Sudija te zajebao kada si ti na terenu zasluzio objektivno sudjenje igrom. Ekipa koja nista ne pokaze moze se samo skrivati iza loseg sudjenja i skretati stvarni problem lose odigrane utakmice na lose suđenje.
Recimo da je Velež imao sitauciju kao mi, da igrač izlazi sam pred golmana pa pogrešna procjena sudije, ja bih rekao e ovdje ih je sjebao...ali taj Velež ništa nije pokazao osim valjanja i simuliranja.
Imali smo i mi takvih nastupa, pa i ovog "seljakanja" oko suđenja, što me najviše narviralo, ne pokažeš ništa na terenu i sudija kriv. Pa napravi akciju , dođi u sitauciju da te sudija može zajebati, ne suditi penal, suditi ofsajd itd.
Sa ovim samo prave od "velikog" Veleža mali seljački klub. Nadam se da smo mi te stvari preboljeli.
Malo i analizu da puknem:
1. sitaucija, čista, jači naš u duelu ćao (sudija i rukom pokazuje da se ne valja)
2. sitaucija, mogao je žuti dati, ali je to sam početak utakmice koliko se sjećam i prvi ozbiljniji start...procjena sudije je bila upozorenje i tu se može razumjeti obe strane ...mogao je i žuti , a moglo je i ovako ...ne znam šta mu je Cvijanović rekoa, ako mu je jebao mater itd ...
3. trebao je žuti - znači greška sudije
4. čisto sve ...valjdanje veležovog igrača ...
5. najveća greška sudije ali na našu štetu
6. po meni faul ...jest podignuta noga ali nije za žutog
7. čisto sve
8. bila ruka - greška sudije
9. sudio faul ...nije žuti, izgleda gore nego što jest i teatralno valjanje
10. čisti žuti, igrač veleža i ne prati loptu niti se okreće prema lopti, već našeg igrača gleda da ga nabije
11. nije sličan duel, sada igrač veleža ulazi u duel pravilno, naš stadnardno pravi faul, to je to
12. smiješno ovo navoditi
13. sa leđa namjeran faul , čist žuti ko suza
14. da faul jeste, može i žuti- greška sudije
15. smiješno ovo navoditi
16. hm ...aj recimo bio faul , kamera ne pokazuje dobro - greška sudije
17. čisto sve - greška sudije
18. pogodio ga jest rukom, ali budući da je već imao žuti, ja mu ne bih odmah dao drugi tj crveni
19. faul
20. greška sudije
21. čisto sve
22. smiješno navoditi
23. čisto sve
24. smiješno navoditi, duel klasični
25. ...
Sve u svemu, dvije najveće greške, ofsajd koji nije bio na našu štetu, crveni karton tj. drugi žuti kao što je našem na početku utakmice progledao, i ovo je bio početak drugog poluvremena trebao je upozoriti pošto je već imao žuti.
E sada ti UG rođeni ili kako se zovu trebaju uraditi analizu nastupa njihovih igrača i kakvu su utakmicu odigrali ...
Idemo dalje ...Radnik ...da potpišemo prošlogodišnji scenario, da Kajkutu pukne glava ali da mi uzmemo 3 boda