wizzy_bl je napisao:
Naravni...ali kontam da nece ostati samo na TEXu.Stim da sam ja Texa prociyao sve jos u osnovnoj....koliko sam mogao sve shvatiit, to je vec neka druga prica

Choban je napisao:
I ja se nadam da Colosseum neće ostati samo na Texu.
Rekoh da su mi bez veze beskonačne reinkarnacije nekih stripova.
Sa druge strane, Deveta dimenzija izdaje i domaće autore, nekim autorima su prvi izdavači.
Ipak, mislim da mjesta ima i za Colosseum, pa ću sačekati da vidim koga će još objaviti.
Za sada ide samo Teks. Razlog za to je prilično jednostavan. Naime, većina Boneli izdanja su i više nego dobro zastupljena od strane drugih izdavača.
S druge strane, Teks kod VČ ide na kapaljku, Libelusov je realno preskup, dok Ludens izdaje dosta redovno ali mjesečne sveske na kioske.
Kada je riječ o nekim drugim junacima, tj. mini-serijalima (mimo popularnih Zagora, Dilana i još nekih), uzeti to kao prvo izdanje i ne bi bio najpametniji potez.
Većina tih Boneli junaka je već objavljena ili se objavljuje (Karavan, Skriveno Lice, Kasidi, Gea, Lilit, Grejstorm, Jan Diks, Odesa, Bred Beron), pa bi njihova prodaja bila upitna.
Neki drugi junaci sa dužim serijalima se isto redovno objavljuju (Magični Vetar, Nik, Dampir, Priče, Marti).
Prema tome, za sada samo ide Teks. Što ne znači da nema ideja i o nekim drugim junacima ili serijalima, ali otom-potom.