prestrašio sam se. Nisam to mogao shvatiti. To je bilo nešto nestvarno i zapanjujuće. Taj čas sam sve zaboravio. Bacio sam palicu i izletio van. Krv mi je udarila u glavu i suze su se počele kotrljati niz lice. Od svoje četvrte godine mislim da sam plakao samo jedan jedini put. Ni kad me ono u dječjem domu striček Niči tukao, nisam plakao. Zakleo sam se da me nitko neće natjerati na plač, jer je to znak slabosti. Ali tada sam zbok ovog neshvatljivog događaja plakao. Suze su mi tekle niz lice. Osjećao sam se zbunjenim i izgubljenim jer ovo sve skupa nisam razumio. Prolazili su sati, a ja sam sve jednako trčao i plakao. Nisam znao ni kolikoje vremena prošlo niti gdje se nalazim. Kad sam ponovo došao k sebi već se smračivalo.

.....

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2009, 17:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Drago mi je da si je procitala :) Preporucujem i ostalima da je procitaju, knjiga ima samo 120 stranica.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 16:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Upravo uzeh sve tri dijela gospodara prstenova:)))))))
Sad ce zima pa da ubijam vrijeme na koristan nacin.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 18:13 
Administrator
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:

Jesi čitao Hobita?Čisto radi hronologije......

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
_zoka je napisao:
ferdinand je napisao:

Jesi čitao Hobita?Čisto radi hronologije......

Ma nisam. Htio sam prvo to uzeti ali sam u gradu nasao samo jedno izdanje koje kao da je stampano na mesaskom papiru. :-?
Znam da bi prvo to trebao procitati kao i Silmarilion ali...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 21:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Silmarilion nikako prvi.....To je samo za prave ljubitelje i toliko je zbunjujući i zapetljan da je to čudo.Pola knjige je samo nabrajanje ko je čiji predak,potomak,ko je koga i kada......To se čita na kraju,čisto da se upotpuni znanje.
Imam ja Hobita,mogu ti prebaciti da pročitaš.Jeste da je štampan na "mesarskom" papiru :D ali to je sada trend,mislim da ima čak i neka poreska olakšica ili nešto slično......

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 23:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne volim i ne razumijem ekonomiju ali ova knjiga je veoma interesantna,pisana jezikom razumljivim svima......Preporuka.
Citiraj:
OTKRIJTE ODGOVORE NA MNOGE SVAKODNEVNE MISTERIJE
Zašto se mleko prodaje u pravougaonoj ambalaži, a osvežavajući napici u cilindričnoj?
Zašto prodavnice koje rade dvadeset četiri sata imaju brave?
Zašto su smeđa jaja skuplja od belih?
Zašto se upali lampica kada otvorite vrata frižidera, ali ne i zamrzivača?
Zašto kamikaze nose kacige?
Odgovor je jednostavan: ekonomija

Ekonomija se ne odigrava samo u učionicama ili bankama. Ona je svuda i utiče na sve što radimo i vidimo, od bioskopskog platna do ulica. Ona čak može da objasni neke od najzanimljivijih životnih tajni.

Ekonomista Robert Frenk godinama podstiče svoje studente da ekonomijom objasne čudne situacije s kojima se susreću u svakodnevnom životu, od naročitog dizajna proizvoda do hirova seksualne privlačnosti. Ovde je podelio najzanimljivija pitanja i ekonomske principe kojima se objašnjavaju kako bi dokazao da mnogi tajanstveni aspekti svakodnevnog života zapravo imaju savršenog (ekonomskog) smisla.

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 08:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Intersantno. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Talija je napisao:
Fenomenalna knjiga.

Autorka "Djevojke sa bisernom minđušom" je Trejsi Ševalje...... :wink:

Drago mi je da si primjetio lapsus. :wink:
Sad sam otvorila temu da bih ga ispravila jer sam mahinalno napisala, prije par dana sam uzela knjigu u ruke i skontala sam koji sam lapsus napisala, ali...
U obje knjige se radi o slici (dvije različite slike) djevojke koje je naslikao isti slikar - Vermer.
Čak i u kritici su napravljene paralele između ove dvije knjige, jer se opisi mjesta u Holadiji u potpunosti nadovezuju i upotpunjavaju, mada su knjige potpuno različite.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
http://www.sacred-texts.com/oto/lib837.htm

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 11:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
Paolo Koeljo - Brida

xexeexxex kad se sjetim, jedan moj bivsi decko je obicavao reci da je Koeljo za bespolsene domacice :) eto, sad taj ultra popularni lik pise o magiji, vjesticama, kroz ljubavnu pricu mlade vjestice, njenog decka i Carobnjaka koji je ipak njen Drugi Dio a ne decko i sl. jos jedna prica o arhetipu ljubavi izmedju starijeg muskarca i mlade djevojke, zacinjeno okultnim forama i fazonima :)
nevelika knjiga, nije losa, a i brzo se cita, ako vam se nadje pri ruci procitajte.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 15:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2009, 23:36
Sakralni gresi - Nora Roberts

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Ararat - Lajoš Zilahi

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

le_papillon je napisao:
Ararat - Lajoš Zilahi

Još bolje su mi od Lajoša "Kad duša zamire" i "Samrtno proljeće".

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4092 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 205  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]