banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 22:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2006, 06:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Doživljaji Haklberi Fina, čitao bar 10 puta... Isto hrvatsko izdanje, imena su u originalu pa sam i ja čitao Haklberi kao Huckelberry a Džim kao Jim :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2006, 09:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
http://www.balkanmedia.com/m2/doc/1561-1.shtml
E nisu ove knjige.. sad pokušavam naći negdje one koje jesu :lol: ali nema nigdje slika
:(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2006, 10:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 17:59
Evo bas cu otici u gradsku biblioteku, pa ako jos imaju ta izdanja pogledacu ko je izdavac!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2006, 12:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
I ja sam citao ove mitologije, vise puta, mada je mene britanska mitologija uznemiravala jer je postajala veoma ruzna pri kraju. (cini mi se da je Persival izdao Artura, ili se na neki drugi nacin sukobio s njim, pa se pojavljuje Mordred, a Lanselot je negdje nestao...)

Pozaboravljao sam mnoge naslove, samo se donekle sjecam radnje. Jedna knjiga je pocinjala scenom djecaka koji je sjedio i gledao u sliku automobila na putu koji je odjednom krenuo i odvezao se u nepoznatom pravcu. Naravno, od tog momenta krece citava plejada blesavih likova, pa onda ulazenje i izlazenje iz slike koja sve vise lici na filmsko platno...

Blago Sijera Madre sam nacunjao u jednom zabacenom cosku biblioteke sa starim knjigama.

Sumnjivo lice i Ozaloscenu porodicu sam citao nebrojeno puta. Cak sam tih godina kupio tu knjigu koja je sada u jadnom stanju.

Omiske strijele je neka fantazija o jadranskim vikinzima. Mislim, nisu to vikinzi vec neki nasi ljudi koji imaju nekakve brodove s veslima sto je mene tada neodoljivo asociralo na vikinge.

Akademija profesora Kleksa je bila veoma cudna knjiga, ostavila je na mene jak utisak.

Da ne zaboravim omiljenog Hitlerovog pisca :D, Karla Maja. Procitao sam gomilu njegovih knjiga, sto onih sa bliskog istoka, sto onih iz Sjeverne Amerike.

Skupa sa tim knjigama je bio i neki serijal o izvjesnom Fantomasu, majstoru prerusavanja i lopovu. To je mozda pisao neki francuz, sad se vec ne sjecam.

Procitao sam i sve lektire, nije mi tesko padalo (naprotiv), da ih ne nabrajam sad ovde...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2006, 16:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 17:59
blue je napisao:
Procitao sam i sve lektire, nije mi tesko padalo (naprotiv), da ih ne nabrajam sad ovde...

Poslednje sto sam volela da citam su bile lektire...to mi je najteze padalo!
Nekako su mi druge knjige bile prece, tj. zanimljivje.
Uvak sam iz srpskog imala 2-3, retko kada vecu ocenu. :(
Naravno lektiru sam naknadno procitala! :)

@Turbo Grom

Bila sam u biblioteci i nasla ona stara hr. izdanja.
Izdavala ih je "Založba mladinska knjiga" Ljubljana - Zagreb, i izdanja koja sam ja gledala su bila iz '91 godine :)
Moj savet ti je da ako ih bas želiš potražiš po antikvarnicama. Danas sam bila u jednoj i iako nisu imali ni jednu tu knjigu čovek koji radi tako je rekao da se desi da dodje i po 20 naslova! E sada u kom su stanju....zavisi!

Inace takodje sam imala prilike da vidim iydanja koja su izašla preko "Narodne knjige"(govorim o prodaji uz novine) i kvalitet nije bas jako loš! A sviđa mi se i to što su štampana ćirilicom, budući da to pismo obožavam :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2006, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
blue je napisao:
I ja sam citao ove mitologije, vise puta, mada je mene britanska mitologija uznemiravala jer je postajala veoma ruzna pri kraju. (cini mi se da je Persival izdao Artura, ili se na neki drugi nacin sukobio s njim, pa se pojavljuje Mordred, a Lanselot je negdje nestao...)

Pretpostavlja se da je Kamelot stvarno postojao, kao i Avalon, ali naravno nisu imali svojstva kao u mitologiji. Istoričari ih i danas traže i utvrđuju gdje su bili, ako su eventualno postojali. Prema tim istorijskim pretpostavkama, Lanselot jeste nestao, pobjegao je u Francusku, a Artur je dao pogubiti ženu zbog nevjerstva. Tako da su ostale verzije uglavnom proizvod holivudskih filmova. Meni se u mitologijama sviđaju dramatični i nekad nesretni krajevi, u suprotnom liči na bajku. Jako sam voljela priču Tristan i Izolda. Ove su "samo" tužne, ima onih mitologija koje su pravo perverzne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2006, 18:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
Hvala mnogo brandzi :D Pogledaću šta mogu da nađem :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]