banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 17:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Maj 2003, 03:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Apr 2003, 02:21
Interesuju me misljenja posjetilaca ovog foruma o zivim BH piscima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2003, 22:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Apr 2002, 01:00
Izgleda da se ovdje pikaju samo mrtvi... :D
Ovako, ima ih jako mnogo...No trenutno mi pada na pamet Marko Vesovic. Njegovu novu zbirku poezije "Poljska konjica" bi svakako trebali procitati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2003, 14:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2003, 19:33
Marko Veselinovic - "Veleprodaja i maloprodaja zivih pilica"
Sandra Katic - "Juce, danas, prekosutra"
Milutin Milutinovic - "Top, oruzje 19 vijeka"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2003, 15:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 23:21
....hm , mada bolje poznajem rad pokojnih bosanskih pisaca, ali ima i zivih vrijednih pomena, tako da izdvajam:

-Mirka Kovaca, kojem je dodjeljen veci broj nagrada. Po meni njegov najbolji romani Vrata od utrobe i Ruganje s dusom !
-Borka Tadic- banjolucka slijpa pjesnikinja, koja je izdala manji broj knjiga, ali jako dobrih!
-Kolja Micevic, banjolucki prof., koji je izdao veci broj knjiga, meni medju boljim: Svete, laku noc :P
Ima ih sigurno jos, ali sad se sjetih samo ovih :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2003, 13:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 23:21
Totalno sam zaboravila na gosp. Milenka Stojicica, banjalucki pisac, aktivan vec nekih- 40-ak godina.
Izdao novu knjigu koju upravo citam"LOMONSOV PRVI RUS".....i za sada nije lose :D :wink: .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2003, 20:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2001, 01:00
Mislim da ovaj mladic koji pise pod pseudonimom Hari Haler ima veliki potencijal. Mogao bi se razviti u ozbiljnog pisca. U svakom njegovom novom djelu vidi se napredak.

Samo naprijed Vlado !!!

I oslobodi se "Zvijeri" da ne bi prosao kao sto je prosao Milan Mladenovic i Magi i mnogi drugi mladi talenti kojima je heroin presudio !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2003, 11:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Antraks, ne budali ! Mislim, hvala ti...

Milan je bio umjetnik. I Magi je bila. Ja nisam umjetnik. Ja sam krelac kojem je neko prije par godina pokazao kako da upali kompjuter i udje u Word 98 ( sestra )... I sad, kad mi je mnogo dosadno, ja udjem u taj jebeni Word i saram po njemu kao dijete po WC solji kada ima "meku stolicu".

U pravu si da imam potencijal. Imam ga. Imam potencijal da se ovjerim u nekom javnom WC-u ili slicnom mjestu i to u blizoj buducnosti.

Budi mi pozdravljen...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2003, 16:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2001, 01:00
Mogao sam pogoditi da ces na ovako skroman nacin uzvratiti na moje savjete i rijeci hvale. Ako meni ne vjerujes zasto ne objavis neku svoju pjesmu na nekom mnogo ozbiljnijem forumu od ovog, gdje bi mogao da dobijes i ozbiljniju kritiku rada ? Vjeruj da ima jos ljubitelja knjizevnosti koji dijele moje misljenje u pogledu tvojih knjizevnih sposobnosti. Ako si zainteresovan, kontaktiraj me privatnom porukom da tim dam adrese sajtova, bice mi zadovoljstvo. Tvoji radovi su odavno prerasli bl forume ( ne zelim ovim rijecima da uvrijedim forumase ) i zasluzuju bolji tretman i kritike.

Srdacan pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2003, 13:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Avg 2003, 11:19
slazem se s antraxom (a struka mi daje pravo da sudim). cini mi se da decko koji se ovde potpisuje sa hari haler ima ono sto vecina bh(iako, priznajem, u toku sam s izdavastvom u rs, ne u celini za celu bh) pisaca nema.
1. pismenost
muka mi pripadne kad vidim kojekakve nagradjene knjige u kojima pisac uredno pise "dadnem" umesto dam i slicne zezalice. covek da bi pisao prvo MORA da bude pismen. ovde to, nazalost, nije slucaj, a mozda upravo zato sto su mediokriteti zauzeli mesta u izdavackim kucama, pa eventualni talenti poput harija ne mogu da se probiju do objavljivanja bilo cega.
2. ideja
nazalost, ovde pisci jos uvek plutaju u ratno/posleratnoj tematici, u socijali koja ni u sta nije transponovana, i zato je banalna.
poostoji i verzija b), obicno svodiva na preterano iscitavanje pavica i onih ispalih iz njegovog sinjela. jednako lose.
3. stil
svoj. poseban. prepoznatljiv.
cini mi se da hari sve to ima.ali,jebiga,hari se drogira. i ko zna koliko takvih harija bezi u neke pogresne stvari, jer su takvi kakvi su a zive ovde i sada...
zato ce ranko risojevic,zdravko kecman, ranko pavlovic i ostali rankovi da zive po 3000 godina i sve nagrade da dobiju.

a vesovic je psihopata. nazalost,talentovan psihopata,ali s tendencijom da padne na DNO DNA. ma vec je pao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2003, 15:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Slazem se, Heruvim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2004, 21:01 
Početnik